Cel mai bun Cuptor cu Microunde – Top Recomandări, Sfaturi și Păreri!

Îți recomand:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă....

Dacă vrei să afli cum să cumperi cel mai bun cuptor cu microunde, este necesar să te informezi înainte. Datorita acestui motiv, noi ți-am pregătit un ghid care te va ajuta să selectezi modelul dorit în funcție de cele mai importante caracteristici. În plus, în acest articol vei găsi și un top al celor mai bune cuptoare cu microunde de pe piață.

Top cuptoare cu microunde recomandate

Pentru a vedea reducerile oferite de magazine, dar și topul microundelor în funcție de brand sau de categorie, dă un simplu click pe pictograma dorită de mai jos.

Cum alegi cuptorul cu microunde?

Un cuptor cu microunde este de un real folos în orice locuință. Acest electrocasnic nu ocupă mult spațiu și te ajută, într-un timp scurt, să te bucuri de mâncărurile și băuturile favorite încălzite la temperatura optimă. Ba mai mult, cu el vei putea chiar să gătești o gamă largă de alimente. Totuși, cum alegi cel mai bun cuptor cu microunde? Ține cont de criteriile de mai jos!

Și nu uita! Dacă mobilierul bucătăriei tale o permite, atunci te poți orienta și către un cuptor cu microunde incorporabil, electrocasnic ce oferă un plus de design, dar care te ajută să economisești și ceva spațiu!

Tipul cuptoarelor cu microunde

În piață există mai multe tipuri de cuptoare cu microunde. Mai jos poți citi despre fiecare în parte. De altfel, te invităm să dai click pe butonul aferent fiecărei categorii, pentru a descoperi gama de prețuri!

Cu Gătire cu Abur

Cuptoarele cu microunde cu gătire cu abur sunt la mare căutare, asta datorită faptului că alimentele preparate în acest fel sunt considerate mult mai sănătoase. Practic, se va renunța la ideea de prăjit sau grill și felurile de mâncare vor fi gătite folosind aburul fierbinte.

Cu Grill

Dacă îți dorești un cuptor cu microunde dotat cu funcția de gătit Grill, te invităm să descoperi modelele recomandate mai jos.

Funcția grill, așa cum numele ei o spune, este ideală în special pentru gătitul preparatelor din carne. Alimentele vor fi rumenite, aproape precum în cazul unui grătar electric.

Incorporabil

Spre deosebire de cuptoarele cu microunde clasice, cele incorporabile se vor integra practic în mobilierul bucătăriei tale. Tot mai mulți cumpărători optează pentru o bucătărie cât mai modernă, iar aceste electrocasnice sunt de un real folos în viața de zi cu zi.

Nu uita că atunci când vei alege un astfel de produs, trebuie ca el să se potrivească cu spațiul special destinat din mobilier, deci ai grijă să măsori atent înainte de a achiziționa modelul dorit.

Capacitatea cuptorului cu microunde

Cuptoarele cu microunde sunt disponibile pe piața noastră în diferite mărimi. Cele mai multe dintre ele oferă un volum situat între 20 și 25 litri. Totuși, vei găsi modele ce au o capacitate de sub 20 litri, sau chiar de peste 30!

Puterea

În funcție de nevoi, te sfătuim să alegi un cuptor cu microunde și în funcție de puterea sa. În general, produsele vin cu o putere situată în intervalul 700 – 899 W. Pe piață există și modele mai puternice, acestea fiind de obicei ceva mai scumpe.

Panoul de comandă

Panoul de comandă al unui cuptor cu microunde poate fi mecanic sau digital. Cel mecanic este ușor de setat, însă noi recomandăm modelele ce fac parte din a doua categorie. Acestea îți permit să vizualizezi timpul rămas, temperatura setată, programul, iar toate astea cu doar câteva apăsări de buton.

Funcțiile de gătit

Spre deosebire de cuptoarele deținute de aragaze sau cele incorporate, un cuptor cu microunde îți poate oferi mai multe funcții. Iată-le pe cele mai populare dintre ele:

 • Gătire prin convecție;
 • Gătire cu abur:
 • Grill;
 • Microunde;
 • Programe speciale pentru diferite tipuri de mâncare.

Cum îl folosești corect?

Cuptoarele cu microunde sunt foarte ușor de utilizat, mai ales că ele fac aproape totul, recipientele din interior învârtindu-se automat, deci intervenția ta va fi una minimă.

 • Dacă vei găti alimente congelate, citește indicațiile de pe etichetă în legătură cu puterea și timpul ce trebuie setat în cazul gătirii la cuptorul cu microunde;
 • În cazul în care nu știi timpul de gătire pentru un anumit aliment, asigură-te că îl vei verifica periodic;
 • Setează puterea în funcție de greutatea alimentelor;
 • Dacă cuptorul tău deține programe automate pentru anumite feluri de mâncare, selectează-l pe cel dorit, setează greutatea și asta este tot;

Cum să-l îngrijești:

 • Curăță cuptorul cu microunde periodic, deoarece în interiorul său se va aduna foarte multă grăsime.
 • Curăță-l la exterior folosind doar soluții speciale și NU folosi materiale dure, ce pot zgâria suprafața acestuia;
 • În interior, folosește substanțe cât mai ecologice pentru curățare, apoi șterge foarte bine cu apă;
 • Pentru o curățare fără chimicale, poți pune un vas cu apă în cuptorul cu microunde, în care să storci o lămâie. Setează cuptorul să funcționeze cel puțin 10 minute. La final, șterge pereții interiori ai acestuia;
 • NU introduce în cuptorul cu microunde metale sau materiale care se inflamează ușor;
 • NU îndepărta carcasa cuptorului cu microunde, razele emise de către acesta pot fi periculoase!

Întrebări frecvente

Cuptoarele cu microunde sunt electrocasnice ce oferă o serie de avantaje. Cu ajutorul lor veți putea găti preparate culinare, dar mai ales veți putea încălzi rapid orice tip de mâncare. În plus, cu ajutorul unor modele puteți dezgheța alimentele congelate și chiar vă puteți bucura de funcția de gătit cu aburi sau cea de grill.

Cuptoarele cu microunde incorporabile oferă în primul rând avantajul designului. Aceste electrocasnice se vor integra perfect în mobilier, oferind un plus de modernitate întregii bucătării. De asemenea, ele sunt ceva mai performante față de cuptoarele cu microunde clasice.

Înainte de achiziție, ai grijă ca spațiul din mobilier să fie corect decupat. Apoi, asigură-te că vei citi corect dimensiunile cuptorului cu microunde incorporabil, pentru a nu avea surprize neplăcute la montaj. Procesul este în general unul ușor, deoarece aceste dispozitive se plasează cu ajutorul unor șine speciale, iar mai apoi se vor fixa.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

 1. Imi dorea de foarte mult timp un cuptor cu microunde, pentru ca este mai usor pentru micutii mei sa-si incalzeasca mancarea atunci cand eu nu sunt acasa, dar pana de curand nu am avut buget pentru acesta. Insa luna aceasta am reusit sa-l achizitionez modelul Daewoo si sunt foarte multumita.

Lasă un răspuns

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă. Ei bine, te invităm să...

Apple MacBook Air 13 – Recenzii, Preț, Specificații

Laptopul MacBook Air 13 este un produs de la Apple foarte apreciat în rândul utilizatorilor. În rândurile de mai jos veți putea sa descoperiți...

Cel mai bun purificator de aer – Top, Recomandări și Sfaturi!

Probabil îți dorești pentru locuința ta cel mai bun purificator de aer, însă nu știi exact ce model să alegi. În acest articol te...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -