Cum să decorezi un dormitor cu puțini bani – Pași, Sfaturi și Ghid de cumpărare mobilier!

Îți recomand:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă....

Așa cum titlul acestui articol o spune, ne-am gândit să te ajutăm cu sfaturi în ceea ce privește decorarea sau reamenajarea unui dormitor cu cât mai puțini bani. Îți vom prezenta câteva trucuri, dar și o listă cu produse pe care ai putea să le cumperi.

Renovarea dormitorului

Dacă dormitorul pe care vrei să-l reamenajezi necesită renovare, atunci costurile întregului proces vor crește. Totul ține de gradul în care el se află. Există situații în care pereții sunt drepți și există parchet într-o stare bună, lucru ce ar simplifica renovarea.

Totuși, să presupunem că dormitorul tău este într-o stare mai puțin bună. Iată ce trebuie să faci.

  1. Curăță pereții – Îndepărtează vopseaua și vechiul glet, mai ales dacă pereții nu sunt drepți;
  2. Aplicarea gletului – Aici s-ar putea să ai nevoie de un profesionist dacă ai nevoie de un glet tras ca la carte. Dacă consideri că te descurci, apucă-te să îndrepți pereții cu glet. Apoi, îți rămâne să îi șlefuiești și să îi finisezi;
  3. Amorsarea pereților – După ce ai îndepărtat praful de pe pereții șlefuiți, aplică câteva straturi de amorsă, în funcție de indicațiile producătorului;
  4. Vopsitul pereților – Dacă ai ales culoarea de vopsea lavabilă preferată, ești în momentul în care trebuie să vopsești pereții cu ajutorul unui trafalet. Recomandarea este să aplici minim două straturi de vopsea fine;
  5. Montarea parchetului – În situația în carea podeaua nu este dreaptă, va trebui să torni o șapă autonivelantă. Apoi, după ce s-a uscat, începe procesul de montare al parchetului, nu înainte de a izola podeaua. În principiu nu este o activitate grea, însă ai grijă să ții cont de regulile pentru montaj. Dacă nu te descurci, apelează la un specialist.

Alegerea patului

Pentru că vorbim despre un dormitor, noi recomandăm să începi în primul rând cu un pat de calitate, deoarece rolul acestei încăperi este pentru a te odihni. Ai grijă să alegi un pat de dimensiunea potrivită, în funcție de mărimea camerei și de numărul de persoane care vor dormi în el. Iată mai jos câteva recomandări:

Pat Kring Palermo

Prima recomandare este patul Kring Palermo. El este ideal atât pentru o persoană, cât și pentru două, deoarece are o dimensiune de 160x 200 de centimetri.

În dotarea lui vei găsi de asemenea și un sertar lateral, foarte util pentru ca tu să poți depozita lenjeria, de exemplu, scutind astfel ceva spațiu în restul camerei.

În plus, acest pat are un preț de achiziție foarte bun, după cum singur vei descoperi.

Pat Kring Amore

Am ales pentru a-l doilea pat tot un model de dimensiunea 160×200 cm. Evident, dacă vrei să alegi un pat de o singură persoană, dă click pe butonul de mai jos și caută modelul dorit.

Patul Kring AMORE este ceva mai scump, însă are un aspect mai elegant, fiind îmbrăcat într-p piele ecologică de culoare neagră.

Alegerea noptierelor

Lângă pat va sta cel puțin o noptieră! Acest corp de mobilier este extrem de util, deoarece pe el vei putea amplasa o veioză sau vei putea ține la îndemână telecomanda, o carte și nu numai.

Noptiere Mondo

Am găsit pentru tine un set de două noptiere la un super preț! Acestea vin în culoarea wenge, deci se vor potrivi în general cu orice tip de mobilier.

Ele sunt fabricate din PAL și vin dotate cu câte un raft interior, ascuns în spatele unei uși.

Noptiera Arly

O altă noptieră pe care o recomandăm este de dimensiuni ceva mai mari, mai precis: 36x28x50 cm. Ea este fabricată din MDF, are aceeași culoare Wenge și oferă mai multe spații pentru depozitare.

Alegerea șifonierului

Nu concepem un dormitor în care să nu existe un șifonier bun. În acesta îți vei putea ține toate hainele, deci ai nevoie de unul cu siguranță. Am căutat pentru tine două modele de diferite prețuri, încercând să păstrăm limitele cât mai rezonabile.

Sifonier Kring Modern

Primul model recomandat este un șifonier destul de clasic. El vine dotat cu 3 rafturi, o bară de haine și 2 sertare, așadar oferă suficiente spații pentru depozitare.

În plus, pe una dintre ușile șifonierului Kring Modern, vei găsi chiar și o oglindă, extrem de utilă într-un dormitor.

Sifonier Kring Pluto

Al doilea șifonier pe care ți-l recomandăm, este Kring Pluto, unul care măsoară 147x202x60 de centimetri.

Produsul încântă în primul rând cu designul său destul de elegant, dar și modern în același timp. Este un model cu 3 uși, care oferă 2 sertare, 3 rafturi, dar și o bară pentru haine.

Alegerea comodei

Dacă în dormitor vei dori să ai parte și de un televizor, atunci este necesar să achiziționezi o comodă. Ea va putea fi folosită ca suport pentru TV, dar îți oferă și spații suplimentare pentru depozitarea diverselor lucruri, fiind așadar un corp de mobilier la fel de util într-un dormitor obișnuit.

Comodă ProdAlcar

Comoda de față este una generoasă din multe puncte de vedere. Ea are o dimensiune de 135x50x80 de centimetri și vin cu nu mai puțin de 4 uși.

Modelul oferă 3 rafturi spațioase și este confecționat din PAL, cu finisaj wenge.

Comoda Kring Flash

Dacă ai nevoie de o comodă ceva mai mică, acest model poate fi cel pe care îl cauți. El vine cu două uși și propune tot 3 rafturi. Dimensiunea este de 80x40x90 cm.

Alegerea unei biblioteci

Atunci când amenajezi dormitorul, ar fi ideal și să poți cumpăra o bibliotecă în care să depozitezi cărțile sau ramele foto. Evident, dacă spațiul încăperii sau bugetul pentru renovare nu îți permite acest lucru, poți omite achiziționarea unei biblioteci.

Biblioteca din lemn de pin Puqa Design

O bibliotecă clasică, lemn de pin, ce are un preț foarte avantajos. Modelul oferă nu mai puțin de 4 rafturi spațioase și se va integra perfect chiar și într-un colț al camerei.

Biblioteca ProdAlcar

A doua bibliotecă recomandată este chiar mai ieftină. Ea vine cu 5 spații pentru depozitare, și are o dimensiune de 70x32x200 de centimetri. Este foarte apreciată în rândul celor care au cumpărat-o.

Alegerea unui birou și al unui scaun

La fel și în această situație. Dacă nu ai loc și de un birou, poți să te lipsești de unul. Noi ți-am pregătit totuși câteva recomandări atât de birouri, cât și de scaune pentru birou. Sfatul nostru este să alegi un birou care să permită plasarea pe el a monitorului, laptopului, unității PC, dar și a imprimantei.

Birou Kring Easy Way

Biroul Kring Easy Way este un model simplu, de mici dimensiuni, ideal în special pentru laptopuri. El costă sub 200 RON și poate fi comandat în mai multe culori!

Birou Kring Element

Al doilea model este unul ceva mai mare. El oferă un sertar, un dulap cu rafturi, dar și un spațiu special conceput pentru a plasa tastatura și mouse-ul.

Scaun de birou Kring Smart

Pentru a păstra costurile cât mai mici de amenajare a dormitorului, am ales prima dată un scaun ieftin, dar calitativ, ce a primit efectiv sute de recenzii pozitive. Ți-l recomandăm și noi!

Scaun de birou Kring Macao

Al doilea scaun pentru birou nu costă cu mult mai mult. El este unul mai comod, cu brațe și încântă cu un design mai elegant, fiind învelit în piele ecologică.

Sfaturi pentru amenajarea dormitorului cu puțini bani

Excluzând partea de zugrăvit, cu produsele pe care noi ți le-am recomandat, vei putea să-ți reamenajezi dormitorul cu un preț de aproximativ 2500 lei / 3600 lei, în funcție de modelele pe care le vei alege. Noi considerăm că prețul este unul excelent, mai ales că mobilierul selectat de noi este unul de o calitate peste medie.

Nu uita că va trebui, pe lângă mobilier, să mai cumperi și alte produse, cum ar fi un televizor pentru dormitor, corpuri de iluminat și nu numai.

Pe final de artico, îți oferim și o serie de sfaturi pentru ca tu să îți poți decora dormitorul la un preț cât mai mic, dar la final să arate pe gustul tău!

  1. Alege produse ce pot fi cumpărate la un raport preț/calitate bun. În acest sens, îți recomandăm să citești recenziile celor care deja le-au cumpărat;
  2. Încearcă să cumperi corpuri de mobilier care îți oferă cât mai multe spații pentru depozitare. Astfel vei putea economisi spațiu și camera ta va arăta ordonat.
  3. Cumpără doar mobilă conform nevoilor, nu mai mare, nu mai mică!
  4. Dacă este nevoie de zugrăvit, apelează la un prieten care se pricepe. Așa vei reduce considerabil costurile, față de situația în care ar trebui să angajezi un meseriaș.
  5. Achiziționează doar corpurile de mobilier de care ai nevoie și care vor avea loc în cameră, fără să o aglomerezi. Dacă nu vei lucra în dormitor, nu este nevoie să cumperi un birou. În plus, poți renunța chiar și la bibliotecă sau la comodă.
- Advertisement -

Lasă un răspuns

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă. Ei bine, te invităm să...

Apple MacBook Air 13 – Recenzii, Preț, Specificații

Laptopul MacBook Air 13 este un produs de la Apple foarte apreciat în rândul utilizatorilor. În rândurile de mai jos veți putea sa descoperiți...

Cel mai bun purificator de aer – Top, Recomandări și Sfaturi!

Probabil îți dorești pentru locuința ta cel mai bun purificator de aer, însă nu știi exact ce model să alegi. În acest articol te...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -