Cel mai bun sandwich maker – Top, Recomandări, Ghid, Recenzii

Îți recomand:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă....

Cauți cel mai bun sandwich maker pentru bucătăria ta? Te invităm să citești acest articol informativ, pentru a afla care sunt principalele caracteristici de care tu trebuie să ții cont înainte de achiziție. De asemenea, îți prezentăm și un top al celor mai bune aparate pentru făcut sandwichuri!

Tipul

Un sandwich maker poate fi dotat cu plăci fixe sau care pot fi demontate. Acestea pot de altfel să fie de mai multe feluri, după cum urmează:

 • Plăci grill – ideale pentru prepararea sandwichurilor calde sau a cărnii. În plus, ele oferă avantajul de a nu secționa felia de pâine;
 • Plăci sandwich – sunt acele plăci care, de cele mai multe ori, dețin forme pe interior care vor tăia sandwich-ul în două părți egale;
 • Plăci waffle – cei care își doresc ca la micul dejun să se bucure de un waffle proaspăt, trebuie să opteze pentru un astfel de aparat.

Recomandarea noastră este să cumperi un aparat de făcut sandwichuri ce vine cu plăci detașabile, pentru ca tu să le poți spăla și curăța cu ușurință. Cele mai multe dintre modele vin cu plăci de tip grill.

Cu plăci grill

Sandwich-makerele dotate cu plăci grill pot fi folosite și pentru prepararea cărnii, legumelor și nu numai. Aceste aparate pentru bucătărie sunt foarte practice, asta pentru că pot fi utilizat în scopuri multiple.

Mai jos, vă prezentăm trei dintre cele mai bune sandwich-makere care dețin și plăci de tip grill.

Breville Panini VST025X-01

Sandwich-maker Breville Panini VST025X-01

BRAND: Breville

MODEL: Panini VST025X-01

PUTERE: 1000 W

Breville Panini VST025X-01 este unul dintre cele mai apreciate sandwich-makere de pe piață, el primind efectiv peste 500 de recenzii pozitive de la utilizatori.

Modelul vine dotat cu indicator luminos, plăci antiaderente, mânere reci, piciorușe anti-alunecare, sistem de stocare cablu și nu numai. Plăcile sale sunt de tip grill.

PRO:

 • Raport calitate/preț foarte bun;
 • Multiple funcții;
 • Posibilitatea de a prepara Panini.

CONTRA:

 • Cablul scurt.

Tefal SW342D38

Sandwich-maker Tefal SW342D38

BRAND: Tefal

MODEL: SW342D38

PUTERE: 700 W

Tefal SW342D38 este un model ceva mai sofisticat, asta pentru că vine cu trei tipuri de plăci detașabile: sandwich, waffle și grill.

Cu ajutorul acestui aparat vă veți bucura de multiple preparate calde. El este dotat cu următoarele caracteristici: sistem blocare, indicator luminos, plăci antiaderente, mâner rece.

PRO:

 • Plăcile pot fi spălate în mașina de spălat vase;
 • Plăci din teflon;
 • Trei tipuri de plăci.

CONTRA:

 • Nimic.

Heinner SM-H2GW

Sandwich maker Heinner SM-H2GW

BRAND: Heinner

MODEL: SM-H2GW

PUTERE: 700 W

Continuăm recomandările cu Heinner SM-H2GW, un sandwich maker de 700 W ce vine dotat cu două tipuri de plăci: grill și waffle. Acestea sunt detașabile deci le puteți curăța foarte ușor.

Pe lânga asta, modelul vine cu picioare anti-alunecare, mâner rece, plăci antiaderente, dar și cu un sistem special pentru blocare.

PRO:

 • Preț accesibil;
 • Două plăci;
 • Mâner rece.

CONTRA:

 • Nimic de scos în evidență.

Cu plăci waffle

Vreți să vă bucurați acasă de niște waffle proaspăt preparate și gustoase? Atunci ar trebui să optați pentru un sandwich-maker dotat cu plăci speciale în acest sens. Nu veți avea nevoie de un aparat de waffle, ci de unul care vă va permite să preparați și sandvișuri calde, dar nu numai! Mai jos, trei recomandări de top!

Heinner SM-2H900BKS

Sandwich maker Heinner SM-2H900BKS

BRAND: Heinner

MODEL: SM-2H900BKS

PUTERE: 900 W

Heinner SM-2H900BKS este un aparat cu ajutorul căruia veți putea prepara sandivșuri calde, waffle, dar nu numai! El vine cu plăci de tip grill și pentru waffle de dimensiuni generoase.

Produsul este dotat în plus și cu câteva caracteristici foarte interesante, precum: indicator luminos, mâner rece sau plăci antiaderente.

PRO:

 • Preț accesibil;
 • Două plăci;
 • Plăci XL.

CONTRA:

 • Cablul este scurt.

Star-Light SMH-317W

Sandwich-maker Star-Light SMH-317W

BRAND: Star-Light

MODEL: SMH-317W

PUTERE: 700 W

Modelul Star-Light SMH-317W este dotat chiar cu trei tipuri de plăci, concepute pentru a prepara waffle, sandwich, dar și grill.

Aparatul are o putere de 700 W și deține câteva funcții. Cele mai importante dintre ele sunt: sistemul de blocare, plăcile antiaderente și indicatorul luminos.

PRO:

 • Preț foarte bun;
 • Trei plăci;
 • Ușor de folosit.

CONTRA:

 • Nimic dacă ne raportăm la preț.

Heinner SM-2H700WH

Sandwich maker Heinner SM-2H700WH

BRAND: Heinner

MODEL: SM-2H700WH

PUTERE: 700 W

Ultimul aparat de făcut gofre este Heinner SM-2H700WH, unul dotat cu plăci atât pentru waffle, cât și de tip grill.

Modelul vine cu sistem de blocare și indicator luminos. Pentru că plăcile sale sunt detașabile, ele vor putea fi curățate foarte ușor!

PRO:

 • Plăci detașabile;
 • Preț bun;
 • Plîăci anti-adezive;

CONTRA:

Cum alegi un sandwich maker!

Fie că ai o mașină de făcut pâine, fie că vei cumpăra acest aliment atât de consumat, cu siguranță vei dori din când în când să te bucuri de un sandwich cald, preparat după bunul plac. Din punctul nostru de vedere, un sandwich maker este un electrocasnic mai eficient decât un prăjitor de pâine, deoarece aceste îți permite să prepari atât sandwichuri, cât și să prăjești pâinea, să faci waffles, diverse deserturi sau chiar să te bucuri de funcția de grill pentru friptură.

Puterea

Un sandwich maker de calitate va oferi utilizatorilor și o putere pe măsură. Cele mai comune dintre dispozitive au o putere de 500 – 800 W, aceasta fiind în general suficientă pentru prepararea unui sandwich gustos. Totuși, dacă vrei să cumperi un model mai puternic, trebuie să știi că vei găsi unele care au o putere chiar și de peste 1500 W.

Materialul

Ține cont și de materialul noului tău sandwich maker. Acesta ar trebui să fie unul calitativ, pentru a nu avea surprize neplăcute. Dacă în general carcasa este fabricată din plastic, noi te sfătuim să ții cont de materialul plăcilor, care poate fi din teflon sau metal.

Funcțiile

Fiind vorba despre un electrocasnic destul de periculos pentru copii, dar nu numai, noi îți recomandăm să ai în vedere următoarele funcții: mâner rece, sistem de blocare sau funcția de oprire automată.

De asemenea, un sandwich maker poate fi dotat cu indicator luminos, plăci antiaderente, sistem stocare cablu sau chiar cu piciorușe anti-alunecare.

Capacitatea

În funcție de nevoile tale, alege un sandwich maker și în funcție de capacitatea lui. Majoritatea modelelor sunt capabile să prepare simultan câte două sandwichuri, dar există disponibile pe piață și modele care au o capacitate de patru.

Accesoriile

Dacă îți dorești un sandwich maker multifuncțional, atunci ar trebui să optezi pentru unul care vine dotat cu mai multe tipuri de plăci: pentru sandwich, pentru waffle, pentru carne, pentru hamburger și nu numai.

Top sandwich makere recomandate

În continuare, te invităm să descoperi top 3 cele mai bune aparate de făcut sandwichuri. Am ales trei dintre cele mai apreciate produse și am ținut cont de asemenea de raportul calitate/preț.

Breville Panini VST071X-01

BRAND: Breville

MODEL: Panini VST071X-01

PUTERE: 1000 W

Breville Panini VST071X-01 este un sandiwch-maker dotat cu plăci din ceramică, ce pot prepara până la 3 sandwich-uri deodată!

Aparatul are o putere excelentă de 1000 W și este unul de o calitate superioară. În plus, cu el puteți să vă bucurați de preparate de tip panini. În dotarea lui găsim funcțiile: controlul temperaturii, indicator luminos, posibilitatea de a-l depozita pe verticală.

PRO:

 • Putere generoasă;
 • Controlul temperaturii;
 • Depozitare pe verticală.

CONTRA:

 • Nimic de notat.

Russell Hobbs 17888-56

Sandwich-maker 3in1 Russell Hobbs 17888-56BRAND: Russel Hobbs

MODEL: 17888-56

PUTERE: 1800 W

Din nou, un sandwich maker complex. Russell Hobbs 17888-56 poate prepara până la 4 sandvișuri calde în același timp, având o putere generoasă de 1800 W.

În plus, el poate fi utilizat pe orizontal și folosit pe post de grill pentru orice tip de alimente. În dotarea lui găsim și opțiunile: Sistem pentru stocarea cablului, indicator luminos, plăci antiaderente.

PRO:

 • Putere foarte bună;
 • Capacitate mare;
 • Poate fi folosit ca grătar la 180 grade.

CONTRA:

 • Încălzirea nu este uniformă.

Philips HD2392/90

BRAND: Philips

MODEL: HD2392/90

PUTERE: 820 W

Deși Philips HD2392/90 este un sandwich-maker simplu, el este de o calitate superioară, iar datorită acestui motiv l-am inclus în topul nostru.

Acesta vine cu plăci din teflon, ce au o formă care vor tăia sandwich-ul în două. În plus, a fost dotat cu multiple specificații, precum: sistem de blocare, indicator luminos, plăci antiaderente, mâner rece, picioare anti-alunecare, sistem stocare cablu, depozitare pe verticală.

PRO:

 • Preț bun;
 • Putere generoasă;
 • Materiale de calitate.

CONTRA:

 • Cablul este scurt.

Modele ieftine

Am încercat să găsim pentru tine trei sandwich-makere ieftine și bune! Mai precis, am selectat trei modele ce au un preț de sub 100 lei, dar care au primit recenzii pozitive din partea cumpărătorilor.

Heinner Irysse 750 SM-K750W

Heinner Irysse 750 SM-K750W

BRAND: Heinner

MODEL: Irysse 750 SM-K750W

PUTERE: 750 W

Heinner Delice 300

BRAND: Heinner

MODEL: Delice 300

PUTERE: 750 W

Star-Light SMH-900W

Star-Light SMH-900W

BRAND: Star-Light

MODEL: SMH-900W

PUTERE: 900 W

Cum folosești un sandwich-maker?

 • Aparatele de tip sandwich-maker sunt foarte ușor de utilizat. Ele trebuiesc doar băgate în priză;
 • În momentul în care indicatorul luminos arată faptul că s-a incins, puteți introduce sandwich-ul, să îl presați și să îl scoateți în momentul în care va fi copt după preferințe;
 • Dacă doriți să preparați waffle sau panini, trebuie doar să schimbați plăcile, asta dacă aparatul deținut permite acest lucru;
 • NU uitați să curățați apăratul după fiecare utilizare, pentru a evita depunerile pe plăci și deteriorarea lor;
 • NU atingeți plăcile atunci când aparatul este pornit, ele se încing foarte tare și există riscul să vă accidentați.

Întrebări frecvente

✅ Cum prepari waffle cu un sandwich-maker?

În primul rând, trebuie ca aparatul tău să fie special conceput în acest sens, adică să dețină plăci de tip waffle. Dacă dețineți un astfel de sandwich-maker, trebuie doar să turnați aluatul în interiorul plăcilor, să presați și să așteptați ca acesta să fie rumenit.

✅ Poți prepara alte alimente pe un sandich-maker?

Da, dar doar dacă acesta deține plăci de tip grill și dacă este conceput pentru asta. Aveți grijă să nu introduceți alimente ce lasă multă apă/grăsime, pentru a nu exista riscul să stricați aparatul.

- Advertisement -

Lasă un răspuns

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă. Ei bine, te invităm să...

Apple MacBook Air 13 – Recenzii, Preț, Specificații

Laptopul MacBook Air 13 este un produs de la Apple foarte apreciat în rândul utilizatorilor. În rândurile de mai jos veți putea sa descoperiți...

Cel mai bun purificator de aer – Top, Recomandări și Sfaturi!

Probabil îți dorești pentru locuința ta cel mai bun purificator de aer, însă nu știi exact ce model să alegi. În acest articol te...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -