Vrei să îți cumperi cel mai bun televizor, dar nu știi ce model să alegi? Te îngelegem perfect! Pe piață există mii de produse, iar procesul de achizitițe este întotdeauna unul greoi. Totuși, echipa GhidulCumpărăturilor.ro ți-a pregătit un articol complex, care să te ajute în acest sens. Îți vom prezenta principalele criterii de selecție ale unui televizor bun, dar și câteva dintre cele mai populare modele.

Cum alegi cel mai bun televizor după caracteristici

Cumpărarea unui televizor nu va fi niciodata un proces ușor, deoarece trebuie să ții cont de foarte multe aspecte, inclusiv de bugetul de care dispui. Mai jos vei găsi principalele caracteristici ale acestor produse. Noi te invităm să ții cont de fiecare în parte și să notezi cam ce ai dori să dețină noul tău TV. Apoi, după ce vei considera că ești bine informat, va fi timpul să alegi un model conform notițelor!

Diagonala televizorului

Poate cea mai importantă caracteristică a unui televizor este dată de diagonala ecranului pe care acesta îl deține. Vei găsi o mulțime de modele din fiecare categorie. Noi te sfătuim să alegi un dispozitiv în raport cu camera în care îl vei folosi. Spre exemplu, dacă ai nevoie de un televizor pentru dormitor, recomandăm modele ce au o diagonală între 80 și 125 de centimetri. Dacă acesta va fi folosit în living, atunci cu siguranță te poți orienta către un ecran mai generos, ce poate chiar să depășească 152 de centimetri în diagonală. Iată, mai jos, principalele dimensiuni ale ecranelor deținute de televizoare:

Cele mai multe dintre televizoare vin cu o diagonală a ecranului situată între 82 și 110 cm, fiind în general una perfectă atât pentru dormitoare, cât și pentru livingurile de apartament.

Recomandări televizoare cu diagonală de 82 – 110 cm

Samsung 43NU7192 LG 43UK6200PLA Philips 43PFT5503/12
Samsung 43NU7192 LG 43UK6200PLA Philips 43PFT5503/12
Vezi oferta! Vezi oferta! Vezi oferta!

Rezoluția suportată de TV

Un alt criteriu de selecție este legat de rezoluția pe care o suportă televizorul. Aceasta determină practic calitatea imaginilor pe care dispozitivul le redă. În funcție de buget, dar și de preferințe, poți alege un TV care să ofere conținut foto/video la una dintre următoarele rezoluții:

În ziua de azi, cele mai multe dintre televizoare oferă rezoluția 4K Ultra HD. Odată cu dezvoltarea tehnologiei, tot mai multe dintre modele au un preț accesibil, lucru ce nu era posibil în urmă cu ceva timp.

Recomandări televizoare cu rezoluție 4K Ultra HD

Allview 58ATA6000 Samsung 55Q7FN LG 60UK6200PLA
Allview 58ATA6000 Samsung 55Q7FN LG 60UK6200PLA
Vezi oferta! Vezi oferta! Vezi oferta!

Tehnologia display-ului

Atunci când vorbim despre cel mai bun televizor, este bine ca înainte de achiziție să iei în calcul și tehnologia folosită de display. Mai precis, aici vorbim despre LCD, LED sau OLED. În prezent, cele mai multe dintre dispozitive vin cu un ecran LED, dar dacă bugetul îți permite, noi recomandăm modele OLED, deoarece vorbim despre o calitate mult superioară.

Tipul televizorului

Dacă pe vremuri era un lux să achiziționezi un televizor inteligent, iată-ne ajunși în situația în care majoritatea dintre produse vin cu tehnologia Smart. Vei găsi însă și Non Smart TV-uri, ideale pentru cei care nu pun preț pe această funcție atât de comună zilelor noastre.

În plus, dacă vrei să te bucuri de o experiență vizuală de excepție, exact ca la cinema, atunci poate vrei să iei în considerare achiziția unui televizor Smart TV 3D, însă trebuie să știi că aceste modele au un preț destul de ridicat.

Dacă vei opta pentru un televizor Smart, ține cont de asemenea și de conexiunea la rețea. Noi îți recomandăm un dispozitiv ce deține un WI-Fi integrat, pentru a nu mai fi nevoit să întinzi cabluri suplimentare în spatele său.

Tipul display-ului

Așa cum era de așteptat, televizoarele cele mai comune vin dotate cu un display plat. Însă, pe piață există destule dispozitive ce dețin un display curbat. Cel din urmă oferă o experiență vizuală mai bună, dar impresionează și la capitolul design cu siguranță!

Tehnologia specială

Cel mai bun televizor va fi, cel mai probabil, dotat și cu o tehnologie specială. Printre acestea, ținem să notăm următoarele: Super UHD, Ambilight, HDR 4K și QLED. Deși HDR 4K este poate cea mai comună, ea fiind disponibilă pe majoritatea televizoarelor 4K, noi suntem extrem de atrași de către tehnologia Ambilight.

Ambilight constă într-o serie de LED-uri situate în spatele televizorului. Acestea au rolul practic de a da impresia unui ecran mai generos, deoarece luminile proiectate pe peretele din spate, vor imita culorile imaginilor în timp real. În plus, cu siguranță te vei bucura de o experiență vizuală de excepție, la tine acasă!

Recomandări televizoare cu tehnologia Ambilight

Philips 55OLED803/12 Philips 55PUS8503/12 Philips 50PUS7303/12
Philips 55OLED803/12 Philips 55PUS8503/12 Philips 50PUS7303/12
Vezi oferta! Vezi oferta! Vezi oferta!

Ce televizor să cumperi?

Cele de mai sus sunt doar o parte dintre criteriile de selecție ale unui astfel de produs. Cel mai bun televizor poate fi cumpărat și în funcție de: design, calitatea audio, funcțiile deținute, brand, preț, posibilitățile de conectare ale surselor externe, sistemul de operare și multe, multe altele.

Top cele mai bune televizoare

Este greu să facem un top al celui mai bun televizor de pe piață. Criteriile sunt atât de multe, încât am fost nevoiți să facem articole dedicate fiecăruia în parte, pe care ți le recomandăm cu drag (le vei găsi cu o simplă căutare în site).

Totuși, am încercat să ținem cont de opinia cumpărătorilor, raportul preț/calitate și opțiunile deținute de produse, astfel ca mai jos să îți oferim o scurtă listă cu unele dintre cele mai apreciate televizoare de pe piața din România.

Televizor LED Smart LG 49UK6200PLA

Televizor LED Smart LG 49UK6200PLABRAND: LG

MODEL: 49UK6200PLA

REZOLUȚIE DISPLAY: 4K Ultra HD

DIAGONALĂ: 123 cm

SUNET: Stereo – 20 W

LG 49UK6200PLA este un televizor care a primit peste 300 de recenzii pozitive, iar asta înseamnă că vorbim despre un dispozitiv de o calitate superioară.

Acesta are capacitatea de a oferi imagini la o rezoluție foarte bună, 4K ULtra HD, iar atunci când imaginile vin de la sursă într-o calitate mai slabă, tehnologia HDR 4K va avea rolul de a le îmbunătăți.

Printre dotările modelului găsim conectori diverși, ideali pentru redarea de conținut de pe surse externe, dar și sistemul de operare webOs, unul dintre cele mai bune de pe piață.

Recomandăm LG 49UK6200PLA pentru livinguri, dar și pentru dormitoare spațioase, deoarece ecranul său de 49 inch este unul de dimensiuni destul de generoase.

Televizor QLED Smart Samsung 55Q6FN

Televizor QLED Smart Samsung 55Q6FNBRAND: Samsung

MODEL: 55Q6FN

REZOLUȚIE DISPLAY: 4K Ultra HD

DIAGONALĂ: 138 cm

SUNET: Stereo – 40 W

Samsung 55Q6FN este un televizor ideal pentru cumpărătorii pretențioși. El vine cu un display QLED, ceea ce înseamnă că pixelii vor fi iluminați mai eficient față de modelele LED, oferind astfel o exeperiență vizuală foarte bună.

Pe lângă faptul că vă veți bucura de imagini impecabile redate de pe orice tip de sursă, inclusiv de pe internet, veți avea parte și de un sunet puternic și clar, care este redat de un sistem audio ce are o ieșire totală de 40 W.

Ținând cont de toate specificațiile deținute de Samsung 55Q6FN, considerăm că acest TV este unul premium și îl recomandăm fără rețineri!

Televizor Smart Android LED Sony BRAVIA 55XF9005

Televizor Smart Android LED Sony BRAVIA 55XF9005BRAND: Sony

MODEL: 55XF9005

REZOLUȚIE DISPLAY: 4K Ultra HD

DIAGONALĂ: 138.8 cm

SUNET: Stereo – 20 W

Sony BRAVIA 55XF9005 este ultimul televizor de pe lista noastră, dar nu cel din urmă cu siguranță. Avem de-a face cu un Smart TV care folosește sistemul de operare Android, iar asta înseamnă că cei care l-au mai utilizat în trecut pe telefoanele mobile, vor fi familiarizați cu el încă de la prima utilizare.

4K Ultra HD este rezoluția suportată de ecranul de aproximativ 139 cm, ceea ce rezultă imagini de o foarte bună calitate, specifice brandului Sony. De altfel, puteți conecta orice tip de sursă externă direct la noul televizor, pentru a reda conținut media. În plus, pentru că vorbim despre Android, aveți posibilitatea de a descărca cele mai cunoscute aplicații de pe platforma Google Play.

Cele mai comune întrebări

Î: Ce diagonală trebuie să aibă televizorul?

R: Sfatul nostru este să cumperi un televizor în funcție de camera în care vrei să-l amplasezi. Dacă ai nevoie de un dispozitiv pentru dormitor, un model cu un ecran de 80/120 cm va fi suficient. Totuși, dacă îl vei plasa în living, noi îți recomandăm TV-urile care au diagonale mai generoase.

Î: Televizor montat în perete sau plasat pe o comodă?

R: Toate televizoarele vin dotate cu un suport de diferite dimensiuni și aspecte. Așadar, vei putea fără probleme să plasezi noul televizor într-o bibliotecă sau pe o comodă, fără a fi nevoit să cumperi un suport suplimentar.

Dacă vrei să montezi televizorul în perete, atunci va trebui să achiziționezi un suport VESA în funcție de diagonala lui. Apoi, suportul se va fixa în perete, iar mai apoi televizorul se va plasa pe el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here