Cel mai bun Side by Side – Sfaturi de cumpărături și Modele de top!

Îți recomand:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă....

Un aparat frigorfic de tipul Side by side este o alegere ideală pentru bucătăriile moderne, de mari dimensiuni și mai ales pentru familiile formate din mulți membri. Azi îți vom arăta cum să cumperi cel mai bun side by side, dar și un top al celor mai populare și apreciate modele.

Side by Side cu No Frost

Aparatele frigorifice Side by Side dotate cu sistemul de răcire No Frost sunt printre cele mai comune. Această tehnologie va fi prezentă în unul dintre compartimente și va face ca gheața excesivă să nu fie formată. Mai jos te invităm să descoperi trei dintre cele mai apreciate astfel de produse.

Heinner HSBS-H430NFX+

Side by side Heinner HSBS-H430NFX+

BRAND: Heinner

MODEL: HSBS-H430NFX+

VOLUM TOTAL: 436 litri

Heinner HSBS-H430NFX+ este un side by side ce are un volum de 436 litri și care oferă o clasă energetică A+. Modelul vine cu un display digital de control, ușor de utilizat și care oferă cele mai importante informații despre modul de funcționare.

Modelul folosește sistemul de răcire No Frost și are un frigider compartimentat cu ajutorul a 4 rafturi și 4 suporturi pe ușă, dar și cu un compartiment special dedicat fructelor și legumelor. Congelatorul are un volum net de 145 litri și, din fericire, sistemul de dezghețare este unul automat!

PRO:

 • Raport calitate/preț corect;
 • Ideal pentru spațiile de dimensiuni medii;
 • No Frost;

CONTRA:

 • Nimic raportat la preț.

Midea HC-515WEN

Side by Side Midea HC-515WEN

BRAND: Midea 

MODEL: HC-515WEN

VOLUM TOTAL: 396 litri

Următorul side by side ce folosește tehnologia No Frost se numește Midea HC-515WEN, unul ce are un preț de achiziție destul de bun.

Aparatul surprinde la capitolul design, însă are un volum net total destul de mic. Frigiderul are o capacitate de 294 litri, însă congelatorul permite încărcarea cu doar 102 litri.

Modelul vine dotat cu o mulțime de funcții interesante, printre care: supre răcire, blocare acces copii, iluminare LED, semnal audio pentru temperatură ridicată sau controlul electronic.

PRO:

 • Preț bun;
 • Funcții diverse;
 • Clasa A+.

CONTRA:

 • Volum destul de mic.

LG GSL471ICEZ

Side by side LG GSL471ICEZ

BRAND: LG

MODEL: GSL471ICEZ

VOLUM TOTAL: 601 litri

LG GSL471ICEZ este un side by side ce face parte din categoria celor premium, fiind extrem de apreciat de către cumpărători, datorită calității sale.

Modelul are un volum excelent de 601 litri și folosește tehnologia No Frost, dar și clasa energetică A++. În dotarea sa găsim și un dozator de apă, un display LCD cu touch control, dar și un compresor inverter.

În plus, acest aparat vine dotat cu următoarele funcții: blocare acces copii, Congelare rapidă, răcire rapidă, protecție Bio, funcție de gheață zdrobită, semnal audio pentru ușă deschisă, Wi-Fi, senzori digitali, Smart Diagnosis, flux de aer și lista continuă!

PRO:

 • Foarte multe funcții inteligente;
 • Volum total generos;
 • Eficiență energetică superioară.

CONTRA:

 • Prețul destul de ridicat, însă corect raportat la performanțe.

Side by Side cu Full No Frost

Așa cum numele o spune, tehnologia de răcire Full No Frost se referă la faptul că ea este prezentă atât în compartimentul frigider, cât și în cel congelator. Vorbim despre aparate frigorifice foarte eficiente, ce vor păstra alimentele în cele mai bune condiții.

Mai jos, aveți trei propuneri de frigidere Side by Side dotate cu tehnologia Full No Frost.

Samsung RS66N8100S9/EF

Side by side Samsung RS66N8100S9/EF

BRAND: Samsung 

MODEL: RS66N8100S9/EF

VOLUM TOTAL: 647 litri

Începem recomandările de side by side cu Full No Frost cu modelul Samsung RS66N8100S9/EF, unul destul de simplu, dar foarte bine dotat.

Modelul are un frigider spațios, de 411 litri, și un congelator pe măsură ce oferă un volum net de 236 litri. Ambele compartimente folosesc sistem de dezghețare automat și sunt bine împărțite cu ajutorul rafturilor și sertarelor.

Produsul oferă funcții precum: congelare și răcire rapidă, mod vacanță, semnal sonor pentru ușă deschisă, tehnolgiile Twin Cooling Plus și Digital Inverter.

PRO:

 • Volum foarte generos;
 • Compresor Digital Invertor;
 • Preț bun.

CONTRA:

 • Nimic de scos în evidență.

Daewoo FRN-R50NQS

BRAND: Daewoo

MODEL: FRN-R50NQS

VOLUM TOTAL: 517 litri

Daewoo FRN-R50NQS este un side by side dotat cu tehnologia Full No Frost ce poate fi cumpărat la un preț mai accesibil.

Acesta poate fi setat cu ușurință, deoarece pe ușa din stânga vom găsi un display LED cu Touch Control. Volumul total al aparatului este de 517 litri, adică deloc neglijabil.

În plus, trebuie menționat faptul că modelul vine cu o mulțime de funcții, printre care: iluminare LED, blocare acces copii, congelare rapidă, răcire rapidă, mod ECO, semnal sonor și lista continuă.

PRO:

 • Funcții diverse;
 • Volum bun;
 • Preț accesibil.

CONTRA:

 • Nimic dacă ne raportăm la preț.

Heinner HSBS-520NFX+

Side by side Heinner HSBS-520NFX+

BRAND: Heinner

MODEL: HSBS-520NFX+

VOLUM TOTAL: 516 litri

Heinner HSBS-520NFX+ este ultimul side by side din lista recomandărilor a celor care folosesc tehnologia de răcire Full No Frost. Vorbim despre un model încăpător, ce este bine compartimentat cu ajutorul rafturilor și sertarelor.

Aparatul vine cu o mulțime de funcții utile, dar și cu tehnologia Multi Air Flow, cea care va face ca aerul rece să circule uniform în interior, oferind așadar o răcire completă alimentelor.

PRO:

 • Preț bun;
 • Tehnologia Multi Air Flow;
 • Clasa A+.

CONTRA:

Side by Side incorporabil

Pentru că modelele disponibile de frigidere side by side incorporabile sunt foarte puține, am decis să vă prezentăm unul dintre ele. Trebuie menționat faptul că prețul de achiziție este ridicat, iar aparatul este disponibil doar la comandă.

Liebherr Premium SBS 70I4

Side by side incorporabil Liebherr Premium SBS 70I4

BRAND: Liebherr

MODEL: SBS 70I4

VOLUM TOTAL: 514 litri

Liebherr Premium SBS 70I4 este un side by side incorporabil de o calitate superioară. Acesta oferă avantajul faptului că va fi perfect ascuns în mobilier, fiind așadar ideal pentru bucătăriile cele mai moderne și pentru clienții pretențioși.

Aparatul folosește o clasă energetică A++ și are un volum total net de 514 litri. În plus, în dotarea sa găsim și tehnologia No Frost.

Frigiderul deține 8 rafturi + alte 5 pe ușă, dar și un compartiment dedicat fructelor și legumelor. De altfel, congelatorul este și el compartimentat eficient cu ajutorul a 9 sertare spațioase.

Printre cele mai importante funcții ale aparatului amintim: reglare electronică a temperaturii, dispenser de gheață, funcție de super răcire, protecție copii, iluminare LED, afișaj Magic Eye, semnal audio pentru ușă deschisă și nu numai.

PRO:

 • Multe funcții;
 • Capacitate generoasă;
 • Eficiență energetică superioară.

CONTRA:

 • Prețul est unul ridicat.

Cum să cumperi un frigider side by side?

Precum la majoritatea aparatelor frigorifice, sunt câteva criterii importante de care trebuie să ții cont atunci când îți dorești un side by side. Aceste electrocasnice sunt ideale pentru spațiile mari, dar și pentru familiile numeroase. În plus, vei achiziționa practic două dispozitive într-unul singur, deoarece un side by side conține un congelator de mari dimensiuni, dar și o combină frigorifică.

Volumul total

Spre deosebire de o combină frigorifică, un electrocasnic side by side este mult mai spațios, poate chiar dublu. Cele mai comune modele au un volum situat între 501 și 600 litri, însă se pot găsi, chiar câteva zeci de modele, ce depășesc 600 litri.

Alege așadar un model conform nevoilor tale. Dacă știi că ai multe alimente pe care vrei să le depozitezi la rece într-un mod regulat, atunci ar fi bine să optezi pentru modelele cele mai încăpătoare.

Numărul de uși

În general, un side by side are un număr de 2 uși. Totuși, există produse care vin dotate cu 3 sau chiar 4 uși, acestea reprezentând accesul către diferite comparimente, cum ar fi barul incorporat.

Cele două uși vă oferă un acces cât mai ușor atât în frigider, cât și în congelator, compartimentele fiind separate.

Sistemul de răcire

Tot mai mulți cumpărători caută aparate frigorifice ce utilizează sistemul de răcire No Frost. El poate fi prezent și în frigider, dar și în congelator. Acesta este extrem de util, deoarece nu permite formarea de gheață în cele două compartimente și oferă alimentelor un proces de congelare mai bun. De asemenea, atunci când vei dori să dezgheți aparatul, întreg procesul va fi ușor de realizat.

Numărul de compartimente și rafturi

În funcție de nevoi, puteți alege un side by side cu un număr mai ridicat sau mai scăzut de rafturi și compartimente. Cele mai comune modele au între 2 și 6 din ambele categorii. Aici ne referim atât la compartimentul frigider, cât și la compartimentul congelator.

Funcțiile

Deși acest aspect ține doar de pretențiile fiecărui client, vă vom prezenta și câteva dintre cele mai interesante funcții care pot fi găsite în dotările unui side by side de o bună calitate:

 • Iluminare LED
 • dozator Gheață
 • dozator apă
 • child lock
 • mod Eco
 • Wi-Fi control
 • semnal audio
 • sistem antibacterian sau controlul umidității.

Sistemul de răcire

Recomandăm ca noul tău side by side să vină dotat cu un sistem de răcire eficient, cum ar fi cele de tipul No Frost sau Full No Frost. Acestea fac ca gheața să nu fie formată în compartimente, lucru ce duce implicit la o mai bună păstrare a alimentelor.

Tipul de încastrare

Cele mai multe astfel de aparate frigorifice fac parte din categoria standard. Totuși, vei găsi pe piață și câteva modele incorporabile, însă trebuie notat faptul că prețul lor nu este deloc unul mic.

Eficiența energetică

Dacă vrei ca side by side-ul tău să aibă un consum de curent electric cât mai mic, îți recomandăm să optezi pentru un model ce are o eficiență energetică superioară, mai exact: Clasa A+++, Clasa A++ sau Clasa A+.

Panoul de comandă

Frigiderele Side by Side sunt în general dispozitive moderne, deci majoritatea vor veni cu un panou de comandă electronic. În plus, cele mai multe dintre ele dețin și un display, care poate fi LCD sau cu Touchscreen. Acesta îți va oferi informații prețioase despre modul de funcționare, cum ar fi: temperatura din compartimente, timp, eventuale erori și multe, multe altele.

Top frigidere side by side

Pe final, vă oferim o listă cu unele dintre cele mai apreciate modele side by side. Atenție, nu este vorba de un top, ci de recomandări bazate pe caracteristici, raport preț/calitate, opinii clienți și nu numai.

Samsung RF56J9041SR/EO

Side by side Samsung RF56J9041SR/EO

BRAND: Samsung

MODEL: RF56J9041SR/EO

VOLUM TOTAL: 564 litri

Începem topul cu un side by side premium, pe numele său Samsung RF56J9041SR/EO. Acesta vine cu tehnologia Full No Frost, dar și cu Triple Metal Cooling sau Compresorul Digital Invertor.

Vorbim despre un aparat frigorific încăpător, de 564 litri, dotat cu un dispenser de apă și cu un display electronic cu touch control.

Aparatul deține și numeroase funcții, iar aici ținem să notăm: semnal sonor pentru ușă deschisă, aparat pentru gheață, iluminare cu LED, compartiment special dedicat produselor lactate și nu numai.

PRO:

 • Full No Frost;
 • Sistem dezghețare automat;
 • Clasa A++.

CONTRA:

 • Prețul destul de ridicat.

Beko GN162420P

Side by side Beko GN162420P

BRAND: Beko

MODEL: GN162420P

VOLUM TOTAL: 544 litri

În continuare vă prezentăm Beko GN162420P, un model aparte, ce are un design interesant dat de culoarea neagră în care vine.

Acest Side by Side folosește tehnologia de răcire NeoFrost dual cooling și ne oferă un volum total de 544 litri. El este dotat de asemenea și cu o mulțime de caracteristici interesante, precum: funcție de super congelare, compartiment de 0 grade, Ion Guard, Active Fresh Blue Light, semnal sonor, dispenser, touchscreen și nu numai.

PRO:

 • Preț corect raportat;
 • Multiple funcții;
 • Volum total generos.

CONTRA:

 • Destul de zgomotos.

Samsung RS68N8220B1/EF

Side by side Samsung RS68N8220B1/EF

BRAND: Samsung

MODEL: RS68N8220B1/EF

VOLUM TOTAL: 617 litri

Ultimul side by side din top este tot unul marca Samsung, anume modelul RS68N8220B1/EF. Vorbim despre un aparat frigorific extrem de încăpător, ce are un volum total de 617 litri.

El vine cu următoarele tehnologii: Full No Frost, Twin Cooling, Compresor Digital Invertor, Display, Dispenser.

De asemenea, acesta a fost dotat cu funcția de congelare și răcire rapidă, modul Vacanță, conectare la rețeaua cu apă, semnal sonor pentru ușă deschisă ș.a.

PRO:

 • Preț avantajos;
 • Full No Frost;
 • Volum total bun.

CONTRA:

 • Nimic de obiectat.

Întrebări frecvente

✅ Merită să cumperi un side by side?

Dacă deții o casă spațioasă sau familia ta este una numeroasă, atunci cu siguranță da! Un side by side îți oferă un spațiu foarte generos pentru răcirea și congelarea alimentelor. De altfel, el este compus practic din două aparate frigorifice separate: frigider și congelator.

✅ Cât curent consumă un side by side?

Îți faci griji din pricina consumului de energie electrică a unui Side by Side? Nu ar trebui. Dispozitivele din ziua de astăzi sunt tot mai prietenoase în ceea ce privește consumul de energie. Astfel, noi recomandăm să alegi un aparat care utilizează cel puțin clasa energetică A+ și totul va fi în regulă!

- Advertisement -

1 COMENTARIU

 1. Articol util. Ne-a ajutat sa cumparam cel mai bun side by side care se potriveste de minune in bucataria noastra recent renovata. Multumesc echipei Ghidul Cumparaturilor pentru informatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă. Ei bine, te invităm să...

Apple MacBook Air 13 – Recenzii, Preț, Specificații

Laptopul MacBook Air 13 este un produs de la Apple foarte apreciat în rândul utilizatorilor. În rândurile de mai jos veți putea sa descoperiți...

Cel mai bun purificator de aer – Top, Recomandări și Sfaturi!

Probabil îți dorești pentru locuința ta cel mai bun purificator de aer, însă nu știi exact ce model să alegi. În acest articol te...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -