Cel mai bun Robot de Bucătărie – 7 Sfaturi de Alegere, Ghid, Review și TOPUL roboților de bucătărie!

Îți recomand:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă....

Cauți cel mai bun robot de bucătărie pentru acasă? Descoperă din acest articol top 3 roboți de bucătărie, ghidul de cumpărături, dar și cele mai importante caracteristici pe care aceste electrocasnice le dețin.

Cum alegi cel mai bun robot de bucătărie

Roboții de bucătărie sunt electrocasnice foarte practice, deoarece te vor ajuta în viața de zi cu zi atunci când gătești. Modelele sunt diverse, de aceea este bine ca tu să te informezi corect înainte de achiziție, pentru a putea face cea mai bună alegere potrivit nevoilor tale.

Tipul robotului de bucătărie

Un robot de bucătărie poate fi de mai multe tipuri. Consultă-le pe toate, iar la final alege un model care face parte din categoria care ți se potrivește cel mai bine.

  • Kitchen machine – un robot de bucătărie ce face parte din această categorie poate fi la rândul său de mai multe feluri. Practic, acesta poate juca rolul unui mixer, unui storcător, al unei mașini de tocat și nu numai;
  • Clasic – roboții de bucătărie clasici sunt în general acele dispozitive care vin dotate cu mai multe accesorii. Practic, cu ajutorul unui astfel de model, vei putea efectua mai multe activități specifice pentru prepararea mâncării dorite;
  • Aparat de paste – dacă vrei să îți prepari acasă pastele, atunci ai nevoie de un robot de bucătărie special în acest sens. Modelele nu sunt multe, însă cele disponibile sunt de o calitate bună în general.

Cei mai comuni roboți de bucătărie fac parte din prima categorie amintită, fiind urmați, așa cum era de așteptat, de cei clasici.

Recomandări roboți de bucătărie clasici

Bosch MCM42024 Philips Viva Collection HR7761/00 Tefal Double Force DO824H38
Bosch MCM42024 Philips Viva Collection HR7761/00 Tefal Double Force DO824H38
Vezi oferta! Vezi oferta! Vezi oferta!

Funcțiile robotului de bucătărie

Așa cum îți spuneam încă de la început, un robot de bucătărie poate juca mai multe roluri, de aici și numele său. Vei găsi o mulțime de dispozitive, care pot efectua următoarele activități: frământare, mixare, blender, tocare, feliere, stoarcere, radere, măcinare, mixare ouă, râșnire, frăgezire, zdrobire gheață.

Cu alte cuvinte, vei achiziționa practic un dispozitiv ce va lua locul mai multor electrocasnice. Rămâne doar ca tu să ai în vedere să cumperi modelul care îți oferă funcțiile dorite.

Puterea

Așa cum ți-am spus în nenumărate rânduri, puterea este un aspect foarte important atunci când vorbim despre electrocasnice ce utilizează un motor. Ei bine, cel mai bun robot de bucătărie trebuie să îți ofere o putere suficientă pentru a face față sarcinilor. Modelele pot avea de la sub 300 W și chiar la peste 1500 W. Noi te sfătuim să alegi unul care dezvoltă o putere de aproximativ 800 – 1200 W.

Treptele de viteză

De la o singură viteză și până la 15 poate avea un robot de bucătărie. Totuși, depinde de tipul său! Dacă alegi un robot ce vine cu funcții de frământare, mixare, tocare, este bine ca acesta să îți ofere măcar 4/6 viteze, asta pentru ca prepararea alimentelor să fie făcută după bunul plac.

Utilizarea

Un astfel de electrocasnic poate fi ales și în funcție de utilizarea sa. Aici ne referim la faptul că dacă ai nevoie de un model pentru acasă, el trebuie să facă parte din categoria celor rezidențiale. Dacă trebuie să cumperi un robot de bucătărie pentru un restaurant, de exemplu, atunci ideal ar fi să alegi un dispozitiv comercial sau industrial.

Top 3 cei mai buni roboți de bucătărie

Acum că ți-am prezentat câteva dintre cele mai importante caracteristici de selecție pentru un robot de bucătărie bun, este timpul să îți oferim și un top al unora dintre cele mai apreciate modele de pe piața din România.

Robot de bucatarie Tefal Masterchef Grande QB813D38

Robot de bucatarie Tefal Masterchef Grande QB813D38BRAND: Tefal

MODEL: Masterchef Grande QB813D38

PUTERE: 1500 W

TIP: Kitchen Machine

Tefal Masterchef Grande QB813D38 este un robot de bucătărie profesional, cu ajutorul căruia vă veți bucura de funcții de mixare, tocare, frământare, blender și feliere.

Modelul vine dotat cu următoarele accesorii: frământare, disc feliere, accesoriu tocat carne, recipient blender, accesoriu tel, disc pentru radere, accesoriu mărunțier.

Dispozitivul este unul extrem de apreciat în rândul cumpărătorilor și îl recomandăm cu multă încredere tuturor celor care își doresc un Kitchen Machine de o foarte bună calitate.

Robot de bucatarie Bosch MUM58720

Robot de bucatarie Bosch MUM58720BRAND: Bosch

MODEL: MUM58720

PUTERE: 1000 W

TIP: Kitchen Machine

Bosch MUM58720 este de asemenea un robot de bucătărie foarte eficient și practic. Precum primul model din top, veți avea parte de următoarele funcții principale: râșnire, mixare, feliere, blender, mixare ouă, frământare și nu numai.

Dispozitivul vine cu toate accesoriile de care aveți nevoie, printre care: disc de radere, accesoriu tel, disc feliere, accesoriu frământare ș.a.

Bosch MUM58720 este un robot de bucătărie ce încântă cu un raport calitate/preț foarte bun.

Robot de bucatarie Philips HR7628/00

Robot de bucatarie Philips HR7628/00BRAND: Philips

MODEL: HR7628/00

PUTERE: 650 W

TIP: Clasic

Philips HR7628/00 este un robot de bucătărie clasic, ce costă sub 500 RON! El a primit zeci de recenzii pozitive, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu un produs de o foarte bună calitate.

Cu ajutorul acestui dispozitiv veți putea măcina, rade, toca, mixa, felia alimentele și veți avea chiar și funcția de blender.

În dotarea acestui robot găsim și funcții precum: sistem anti-alunecare, sistem de stocare cablu, dar și funcția Pulse.

Alte criterii de selecție pentru un robot de bucătărie

Bolul

Un robot de bucătărie vine întotdeauna cu unul sau mai multe boluri ori recipiente. Este important ca tu să alegi un model și în funcție de aspectele de mai jos.

  • Capacitatea bolului – cele mai multe dintre dispozitive sunt dotate cu un bol de o capacitate de 3.1, 4 litri, ceea ce în mod normal este suficient. Vei găsi însă și modele mai mari sau mai mici;
  • Materialul bolului – Pentru a fi sigur că rezistă în timp, dar și că se va curăța cu ușurință, noi te sfătuim să cumperi un robot de bucătărie dotat cu un bol fabricat din plastic sau inox.

Materialul carcasei

Cel mai bun robot de bucătărie este de asemenea acela care va fi fabricat din materiale de calitate și durabile. Multe dintre modele au o carcasă din plastic. Dacă alegi un astfel de produs, ai grijă ca plasticul să fie unul calitativ. În plus, dacă bugetul îți permite, poți opta pentru un robot de bucătărie ce are o carcasă metalică, din inox sau aluminiu.

Garanția

Nu în ultimul rând, ai în vedere garanția oferită de producător pentru noul tău robot de bucătărie. Aceasta este în general de doi ani, dar vei putea opta în multe dintre situații pentru o garanție extinsă, ceea ce îți va acorda un plus de siguranță!

Cele mai comune întrebări

Î: Merită să cumperi un robot de bucătărie?

R: Roboții de bucătărie sunt electrocasnice extrem de utile! Practic, veți economisi spațiu, dar și bani, deoarece în cadrul unui singur dispozitiv veți avea parte de mai multe. Un robot de bucătărie de calitate va fi un adevărat ajutor pentru tine.

Î: Ce robot de bucătărie să aleg?

R: Dacă ai nevoie de un robot de bucătărie pentru acasă, atunci poți opta pentru un model clasic sau un Kitchen Machine de calitate.

Dacă ești în căutarea unui robot de bucătărie pentru un restaurant, cafenea, bar și nu numai, atunci îți recomandăm să alegi un robot de bucătărie profesional!

- Advertisement -

Lasă un răspuns

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă. Ei bine, te invităm să...

Apple MacBook Air 13 – Recenzii, Preț, Specificații

Laptopul MacBook Air 13 este un produs de la Apple foarte apreciat în rândul utilizatorilor. În rândurile de mai jos veți putea sa descoperiți...

Cel mai bun purificator de aer – Top, Recomandări și Sfaturi!

Probabil îți dorești pentru locuința ta cel mai bun purificator de aer, însă nu știi exact ce model să alegi. În acest articol te...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -