Cel mai bun Side by Side – Sfaturi de cumpărături și 6 modele de top!

Un aparat frigorfic de tipul Side by side este o alegere ideală pentru bucătăriile moderne, de mari dimensiuni și mai ales pentru familiile formate din mulți membri. Azi îți vom arăta cum să cumperi cel mai bun side by side, dar și un top al celor mai populare și apreciate modele.

Cum să cumperi cel mai bun side by side

Precum la majoritatea aparatelor frigorifice, sunt câteva criterii importante de care trebuie să ții cont atunci când îți dorești un side by side. Aceste electrocasnice sunt ideale pentru spațiile mari, dar și pentru familiile numeroase. În plus, vei achiziționa practic două dispozitive într-unul singur, deoarece un side by side conține un congelator de mari dimensiuni, dar și o combină frigorifică.

Volumul total

Spre deosebire de o combină frigorifică, un electrocasnic side by side este mult mai spațios, poate chiar dublu. Cele mai comune modele au un volum situat între 501 și 600 litri, însă se pot găsi, chiar câteva zeci de modele, ce depășesc 600 litri.

Alege așadar un model conform nevoilor tale. Dacă știi că ai multe alimente pe care vrei să le depozitezi la rece într-un mod regulat, atunci ar fi bine să optezi pentru modelele cele mai încăpătoare.

Recomandări Side by Side cu volum de 501 – 600 litri

Beko GN163022S Samsung RS552NRUA1J Heinner HSBS-520NFX+
Beko GN163022S Samsung RS552NRUA1J Heinner HSBS-520NFX+
Vezi oferta! Vezi oferta! Vezi oferta!

Numărul de uși

În general, un side by side are un număr de 2 uși. Totuși, există produse care vin dotate cu 3 sau chiar 4 uși, acestea reprezentând accesul către diferite comparimente, cum ar fi barul incorporat.

Cele două uși vă oferă un acces cât mai ușor atât în frigider, cât și în congelator, compartimentele fiind separate.

Sistemul de răcire

Tot mai mulți cumpărători caută aparate frigorifice ce utilizează sistemul de răcire No Frost. El poate fi prezent și în frigider, dar și în congelator. Acesta este extrem de util, deoarece nu permite formarea de gheață în cele două compartimente și oferă alimentelor un proces de congelare mai bun. De asemenea, atunci când vei dori să dezgheți aparatul, întreg procesul va fi ușor de realizat.

Numărul de compartimente și rafturi

În funcție de nevoi, puteți alege un side by side cu un număr mai ridicat sau mai scăzut de rafturi și compartimente. Cele mai comune modele au între 2 și 6 din ambele categorii. Aici ne referim atât la compartimentul frigider, cât și la compartimentul congelator.

Funcțiile aparatului Side by Side

Deși acest aspect ține doar de pretențiile fiecărui client, vă vom prezenta și câteva dintre cele mai interesante funcții care pot fi găsite în dotările unui side by side de o bună calitate:

  • Iluminare LED
  • dozator Gheață
  • dozator apă
  • child lock
  • mod Eco
  • Wi-Fi control
  • semnal audio
  • sistem antibacterian sau controlul umidității.

Panoul de comandă

Frigiderele Side by Side sunt în general dispozitive moderne, deci majoritatea vor veni cu un panou de comandă electronic. În plus, cele mai multe dintre ele dețin și un display, care poate fi LCD sau cu Touchscreen. Acesta îți va oferi informații prețioase despre modul de funcționare, cum ar fi: temperatura din compartimente, timp, eventuale erori și multe, multe altele.

Top frigidere side by side

Pe final, vă oferim o listă cu unele dintre cele mai apreciate modele side by side. Atenție, nu este vorba de un top, ci de recomandări bazate pe caracteristici, raport preț/calitate, opinii clienți și nu numai.

Side by side Heinner HSBS-H514NFXWD+

Side by side Heinner HSBS-H514NFXWD+BRAND: Heinner

MODEL: HSBS-H514NFXWD+

VOLUM TOTAL: 514 litri

Dacă îți dorești un Side by Side de calitate, atunci Heinner HSBS-H514NFXWD+ ar trebui să fie una dintre opțiunile tale! Modelul este unul de top, foarte performant și dotat cu o mulțime de funcții și caracteristici. Iată doar o mică parte dintre ele: Clasă energetică A+, No Frost, Dozator Apă, Display, funcție ECO, semnal audio ușă deschisă, blocare acces copii.

Volumul frigiderului este de 342 litri, în timp ce compartimentul congelator este și el unul generos, mai precis de 172 litri. Datorită tehnologiei No Frost, acest side by side vă scapă de grija dezghețării dese!

Side by Side LG Door in Door GSJ760WBXV

Side by Side LG Door in Door GSJ760WBXVBRAND: LG

MODEL: GSJ760WBXV

VOLUM TOTAL: 600 litri

LG GSJ760WBXV este un aparat frigorific extrem de încăpător! Cei 600 litri sunt împărțiți astfel: 405 litri frigiderul și 196 litri congelatorul. Practic, în același dispozitiv, veți avea parte de două aparate frigorifice foarte spațioase!

Modelul vine cu o mulțime de funcții utile, precum sistemul door in door, display cu funcția touchscreen, tehnologia No Frost, funcția pentru dezghețare automată, Zonă Fresh, Smart Diagnosis, semnal acustic.

În interiorul său veți găsi 4 rafturi din sticlă și 8 rafturi pe ușă, compartiment pentru legume și fructe, suport pentru ouă și sticle, dar și 6 compartimente separate în congelator. Recomandăm produsul pentru familiile numeroase sau casele spațioase!

Side by side Bosch KAG90AI20

Side by side Bosch KAG90AI20BRAND: Bosch

MODEL: KAG90AI20

VOLUM TOTAL: 522 litri

Voi începe descrierea lui Bosch KAG90AI20 cu specificațiile principale de care veți avea parte după ce veți cumpăra aparatul: Clasă energetică A+, No Frost, sistem multi airflow, functie super congelare, dozator apa, Inox antiamprentă.

Vorbim și de această dată de un side by side generos în ceea ce privește spațiul pentru depozitare. Acesta deține 6 compartimente în frigider și 2 în congelator. În plus, veți primi un suport pentru ouă, dar în dotarea sa găsim și suport pentru sticle sau un compartiment special pentru fructe și legume.

Întrebări frecvente

Î: Merită să cumperi un side by side?

R: Dacă deții o casă spațioasă sau familia ta este una numeroasă, atunci cu siguranță da! Un side by side îți oferă un spațiu foarte generos pentru răcirea și congelarea alimentelor. De altfel, el este compus practic din două aparate frigorifice separate: frigider și congelator.

Î: Cât curent consumă un side by side?

R: Îți faci griji din pricina consumului de energie electrică a unui Side by Side? Nu ar trebui. Dispozitivele din ziua de astăzi sunt tot mai prietenoase în ceea ce privește consumul de energie. Astfel, noi recomandăm să alegi un aparat care utilizează cel puțin clasa energetică A+ și totul va fi în regulă!

1 Comment

  • Articol util. Ne-a ajutat sa cumparam cel mai bun side by side care se potriveste de minune in bucataria noastra recent renovata. Multumesc echipei Ghidul Cumparaturilor pentru informatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *