Cel mai bun fier de călcat – Top modele, Sfaturi, Caracteristici!

Îți recomand:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă....

Fiarele de călcat sunt o necesitate, ele făcând parte din categoria electrocasnicelor care nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie. Dacă te întrebi cum poți cumpăra cel mai bun fier de călcat, atunci te invităm să citești articolul de față.

Top fiare de călcat recomandate

Lista de mai jos a fost realizată de către echipa noastră ținând cont de putere, raport preț/calitate, funcții, dar și opiniile celor care în trecut le-au achiziționat!

Philips Azur Advanced GC5034/20

Philips Azur Advanced GC5034/20

Fierul de călcat Philips Azur Advanced GC5034/20 este un model de top, iar din acest motiv a primit doar recenzii pozitive din partea utilizatorilor. Modelul are o putere de 3000 W și folosește tehnologii speciale precum OptimalTEMP sau SteamGlide Plus.

Printre funcțiile care îl definesc, ținem să notăm: sistemul anti-picurare, funcția turbo, funcția de oprire automată sau funcția anti-calcar. Talpa fierului permite o călcare ușoară, iar manevrarea acestuia va fi una facilă.

Rowenta SteamForce DW9240

Rowenta SteamForce DW9240

Al doilea fier de călcat recomandat este Rowenta SteamForce DW9240. Vorbim de asemenea despre un model puternic, ce oferă o putere de 3100 W și care vine dotat cu un panou de comandă digital.

În dotarea lui găsim tehnologia Microsteam 400 Profile, fiind vorba despre o talpă foarte eficientă. Precum cel de mai sus și acest dispozitiv a fost echipat cu funcții foarte utile. Cu ajutorul lui veți putea călca orice tip de material, fără probleme și fără riscul deteriorării acestuia.

Tefal Freemove FV9966E0

Tefal Freemove FV9966E0

Când vine vorba despre fiare de călcat de calitate, produsele Tefal sunt mereu de luat în considerare. Nici modelul Freemove FV9966E0 nu face rabat de calitate, fiind un fier de călcat cu o putere de 2600 W.

Acesta oferă posibilitatea de alegerea a programului dorit, în funcție de temperatură sau material. În plus, vine dotat cu multiple funcții, printre care cea de auto-curățare, de oprire automată sau sistemul special anti-picurare. Recomandăm acest produs cu toată încrederea datorită raportului preț/calitate bun pe care îl oferă!

Philips Azur Performer Plus GC4881/20

Philips Azur Performer Plus GC4881/20

Un alt fier de călcat marca Philips pe care te sfătuim să îl ai în vedere, este Azur Performer Plus GC4881/20. Modelul vine echipat cu funcții multiple, dar și cu o tală T-IonicGlide, care permite o călcare extrem de ușoară a articolelor vestimentare.

Fierul are un rezervor de apă de 0.35 litri, oferă un abur de 210 g/minut și are puterea de 2800 W. Vorbim despre un dispozitiv destul de ieftin, de sub 400 RON, iar din acest motiv credem că va fi o alegere corectă pentru orice cumpărător.

Braun TexStyle 7 TS 785 STP

Braun TexStyle 7 TS 785 STP

TexStyle 7 TS 785 STP este un fier de călcat marca Braun, la fel de recunoscut în rândul cumpărătorilor precum cele de mai sus. Dispozitivul vine cu o talpă Saphir și oferă o putere de 2400 W.

Cu ajutorul său vei putea călca în metoda clasică, dar și folosind un jet de aburi ce poate ajunge la 170 g/minut. Pe lângă toate astea, trebuie să știi faptul că dispozitivul vine cu funcții anti-picurare, anti-calcar, dar și de oprire automată.

Philips Azur Performer GC3810/20

Fier de calcat Philips Azur Performer GC3810/20

Philips Azur Performer GC3810/20 este prima recomandare din topul celor mai bune fiare de călcat dotate cu o talpă din titanium. Modelul a primit sute de recenzii pozitive, fiind unul de o calitate superioară.

Vă veți bucura de multiple opțiuni de călcare, dar și de o eficiență foarte bună. În plus, dacă alegeți acest model, trebuie să știți că prețul său este de sub 400 lei.

Beko SPM7128P

Beko SPM7128P

Ultimul fier de călcat din topul nostru, dar nu cel din urmă, este Beko SPM7128P. Acest model este destul de puternic, de 2800 W mai exact, și deține toate funcțiile pe care modelul de mai sus le oferă.

Fierul este ușor de utilizat și greutatea lui de doar 1.6 kg îl face să poată fi manevrat fără probleme de către oricine. Recomandăm acest produs fără rețineri, deoarece oferă tot ceea ce aveți nevoie, iar asta la un preț avantajos!

Cum alegi modelul potrivit?

Te vom învăța care sunt aspectele cele mai importante pe care trebuie să le ai în seamă atunci când îți propui să achiziționezi un astfel de produs, dar îți vom oferi și câteva sugestii de modele.

Talpa Fierului de Călcat

Atunci când ne referim la tipul fiarelor de călcat, o facem în legătură cu materialul din care talpa acestora este confecționată. Mai jos, puteți vedea toate aceste categorii, dar și locul de unde le ptueți cumpăra la o ofertă avantajoasă.

Cele mai comune materiale din care este confecționată talpa unui fier de călcat sau a unei stații de călcat sunt inox-ul și ceramica, a doua fiind printre cele mai preferate în rândul utilizatorilor datorită duratei lungi de viață pe care o prezintă.

Talpă ceramică

Fiarele de călcat dotate cu o talpă ceramică sunt printre cele mai comune, asta pentru că materialul este unul calitativ și este preferat de majoritatea utilizatorilor. În plus, o talpă de acest gen este ceva mai ușor de întreținut față de alte modele.

Talpă din Titanium

Există pe piață câteva modele de fiare de călcat ce folosesc o talpă din titanium. Ce-i drept, acestea nu sunt multe, însă pot reprezenta o soluție bună, dat fiind faptul că acest material este unul foarte rezistent.

Talpă din Inox

Atunci când vei dori să cumperi nu fier de călcat bun, vei descoperi că pe locul 2 în ceea ce privește materialul talpei se vor clasa modelele din inox. Acestea au în general o calitate bună și este cunoscut faptul că inoxul este un metal cu multe proprietăți, în special: rezistență, lipsa ruginei și nu numai.

Talpă din Aluminiu

O altă variantă, poate mai puțin căutată, o reprezintă fiarele de călcat ce folosesc o talpă din aluminiu. Similară celor din inox și aceasta oferă o serie de proprietăți ideale pentru un astfel de electrocasnic.

Caracteristici

În primul rând, trebuie să știi faptul că fiarele de călcat sunt clasate pe mai multe categorii. Ele diferă în funcție de putere, tipul de talpă, dar și de funcțiile pe care le oferă utilizatorilor. De altfel, nu uita că exista varianta stațiilor de călcat, dar și a aparatelor de călcat cu aburi, despre care am scris chiar aici.

Puterea

În primul rând, trebuie să știi faptul că fiarele de călcat sunt clasate pe mai multe categorii. Ele diferă în funcție de putere, tipul de talpă, dar și de funcțiile pe care le oferă utilizatorilor. De altfel, nu uita că exista varianta stațiilor de călcat, dar și a aparatelor de călcat cu aburi, despre care am scris chiar aici.

Funcții

Când vine vorba de funcții, fiarele de călcat nu vor excela, deoarece vorbim totuși despre dispozitive destul de simple. Spre exemplu, cele mai performante modele vin cu: reglarea debitului de abur, funcția de călcare pe verticală, funcția anti-calcar, funcția anti-picurare, dar și cea de oprire automată.

Noi îți recomandăm să pui preț pe siguranță! Cu alte cuvinte, orice fier de călcat care se va opri automat în cazul unui supraîncălziri, va fi o alegere bună!

Fiare de călcat ieftine

Mai jos, ne-am gândit să îți recomandăm și trei fiare de călcat ieftine și de calitate, asta pentru situația în care dorești să cumperi un astfel de produs!

Star-Light Pro SIA-2638

Fier de calcat Star-Light Pro SIA-2638

Heinner Dyna 2900

Fier de calcat Heinner Dyna 2900

Cum să folosești fierul de călcat!

  • Atunci când folosești un nou fier de călcat, îți recomandăm călduros să ții cont de toate instrucțiunile producătorului;
  • NU folosi temperaturi prea ridicate dacă materialul nu permite acest lucru. Citește cu atenție eticheta fiecărui articol de îmbrăcăminte;
  • NU lăsa fierul de călcat cu talpa în jos, există riscul de a provoca incendii;
  • Atunci când calci, este de preferat să folosești mișcări verticale;
  • NU insista în același loc de mai multe ori, fără pauză, pentru că poți arde materialul.
  • Dacă fierul tău de călcat are tehnologia cu aburi, atunci folosește doar apă cu puțin calcar. Există în comerț lichide speciale în acest sens;
  • Curăță instalația fierului regulat, folosind o soluție anti-calcar;
  • NU călca peste imprimeuri – poți strica irecuperabil talpa;
  • NU zgâria suprafața tălpii;
  • Șterge după fiecare utilizarea talpa fierului de călcat.

Dacă dorești să te bucuri cu adevărat de o experiență cât mai eficientă în ceea ce privește călcatul hainelor, atunci ar trebui să ai în vedere și achiziționarea unei mese de călcat bune.

Cum calci hainele corect?

Privește mai jos un filmuleț educativ, care te va învăța cum să calci hainele corect!

Întrebări frecvente

✅ Care este cel mai bun fier de călcat?

Cel mai bun fier de călcat va fi acela care îndeplinește cât mai bine cerințele tale legate de preț, funcții, putere, materialul tălpii.

✅ Talpă din inox sau din ceramică?

În principiu nu contează materialul din care talpa este confecționată, însă cele două menționate sunt ceva mai calitative. Marii producători se întrec în dezvoltarea de noi tehnologii și materiale, iar toate oferă de obicei o calitate bună.

✅ Cât costă un fier de călcat bun?

O întrebare des auzită. Un fier de călcat de calitate costă în general peste suma de 250/300 lei. Totuși, dacă vei analiza atent piața, găsești cu ușurință și modele care pot costa până în 200 lei, iar calitatea lor să fie una acceptabilă.

✅ Cum alegi cel mai bun fier de călcat?

Fă o listă cu funcțiile pe care vrei să le dețină, alege materialul tălpii dorit, ține cont de puterea fierului de călcat! Apoi, setează un buget și caută modele care se încadrează în toate notele de mai sus!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă. Ei bine, te invităm să...

Apple MacBook Air 13 – Recenzii, Preț, Specificații

Laptopul MacBook Air 13 este un produs de la Apple foarte apreciat în rândul utilizatorilor. În rândurile de mai jos veți putea sa descoperiți...

Cel mai bun purificator de aer – Top, Recomandări și Sfaturi!

Probabil îți dorești pentru locuința ta cel mai bun purificator de aer, însă nu știi exact ce model să alegi. În acest articol te...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -