Cel mai bun congelator – Sfaturi, Review și TOP modele recomandate!

Îți recomand:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă....

Pentru a putea cumpăra cel mai bun congelator pentru nevoile tale, este important să te informezi în prealabil. În acest articol echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți va prezenta cele mai importante criterii pe care trebuie să te bazezi. În plus, pentru a-ți ușura căutările, ți-am strecurat și câteva dintre cele mai bune modele de pe piață.

Incorporabile

Spre deosebire de clasicele congelatoare, modelele incorporabile oferă un plus în ceea ce privește ambientul și designul. Spunem asta, deoarece acest tip de electrocasnice se integrează în mobiler, ele putând fi chiar ascunse.

Așadar, mai jos puteți descoperi trei dintre cele mai bune congelatoare incorporabile de pe piața din România!

Bosch GIV11AF30

Congelator incorporabil Bosch GIV11AF30BRAND: Bosch

MODEL: GIV11AF30

VOLUM TOTAL: 72 litri

Primul model de congelator incorporabil recomandat este Bosch GIV11AF30. Acesta este de mici dimensiuni, fiind ideal pentru a fi integrat în mobilierul din bucătăriile clasice, dar și pentru a fi utilizat în baruri.

În interiorul lui se află trei sertare ce oferă un volum total de 72 litri, dar și termostatul reglabil. Dispozitivul vine dotat cu funcția pentru super-congelare, dar și cu semnal de avertizare pentru situația în care temperatura este prea ridicată în interior.

PRO:

 • Dimensiuni reduse;
 • Termostat reglabil;
 • Funcția de super-congelare.

CONTRA:

 • Nimic.

Electrolux EUN1000AOW

Congelator incorporabil Electrolux EUN1000AOWBRAND: Electrolux

MODEL: EUN1000AOW

VOLUM TOTAL: 98 litri

Al doilea model recomandat este Electrolux EUN1000AOW, fiind vorba despre unul de dimensiuni ceva mai mici, dar și mai ieftin.

Congelatorul oferă un volum total de 98 litri, ce este compartimentat cu ajutorul a 4 sertare de diferite dimensiuni. Setarea lui se face ușor, folosind butoanele din partea superioară, acolo unde veți găsi și LED-uri ce au rolul de informare. Modelul utilizează Clasa A+, ceea ce înseamnă că este unul economic, iar printre funcțiile pe care le deține mai enumerăm ușile reversibile, LowFrost, dar și Action Freeze.

PRO:

 • Multiple funcții;
 • Preț avantajos;
 • Volum bun.

CONTRA:

 • Nimic de scos în evidență.

Miele FNS 35402

Congelator incorporabil Miele FNS 35402

BRAND: Miele 

MODEL: FNS 35402

VOLUM TOTAL: 151 litri

Miele FNS 35402 este un congelator incorporabil de mari dimensiuni, ce oferă un volum de 151 litri. În interiorul său găsim nu mai puțin de 6 compartimente spațioase.

Produsul vine dotat cu funcția de semnal sonor pentru temperatură ridicată sau ușă deschisă, dar și cu Super congelare, SofClose sau Vario Room. În plus, aparatul are o clasă energetică superioară A++.

PRO:

 • Volum mare;
 • Clasă energetică superioară;
 • Multe compartimente.

CONTRA:

 • Prețul.

Cu dezghețare automată

Pentru a scăpa de grija dezghețării manuale periodice a noului tău congelator, noi te sfătuim să alegi unul care vine cu funcția de dezghețare automată. Pentru a te ajuta, am selectat pentru tine trei modele de top, care cu siguranță te vor încânta cu specificațiile lor.

Star-Light FRM-227SSNF

Congelator Star-Light FRM-227SSNF

BRAND: Star-Light

MODEL: FRM-227SSNF

VOLUM TOTAL: 227 litri

Star-Light FRM-227SSNF este un congelator foarte apreciat, dotat cu funcția de dezghețare automată, dar și cu funcția de Frigider.

Modelul folosește de altfel tehnologia No Frost și are un volum total de 227 litri, compartimentat cu ajutorul a 7 sertare. În dotarea lui găsim și un display, dar și un panou de comandă electronic, ușor de folosit.

PRO:

 • Volum generos;
 • No Frost;
 • Funcție Frigider.

CONTRA:

 • Nimic raportat la preț.

Bosch GSN33VW3P

Congelator Bosch GSN33VW3P

BRAND: Bosch

MODEL: GSN33VW3P

VOLUM TOTAL: 225 litri

Un alt congelator performant cu dezghețare automată este Bosch GSN33VW3P, unul ce are de asemenea și funcția de frigider. Modelul vine dotat cu 4 sertare, având un volum total de 225 litri.

În plus, acest Bosch vine și cu funcții interesante, printre care: Super congelare, control electronic, zonă Easy Acces, FreshSense, Multi Airflow System.

PRO:

 • Multe funcții utile;
 • Volum generos;
 • Clasa A++.

CONTRA:

 • Prețul ușor ridicat.

Beko RFNA312K21XP

Congelator Beko RFNA312K21XP

BRAND: Beko

MODEL: RFNA312K21XP

VOLUM TOTAL: 277 litri

Beko RFNA312K21XP este un congelator chiar mai spațios, ce surprinde plăcut cu un design modern și elegant, culoarea sa fiind cea a inoxului.

Acesta are un volum de 277 litri și deține nu mai puțin de 8 sertare. Sistemul de dezghețare este unul automat, iar printre funcțiile deținute se numără: super congelare, sistem antibacterian sau semnalul acustic pentru ușă deschisă.

PRO:

 • Super congelare;
 • 8 Sertare;
 • Preț avantajos.

CONTRA:

 • Nimic de obiectat.

Cu No Frost

Așa cum în nenumărate rânduri am menționat, tehnologia No Frost este una dintre cele mai apreciate în ceea ce privește aparatele frigorifice. Aceasta face ca gheața să nu se formeze excesiv în interiorul aparatului, dar nici pe alimente!

Mai jos vă invităm să descoperiți două dintre cele mai bune congelatoare dotate cu tehnologia No Frost.

Heinner HFF-260NF+

BRAND: Heinner

MODEL: HFF-260NF+

VOLUM TOTAL: 260 litri

Heinner HFF-260NF+ este prima noastră recomandare de congelator No Frost. El are o înălțime de 185 cm, deci vorbim despre unul cu un volum generos, mai precis de 260 litri.

Interiorul este compartimentat eficient cu ajutorul a 7 sertare. Pe ușă, veți găsi un display LCD și un panou de comandă electronic. În plus, modelul vine cu funcția de super congelare, modul Eco, siguranță pentru copii, dar și cu semnal sonor pentru temperatură ridicată.

PRO:

 • Volum generos;
 • Compartimentare bună;
 • Modul Eco.

CONTRA:

 • Nimic de scos în evidență.

Bosch GSN36AI3P

Bosch GSN36AI3P

BRAND: Bosch

MODEL: GSN36AI3P

VOLUM TOTAL: 242 litri

Bosch GSN36AI3P este un congelator premium, care a primit doar note pozitive din partea clienților. Acesta are un volum de 242 litri și este dotat cu 4 sertare, dar și cu funcția de frigider.

Aparatul vine cu funcția de dezghețare automată, dar și cu No Frost. În plus, el folosește tehnologia Multi Air Flow, cea care va face ca aerul rece să circule în întreg compartimentul.

PRO:

 • Tehnologia Multi Air Flow;
 • Design modern;
 • Spațios.

CONTRA:

 • Prețul.

Cum alegi un congelator de calitate?

Congelatoarele se regăsesc incorporate în aparatele frigorifice side by side, în combinele frigorifice și în majoritatea frigiderelor. Totuși, atunci când nevoia cere mai mult spațiu pentru congelarea alimentelor, este bine să te orientezi către un congelator de sine stătător.

Volumul

Poate cel mai important criteriu este dat de volumul aparatului. Cele mai comune congelatoare au un volum situat între 150 și 200 litri. În același timp, multe dintre modele vin cu un volum ce depășește acest prag. În funcție de nevoile pe care le ai, îți recomandăm să alegi un congelator bazându-te pe acest criteriu de bază.

Sistemul de dezghețare

Spre deosebire de combinele frigorifice sau frigidere, care au în majoritate funcția de dezghețare automată, cele mai multe congelatoare vin cu această funcție într-un mod manual. Dacă bugetul îți permite, noi recomandăm modelele cu decongelare automată, asta pentru ca tu să scapi de această grijă.

Funcțiile

Aceste produse sunt destul de simple și nu vin dotate cu foarte multe funcții. Totuși, cel mai bun congelator ar trebui să dețină, în opinia noastră, câteva dintre următoarele caracteristici speciale: semnalizare audio, funcție ECO, sistem antibacterian sau funcția Child Lock.

Sistemul de rărcire

Sistemul poate fi de mai multe feluri, cele mai comune fiind Static și No Frost. Cel de-al doilea menționat este întotdeauna de preferat, deoarece împiedică formarea de gheață excesivă în compartiment, dar și pe alimente.

Numărul de compartimente

Un congelator de sine stătător va avea mai multe compartimente față de unul integrat într-un frigider, de exemplu. Multe dintre modele vin cu un număr de 3, 4 sau 6 compartimente, însă veți găsi și cu mai puține sau mai multe.

Top congelatoare recomandate

Este greu de făcut un top al celor mai bune congelatoare, deoarece totul depinde de nevoia fiecărui cumpărător, dar și de gusturile acestuia. Totuși, așa cum ți-am promis, am selectat câteva dintre cele mai apreciate modele, ținând cont de altfel și de raportul preț/performanță, astfel ca tu să alegi unul pe gustul tău! Dacă consideri că un congelator nu îndeplinește nevoile tale, atunci poate ar fi mai bine să te orientezi către o ladă frigorifică bună.

Arctic AC54210M+

Congelator Arctic AC54210M+

BRAND: Arctic

MODEL: AC54210M+

VOLUM TOTAL: 168 litri

Arctic AC54210M+ este un congelator destul de simplu, însă apreciat de către clienți datorită calității sale.

Acesta are un volum de 168 litri, iar în interiorul lui veți găsi 6 sertare spațioase. Modelul deține și câteva funcții utile, cum ar fi: uși reversibile, Fast Freeze XL Zone, dar și funcția pentru congelare rapidă.

PRO:

 • Preț corect;
 • Volum bun;
 • Compartimentare eficientă.

CONTRA:

 • Nimic.

Whirlpool AFB601AP

Congelator Whirlpool AFB601APBRAND: Whirlpool

MODEL: AFB601AP

VOLUM TOTAL: 88 litri

Cel de-al doilea congelator aflat în topul nostru se numește Whirlpool AFB601AP. Acesta este un model de mici dimensiuni, perfect pentru spațiile înguste, fiind un supliment excelent pentru o combină frigorifică, de exemplu.

Acesta deține 4 sertare, dintre care unul de dimensiuni mai mari, perfect pentru alimentele voluminoase. În plus, dacă îl veți achiziționa, vă veți bucura de funcții precum: ușă reversibilă, termostat reglabil, tavă pentru gheață, autonomie de 17 ore fără curent și nu numai.

PRO:

 • Raport calitate/preț bun;
 • Termostat reglabil;
 • Sertar de dimensiuni mari.

CONTRA:

 • Volumul destul de mic.

Beko RFNA312K21W

Congelator Beko RFNA312K21WBRAND: Beko

MODEL: RFNA312K21W

VOLUM TOTAL: 277 litri

Ultimul congelator recomandat se numește Beko RFNA312K21W fiind vorba despre unul de dimensiuni mult mai generoase față de cele precedente. Dispozitivul măsoară cât un frigider sau o combină, având o înălțime de 185.3 centimetri.

Cei 277 litri sunt împărțiți în nu mai puțin de 8 sertare. Printre dotările modelului găsim și: Clasa energetică A+, funcția NoFrost, dezghețare automată, Super Congelare. Recomandăm acest congelator tuturor celor care au nevoie de un aparat frigorific de mari dimensiuni, care va păstra perfect alimentele dorite!

PRO:

 • No Frost;
 • Volum generos;
 • 8 sertare;

CONTRA:

 • Nimic de scos în evidență.

Modele ieftine

Încheiem seria recomandărilor cu un top al unora dintre cele mai bune congelatoare ieftine. Deși aparatele propuse au un preț de achiziție relativ mic, ele surprind plăcut la capitolul calitate, deci te invităm să le descoperi pe toate!

Star-Light CF-86AP

BRAND: Star-Light

MODEL: CF-86AP

VOLUM TOTAL: 86 litri

Heinner HFF-N80A+

BRAND: Heinner 

MODEL: HFF-N80A+

VOLUM TOTAL: 82 litri

Arctic ANC135+

Congelator Arctic ANC135+

BRAND: Arctic

MODEL: ANC135+

VOLUM TOTAL: 117 litri

Cum folosești corect?

 • NU introduce alimente fierbinți/calde în congelator;
 • Dacă rafturile/sertarele au înghețat, nu le forța! Așteaptă dezghețarea lor înainte de a le deschide, pentru a nu le deteriora;
 • Setează temperatura în funcție de nevoi. Încearcă să economisești dacă situația nu cere ca congelatorul să fie setat la maximum;
 • Curăță congelatorul doar cu substanțe indicate;
 • Periodic, curăță și garnitura ușii, deoarece aceasta este predispusă bacteriilor.

Întrebări frecvente

✅ De ce să îți cumperi un congelator?

Un congelator este o soluție potrivită pentru cei care au nevoie de un spațiu mare pentru congelarea alimentelor. Combinele frigorifice sau frigiderele vin cu compartimente de dimensiuni ceva mai mici. În plus, un astfel de aparat frigorific, poate fi folosit atât în casă, cât și în mediul comercial.

✅ Decongelare automată sau manuală?

Recomandăm să alegi un congelator dotat cu funcția pentru decongelare automată, pentru ca tu să ai parte de un confort sporit. În plus, te sfătuim să cauți un model și cu funcția No Frost, deoarece aceasta face ca gheața formată să nu fie una excesivă.

✅ Merită să cumperi un congelator incorporabil?

Dacă bucătăria ta este una modernă, iar spațiul îți permite, cu siguranță un congelator incorporabil va fi o alegere bună pentru tine. Acesta dă un plus de design întregului ambient, fiind în același timp și foarte practic, deoarece nu va trebui amplasat într-un loc diferit.

✅ Ce este tehnologia No Frost?

Tehnologia No Frost este una dintre cele mai apreciate. Ea face ca gheața din compartimentul congelator să nu se formeze excesiv, păstrând astfel alimentele într-o formă de conservare foarte bună. În plus, datorită ei, vei scăpa de excesul de gheață atât de greu de îndepărtat în momentul decongelării aparatului.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă. Ei bine, te invităm să...

Apple MacBook Air 13 – Recenzii, Preț, Specificații

Laptopul MacBook Air 13 este un produs de la Apple foarte apreciat în rândul utilizatorilor. În rândurile de mai jos veți putea sa descoperiți...

Cel mai bun purificator de aer – Top, Recomandări și Sfaturi!

Probabil îți dorești pentru locuința ta cel mai bun purificator de aer, însă nu știi exact ce model să alegi. În acest articol te...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -