Vezi cuprinsul articolului:
Dacă ești în căutarea a cel mai bun storcător de fructe, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă un articol informativ, care te va înăța de ce să ții cont în momentul achiziției, dar și un top al celor mai bune storcătoare pentru acasă.
Recomandări storcătoare de fructe
Iată, mai jos, trei recomandări de stoarcătoare de fructe alese atent pentru tine! Am încercat să propunem modele în funcție de performanțe și preț!
[table id=16 /]
Top cele mai bune storcătoare
Descoperă un top 3 al unora dintre cele mai bune și eficiente storcătoare de fructe.
Storcator de fructe Tefal Juice Express ZE550D38
Tefal Juice Express ZE550D38 este un storcător de fructe eficient, ce are un preț de achiziție foarte bun, de tipul Fast Juicer.
Acesta vine dotat cu un recipient de 0.8 litri pentru suc și unul de 1.4 litri pentru pulpă. În dotarea sa găsim funcții precum :sistem anti-alunecare, sistem de siguranță, viteză variabilă și nu numai.
Storcator de fructe cu melc Bosch MESM500W
Al doilea model propus este un storcător de fructe și legume cu melc, pe numele său Bosch MESM500W. Acesta are o putere de 150 W și vine dotat cu un recipient pentru suc de 1 litru și unul pentru pulpă de 1.5 litri.
Dintre funcțiile pe care le deține, atenția ne-a fost atrasă de: Funcționare silențioasă, funcție autocurățare, sistem anti-picurare, accesoriu împingere, sită, perie curățare.
Aparatul are un preț bun și este apreciat de către cumpărători, lucru ce denotă o bună calitate a lui, iar datorită acestor motive îl recomandăm cu drag!
Storcator fructe și legume cu melc Philips Avance Collection HR1880/01
Philips Avance Collection HR1880/01 este de asemenea un storcător de fructe și legume performant.
Dispozitivul are un recipient pentru suc ceva mai generos, de 1.5 litri, fiind egal cu cel pentru pulpă. Odată ce îl veți cumpăra, veți avea parte de sistem anti-picurare, anti-alunecare, funcționare silențioasă, 2 viteze de stoarcere și diferite accesorii incluse.
Cum alegi cel mai bun storcător de fructe
Storcătoarele de fructe sunt electrocasnice de bucătărie extrem de eficiente, deoarece cu ajutorul lor te vei bucura de un suc proaspăt, natural preparat chiar la tine acasă. Spre deosebire de un blender, acestea pot să vină dotate cu funcții de separare a pulpei, păstrând așadar doar lichidul obținut din fructele preferate.
Utilizarea storcătorului
Pe piață sunt mai multe tipuri de storcătoare. Acestea pot fi utilizate pentru a prepara băuturi din citrice, fructe, legume, dar există și modele ideale pentru tocarea nucilor sau semințelor, care vor funcționa precum o râșniță, de exemplu. Cele mai comune storcătoare sunt special concepute pentru fructe în general, însă mulți cumpărători aleg modele pentru stoarcerea citricelor.
Tipul storcătorului
Vei avea de ales din trei tipuri diferite de storcătoare pentru fructe. Rămâne la alegerea ta să cumperi un dispozitiv potrivit nevoilor tale.
Fast juicer
Aceste storcătoare sunt cele mai comune de pe piață. Așa cum numele lor o spune, ele au capacitatea de a stoarce fructele într-un mod eficient și rapid, folosind cuțite speciale ce au rolul de a toca practic, proces similar precum cel al unui smoothie maker;
Slow juicer
Modelele din această categorie au un proces de stoarcere mai lent, ele fiind perfecte pentru prepararea băuturilor din fructe și legume mai moi, presându-le într-un ritm mai scăzut;
Presă electrică
Storcătoarele de fructe de tip presă sunt și ele la mare căutare. Ele folosesc o presă specială, care va apăsa cu putere fructul dorit, oferind la final un suc proaspăt. Modelele de acest gen sunt potrivite pentru portocale, lămâi, rodii și alte fructe sau legume similare.
Capacitatea recipientului
Cel mai bun storcător de fructe va fi mereu dotat și cu un recipient pentru suc de o capacitate suficientă nevoilor tale. În funcție de volumul sucului pe care vrei să-l prepari sau al numărului membrilor familiei tale, este bine să alegi storcătorul și ținând cont de acest aspect.
Pe piață găsim storcătoare dotate cu un recipient de sub 1 litru, de 1 – 1.5 litri, dar și câteva care vor putea capta lichide de peste 1.5 litri în volum.
Treptele de viteză
În principiu nu contează numărul treptelor de viteză pe care un storcător le are, ci mai degrabă importantă este puterea sa. Totuși, dacă ai preferințe în acest sens, este bine ca tu să știi că vei găsi electrocasnice ce oferă de la o singură viteză și chiar de până la 5 viteze!
De ce să mai ții cont
Materialul
Un storcător de fructe de o bună calitate trebuie să fie construit și din materiale durabile, în special carcasa lui. Cele mai multe dintre modele vin cu o carcasă de plastic, dar dacă bugetul îți permite, noi recomandăm să alegi un dispozitiv dotat cu o carcasă fabricată din inox.
Puterea
Pentru ca noul tău storcător să nu întâmpine probleme în ceea ce privește stoarcerea legumelor și fructelor mai tari, este recomandat să alegi un model dotat cu o putere de minim 500 W. Pe piață sunt disponibile produse care au o putere de sub 300 W și care poate depăși 1500 W.
Storcătoare Profesionale sau Rezidențiale?
Cele mai multe storcătoare sunt construite pentru a fi utilizate în mediul rezidențial, adică acasă. Dacă deții un bar, restaurant, cafenea sau orice altă afacere de acest gen, poți opta pentru achiziția unui storcător comercial sau industrial, acestea fiind mai durabile și special concepute pentru a face față unui volum mai mare.