Cel mai bun congelator – Sfaturi, Review și TOP modele recomandate!

Îți recomand:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă....

Pentru a putea cumpăra cel mai bun congelator pentru nevoile tale, este important să te informezi în prealabil. În acest articol echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți va prezenta cele mai importante criterii pe care trebuie să te bazezi. În plus, pentru a-ți ușura căutările, ți-am strecurat și câteva dintre cele mai bune modele de pe piață.

Top congelatoare recomandate

Este greu de făcut un top al celor mai bune congelatoare, deoarece totul depinde de nevoia fiecărui cumpărător, dar și de gusturile acestuia. Totuși, așa cum ți-am promis, am selectat câteva dintre cele mai apreciate modele, ținând cont de altfel și de raportul preț/performanță, astfel ca tu să alegi unul pe gustul tău! Dacă consideri că un congelator nu îndeplinește nevoile tale, atunci poate ar fi mai bine să te orientezi către o ladă frigorifică bună.

Arctic AC60250M30W+

Arctic AC60250M30W+

Arctic AC60250M30W+ este un congelator ce folosește Clasa energetică A+ și care ne oferă un volum total de 215 litri.

Modelul deține 6 compartimente și vine cu: termostat ajustabil, panou de control cu LED, funcția Fast Freeze și cu Uși Reversibile.

Beko RFNE448E41XB

Beko RFNE448E41XB

Acum vom discuta despre un congelator mai generos, cu un volum total de 404 litri. Acesta este de asemenea și mai economic, folosind clasa A++.

În dotarea sa găsim: display LED, funcția No Frost, 8 compartimente, uși reversibile, control prin touchscreen.

Heinner HFF-180NHF+

Heinner HFF-180NHF+

Heinner HFF-180NHF+ este un congelator de dimensiuni mai reduse, care vine dotat cu 6 sertare. Volumul său total este de 163 litri. Modelul dispune de control electronic și deține funcții precum: utilizare ECO, blocare acces copii, congelare rapidă sau alarmă pentru ușă deschisă.

Congelator incorporabil Bosch GIN81AE30

Congelator incorporabil Bosch GIN81AE30

Dacă îți dorești un congelator incorporabil, atunci acest Bosch poate fi alegerea potrivită! Modelul are un volum de 211 litri și deține 7 sertare. Acesta are un sistem de dezghețare Automat și folosește tehnologia No Frost.

Miele FNS 28463 E bbn

Miele FNS 28463 E bbn

Congelatorul Miele FNS 28463 E bbn este unul premium, perfect pentru cei mai pretențioși dintre clienți. Produsul are un volum de 262 litri și deține 9 sertare. Dispozitivul folosește Clasa A+++.

În dotarea sa găsim o mulțime de funcții, precum: display LCD, NoFrost, IceMaker, iluminare LED și nu numai.

Cum alegi un congelator de calitate?

Congelatoarele se regăsesc incorporate în aparatele frigorifice side by side, în combinele frigorifice și în majoritatea frigiderelor. Totuși, atunci când nevoia cere mai mult spațiu pentru congelarea alimentelor, este bine să te orientezi către un congelator de sine stătător.

Volumul

Poate cel mai important criteriu este dat de volumul aparatului. Cele mai comune congelatoare au un volum situat între 150 și 200 litri. În același timp, multe dintre modele vin cu un volum ce depășește acest prag. În funcție de nevoile pe care le ai, îți recomandăm să alegi un congelator bazându-te pe acest criteriu de bază.

Sistemul de dezghețare

Spre deosebire de combinele frigorifice sau frigidere, care au în majoritate funcția de dezghețare automată, cele mai multe congelatoare vin cu această funcție într-un mod manual. Dacă bugetul îți permite, noi recomandăm modelele cu decongelare automată, asta pentru ca tu să scapi de această grijă.

Funcțiile

Aceste produse sunt destul de simple și nu vin dotate cu foarte multe funcții. Totuși, cel mai bun congelator ar trebui să dețină, în opinia noastră, câteva dintre următoarele caracteristici speciale: semnalizare audio, funcție ECO, sistem antibacterian sau funcția Child Lock.

Sistemul de rărcire

Sistemul poate fi de mai multe feluri, cele mai comune fiind Static și No Frost. Cel de-al doilea menționat este întotdeauna de preferat, deoarece împiedică formarea de gheață excesivă în compartiment, dar și pe alimente.

Numărul de compartimente

Un congelator de sine stătător va avea mai multe compartimente față de unul integrat într-un frigider, de exemplu. Multe dintre modele vin cu un număr de 3, 4 sau 6 compartimente, însă veți găsi și cu mai puține sau mai multe.

Tipul de congelator

Cu dezghețare automată

Pentru a scăpa de grija dezghețării manuale periodice a noului tău congelator, noi te sfătuim să alegi unul care vine cu funcția de dezghețare automată. Pentru a te ajuta, am selectat pentru tine trei modele de top, care cu siguranță te vor încânta cu specificațiile lor.

Cu No Frost

Așa cum în nenumărate rânduri am menționat, tehnologia No Frost este una dintre cele mai apreciate în ceea ce privește aparatele frigorifice. Aceasta face ca gheața să nu se formeze excesiv în interiorul aparatului, dar nici pe alimente!

Mai jos vă invităm să descoperiți două dintre cele mai bune congelatoare dotate cu tehnologia No Frost.

Cum folosești corect?

  • NU introduce alimente fierbinți/calde în congelator;
  • Dacă rafturile/sertarele au înghețat, nu le forța! Așteaptă dezghețarea lor înainte de a le deschide, pentru a nu le deteriora;
  • Setează temperatura în funcție de nevoi. Încearcă să economisești dacă situația nu cere ca congelatorul să fie setat la maximum;
  • Curăță congelatorul doar cu substanțe indicate;
  • Periodic, curăță și garnitura ușii, deoarece aceasta este predispusă bacteriilor.

Cum dezgheți un congelator

Iată mai jos un videoclip care îți va arăta cum poți dezgheța eficient un congelator!

Întrebări frecvente

✅ De ce să îți cumperi un congelator?

Un congelator este o soluție potrivită pentru cei care au nevoie de un spațiu mare pentru congelarea alimentelor. Combinele frigorifice sau frigiderele vin cu compartimente de dimensiuni ceva mai mici. În plus, un astfel de aparat frigorific, poate fi folosit atât în casă, cât și în mediul comercial.

✅ Decongelare automată sau manuală?

Recomandăm să alegi un congelator dotat cu funcția pentru decongelare automată, pentru ca tu să ai parte de un confort sporit. În plus, te sfătuim să cauți un model și cu funcția No Frost, deoarece aceasta face ca gheața formată să nu fie una excesivă.

✅ Merită să cumperi un congelator incorporabil?

Dacă bucătăria ta este una modernă, iar spațiul îți permite, cu siguranță un congelator incorporabil va fi o alegere bună pentru tine. Acesta dă un plus de design întregului ambient, fiind în același timp și foarte practic, deoarece nu va trebui amplasat într-un loc diferit.

✅ Ce este tehnologia No Frost?

Tehnologia No Frost este una dintre cele mai apreciate. Ea face ca gheața din compartimentul congelator să nu se formeze excesiv, păstrând astfel alimentele într-o formă de conservare foarte bună. În plus, datorită ei, vei scăpa de excesul de gheață atât de greu de îndepărtat în momentul decongelării aparatului.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă. Ei bine, te invităm să...

Apple MacBook Air 13 – Recenzii, Preț, Specificații

Laptopul MacBook Air 13 este un produs de la Apple foarte apreciat în rândul utilizatorilor. În rândurile de mai jos veți putea sa descoperiți...

Cel mai bun purificator de aer – Top, Recomandări și Sfaturi!

Probabil îți dorești pentru locuința ta cel mai bun purificator de aer, însă nu știi exact ce model să alegi. În acest articol te...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -