Frigiderul face parte din categoria electrocasnicelor care nu pot lipsi dintr-o locuință, iar alegerea unui model bun, va fi extrem de dificil de realizat, datorită multelor modele ce se află pe piață. În acest articol, te vom învăța cum să cumperi cel mai bun frigider, dar îți vom oferi și câteva dintre cele mai interesante modele.

Frigidere cu o ușă

Frigiderele cu o ușă sunt de obicei ideale pentru bucătăriile ceva mai mici și de cele mai multe ori ele nu vin dotate cu un congelator. Totuși, nu este o regulă! Există numeroase frigidere cu o singură ușă care au dimensiuni mari, iar în care spațiul pentru congelarea alimentelor este integrat în interior.

Dezavantajul unui frigider cu o ușă este dat de faptul că accesul la compartimentul congelator se face mai dificil, utilizatorul fiind nevoit să deschidă întreg compartimentul. Dacă acest lucru te deranjează, poți opta pentru un frigider cu două uși.

Frigider cu o ușă Beko RSSA445K21XP

Frigider cu o usa Beko RSSA445K21XPBRAND: Beko

MODEL: RSSA445K21XP

VOLUM TOTAL: 402 litri

Beko RSSA445K21XP este un frigider cu o singură ușă, foarte căutat și popular în rândul cumpărătorilor români. El are un volum total net de 402 litri, adică unul foarte generos, similar cu cel al unei combine frigorifice.

În dotarea lui veți găsi compartimente pentru fructe și legume, suport special pentru ouă, termostat, iluminare LED și multe altele. Îl recomandăm cu încredere, fiind un model de top ce poate fi achiziționat la un preț excelent.

PRO:

 • Volum generos;
 • Bine compartimentat;
 • Preț bun.

CONTRA:

 • Nimic de scos în evidență.

Frigider cu o ușă Arctic ANL296+

Frigider cu o usa Arctic ANL296+BRAND: Arctic

MODEL: ANL296+

VOLUM TOTAL: 286 litri

Când vine vorba despre frigidere de calitate, modelele de la Arctic sunt mereu în top! Din această categorie face parte și ANL296+. Vorbim totuși de un frigider de mici dimensiuni, care măsoară doar 151 cm în înălțime. El nu vine cu congelator incorporat, însă oferă multiple spații pentru depozitarea alimentelor, în cele mai bune condiții.

PRO:

 • Raport pret/calitate bun;
 • Ocupă puțin spațiu;

CONTRA:

 • Lipsa congelatorului.

Frigider cu o ușă Zanussi ZRA22800WA

Frigider Zanussi ZRA22800WABRAND: Zanussi

MODEL: ZRA22800WA

VOLUM TOTAL: 232 litri

Zanussi ZRA22800WA este un frigider pe care îl recomandăm în primul rând datorită raportului preț/calitate excelent la care poate fi cumpărat, dar și pentru că a primit numai recenzii pozitive din partea celor care l-au achiziționat în trecut.

Modelul vine cu iluminare LED, suport pentru ouă, 3 rafturi din sticlă, compartiment special pentru legume și fructe, dar și cu un congelator de 18 litri. Este ideal pentru spațiile înguste, deoarece are o înălțime de doar 125 de centimetri.

PRO:

 • Funcții multiple;
 • Congelator;
 • Display;

CONTRA:

 • Nimic în raport cu prețul.

Frigidere cu două uși

Spre deosebire de frigiderele cu o singură ușă, cele cu două uși sunt întotdeauna dotate cu un compartiment congelator. În plus, ele oferă un acces mai ușor în zona alimentelor congelate, deoarece nu vei fi nevoit să deschizi ușa principală, ci doar cea de dimensiuni mai mici.

Frigider cu două uși Heinner HF-H212A+

Frigider cu 2 usi Heinner HF-H212A+BRAND: Heinner

MODEL: HF-H212A+

VOLUM TOTAL: 212 litri

Heinner HF-H212A+ este un frigider cu două uși cu un aspect clasic, dar care își va face perfect treaba! Veți putea regla temperatura cu ajutorul termostatului pe care îl deține și vă veți bucura de un congelator de 41 litri.

În plus, trebuie să știți faptul că dispozitivul vine cu 3 rafturi, 3 suporturi pe ușă, compartiment pentru alimente proaspete, dar și un suport special pentru ouă. Recomandăm modelul cu multă încredere fiecăruia dintre voi!

PRO:

 • Multiple spații pentru depozitare;
 • Preț accesibil;
 • Congelator de 41 litri.

CONTRA:

 • Volum total destul de mic.

Frigider cu două uși Beko RDSA310M20XP

Frigider cu doua usi Beko RDSA310M20XPBRAND: Beko

MODEL: RDSA310M20XP

VOLUM TOTAL: 306 litri

Printre principalele caracteristici pe care Beko RDSA310M20XP ni le oferă, ținem să notăm: concelator de 69 litri, Clasă energetică A+, 4 rafturi frigider și 4 rafturi pe ușă, sistem de răcire static.

Acest produs este unul de top, fiind vorba despre un frigider înalt, de aproximativ 175 cm, similar mai degrabă cu o combină frigorifică. El încântă de asemenea și cu un design atractiv, culoarea sa fiind cea a inoxului.

PRO:

 • Congelator spațios;
 • Design modern;
 • Spațiu generos.

CONTRA:

 • Nimic.

Frigider cu doua usi Arctic AD54240P+

Frigider cu doua usi Arctic AD54240P+BRAND: Arctic

MODEL: AD54240P+

VOLUM TOTAL: 223 litri

În continuare, te invităm să descoperi frigiderul Arctic AD54240P+. Acesta are un preț de sub 1200 RON, deci cu siguranță va fi o alegere potrivită în ceea ce privește prețul. Modelul vine dotat cu opțiuni precum: Dezghețare automată frigider, congelator cu volum de 46 litri, 2 rafturi frigider, 3 rafturi uși, compartiment legume/fructe.

PRO:

 • Multiple rafturi;
 • Preț foarte bun.
 • Eficiență energetică superioară.

CONTRA:

Frigidere incorporabile

Un frigider incorporabil este o alegere perfectă pentru bucătăriile moderne, acolo unde mobilierul permite integrarea electrocasnicului. La fel ca la frigiderele obișnuite, cele incorporabile pot fi cumpărate în funcție de volum. Selecția se face în funcție de nevoile tale, dar și de spațiul disponibil. Te anunțăm de pe acum că cele mai multe dintre modele au un volum de sub 150 litri!

Frigider Beko BLSA210K2S

Frigider incorporabil Beko BLSA210K2SBRAND: Beko

MODEL: BLSA210K2S

VOLUM TOTAL: 198 litri

Pentru cei care își doresc un frigider incorporabil, prima noastră recomandare este modelul Beko BLSA210K2S. Acesta este cu o singură ușă și nu deține compartiment congelator. În interiorul său găsim 4 rafturi și 4 suporturi pe ușă, dar și un compartiment pentru fructe și legume. De altfel, din dotarea lui nu lipsește funcția de iluminare LED și nici termostatul reglabil.

PRO:

 • Iluminare LED;
 • Termostat reglabil;
 • Volum destul de generos.

CONTRA:

 • Fără congelator.

Frigider incorporabil Whirlpool ARG 18081

Frigider incorporabil Whirlpool ARG 18081BRAND: Whirlpool

MODEL: ARG 18081

VOLUM TOTAL: 318 litri

Whirlpool ARG 18081 este un frigider incorporabil premium, potrivit pentru clienții pretențioși, care pun preț pe calitate și tehnologii de top.

Dacă îl veți achiziționa, veți avea parte de: Tehnologia al 6-lea simț, Clasa A++, iluminare LED, ventilator, 6 rafturi, 5 suporturi pe ușă, sistem avertizare ușă deschisă, blocare acces copii, sistem antibacterian, funcție super-răcire.

PRO:

 • Multiple funcții pentru răcire;
 • Clasă energetică A++;
 • Sisteme de siguranță.

CONTRA:

 • Preț ușor ridicat.

Frigider incorporabil Electrolux ERN2001BOW

Frigider incorporabil Electrolux ERN2001BOWBRAND: Electrolux

MODEL: ERN2001BOW

VOLUM TOTAL: 187 litri

Ultimul, dar nu cel din urmă, este frigiderul incorporabil ERN2001BOW, un model marca Electrolux. Acesta are o singură ușă și este dedicat spațiilor înguste, el având un volum destul de mic. Totuși, în dotarea lui găsim: Clasa A+, congelator de 14 litri, sistem automat de dezghețare, 3 rafturi, 4 suporturi ușă, 2 compartimente fructe/legume.

PRO:

 • Deține un mic congelator;
 • Două compartimente pentru fructe și legume.
 • Rafturi multiple.

CONTRA:

 • Volum mic.

Cum alegi cel mai bun frigider?

Sunt câteva criterii bine stabilite de care trebuie să ții cont atunci când îți dorești să achiziționezi un frigider, iar în rândurile de mai jos vom încerca să le abordăm pe cele mai importante.

Volumul frigiderului

Frigiderele sunt aparate frigorifice de dimensiuni medii. Acolo unde o combină frigorifică nu va avea loc, cel mai bine vă veți orienta către un astfel de produs. Cele mai comune modele au un volum de sub 250 litri, însă pe piață există și frigidere cu nun volum mai generos, cum ar fi între 250 și 300 litri.

În funcție de nevoile tale, este bine să alegi un frigider care are spațiu suficient în ambele compartimente, inclusiv în congelator, cel care poate avea un volum și de până la 200 litri.

Numărul de uși

Frigiderele pot deține una sau două uși, în funcție de mărimea lor. Noi recomandăm, dacă spațiul o permite, un frigider cu două uși, deoarece accesul în compartimente se va face separat, nefiind obligați să țineți ușa principală deschisă pentru a folosi congelatorul.

Sistemul de dezghețare al frigiderului

Majoritatea frigiderelor din zilele noastre sunt dotate cu un sistem de dezghețare automat, însă modelele ceva mai ieftine vin cu unul manual.

Funcțiile deținute de frigider

Odată cu avansarea tehnologiei și frigiderele au fost dotate cu tot felul de funcții speciale. Iată o listă cu cele mai comune dintre ele: Holiday, protecție copii, sistem antibacterian, modul eco, iluminare LED, sistem răcire No Frost, Dozator de apă, display LCD, display Touchscreen.

Acum, fiecare cumpărător își va alege modelul și în funcție de aceste criterii. Noi recomandăm să căutați un frigider care vine dotat cu funția Child Lock, modul Eco și sistemul de răcire No Frost, însă toate celelalte funcții vor fi la fel de utile și interesante.

Top cel mai bun frigider recomandat

Te invităm să descoperi un top general al celor mai bune frigidere. Am selectat pentru voi, atent, trei dintre cele mai apreciate modele ținând cont de toate caracteristicile notate în rândurile de mai sus!

Frigider cu doua usi Beko RDNE535E20DZM

Frigider cu doua usi Beko RDNE535E20DZM

BRAND: Beko

MODEL: RDNE535E20DZM

VOLUM TOTAL: 471 litri

Beko RDNE535E20DZM este un frigider cu două uși extrem de spațios, ce are un volum de 471 litri! Acesta este de altfel foarte apreciat printre cumpărători, deoarece calitatea sa este una superioară.

Modelul dispune de un panou de comandă de tip display, cu touchscreen, dar și cu un răcitor pentru apă. Acesta deține funcții diverse, printre care: Neo Frost, Super congelare, EverFresh+, Zero Grade Zone și nu numai.

Congelatorul deținut este de 103 litri, fiind așadar foarte spațios. În plus, acest frigider Beko are o eficiență energetică superioară, fapt ce determină un consum mic de curent electric.

PRO:

 • Volum generos;
 • Congelator spațios;
 • Funcții diverse.

CONTRA:

 • Nimic.

Frigider cu doua usi Samsung RT38K5530S9/EO

Frigider cu doua usi Samsung RT38K5530S9/EO

BRAND: Samsung

MODEL: RT38K5530S9/EO

VOLUM TOTAL: 384 litri

Samsung RT38K5530S9/EO este un alt frigider cu două uși de top, ce a primit zeci de recenzii dintre cele mai pozitive.

Acesta utilizează cunoscuta tehnologie No Frost și vine cu un volum total de 384 litri. Congelatorul are un volum de 89 litri, fiind de altfel suficient de spațios.

În compartimentul frigider veți găsi 3 rafturi, iar pe ușă nu mai puțin de 4. Acesta vine dotat și cu un suport pentru ouă, zona fresh, dar și cu un compartiment special dedicat fructelor și legumelor!

PRO:

 • Raport preț/calitate avantajos;
 • Debit multiplu;
 • Tehnologia No Frost.

CONTRA:

 • Nimic de notat.

Frigider cu doua usi Arctic AD6310MT++

Frigider cu doua usi Arctic AD6310MT++

BRAND: Arctic

MODEL: AD6310MT++

VOLUM TOTAL: 306 litri

Ultimul, dar nu cel din urmă, este frigiderul Arctic AD6310MT++. Modelul impresionează cu o clasă energetică A++, având așadar un consum redus de curent electric.

Compartimentarea sa este destul de avantajoasă, fiind formată din 4 rafturi în frigider și 4 pe ușă. În plus, congelatorul este și el compartimentat cu ajutorul unui raft.

Din dotările acestui frigider Arctic nu lipsesc termostatul reglabil și nici iluminarea LED.

PRO:

 • Preț bun;
 • Clasa A++;
 • Compartimentare bună.

CONTRA:

 • Volum destul de mic.

Frigidere ieftine și bune!

Dacă îți dorești un frigider ieftin și de calitate, te invităm să descoperi recomandările noastre de mai jos. Am încercat să ținem cont în primul rând de raportul calitate/preț!

Frigider cu o usa Star-Light FTTM-113AP

Frigider cu o usa Star-Light FTTM-113AP

BRAND: Star-Light

MODEL: FTTM-113AP

VOLUM TOTAL: 113 litri

Frigider cu doua usi Star-Light FDDV-213A+

Frigider cu doua usi Star-Light FDDV-213A+

BRAND: Star-Light

MODEL: FDDV-213A+

VOLUM TOTAL: 213 litri

Frigider cu doua usi Heinner HF-M207SA+

Frigider cu doua usi Heinner HF-M207SA+

BRAND: Heinner

MODEL: HF-M207SA+

VOLUM TOTAL: 204 litri

Cum folosești corect un frigider?

 • NU lăsa ușa deschisă! Dacă o vei uita timp îndelungat în acest fel, există riscul ca alimentele să se altereze;
 • NU seta o temperatura prea mică sau prea ridicată. Riscul este același ca la primul punct;
 • Pentru a economisi cât mai mult curent, asigură-te că respecți indicațiile date de producător;
 • NU acoperi partea din spatele frigiderului. Acesta trebuie să aibă spațiu pentru aerisire;
 • Plasează frigiderul pe o suprafață plană. Ai posibilitatea de a-i regla picioarele.

Cum să întreții frigiderul:

 • Curăță noul tău frigider doar cu substanțe special concepute în acest sens;
 • Chiar dacă sistemul de dezghețare este automat, ar fi bine ca tu să efectuezi manual acest procedeu odată la câteva luni;
 • Dezinfectează întotdeauna garnitura ușilor. Acolo este un loc unde bacteriile se înmulțesc;
 • Nu depozita în frigider alimente fierbinți;
 • Dacă sertarele din congelator sunt înghețate, nu trage de ele. Există riscul ca acestea să se rupă!

Întrebări frecvente

Î: Frigider cu tehnologia No Frost sau fără?

R: Recomandarea noastră este să alegi un frigider ce deține tehnologia No Frost. Aceasta are rolul de a împiedica formarea gheții excesive.

Î: Frigider cu o ușă sau cu două uși?

R: Dacă spațiul îți permite, noi întotdeauna te vom sfătui să alegi un frigider cu două uși. Spațiul din aceste modele este mai bine comparimentat. În plus, avantajul este dat și de faptul că nu trebuie să ții unul dintre compartimente deschise, atunci când vrei să îl accesezi pe celălalt.

Î: Cum dezgheț un frigider:

R: Nimic mai simplu! Deconectează aparatul de la rețeaua de curent electric și așteaptă ca gheața să se topească. Nu trage de ea dacă nu s-a topit, pentru a nu produce zgârieturi sau spărturi frigiderului.

Ai grijă că există riscul să curgă apă din frigider, așa că pregătește-te cu un recipient îngust, pe care să îl plasezi sub acesta.

După ce gheața va fi topită, îți rămâne doar să ștergi și să cureți frigiderul. După ce s-a uscat, îl poți conecta la loc!

1 COMENTARIU

 1. Am achizitionat de curand frigiderul Arctic AD54240+ si sunt multumit de acesta. Ma bucur sa vad ca apare in topul dumneavoastra. Mi-ar fi placut sa citesc acest articol inainte de a-l cumpara, mi se par interesante si celelalte modele prezentate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here