Cel mai bun cooler pentru laptop – 6 caracteristici și TOP 3 modele de cumpărat!

Îți recomand:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă....

Astăzi te vom învăța cum să cumperi cel mai bun cooler pentru laptop! Te sfătuim să parcurgi complet articolul de față, pentru a descoperi principalele caracteristici ale unui astfel de produs, dar și pentru a vedea un top 3 coolere pentru laptopul tău!

Cum să alegi cel mai bun cooler pentru laptop

Coolerele pentru laptop și notebook sunt dispozitive extrem de utile, deoarece acestea au capacitatea de a îmbunătăți eficiența acestora. Ele oferă un flux de aer suplimentar, sub laptop, și împiedică practic supraîncălzirea lui. În plus, acționează și pe post de stand pentru laptop, oferind astfel un sport înclinat la un unghi ideal.

Compatibilitatea cu laptopul

Primul criteriu de selecție al unui cooler pentru laptop este dat de compatibilitatea cu acesta! Mai precis, ne referim la diagonala maximă a laptopului, prin care se deduce practic dimensiunea lui. Cele mai multe coolere sunt fabricate pentru a fi compatibile cu laptopuri de peste 16 inch, ceea ce este un atu, deoarece cu siguranță se vor potrivi nevoilor tale.

Recomandări cooler laptop de peste 16 inch

DeepCool N9 EX Havit GAMING HV-F2063A Trust GXT 277
DeepCool N9 EX Havit GAMING HV-F2063A Trust GXT 277
Vezi oferta! Vezi oferta! Vezi oferta!

Numărul de ventilatoare

Un alt criteriu important în ceea ce privește achiziția unui cooler pentru laptop este dat de numărul de ventilatoare pe care acesta le deține. Modelele pot avea 1, 2, 4, 3, 5 sau 6 ventialatoare în dotarea lor. În principiu nu contează atât de mult numărul, ci mai degrabă eficiența lor, dar și modul în care sunt amplasate.

Viteza de rotație

Viteza de rotație a ventilatoarelor unui cooler, determină practic și fluxul de aer pe care acestea le vor oferi. În magazinele de specialitate sunt disponibile coolere care oferă o viteză de sub 700 RPM, dar care pot atinge și peste 1400 RPM. Cele mai multe dintre modele se încadrează în categoria 1000-1400 de rotații pe minut, fiind și cele pe care noi le recomandăm.

Nivelul de zgomot

Este important ca cel mai bun cooler pentru laptop să fie acela care nu produce un zgomot deranjant în timpul funcționării.  Majoritatea dispozitivelor emit un zgomot de 20/25 decibeli, fiind așadar destul de silențioase. Totuși, dacă vei găsi dispozitive care produc un zgomot și mai mic, ți le recomandăm cu încredere!

Top 3 cel mai bun cooler pentru laptop

Vrem acum să îți prezentăm trei dintre cele mai bune coolere pentru laptopul tău. Ele au fost selectate în raport cu toate cele de mai sus, dar echipa noastră a ținut cont și de prețul pe care acestea îl au.

Cooler laptop A+ CICA2

Cooler laptop A+ CICA2BRAND: A+

MODEL: CICA2

COMPABILITATE LAPTOP: 17 inch

VITEZA MAXIMĂ DE ROTAȚIE: 1800 rpm

NUMĂR VENTILATOARE: 5

A+ CICA2 este un cooler ieftin, ce are un preț de sub 150 RON. Totuși, el este apreciat de către utilizatori, deoarece oferă un raport calitate/ofertă foarte bun!

Modelul este compatibil cu laptopuri de maximum 17 inch și vine dotat cu: 2 porturi USB suplimentare, funcție de iluminare LED, 5 ventilatoare care oferă o rotație maximă de 1800 RPM.

Cooler Notebook Mbuynow

Cooler Notebook MbuynowBRAND: Mbuynow

MODEL: MCB001

COMPABILITATE LAPTOP: 17.3 inch

VITEZA MAXIMĂ DE ROTAȚIE: 1200 rpm

NUMĂR VENTILATOARE: 2

Îți recomandăm în cotinuare coolerul pentru laptop Mbuynow. Deși numele său nu spune multe, acest model este foarte bine dotat!

El vine cu 2 porturi USB ce pot fi folosite în locul celui la care el este conectat, iluminare LED, funcție Stand, funcție de reglare a unghiului.

Coolerul este dotat cu 2 ventilatoare care oferă o viteză de 1200 RPM. Acesta este compatibil cu laptopuri de maximum 17.3 inch.

Cooler laptop Trust GXT 278

Cooler laptop Trust GXT 278BRAND: Trust

MODEL: GXT 278

COMPABILITATE LAPTOP: 17.3 inch

VITEZA MAXIMĂ DE ROTAȚIE: 1200 rpm

NUMĂR VENTILATOARE: 4

Trust GXT 278 este un cooler ce a primit numai note pozitive din partea cumpărătorilor, iar asta denotă o bună calitate a sa.

Dispozitivul este compatibil cu laptopuri de maximum 17.3 inch și vine dotat cu 4 ventilatoare ce oferă un flux de aer puternic.

În dotarea sa găsim și următoarele opțiuni: iluminare LED, buton On/Off, viteză reglabilă, picioare ajustabile, porturi USB.

De ce să mai ții cont când cumperi un cooler

Funcțiile unui cooler

Deși coolerele pentru laptop sunt dispozitive destul de simple la bază, ele vin totuși dotate cu mai multe funcții comune, pe care noi le apreciem și ți le recomandăm: iluminare LED, funcția de reglare a puterii, porturi USB suplimentare, funcția de ajustare a unghiului, funcția pentru anti-alunecare.

Avantajele unui cooler

Un cooler, pe lângă faptul că îmbunătățește performanețele laptopului, oferindu-i o corectă aerisire și răcire, mai oferă utilizatorilor o serie de avantaje. Unul dintre cele mai importante este dat de faptul că oferă un unghi corect pentru utilizator, în general reglabil, ecranul laptopului fiind situat la o înălțime corespunzătoare.

Coolerele pot fi folosite atât acasă, cât și la muncă. Ele se vor plasa pe birou, sub laptop, și se vor conecta la USB. Practic ele nu ocupă spațiu suplimentar.

Cele mai comune întrebări

Î: Ce cooler să îmi cumpăr?

R: Pentru a cumpăra cel mai bun cooler pentru nevoile tale, te invităm să ții cont de sfaturile noastre. Pe baza lor poți crea o listă cu specificațiile pe care le vrei și, în funcție de buget, poți să alegi modelul dorit!

Î: Ajută laptopul un cooler?

R: Cu siguranță da! Acesta este de fapt rolul unui cooler, de a ajuta laptopul în timpul sarcinilor! El îmbunătățește performanțele deoarece fluxul de aer răcește procesorul.

- Advertisement -

Lasă un răspuns

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă. Ei bine, te invităm să...

Apple MacBook Air 13 – Recenzii, Preț, Specificații

Laptopul MacBook Air 13 este un produs de la Apple foarte apreciat în rândul utilizatorilor. În rândurile de mai jos veți putea sa descoperiți...

Cel mai bun purificator de aer – Top, Recomandări și Sfaturi!

Probabil îți dorești pentru locuința ta cel mai bun purificator de aer, însă nu știi exact ce model să alegi. În acest articol te...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -