Vezi cuprinsul articolului:
Cauți cel mai bun feliator? Descoperă din acest ghid cum îl poți cumpăra pe cel mai bun ținând cont de cele mai importante criterii de selecție. În plus, pentru a te ajuta, îți prezentăm și un top al celor mai bune feliatoare pentru acasă!
Recomandări feliatoare de alimente
Iată mai jos trei recomandări de feliatoare pentru alimente! Îți recomandăm să dai click pe fiecare dintre modele și să-i descoperi prețul!
[table id=19 /]
Top cele mai bune feliatoare
Mai jos poți vedea un top 3 al celor mai bune feliatoare. Am ales produse de calitate, apreciate de cumpărători, dar care au și un preț accesibil pentru toate buzunarele.
Feliator Gorenje R506E
Gorenje R506E este un feliator comercial, ce poate fi folosit atât acasă, cât și în magazinele alimentare.
Cu ajutorul acestuia vei putea felia brânzeturi și mezeluri, asta cu ajutorul lamei de 19 cm. Puterea feliatorului este de 160 W, în timp ce lățimea de tăiere poate ajunge chiar și la 15 mm.
Modelul vine cu un sistem special anti-alunecare, dar și cu un sistem pentru siguranță. Recomandăm Gorenje R506E, mai ales că prețul său este de sub 500 lei.
Feliator alimente Concept KP3531
Concept KP3531 este un feliator de alimente premium, ce are o putere de 730 W. Modelul deține o lamă de 17 cm diametru și permite felierea reglabilă, grosimea fiind de 0-23 mm.
Aparatul poate fi folosit pentru legume, pâine, brânzeturi și mezeluri. În schimb, el este dotat cu: sistem de funcționare continuă, sistem anti-alunecare, sistem de siguranță.
Feliator Hendi Profi Line 220
Hendi Profi Line 220 este poate cel mai performant feliator din acest top. Modelul a primit doar note pozitive, ceea ce înseamnă că este de o calitate superioară.
Vorbim despre un feliator profesional, ideal pentru magazinele alimentare. El vine cu o lamă de 22 cm în diagonala, sistem anti-alunecare și sistem de siguranță.
Veți putea cu ajutorul Hendi Profi Line 220 să feliați brânzeturi, mezeluri și carne la o grosime de până la 15 mm.
Cum alegi cel mai bun feliator
Feliatoarele sunt electrocasnice de bucătărie mai puțin uzuale, în sensul în care nu multe persoane achiziționează unul. Totuși, ele sunt la fel de practice precum un blender sau o mașină de tocat carne, deoarece pot fi utilizate în multe situații, după cum vei descoperi din rândurile de mai jos.
Puterea feliatorului
Feliatoarele nu au nevoie de o putere foarte mare în general, iar din acest motiv cele mai multe de pe piață au o putere de sub 300W. Dacă consideri că ai nevoie de un feliator cu un motor mai generos, găsești modele ce au o putere chiar și de 800 W.
Treptele de viteză
Majoritatea feliatoarelor vin dotate cu o singură treaptă de viteză, aceasta fiind în general suficientă. Mai sunt totuși disponibile dispozitive care pot avea 2 sau 3 viteze, însă numărul lor este unul foarte mic și nu credem că este necesar achiziționarea unui astfel de model.
Diametrul lamei
Diametrul lamei pe care un feliator o deține este important, deoarece acest aspect determină în principiu și tipul de aliment pe care îl vei putea tăia. Lamele au diametre ce pornesc de la 10 cm și pot ajunge chiar și la 30 de centimetri. Cele mai multe feliatoare au o lamă de dimensiuni medii, mai precis de 17/19 centimetri.
Folosirea feliatorului
Cel mai bun feliator trebuie să poată fi folosit în mai multe situații și nu doar pentru un singur aliment. Aceste electrocasnice pot felia aluat, brânzeturi, fructe, legume, mezeluri sau pâine. În general, un feliator de calitate, va fi unul universal, însă trebuie să ai în vedere acest aspect foarte important.
De ce să ții cont când cumperi un feliator
Funcțiile
Feliatoarele nu vin dotate cu multe funcții, însă ele există și este bine să ții cont de ele. Cele mai comune dintre ele sunt: funcția de reglare a felierii, sistemul antialunecare, sistemul de siguranță.
Materialul
Materialul din care este confecționată lama unui feliator trebuie să fie unul durabil, precum inoxul. Acesta nu trebuie să ruginească și este de preferat ca procesul de degradare să fie cât mai lent posibil.
Utilizarea
Când cumperi un feliator pentru acasă, folosit așadar în nevoile de zi cu zi, alege unul destinat utilizării rezidențiale. Dacă deții un magazin, un restaurant sau orice altă afacere care implică felierea de alimente, va trebui să achiziționezi un feliator comercial!
Întrebări frecvente
Feliatoarele sunt electorcasnice pe care le regăsim mai degrabă în magazinele alimentare, acolo unde este nevoie de felierea mezelurilor în special. Totuși, ele sunt de folos și la tine acasă, deoarece cu ajutorul lor vei putea să feliezi chiar și brânzeturi, dar și pâinea.
Feliatorul pe care îl vei cumpăra trebuie să se potrivească nevoilor tale. Dacă ai nevoie de un dispozitiv ce face față unui volum mare, atunci ar trebui să optezi pentru un feliator profesional. În cazul în care vrei un feliator pentru acasă, considerăm că produsele de până în 500 lei își vor face treaba perfect! ✅ Avantajele unui feliator?
✅ Ce feliator să cumpăr?