ASPIRATOARE DE TOP - CELE MAI BUNE MODELE

Descoperă cele mai bune oferte de azi

TIPUL ASPIRATORULUI

Cum să cumperi cel mai bun aspirator cu sac

ASPIRATOARE CU SAC

Aspiratoarele cu sac sunt în continuare cele mai comune modele de pe piață. Ele sunt ideale pentru a curăța suprafețe multiple, iar întreținerea lor este de obicei una ușoară.

Dacă îți dorești cel mai bun aspirator cu sac, ar trebui să te informezi corect în prealabil, asta pentru a afla dacă acest tip de produs se potrivește nevoilor tale.

TOP ASPIRATOARE CU SAC

VEZI PREȚUL

Rowenta 4A RO6491EA

Aspirator cu sac Heinner HVC-MBL1400-V2

VEZI PREȚUL

Heinner HVC-MBL1400-V2

Aspirator cu sac Philips Expert FC8721/09

VEZI PREȚUL

Philips Expert FC8721/09

Aspirator cu sac Daewoo RC-150L

VEZI PREȚUL

Daewoo RC-150L

ASPIRATOARE FĂRĂ SAC

Pe locul doi în rândul popularității sunt aspiratoarele fără sac. Motivele sunt ușo de înțeles. Utilizatorii preferă recipientul pentru colectarea prafului de acest gen, deoarece este unul permanent.

Chiar și cele mai bune aspiratoare fără sac trebuie totuși întreținute, deoarece multe dintre ele dețin filtre ce trebuiesc schimbate periodic.

TOP ASPIRATOARE FĂRĂ SAC

VEZI PREȚUL

Philips PowerPro Ultimate

Aspirator fara sac Beko VCO42701AR

VEZI PREȚUL

Beko VCO42701AR

Aspirator fara sac Samsung VC07M2110SR

VEZI PREȚUL

Samsung VC07M2110SR

Samus Cyclonique-Eco

VEZI PREȚUL

Samus Cyclonique-Eco

ASPIRATOARE CU SPĂLARE

Aspiratoarele cu spălare sunt dispozitive foarte căutate, asta datorită eficienței lor. Pentru curățarea suprafeței, ele folosec apă sau aburi, așadar le vei putea folosi aproape în orice mediu.

Cele mai bune aspiratoare cu spălare sunt acelea care oferă funcții multiple de aspirare, o putere generoasă, dar care sunt în același timp și silențioase.

TOP ASPIRATOARE CU SPĂLARE

VEZI PREȚUL

Zelmer Aquawelt Plus

Aspirator cu spalare Zelmer ZVC762ZT

VEZI PREȚUL

Zelmer ZVC762ZT

Aspirator cu spalare Studio Casa HydraRain

VEZI PREȚUL

Studio Casa HydraRain

Karcher Puzzi 10/1

VEZI PREȚUL

Karcher Puzzi 10/1

ASPIRATOARE VERTICALE

Există o serie de avantaje pe care un aspirator vertical ți le poate oferi. Acesta este mult mai ușor de manevrat, ajunge în spații înguste, are o dimensiune redusă și poate fi depozitat mult mai eficient.

Dacă îți dorești cel mai bun aspirator vertical, atunci te invităm să citești articolul pe care ți l-am pregătit. În plus, descoperă modelele de aspiratoare verticale pe care le-am atașat ceva mai jos.

TOP ASPIRATOARE VERTICALE

PHILIPS FC6404/01

VEZI PREȚUL

PHILIPS FC6404/01

Aspirator vertical PHILIPS FC6408/01

VEZI PREȚUL

PHILIPS FC6408/01

Aspirator vertical Bosch BBH22041

VEZI PREȚUL

Bosch BBH22041

Rowenta RH6751WO

VEZI PREȚUL

Rowenta RH6751WO

ASPIRATOARE CU FILTRARE PRIN APĂ

Aspiratoarele cu filtrare prin apă sunt căutate în rândul cumpărătorilor, deoarece ele au rolul de a filtra practic aerul absorbit, iar mai apoi purifica, praful rămânând în recipientul cu apă.

Cele mai bune aspiratoare cu filtrare prin apă fac ca procesul de curățare al casei să fie unul cât mai eficient și ajută la împrospătarea aerului. Ele sunt ideale pentru curățarea suprafețelor dure, covoarelor, dar și a altor suprafețe sintetice sau nu.

TOP ASPIRATOARE CU FILTRARE PRIN APĂ

Daewoo RCW-402

VEZI PREȚUL

Daewoo RCW-402

Aspirator cu filtrare prin apa Samus Aquafilter

VEZI PREȚUL

Samus Aquafilter

Aspirator cu filtrare prin apa Karcher DS 6

VEZI PREȚUL

Karcher DS 6

Zelmer Aquos 829.0 ST

VEZI PREȚUL

Zelmer Aquos 829.0 ST

ASPIRATOARE DE GEAMURI

Aspiratoarele pentru geamuri sunt produsele ideale dacă vrei să ai parte de ferestre corect curățate. Trebuie să știi faptul că va trebui să cureți murdăria densă înainte de a utiliza un astfel de aspirator.

Cele mai bune aspiratoare de geamuri nu vor lăsa dâre sau urme. Trebuie doar să stropești fereastra cu lichid special de curățare, iar dispozitivul va face restul, asta cu cel mai mic efort din partea ta!

TOP ASPIRATOARE DE GEAMURI

Aspirator de geam Bosch GlassVAC

VEZI PREȚUL

Bosch GlassVAC

Polti Forzaspira AG 130

VEZI PREȚUL

Polti Forzaspira AG 130

Esperanza Glossy

VEZI PREȚUL

Esperanza Glossy

Aspirator de geamuri Karcher WV 2 Premium

VEZI PREȚUL

Karcher WV 2 Premium

ASPIRATOARE DE MÂNĂ

Un aspirator de mână vine cu o serie de avantaje: nu necesită alimentarea la priză (deține acumulator), permite aspirarea în zone înguste și este foarte ușor de manevrat, utilizat și depozitat.

Cele mai bune aspiratoare de mână vor face cu brio față în procesul de curățare al banchetelor mașinii, meselor, canapelelor și multe altele.

TOP ASPIRATOARE DE MÂNĂ

Star-Light APC-2070G

VEZI PREȚUL

Star-Light APC-2070G

VEZI PREȚUL

Philips Mini Vac FC6142/01

Aspirator de mana Bosch BHN20110

VEZI PREȚUL

Bosch BHN20110

Aspirator de mana Dirt Devil M138-0

VEZI PREȚUL

Dirt Devil M138-0

Cum să cumperi cel mai bun aspirator robot

ASPIRATOARE ROBOT

Roboții de aspirare sunt din ce în ce mai căutați în zilele noastre, iar motivele sunt ușor de înțeles. Aceste aspiratoare sunt inteligente, având capacitatea să curețe încăperile într-un mod independent, fără intervenția utilizatorilor.

Cel mai bun aspirator robot face ca procesul de aspirare să fie o grijă în minus. El calculează automat suprafața și își creează trasee bine definite. În plus, are avantajul de a ajunge în locuri greu accesibile.

TOP ASPIRATOARE ROBOT

VEZI PREȚUL

Xiaomi Mi Robot Vacuum

Robot de aspirare Philips SmartPro Easy FC8794/01

VEZI PREȚUL

Philips FC8794/01

Robot de aspirare Samsung VR20M707HWS/GE

VEZI PREȚUL

Samsung VR20M707HWS/GE

VEZI PREȚUL

iRobot Roomba 966 iAdapt

ASPIRATOARE DE CURĂȚAT SCAME

Dacă te-ai săturat ca hainele tale să fie pline de scame în urmă spălării împreună cu alte produse de culori diferite, atunci este timpul să alegi un aspirator de curățat scame.

Acest dispozitiv de mici dimensiuni poate fi transportat foarte ușor și este extrem de util. Cu ajutorul său vei putea îndepărta scamele de pe orice tip de haine, canapele, draperii, covoare și nu numai.

Dacă vrei să îți cumperi cel mai bun aspirator pentru scame, te invităm să te informezi în prealabil. Dă click pe butonul de mai jos și citește un articol util oferit de GhidulCumpărăturilor.ro

TOP ASPIRATOARE DE CURĂȚAT SCAME

VEZI PREȚUL

Philips GC026/00

Aparat pentru indepartat scame SCARLETT SC-920

VEZI PREȚUL

SCARLETT SC-920

Aparat de curatat scame Blaupunkt RLR301

VEZI PREȚUL

Blaupunkt RLR301

Aparat de curat scame Sencor SLR 33

VEZI PREȚUL

Sencor SLR 33

Cum să cumperi cel mai bun aspirator centralizat

ASPIRATOARE CENTRALIZATE

Aspiratoarele centralizate sunt produse premium, dedicate locuințelor de dimensiuni mari. Unitatea centrală se va monta într-o cameră de lucru, iar zgomotul va fi unul inexistent în camere.

Practic, în fiecare încăpere poți deține o priză specială în care să introduci furtunul și gata! Vei avea un aspirator integrat în pereții casei!

TOP ASPIRATOARE CENTRALIZATE

Aspirator centralizat Svac S-400 Plus

VEZI PREȚUL

Svac S-400 Plus

VEZI PREȚUL

Alexa Speedy 1900

Aspirator centralizat Alexa Speedy SAC450SPEEDY5P9M400MINT

VEZI PREȚUL

Alexa SAC450SPEEDY5P9M400MINT

CARACTERISTICILE UNUI ASPIRATOR BUN

CAPACITATEA DE COLECTARE A PRAFULUI

Aspiratoarele au în general în componența lor un recipient pentru adunarea prafului și murdăriei. Mai precis, ne referim la sacii aspiratoarelor, cât și la recipientele din plastic (specifice aspiratoarelor fără sac).

Pe piață există modele diverse, ce au o capacitate de colectare de la sub 1 litru și chiar de peste 6 litri. Cele mai comune dintre ele au în general o capacitate de până în 2.5 litri.

Noi îți recomandăm să cumperi un aspirator care oferă o capacitate de colectare cât mai generoasă, pentru ca tu să nu fii nevoit să schimbi sacul foarte des sau să golești recipientul special.

PUTEREA ASPIRATORULUI

Puterea unui aspirator este una dintre cele mai importante caracteristici în ceea ce privește achiziția sa. Cu cât ea va fi mai generoasă, cu atât dispozitivul va avea o forță mai mare de aspirare.

Cele mai comune aspiratoare de pe piață vin dotate cu un motor ce dezvoltă o putere de sub 800 W. Nu îți face griji, deoarece aceasta este suficientă în cele mai multe dintre situații.

Recomandarea noastră este totuși să îți cumperi un aspirator bun, mai precis unul ce oferă o putere de 1000 – 1500 W. Dacă consideri că nici aceasta nu este potrivită nevoilor tale, atunci poți opta pentru un model ce oferă o putere de peste 1800 W, însă ține cont de faptul că și consumul de energie electrică va fi unul mai mare.

 

TIPUL DE ASPIRARE

Cele mai multe dintre aspiratoare oferă un tip de aspirare uscată. Însă, dacă ai nevoie de un model mai sofisticat, poți să apelezi la cele care oferă aspirarea umedă sau cu spălare.

Cele din urmă menționate oferă o curățare mai bună, deoarece pot înlocui practic rolul unui mop. În plus, aspiratoarele cu spălare sau cu aspirare umedă pot spăla covoarele, gresia, parchetul, suprafețe dure, iar cele profesionale pot face față cu brio chiar și atunci când vor fi folosite în exterior.

SUPRAFAȚA DE ASPIRARE

Aspiratoarele pot fi folosite pentru a curăța: covoare, podele, podele dure, saltele, tapițerie, suprafețe exterioare și multe alte suprafețe. Din fericire, majoritatea modelelor pot curăța multi-suprafețe, deci nu va trebui să ai o problemă din acest punct de vedere.

Dacă ai nevoie de un aspirator mai special, atunci orientează-te către unul care este produs în acest sens, iar aici ne referim la aspiratoarele profesionale, aspiratoarele pentru geamuri, cele pentru exterior și nu numai.

 

PREȚUL ASPIRATOARELOR

Pe piața din România sunt disponibile aspiratoare pentru toate buzunarele. Găsești multe modele sub 100 RON, însă acestea sunt în general aspiratoarele pentru scame sau cele portabile. Cele mai comune dintre ele pot fi achiziționate la o sumă încadrată în intervalul 100-500 lei, acestea fiind urmate de cele care fac parte din categoria 500-1000 lei.

Aspiratoarele profesionale au în general un preț mai ridicat, de peste 1000 lei. Deși poate consideri că ar fi o sumă mult prea mare pentru un astfel de dispozitiv, trebuie să ții cont de faptul că în general prețul este corect raportat la performanețele aspiratorului.

EFICIENȚA ENERGETICĂ

Precum orice electrocasnic sau dispozitiv electric, aspiratoarele sunt și ele încadrate și în funcție de clasa energetică. Modelele sunt diverse, iar aici ține doar de preferințele și bugetul fiecărui client.

Sfatul echipei GhidulCumpărăturilor.ro este să alegi un aspirator care are o clasă energetică de minim B, însă de preferat este să găsești un model potrivit nevoilor tale, ce are Clasa A.

CE ACCESORII POȚI CUMPĂRA PENTRU UN ASPIRATOR

CAPETELE ASPIRATOARELOR

Deși majoritatea aspiratoarelor vin la pachet cu capete diverse, vei fi nevoit în anumite situații să achiziționezi și astfel de produse separat. Iată câteva exemple: perie specială pentru părul de animale, perie pentru tapițerie, perie rotundă pentru praf, capăt îngust, capăt de dimensiuni mari ș.a.

FILTRELE ASPIRATOARELOR

Un alt consumabil pe care îl găsim în dotarea unui aspirator, este filtrul. Acesta are rolul de a reține praful care nu a fost păstrat în interiorul recipientului de colectare.

Noi îți recomandăm să achiziționezi, asta dacă aspiratorul tău nu deține deja unul, un filtru HEPA lavabil. Aceste genuri de sisteme de filtrare pot fi spălate de mai multe ori înainte de a fi înlocuite, fiind așadar mult mai practice.

RECIPIENTELE DE COLECTARE ASPIRATOARELOR

Cel mai cunoscut recipient de colectare a prafului este sacul unui aspirator. Acesta are un preț destul de mic și se găsește în general în pachete cu mai multe bucăți. Ai grijă ca sacii cumpărați să fie compatibili cu aspiratorul pe care tu îl deții. În acest sens, noi recomandăm achiziția sacilor universali.

TUBUL ȘI FURTUNUL ASPIRATOARELOR

Dacă ai nevoie de un nou tub telescopic sau de un nou furtun pentru aspirator, nu îți face griji! Găsești pe piață o mulțime de modele, la prețuri pentru toate buzunarele.

Singurul aspect de care trebuie să ții cont este de de faptul că aspiratorul tău va trebui să fie compatibil cu accesoriul pe care îl vei achiziționa.

CE FUNCȚII POATE AVEA UN ASPIRATOR

CABLU RETRACTABIL

Majoritatea aspiratoarelor vin cu această funcție. Practic, ea constă într-un buton care va derula cablul de alimentare automat în locul special conceput. Este o funcție utilă, deoarece te scapă de un efort suplimentar care, ce-i drept, nu mai este atât de întâlnit în zlele noastre.

REGLAREA PUTERII DE ASPIRARE

Aspiratoarele bune vor veni cu această funcție extrem de utilă! Cu ajutorul ei vei putea seta manual puterea de aspirare, în funcție de nevoi. Spre exemplu, dacă vei aspira parchetul, nu va trebui să folosești întreaga capacitate a motorului, deoarece praful de pe o astfel de suprafață va fi aspirat mult mai ușor. Reglarea puterii unui aspirator îți oferă așadar și posibilitatea de a economisi!

FUNCȚIA DE SPĂLARE

Așa cum ți-am mai spus, anumite aspiratoare oferă funcție de spălare. Evident, o astfel de caracteristică va fi un real folos pentru tine, deoarece înlocuiește cu brio rolul unui mop.

Aspiratorul va uda, spăla și curăța orice suprafață! În plus, cele mai bune dintre aspiratoare vor extrage și apa utilizată, lăsând o suprafață bine curățată!

ALTE FUNCȚII ALE ASPIRATOARELOR

Printre funcțiile pe care le vei găsi la aspiratoare, mai enumerăm: role speciale cu perii pentru covoare, controlul periilor în ceea ce privește înălțimea lor, mod de aspirare specific, în funcție de suprafață, mod economic, protecție supra-încălzire și nu numai. Fiecare dintre aceste funcții este utilă, iar dacă bugetul îți permite, recomandăm cu drag achiziționarea unui aspirator cât mai bine dotat.

[ratings]