Vezi cuprinsul articolului:
Pentru a putea alege un uscător de rufe ideal pentru nevoile tale, este necesar să te informezi foarte bine înainte de achiziționare. Așadar, echipa noastră îți prezintă un ghid complet despre cum să cumperi cel mai bun uscător de rufe și îți oferă top modele de pe piață!
Top uscătoare de rufe
Vezi mai jos care sunt cele mai bune uscătoare de rufe! Descoperă reducerile oferite de magazine și topul fiecărei categorii.
Cum să cumperi cel mai bun uscător de rufe
În primul rând, trebuie să te gândești bine dacă îți dorești să achiziționezi un astfel de electrocasnic. După cum bine știi, o mașină de spălat rufe bună va veni cu un uscător incorporat, ceea ce înseamnă că poți alege un astfel de produs.
Dacă consideri că este necesar să achiziționezi un uscător independent, atunci te sfătuim să ții cont de următoarele criterii de selecție.
Capacitatea de încărcare
Poți achiziționa un uscător de rufe bun ce face parte din trei mari categorii în ceea ce privește capacitate de încărcare: 5-6 kg, 7-8 kg sau peste 8 kg. Cele mai multe dintre modele îți oferă o capacitate situată între 7-8 kg.
Numărul programelor
Cele mai multe uscătoare de rufe au un număr de programe situat între 12 și 16, iar pe locul doi sunt cele care îți vor oferi sub 12. În funcție de materialele hainelor, culoarea lor și nu numai, este bine să te orientezi către un uscător care îți oferă programele dorite!
Eficienta energetică
Cu siguranță atunci când vorbim despre un uscător de rufe trebuie să fim atenți și la eficiența energetică a acestuia. Din fericire, veți afla că majoritatea modelelor folosesc o clasă superioară, anume A++ și A+++, deci consumul de curent va fi unul redus.
Noi recomandăm achiziția unui uscător de rufe ce are o clasă de de eficiență de cel puțin A+.
Tipul de încastrare
Dacă mobila din locuință va fi una modernă, atunci cu siguranță veți dori să nu cumpărați un uscător clasic, ci mai degrabă unul incorporabil. Modelele nu sunt multe pe piață, însă dacă veți căuta atent veți găsi un astfel de electrocasnic.
Nivelul de zgomot
Aveți în vedere atunci când alegeți un uscător de rufe și ca acesta să fie cât mai silențios. Majoritatea produselor oferă un nivel situat ntre 51 și 70 dB.
Tipul uscătorului
Uscătorul de rufe poate folosi mai multe tehnologii, după cum urmează: cu pompă de căldură, cu condensare sau cu ventilare. Rămâne la alegerea ta să alegi un model în funcție de acest criteriu, însă sfatul nostru este să te îndrepți spre unul cu pompă de căldură. Oricum, multe dintre modele folosesc mai mult de o tehnologie!
Cu pompă de căldură
Uscătoarele de rufe cu pompă de căldură oferă un avantaj notabil! Umezeala produsă din uscarea rufelor va fi evacuată în exterior, deci acesta nu trebuie amplasat neapărat într-o cameră aerisită.
Cu condensare
Un uscător de rufe cu condensare, fără pompă de căldură, va folosi un sistem special de încălzire care va evapora practic apa, transformând-o în abur. Aceste uscătoare vin dotate cu un furtun special conceput pentru evacuarea apei într-un recipient, care va trebui golit.
Avantajele unui uscător de rufe
Cu toate că o mașină de spălat rufe cu uscător ocupă mai puțin spațiu și, evident, reprezintă o investiție mai ieftină decât achiziționarea a două dispozitive separate, uscătoarele de rufe au câteva avantaje.
Un uscător de o bună calitate îți oferă o capacitate mult mai mare de încărcare a hainelor. În plus, poate fi folosit independent de mașina de spălat, lucru ce te scutește de mult timp pierdut. Cel mai bun uscător de rufe va avea grijă de țesăturile hainelor tale și nu le va șifona, astfel ca la finalul programului, acestea să fie gata de purtat sau depozitat!