Cel mai bun espressor de cafea – Ghid, Sfaturi, Păreri și TOP espressoare!

Îți recomand:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă....

Vrei cel mai bun espressor, dar nu știi ce model să alegi? Atunci ai ajuns unde trebuie! Noi îți vom prezenta criteriile de selecție a unui espressor de calitate, dar și câteva dintre cele mai apreciate modele de pe piață, asta pentru ca tu să fii bine informat înaintea achiziționării sale.

Top espressoare de cafea

Noi îți oferim mai jos o scurtă listă a celor mai populare espressoare, asta după ce am ținut cont de funcțiile lor, raportul preț/calitate și opinia cumpărătorilor.

De'Longhi EC221.B

Philips EP2231/40

Krups Nescafe Dolce Gusto Lumio KP130831

Breville Prima Latte VCF045X-01

De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110B

Cum alegi un espressor de cafea

Un espressor a devenit un electrocasnic foarte accesibil în zilele noastre. Tot mai mulți cumpărători aleg să achiziționeze unul, deoarece el oferă un plus de confort. Practic, cu doar câteva apăsări de buton, te vei putea bucura de o cafea proaspătă cu ajutorul căreia să îți începi dimineața!

Tipul espressorului

Un espressor poate fi automat sau manual. Evident, cele care fac parte din prima categorie sunt mai căutate, deoarece implică mai puțin “efort” din partea utilizatorului în procesul de preparare al cafelei. În plus, espressoarele automate sunt cele mai multe de pe piață. Dacă bugetul îți permite, noi recomandăm achiziționarea unui astfel de produs. De asemenea, ține cont că există și espressoare incorporabile, perfecte pentru bucătăriile moderne!

Automate

Espressoarele automate sunt acelea care implică practic cea mai mică intervenție din partea utilizatorilor. Trebuie doar să alimentezi rezervoarele pentru apă și cafea (boabe/măcinată), iar de restul se ocupă aparatul. În doar câteva clipe, te vei alege cu o cafea delicioasă, fără efort!

Manuale

Espressoarele manuale, adică cele care dețin un pad de cafea, sunt produse mult mai ieftine, dar care își vor face treaba bine! Ele sunt dedicate în special celor pe care nu îi deranjează faptul că trebuie să alimenteze de fiecare dată espressorul în momentul preparării băuturii.

Cu capsule

După cum bine știi, espressoarele cu capsule sunt fabricate pentru a funcționa împreună cu produsele celor mai renumite branduri de cafea.

Un espressor cu capsule poate fi: Nespresso, Bosch Tassimo, Krups, Tchibo sau BeanZ. Fiecare dintre acesta funcționează cu un anumit tip de capsule, care sunt distribuite de anumiți producători, așa că te sfătuim să te informezi bine înainte de a achiziționa unul.

Avantajul espressoarelor cu capsule este dat de faptul că vei avea parte de o selecție generoasă de băuturi, însă ești limitat bineînțeles la brandul ales.

Incorporabile

Espressoarele incorporabile oferă exact același confort al preparării unei băuturi calde, fără mult efort, precum espressoarele mai sus notate. Acestea au însă avantajul dat de designul lor modern și elegant, ideal pentru bucătăriile cele mai sofisticate.

Totuși, trebuie să știți faptul că espressoarele incorporabile au un preț de achiziție foarte ridicat, fiind considerate produse premium.

Tipul de cafea

Espressoarele pot fi alimentate cu mai multe tipuri de cafea. Opțiunile sunt diverse și totul constă în general în preferințele clientului, dar alegerea modelului depinde și de bugetul acestuia. Vei putea achiziționa un espressor ce poate fi alimentat cu cafea boabe, cafea măcinată, capsule de cafea sau pad de cafea.

Presiunea

Atunci când îți dorești să cumperi cel mai bun espressor, este bine să iei în calcul și presiunea acestuia. Vei găsi dispozitive ce oferă o presiune de sub 5 bar, între 5 și 15, dar și peste 15 bari. Cele mai multe dintre modele se încadrează în cea de-a doua categorie menționată.

Tipul băuturii

Espressoarele, automate sau manuale, pot să-ți ofere o gamă largă de băuturi ce pot fi preparate, cum ar fi: espresso, cafea, cappuccino, latte macchiato, ciocilată caldă, ceai și nu numai. Depinde de tine să alegi un model care să fie capabil să prepare băutura ta preferată!

Funcțiile

Producătorii se întrec la acest capitol, unul ce ține de asemenea de preferințele fiecărui client. Totuși, noi recomandăm să cumperi un espressor care să vină cel puțin cu următoarele funcții: sistem decalcifiere, sistem eco, funcția de curățare automată, funcția de programare automată.

Puterea

Cele mai comune espressoare de cafea au o putere situată între 1200 și 1500 W. Totuși, vei găsi modele diverse, ce pot avea până în 1000 W, dar chiar și peste 2500 W. Totul ține de nevoile pe care tu le ai, dar și de buget.

Cum folosești corect un espressor?

  • Este greu de spus cum poți folosi corect un espressor, deoarece totul ține de tipul său. Totuși, ca un sfat generalist, îți recomandăm călduros să îl folosești respectând corect indicațiile producătorului;
  • Folosește doar tipul de cafea pentru care a fost construit aparatul.

Cum ai grijă de espressorul de cafea

  • Periodic, efectuează o decalcifiere a aparatului folosind doar substanțe special concepute în acest sens. În plus, dacă deține funcția, poți efectua din când în când și o curățare automată;
  • Șterge aparatul după fiecare utilizare;
  • Curăță duza de cafea periodic, pentru a nu se înfunda;
  • Spală atent rezervorul pentru apă/lapte;
  • Golește și curăță recipientul de cafea dacă espressorul este automat.

Întrebări comune

✅ Espressor automat sau manual?

Diferența dintre categoriile de espressoare, este dată chiar de numele lor! Modelele automate trebuiesc doar încărcate cu cafea boabe/măcinate și cu apă, iar procesul de preparare al cafelei va fi unul ce ține doar de o apăsare de buton. Espressoarele manuale necesită încărcarea de către utilizator cu cafea măcinată. Așadar, totul ține de confortul de care vrei să ai parte, dar și de buget.

✅ Cum cureți un espressor?

Pentru a curăța eficient instalația espressorului, te sfătuim să cumperi doar produse special destinate în acest scop. Soluțiile anti-calcar sunt cele pe care trebuie să le cauți. Ele se vor vărsa în rezervorul de apă, iar de restul se va ocupa aparatul!

✅ Merită să cumperi un espressor incorporabil?

Dacă bucătăria ta va fi una modernă, în care majoritatea electrocasnicelor vor fi incorporate în mobilier, atunci cu siguranță ar fi ideal ca și espressorul să fie de acest gen. El se va integra perfect în ambient și nu va ocupa spațiu suplimentar!

✅ Ce cafea folosește un espressor incorporabil?

Fiind vorba despre espressoare destul de performante, majoritatea dintre ele vin dotate cu râșnițe, iar asta înseamnă că vei putea folosi cafea boabe. Totuși, dacă espressorul achiziționat este manual (dar nu numai), vei putea folosi și cafea deja măcinată.

- Advertisement -

Lasă un răspuns

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă. Ei bine, te invităm să...

Apple MacBook Air 13 – Recenzii, Preț, Specificații

Laptopul MacBook Air 13 este un produs de la Apple foarte apreciat în rândul utilizatorilor. În rândurile de mai jos veți putea sa descoperiți...

Cel mai bun purificator de aer – Top, Recomandări și Sfaturi!

Probabil îți dorești pentru locuința ta cel mai bun purificator de aer, însă nu știi exact ce model să alegi. În acest articol te...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -