Cel mai bun Cuptor cu Microunde – Top Recomandări, Sfaturi și Păreri!

Îți recomand:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă....

Dacă vrei să afli cum să cumperi cel mai bun cuptor cu microunde, este necesar să te informezi înainte. Datorita acestui motiv, noi ți-am pregătit un ghid care te va ajuta să selectezi modelul dorit în funcție de cele mai importante caracteristici. În plus, în acest articol vei găsi și un top al celor mai bune cuptoare cu microunde de pe piață.

Top cuptoare cu microunde recomandate

Cele prezentate mai sus reprezintă doar o mică parte din caracteristicile pe care cel mai bun cuptor cu microunde ar trebui să le dețină, însă în opinia noastră, ele sunt cele mai importante!

Ținând cont de ele, de raportul preț/calitate, dar și de opiniile cumpărătorilor, am creat o listă cu unele dintre cele mai bune și populare modele de pe piață! Cu siguranță unul dintre ele se va potrivi nevoilor tale.

Samsung MS23F301TAS

Cuptor cu microunde Samsung MS23F301TAS

BRAND: Samsung

MODEL: MS23F301TAS

PUTERE: 800 W

Samsung MS23F301TAS este un cuptor cu microunde destul de simplu, dar care intră în topul nostru datorită raportului calitate/preț.

El are o capacitate de 23 litri, așadar una bună și vine cu un panou de comandă digital. Modelul stă foarte bine în ceea ce privește funcțiile din dotare: oprire automată, timer, iluminare, blocare acces copii, semnal sonor, auto cook, interior neaderant, mod ECO și nu numai!

În plus, el poate găti legume, carne, pește și vine chiar și cu funcția de dezghețare. Așadar, îl recomandăm cu multă încredere.

PRO:

 • Foarte multe funcții interesante;
 • Capacitate bună;
 • Modul ECO.

CONTRA:

 • Nimic.

Beko MGF20210X

Cuptor cu microunde Beko MGF20210XBRAND: Beko

MODEL: MGF20210X

PUTERE: 800 W

Beko MGF20210X este un cuptor cu microunde ceva mai sofisticat. El impresionează și cu un design mai premium, venind în culoarea inoxului.

În dotarea lui găsim un panou de comandă electronic, compus dintr-un buton rotativ, butoane pentru diferite funcții, dar și cu un display ce indică durata și ora.

Printre cele mai importante funcții pe care le deține acest model, ținem să enumerăm: iluminarea interioară, blocarea accesului pentru copii, semnal sonor la finalul programului, funcția auto cook, și timer-ul. În plus, el vine și cu programe de grill sau dezghețare.

PRO:

 • Preț avantajos;
 • Putere bună;
 • Design elegant.

CONTRA:

 • Nimic important de notat.

Samsung MS23K3513AW/OL

BRAND: Samsung

MODEL: MS23K3513AW/OL

PUTERE: 800 W

Ultimul cuptor cu microunde de pe lista noastră este tot unul marca Samsung, anume modelul MS23K3513AW/OL. El vine cu un panou de comandă cu Touch Control, dar și cu un afișaj digital care va indica informații importante.

Capacitatea lui este de asemenea de 23 litri, adică una bună. Cuptorul cu microunde vine cu o mulțime de funcții, dintre cele mai cunoscute și, cel mai important, el poate găti orice tip de aliment!

PRO:

 • Raport preț/calitate corect;
 • Mod ECO;
 • Ușor de utilizat.

CONTRA:

 • Iluminatul interior destul de slab.

Daewoo KOS-1C4K

Cuptor cu microunde cu gatire cu abur Daewoo KOS-1C4K

BRAND: Daewoo

MODEL: KOS-1C4K

PUTERE: 800 W

Daewoo KOS-1C4K este un cuptor cu microunde cu gătire prin abur premium, unul ce are un preț destul de ridicat, totuși corect raportat dacă ținem cont de specificațiile sale.

Acest cuptor are un volum foarte generos, de 34 litri, și oferă o putere excelentă de 800 W. Modelul vine cu urmtătoarele specificații de top: gătire cu abur, prin convecție, Grill, dezghețare, program pentru pâine, timer, funcție pentru memorarea programelor, blocare acces copii, curățare cu abur, afișare ceas și asta nu este tot!

PRO:

 • Volum excelent;
 • Foarte multe funcții;
 • Multe modalități de gătire.

CONTRA:

 • Prețul destul de mare.

Samsung MS28J5255US/OL

Cuptor cu microunde Samsung MS28J5255US/OL

BRAND: Samsung

MODEL: MS28J5255US/OL

PUTERE: 1000 W

Continuăm recomandările cu Samsung MS28J5255US/OL, un cuptor cu microunde ce impresionează încă de la contactul vizual, deoarece dispune de un design extrem de elegant.

Acest microunde vine dotat cu un panou de comandă digital și oferă bineînțeles funcția de gătire cu Aburi. De altfel, trebuie scos în evidență faptul că și acesta are o capacitate excelentă de 28 litri, dar mai ales trebuie remarcată puterea de 1000 W.

PRO:

 • Putere mare;
 • Capacitate generoasă;
 • Multe funcții interesante.

CONTRA:

 • Nimic de notat.

Hansa AMG20E70GVH

Cuptor cu microunde cu Grill Hansa AMG20E70GVH

BRAND: Hansa

MODEL: AMG20E70GVH

PUTERE: 700 W

Hansa AMG20E70GVH este un cuptor cu microunde dotat cu funcția Grill, ce poate fi achiziționat la un preț excelent, dar care impresionează totuși cu o calitate peste medie.

Acesta are un volum total de 20 litri și are un panou de comandă ușor de folosit. În plus, el vine și cu un mic display digital ce va indica informații cu privire la setările de gătire.

Modelul mai vine și cu următoarele specificații: timer, blocare acces copii, semnal sonor, dezghețare, încălzire și nu numai.

PRO:

 • Preț excelent;
 • Multiple funcții;
 • Ușor de setat;

CONTRA:

 • Nimic dacă ținem cont de preț.

Samsung GE83X

Cuptor cu microunde cu Grill Samsung GE83X

BRAND: Samsung

MODEL: GE83X

PUTERE: 800 W

Samsung GE83X este un cuptor cu microunde ceva mai complex, unul care a primit însă sute de recenzii dintre cele mai bune din partea utilizatorilor!

Acesta ne oferă o putere de 800 W și o capacitate de 23 litri. În dotarea lui găsim următoarele funcții: Timer, ceas, semnal sonor, blocare acces copii, funcție de Grill, funcție pentru dezghețare și lista continuă.

Microundele vine cu un design foarte elegant, culoarea fiind Black Mirror. În plus, panoul de comandă este unul digital și modern, fiind de tipul touch control.

PRO:

 • Design elegant;
 • Putere bună;
 • Funcții diverse de gătit.

CONTRA:

 • Cablul prea scurt.

Beko MCB25433BG

Cuptor cu microunde incorporabil Beko MCB25433BGBRAND: Beko

MODEL: MCB25433BG

PUTERE: 900 W

Iată și un model ceva mai accesibil, care costă sub 1800 RON. Beko MCB25433BG a primit un număr maxim de stele din partea utilizatorilor, lucru ce denotă o foarte bună calitate a acestuia.

Nici nu este de mirare, deoarece modelul are o putere bună, de 900 W, dar și o capacitate destul de mare, care este de 25 litri. Setarea sa se face cu ajutorul unui panou de comandă cu touch screen, acolo unde veți găsi și un display.

În dotarea sa există și 5 nivele pentru putere, protecție pentru copii, convecție, timer, grill, funcția de dezghețare și lista poate continua. Recomandăm cu încredere și Beko MCB25433BG pentru tot ceea ce oferă, dar și pentru prețul avantajos!

PRO:

 • Preț bun;
 • Capacitate și putere;
 • Funcția grill.

CONTRA:

 • Nimic.

Whirlpool W7 MD 440 NB

Cuptor cu microunde incorporabil Whirlpool W7 MD 440 NB

BRAND: Whirlpool

MODEL: W7 MD 440 NB

PUTERE: 

Whirlpool W7 MD 440 NB este un cuptor cu microunde incorporabil premium, dedicat chiar și celor mai pretențioși dintre cumpărători.

Acesta vine dotat cu tehnologia Al 6-lea Simț de la Whirlpool, cea care reglează automat nivelurile de putere în funcție de mai mulți factori, asta pentru ca alimentele să fie gătite perfect.

Display-ul deținut este unul color, iar de acolo veți putea alege unul dintre cele 40 de rețete și 6 programe automate! Nu în ultimul rând, acest super cuptor cu microunde vine cu funcții precum: Grill, Abur, blocare acces copii și multe altele.

PRO:

 • Foarte multe funcții;
 • Model premium;
 • Capacitate de 31 litri.

CONTRA:

 • Prețul.

Heinner HMW-23BIXBK

Cuptor cu microunde incorporabil Heinner HMW-23BIXBK

BRAND: Heinner

MODEL: HMW-23BIXBK

PUTERE: 800 W

Dacă vă doriți un cuptor cu microunde incorporabil ieftin, atunci puteți opta pentru Heinner HMW-23BIXBK. Acesta ne propune o putere de 800 W, o capacitate de 23 litri, dar și funcția de gătit Grill.

El are un aspect modern și vine dotat cu un panou de comandă digital, ce dispune de altfel și de un mic display.

Principalele specificații ale produsului sunt: încălzire, dezghețare, blocare acces copii, ceas, timer, pornire întârziată, semnal sonor la finalul programului.

PRO:

 • 5 Trepte de putere;
 • Preț foarte bun;
 • Diferite funcții de gătit.

CONTRA:

 • Nimic raportat la preț.

Tipul cuptoarelor cu microunde

În piață există mai multe tipuri de cuptoare cu microunde. Mai jos poți citi despre fiecare în parte. De altfel, te invităm să dai click pe butonul aferent fiecărei categorii, pentru a descoperi gama de prețuri!

Cu Gătire cu Abur

Cuptoarele cu microunde cu gătire cu abur sunt la mare căutare, asta datorită faptului că alimentele preparate în acest fel sunt considerate mult mai sănătoase. Practic, se va renunța la ideea de prăjit sau grill și felurile de mâncare vor fi gătite folosind aburul fierbinte.

Cu Grill

Dacă îți dorești un cuptor cu microunde dotat cu funcția de gătit Grill, te invităm să descoperi modelele recomandate mai jos.

Funcția grill, așa cum numele ei o spune, este ideală în special pentru gătitul preparatelor din carne. Alimentele vor fi rumenite, aproape precum în cazul unui grătar electric.

Incorporabil

Spre deosebire de cuptoarele cu microunde clasice, cele incorporabile se vor integra practic în mobilierul bucătăriei tale. Tot mai mulți cumpărători optează pentru o bucătărie cât mai modernă, iar aceste electrocasnice sunt de un real folos în viața de zi cu zi.

Nu uita că atunci când vei alege un astfel de produs, trebuie ca el să se potrivească cu spațiul special destinat din mobilier, deci ai grijă să măsori atent înainte de a achiziționa modelul dorit.

Cum alegi cuptorul cu microunde?

Un cuptor cu microunde este de un real folos în orice locuință. Acest electrocasnic nu ocupă mult spațiu și te ajută, într-un timp scurt, să te bucuri de mâncărurile și băuturile favorite încălzite la temperatura optimă. Ba mai mult, cu el vei putea chiar să gătești o gamă largă de alimente. Totuși, cum alegi cel mai bun cuptor cu microunde? Ține cont de criteriile de mai jos!

Și nu uita! Dacă mobilierul bucătăriei tale o permite, atunci te poți orienta și către un cuptor cu microunde incorporabil, electrocasnic ce oferă un plus de design, dar care te ajută să economisești și ceva spațiu!

Capacitatea cuptorului cu microunde

Cuptoarele cu microunde sunt disponibile pe piața noastră în diferite mărimi. Cele mai multe dintre ele oferă un volum situat între 20 și 25 litri. Totuși, vei găsi modele ce au o capacitate de sub 20 litri, sau chiar de peste 30!

Puterea

În funcție de nevoi, te sfătuim să alegi un cuptor cu microunde și în funcție de puterea sa. În general, produsele vin cu o putere situată în intervalul 700 – 899 W. Pe piață există și modele mai puternice, acestea fiind de obicei ceva mai scumpe.

Panoul de comandă

Panoul de comandă al unui cuptor cu microunde poate fi mecanic sau digital. Cel mecanic este ușor de setat, însă noi recomandăm modelele ce fac parte din a doua categorie. Acestea îți permit să vizualizezi timpul rămas, temperatura setată, programul, iar toate astea cu doar câteva apăsări de buton.

Funcțiile de gătit

Spre deosebire de cuptoarele deținute de aragaze sau cele incorporate, un cuptor cu microunde îți poate oferi mai multe funcții. Iată-le pe cele mai populare dintre ele:

 • Gătire prin convecție;
 • Gătire cu abur:
 • Grill;
 • Microunde;
 • Programe speciale pentru diferite tipuri de mâncare.

Modele ieftine și bune

Pentru cei care sunt în căutarea unui cuptor cu microunde ieftin, dar de calitate, am pregătit trei recomandări ținând cont în special de raportul preț/calitate. Vă invităm să dați click pe fiecare buton pentru a descoperi oferta!

Daewoo KOR-6S20W

Cuptor cu microunde Daewoo KOR-6S20W

BRAND: Daewoo

MODEL: KOR-6S20W

PUTERE: 700 W

Hansa AMG17M70VH

Cuptor cu microunde Hansa AMG17M70VH

BRAND: Hansa

MODEL: AMG17M70VH

PUTERE: 700 W

Beko MOC20100S

BRAND: Beko

MODEL: MOC20100S

PUTERE: 700 W

Cum îl folosești corect?

Cuptoarele cu microunde sunt foarte ușor de utilizat, mai ales că ele fac aproape totul, recipientele din interior învârtindu-se automat, deci intervenția ta va fi una minimă.

 • Dacă vei găti alimente congelate, citește indicațiile de pe etichetă în legătură cu puterea și timpul ce trebuie setat în cazul gătirii la cuptorul cu microunde;
 • În cazul în care nu știi timpul de gătire pentru un anumit aliment, asigură-te că îl vei verifica periodic;
 • Setează puterea în funcție de greutatea alimentelor;
 • Dacă cuptorul tău deține programe automate pentru anumite feluri de mâncare, selectează-l pe cel dorit, setează greutatea și asta este tot;

Cum să-l îngrijești:

 • Curăță cuptorul cu microunde periodic, deoarece în interiorul său se va aduna foarte multă grăsime.
 • Curăță-l la exterior folosind doar soluții speciale și NU folosi materiale dure, ce pot zgâria suprafața acestuia;
 • În interior, folosește substanțe cât mai ecologice pentru curățare, apoi șterge foarte bine cu apă;
 • Pentru o curățare fără chimicale, poți pune un vas cu apă în cuptorul cu microunde, în care să storci o lămâie. Setează cuptorul să funcționeze cel puțin 10 minute. La final, șterge pereții interiori ai acestuia;
 • NU introduce în cuptorul cu microunde metale sau materiale care se inflamează ușor;
 • NU îndepărta carcasa cuptorului cu microunde, razele emise de către acesta pot fi periculoase!

Întrebări frecvente

✅ Gătitul cu ajutorul unui cuptor cu microunde este nesănătos?

Există multe mituri în legătură cu acest aspect. Totuși, specialiștii au demonstrat faptul că undele microunde sunt la un nivel inofensiv pentru ogranismul uman.

✅ Care sunt avantajele unui cuptor cu microunde?

Cuptoarele cu microunde sunt electrocasnice ce oferă o serie de avantaje. Cu ajutorul lor veți putea găti preparate culinare, dar mai ales veți putea încălzi rapid orice tip de mâncare. În plus, cu ajutorul unor modele puteți dezgheța alimentele congelate și chiar vă puteți bucura de funcția de gătit cu aburi sau cea de grill.

✅ Care sunt avantajele unui cuptor cu microunde incorporabil?

Cuptoarele cu microunde incorporabile oferă în primul rând avantajul designului. Aceste electrocasnice se vor integra perfect în mobilier, oferind un plus de modernitate întregii bucătării. De asemenea, ele sunt ceva mai performante față de cuptoarele cu microunde clasice.

✅ Cum montezi un cuptor cu microunde incorporabil?

Înainte de achiziție, ai grijă ca spațiul din mobilier să fie corect decupat. Apoi, asigură-te că vei citi corect dimensiunile cuptorului cu microunde incorporabil, pentru a nu avea surprize neplăcute la montaj. Procesul este în general unul ușor, deoarece aceste dispozitive se plasează cu ajutorul unor șine speciale, iar mai apoi se vor fixa.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

 1. Imi dorea de foarte mult timp un cuptor cu microunde, pentru ca este mai usor pentru micutii mei sa-si incalzeasca mancarea atunci cand eu nu sunt acasa, dar pana de curand nu am avut buget pentru acesta. Insa luna aceasta am reusit sa-l achizitionez modelul Daewoo si sunt foarte multumita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă. Ei bine, te invităm să...

Apple MacBook Air 13 – Recenzii, Preț, Specificații

Laptopul MacBook Air 13 este un produs de la Apple foarte apreciat în rândul utilizatorilor. În rândurile de mai jos veți putea sa descoperiți...

Cel mai bun purificator de aer – Top, Recomandări și Sfaturi!

Probabil îți dorești pentru locuința ta cel mai bun purificator de aer, însă nu știi exact ce model să alegi. În acest articol te...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -