Vezi cuprinsul articolului:
Nu știi care este cel mai bun mixer pentru bucătăria ta? Ei bine, GhidulCumpărăturilor.ro îți sare în ajutor! Te invităm să descoperi cum poți alege un mixer de calitate, ținând cont de cele mai importante criterii de selecție. Ba mai mult, îți prezentăm și un top trei cele mai bune mixere!
Recomandări mixere bune
Înainte de a-ți prezenta topul celor mai bune mixere, am ales să-ți oferim rapid trei mixere de bucătărie. Dă click pe fiecare buton aferent în parte și descoperă prețul pentru fiecare model.
[table id=17 /]
Top cele mai bune mixere
Este greu de realizat un top al celor mai bune mixere, dat fiind faptul că pe piață există literalmente mii de modele. Totuși, noi am selectat pentru tine trei dintre cele mai apreciate și ți le prezentăm în rândurile de mai jos:
Mixer vertical Tefal Infiny Force Ultimate HB877D38
Tefal Infiny Force Ultimate HB877D38 este un mixer vertical cu adevărat premium, care oferă o putere excelentă de 1000 W și care permite utilizarea în nu mai puțin de 25 viteze diferite.
Acesta vine cu următoarele specificații principale: Mixer cu funcții de pasare, tocare și amestecare, dotat cu funcție Pulse și Turbo, ce poate fi curățat în mașina de spălat vase.
Dat fiind faptul că este unul dintre cele mai apreciate mixere verticale de pe piață, noi îl recomandăm cu multă încredere tuturor.
Mixer de mana Bosch MFQ36440
Modelul Bosch MFQ36440 este un mixer de mână de o foarte bună calitate, care a primit sute de recenzii și comentarii pozitive din partea utilizatorilor.
Acesta vine împreună cu un bol de 600 ml, dar și cu un capăt special pentru tocare. În plus, printre opțiunile sale regăsim: funcțiide mixare ouă, amestecare și frământare. Vine dotat cu funcția turbo și funcția Pulse.
Bosch MFQ36440 are un preț de sub 300 RON, iar calitatea lui ne face să îl adaugăm fără rețineri în topul nostru!
Mixer cu bol Heinner HPM-8012X
Ultimul, dar nu cel din urmă, este un mixer planetar, pe numele său Heinner HPM-8012X. Acest electrocasnic este foarte util în bucătărie, deoarece face practic toată treaba pentru tine, tu fiind nevoit doar să adaugi ingredientele.
În dotarea sa găsim un bol de 4 litri, funcții de frământare și mixare ouă, sistem antialunecare, siguranță și cu funcția de mișcare elptică. În plus, acesta are o putere bună de 800 W.
Cum alegi cel mai bun mixer
Mixerul este poate unul dintre cele mai comune electrocasnice disponibile într-o bucătărie. Cu ajutorul lui poți prepara o mulțime de prăjituri, supe, aluaturi și multe, multe altele. Mai jos, poți descoperi care sunt cele mai importante criterii prin care poți alege un mixer bun.
Tipul de mixer
Există nu mai puțin de 5 tipuri de mixer din care vei putea să alegi. Rămâne ca tu să cumperi cel mai potrivit pentru tine și nevoile tale, dar și cel care se încadrează în bugetul de care dispui.
Mixer vertical
Mixerul vertical este din ce în ce mai căutat în rândul cumpărătorilor, deoarece este ușor de manevrat și vine în general dotat cu mai multe accesorii. Concret, aceste tipuri de mixere pot juca rolul unui adevărat robot de bucătărie sau al unui blender;
Mixer de mână
Modelele de acest gen sunt cele mai cunoscute, ele datând de zeci de ani în această formă. Sunt foarte utile, ușor de depozitat și de utilizat;
Mixer cu bol
Dispozitivele de acest gen sunt similare cu cele de mână, însă vin împreună și cu un bol special. Cele mai performante mixere cu bol au funcții speciale, ce fac ca bolul să se rotească, spre exemplu. Ție îți mai rămâne doar să adaugi ingredientele iar aparatul va face toată treaba în locul tău;
Mixer de tip blender sau tocător
Din aceasta categorie fac parte chiar mixerele verticale. Electrocasnicul constă într-un mixer lung, dotat cu capete ce pot fi schimbate, care vin în general în pachet.
Deși cele mai comune mixere sunt cele verticale și cele de mână, dacă bugetul îți permite, noi recomandăm să achiziționezi un mixer cu bol, asta datorită confortului pe care el ți-l oferă.
Utilizarea mixerului
Ai grijă să cumperi un mixer care va face față volumului de gătit! Aici ne referim la faptul că există mixere rezidențiale, adică cele dedicate uzului casnic, dar și mixere comerciale, care sunt concepute spre a fi utilizate în restaurante, de exemplu, făcând față unui proces de muncă mai mare.
Treptele de viteză
Un mixer poate avea de la o singură treaptă de viteză și până la 25! Recomandarea noastră este să cumperi un model care îți oferă cel puțin 5 trepte de viteză, asta pentru ca tu să fii capabil să prepari alimentele dorite ca la carte.
Puterea
Acest aspect este unul extrem de important! Cel mai bun mixer trebuie să îți ofere o putere suficientă și să nu se forțeze atunci când vei dori să amesteci un aluat mai gros, de exemplu. Cele mai multe dintre mixere au o putere de 300 – 500 W, dar sfatul nostru este să alegi unul care vine cu o putere de 600 W.
De ce să ții cont când cumperi un mixer
Capacitatea și materialul bolului
Atunci când vei dori să cumperi cel mai bun mixer, dacă acesta este de tipul cu bol, noi îți recomandăm să ai în vedere și materialul său. Cel mai bine ar fi ca acesta să fie fabricat din plastic sau inox.
În plus, capacitatea este și ea un aspect important. Chiar dacă cele mai multe boluri de mixere au un volum de sub 1 litru, noi te sfătuim să cumperi un model ceva mai generos, de minim 2 sau 3 litri.
Garanția mixerului
Majoritatea mixerelor vin cu o garanție de la producător de 2 ani. Dacă există disponibilă această opțiune și mixerul tău a fost unul ceva mai scump, alege o garanție extinsă, pentru a fi sigur că nu vei avea probleme cu produsul timp de mai mulți ani.
Accesoriile unui mixer
Toate mixerele vin dotate cu accesorii, însă bine ar fi ca noul tău model să fie bine dotat din acest punct de vedere. Concret, poți să te asiguri ca mixerul tău să vină cu: paletă de frământare, amestecare, mixare ouă, cap pentru tocare, mărunțire ș.a.