Vrei să îți cumperi cel mai bun aragaz, dar nu știi pe care să-l alegi? Te întelegem perfect! Sunt mii de modele pe piață, însă cum îl selectezi pe cel potrivit nevoilor tale? Ei bine, în acest articol ne-am propus să îți prezentăm cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont. În plus, ți-am ușurat deja munca și îți vom arăta care sunt cele mai populare aragazuri!

Aragaz pe gaz

După cum probabil ți-ai imaginat deja, majoritatea aragazelor vin cu tipul de alimentare pe gaz. Vorbim despre sute de modele, deci cu siguranță vei avea de unde să alegi. Acestea sunt cele clasice, care folosesc flacără atât în ceea ce privește plita, cât și în ceea ce privește cuptorul. Iată mai jos câteva recomandări:

Aragaz pe gaz Beko FSHT62111GX

Aragaz pe gaz Beko FSHT62111GX

BRAND: Beko

MODEL: FSHT62111GX

LĂȚIME: 60 cm

Beko FSHT62111GX este un aragaz pe gaz cu 4 arzătoare, ce a primit peste 100 de recenzii pozitive datorită calității sale.

Modelul vine în culoarea inoxului, având așadar un design foarte elegant, dar și modern. El dispune de aprindere electrică atât în cuptor, cât și la arzătoare, iluminare cuptor, grill și rotisor.

PRO:

 • Zonă de gătit spațioasă;
 • Oprire automată gaz;
 • Ventilator integrat.

CONTRA:

 • Se murdărește ușor.

Aragaz pe gaz Arctic AGG5611DTTLX

Aragaz pe gaz Arctic AGG5611DTTLX

BRAND: Arctic

MODEL: AGG5611DTTLX

LĂȚIME: 50 cm

Arctic AGG5611DTTLX este al doilea model de aragaz recomandat de către noi, fiind vorba despre unul ce încântă cu un preț excelent!

Printre caracteristicile importante care îl definesc, ținem să notăm: timer, iluminare interioară, grill, rotisor, aprindere electrică, 4 arzătoare. Aragazul este unul calitativ și, precum cel anterior, vine în culoarea inoxului.

PRO:

 • Multiple funcții;
 • Aprindere electrică;
 • Preț bun.

CONTRA:

 • Nimic raportat la preț.

Aragaz pe gaz Zanussi ZCG612H1XA

Aragaz pe gaz Zanussi ZCG612H1XA

BRAND: Zanussi

MODEL: ZCG612H1XA

LĂȚIME: 60 cm

Nu puteam să trecem mai departe fără să includem în acest mic top și un aragaz marca Zanussi, pe numele său ZCG612H1XA.

Vorbim despre un model de dimensiuni destul de mari, având o lățime de 60 cm. El vine dotat cu funcția de aprindere electrică, cu grill, rotisor și nu numai.

În plus, împreună cu aragazul, veți primi și o tavă din aluminiu, plus una din email, ceea ce înseamnă că îl veți putea racorda la rețea și vă puteți apuca de gătit!

PRO:

 • Spațios;
 • Preț corect;
 • Flacără puternică.

CONTRA:

 • Materialele laterale nu par de cea mai bună calitate.

Aragaz electric

În continuare, avem plăcerea să-ți prezentăm trei dintre cele mai bune aragazuri electrice. Aici vorbim despre modele ce funcționează strict pe curent electric, atât în ceea ce privește plita, cât și în ceea ce privește cuptorul.

Ele sunt recomandate bucătăriilor moderne și în special zonelor în care racordarea la gaze nu este posibilă, iar utilizatorii nu doresc folosirea unei butelii.

Aragaz electric Electrolux EKC54550OW

Aragaz electric Electrolux EKC54550OW

BRAND: Electrolux

MODEL: EKC54550OW

LĂȚIME: 50 cm

Electrolux EKC54550OW este un aragaz exclusiv electric, apreciat de către utilizatori. El vine cu 4 arzătoare vitroceramice, iar culoarea sa este cea albă.

Volumul cuptorului este unul spațios, mai precis de 57 litri. Acesta vine cu funcția grill, funcția de încălzire superioară, cât și cea inferioară. În plus, după cum se poate vedea, modelul vine dotat și cu un display aflat pe centrul panoului de comandă.

PRO:

 • Display;
 • Preț corect raportat la performanțe;
 • Clasa energetică A.

CONTRA:

 • Nu vine cablat.

Aragaz electric Hansa FCCX68235

Aragaz electric Hansa FCCX68235

BRAND: Hansa

MODEL: FCCX68235

LĂȚIME: 60 cm

Al doilea aragaz pe gaz recomandat este modelul Hansa FCCX68235, unul ceva mai scump, dar care deține totodată mai multe funcții.

Modelul vine cu 4 zone de gătit, plita fiind una vitroceramică. Acesta are culoarea inoxului, fiind ideal pentru bucătăriile moderne.

Printre cele mai interesante specificații deținute de aragaz, menționăm: termostat, iluminare cuptor, ventilator, grill, curățare cu abur, indicator căldură reziduală, clasa energetică A.

PRO:

 • Aragaz calitativ, apreciat;
 • Design modern;
 • Zonă pentru gătit spațioasă.

CONTRA:

 • Nimic ce necesită notat.

Aragaz electric Whirlpool ACMT 6533/IX

Aragaz electric Whirlpool ACMT 6533/IX

BRAND: Whirlpool

MODEL: ACMT 6533/IX

LĂȚIME: 60 cm

Whirlpool ACMT 6533/IX este cea dea treia recomandare în ceea ce privește aragazele pe gaz din punctul nostru de vedere. Un dispozitiv modern, de 60 cm, dedicat bucătăriilor spațioase.

Precum cele de mai sus, plita acestui model este una vitroceramică și deține 4 zone de gătit. Printre dotările de menționat găsim: timer, iluminare cuptor, picioare ajustabile, oprire automată gaz, protecție împotriva copiilor, grill și nu numai!

PRO:

 • Funcție autocurățare catalitică;
 • Clasă energetică A;
 • Raport calitate/preț corect.

CONTRA:

Aragaz mixt

Aragazele mixte sunt de mai multe feluri. Acestea pot avea plită electrică/cuptor pe gaz, cuptor electric/plită pe gaz, plită electrică și pe gaz în același timp și orice altă combinație similară.

Totul ține de preferințele utilizatorilor! În funcție de zona de gătit pe care o dorești să fie electrică, poți opta pentru un astfel de produs. Noi îți prezentăm mai jos câteva dintre cele mai apreciate aragazuri mixte.

Aragaz mixt Beko FSM52330DAO

Aragaz mixt Beko FSM52330DAO

BRAND: Beko

MODEL: FSM52330DAO

LĂȚIME: 50 cm

Beko FSM52330DAO este un aragaz mixt, compus din plită pe gaz, cu 4 arzătoare, și un cuptor electric. Modelul vine în culoarea antracit, fapt ce îi oferă cu siguranță un plus în ceea ce privește designul său.

Produsul vine cu timer, cuptor iluminat, ventilator, grill, aprindere electrică, display și multe alte funcții interesante. El este unul dintre cele mai apreciate din această categorie, așa că ți-l recomandăm și noi fără rețineri!

PRO:

 • Clasa energetică A;
 • Design modern;
 • Preț accesibil.

CONTRA:

 • Nimic de scos în evidență.

Aragaz mixt Hansa FCMX68209

Aragaz mixt Hansa FCMX68209

BRAND: Hansa

MODEL: FCMX68209

LĂȚIME: 60 cm

Hansa FCMX68209 este de asemenea un aragaz mixt cu o reputație bună în rândul utilizatorilor, asta datorită prețului foarte bun pe care îl are!

Plita este compusă din 3 arzătoare și 1 zonă de gătire, în timp ce cuptorul este complet electric. Printre funcțiile sale, enumerăm: grill, rotisor, timer, display, timer, ventilator, iluminare cuptor, termostat, convecție, dezghețare, preîncălzire și nu numai.

PRO:

 • Posibilitatea de a găti atât cu gaz, cât și electric;
 • Raport preț/calitate excelent;
 • Distanță bună între arzătoare.

CONTRA:

Aragaz mixt Hansa FCMW59119

Aragaz mixt Hansa FCMW59119

BRAND: Hansa

MODEL: FCMW59119

LĂȚIME: 50 cm

Ultimul aragaz mixt pe care îl recomandăm este tot unul marca Hansa, mai precis modelul FCMW59119. Acesta este ceva mai mic decât anteriorul, având o lățime de 50 cm.

După cum se poate vedea din imagine, plita vine cu două zone de gătit electrice în partea stângă și cu două arzătare în partea dreaptă.

Cuptorul electric are un volum de 65 litri, poate fi încălzit sus sau jos și oferă următoarele funcții de gătire: grill, rotisor, coacere, convecție, dezghețare sau deshidratare.

PRO:

 • Preț sub 1600 lei;
 • Design modern;
 • Multiple funcții de gătit.

CONTRA:

 • Nu deține cablu de alimentare.

Cum alegi un aragaz de calitate

Pentru a alege un aragaz potrivit nevoilor și casei tale, trebuie să iei în calcul o mulțime de aspecte, inclusiv numărul membrilor ai familiei, volumul zilnic de gătit, designul electrocasnicului, dar și spațiul din bucătărie!

Alimentarea aragazului

Un aragaz poate fi alimentat cu gaz sau electric. Totuși, trebuie să ții cont de faptul că există modele care dispun de ambele variante. Spre exemplu, poți găsi un aragaz ce dispune de un cuptor pe gaz, dar plita să fie electrică, sau invers.

Cele mai convenabile sunt aragazele alimentate pe gaz, însă dacă nu dispui de acesta, va trebui să te orientezi către unul electric sau să-l folosești împreună cu o butelie.

Numărul de arzătoare

După cum bine știi, cele mai multe aragaze au 4 arzătoare, însă există și modele cu 1, 2 sau 3. Produsele mai mari pot veni și cu peste 4 arzătoare. Alege electrocasnicul ținând cont de nevoi și spațiu!

Modul de aprindere

Pe piața de specialitate mai există un număr mic de modele ce nu dispun de aprindere electrică pentru plită sau cuptor, așadar îți recomandăm un model care deține această funcție comodă!

Funcțiile aragazului

În vedere trebuie să mai ai și ce funcții oferă aragazul pe care vrei să-l achiziționezi. Cele mai comune și folositoare dintre ele sunt Rotisorul și Grill-ul, dar și programul special pentru pizza ori gătirea cu aburi.

Designul aragazului

Majoritatea aragazelor sunt fabricate din inox. Ele vin în mai multe culori, însă cele mai comune dintre ele vor fi albe. Poți să alegi de altfel modele ce au un capac din sticlă sau din inox, după preferințe. Cele din sticlă oferă totuși o curățare mai facilă, dar sunt în același timp și ceva mai pretențioase.

Lățimea

Cele mai multe aragazuri au o lățime de 50 cm, fiind urmate de cele care măsoară 60 cm. Aici vorbim despre clasicele modele, cele pe care le utilizăm zi de zi. Totuși, pe piață există mii de produse, deci vei găsi dispozitive ce au o lățime de la sub 30 cm și până la 150!

Top cel mai bun aragaz

După ce ai consultat sfaturile noastre și ți-ai notat caracteristicile pe care vrei să le dețină noul tău aragaz, a venit momentul să alegi modelul potrivit. Cel mai bun aragaz este greu de depistat, însă noi am făcut eforturi și îți oferim trei dintre cele mai apreciate de pe piață!

Aragaz pe gaz Zanussi ZCG210M1WA

Aragaz Zanussi ZCG210M1WABRAND: Zanussi

MODEL: ZCG210M1WA

NUMĂR ARZĂTOARE: 4

ALIMENTARE: Gaz

Brandul Zanussi este recunoscut pentru producția de aragazuri de o foarte bună calitate, iar din acest motiv vom începe topul cu modelul ZCG210M1WA.

Vorbim despre un aragaz clasic și simplu, dar care își va face treaba fără probleme. În dotarea lui găsi 4 arăztoare, peste care sunt așezate grătare fabricate din oțel. Cuptorul deținut de aragaz este unul spațios, de 61 litri, iar acesta poate ajunge la o temperatură maximă de 325 grade.

Mai trebuie să știți faptul că aragazul vine cu siguranță pentru plită și cuptor, funcția de aprindere electrică, program pentru pizza și nu numai. Recomandăm Zanussi ZCG210M1WA cu multă încredere, mai ales că are un preț foarte bun de sub 1000 RON!

PRO:

 • Foarte ieftin;
 • Simplu de utilizat;
 • Cuptor generos.

CONTRA:

 • Calitatea materialelor destul de slabă.

Aragaz Beko FSM62530DXMS

Aragaz Beko FSM62530DXMS

BRAND: Beko

MODEL: FSM62530DXMS

NUMĂR ARZĂTOARE: 4

ALIMENTARE: Mixt

Beko FSM62530DXMS este un aragaz ceva mai sofisticat si mai calitativ. Acesta vine în culoarea inoxului și impresionează la capitolul design, deci se va potrivi chiar și în cele mai moderne bucătării.

Acesta vine cu 4 azătoare și cu un cuptor de 72 litri, ce oferă încălzire inferioară și funcția de gătire prin grill. De altfel, odată cu achiziționarea produsului, veți avea parte de siguranță pentru cuptor și plită, de aprindere electrică, de termostat, dar și de funcția de iluminare a cuptorului.

În plus, modelul deține ventilator integrat, funcția de autocurățare, gătire 3D și multe altele!

PRO:

 • Aspect modern;
 • Multe funcții;
 • Spațios.

CONTRA:

 • Nimic.

Aragaz Zanussi ZCG512G1WA

Aragaz Zanussi ZCG512G1WA

BRAND: Zanussi

MODEL: ZCG512G1WA

NUMĂR ARZĂTOARE: 4

ALIMENTARE: Gaz

Zanussi ZCG512G1WA este un aragaz simplu, dar care se bucură de o popularitate bună datorită calității sale superioare!

El vine dotat cu 4 arzătoare și cu funcția de aprindere electrică atât în ceea ce privește plita, cât și cuptorul.

Apropo de cuptor, el oferă un volum de 51 litri și funcțiile: grill, coacere sau rotisor. Îl recomandăm cu drag!

PRO:

 • Preț excelent;
 • Ușor de întreținut;
 • Aprindere electrică.

CONTRA:

 • Nimic raportat la prețul de achiziție.

Aragazuri ieftine recomandate

Mai jos, vă prezentăm trei aragaze ieftine și de calitate pe care le recomandăm celor care nu doresc să investească mulți bani într-un astfel de produs.

Aragaz Star-Light FCV-50WH

Aragaz Star-Light FCV-50WH

BRAND: Star-Light

MODEL: FCV-50WH

NUMĂR ARZĂTOARE: 4

ALIMENTARE: Gaz

Aragaz Hansa FCGW5100090

Aragaz Hansa FCGW5100090

BRAND: Hansa

MODEL: FCGW5100090

NUMĂR ARZĂTOARE: 4

ALIMENTARE: Gaz

Aragaz Arctic AGM5500F

Aragaz Arctic AGM5500F

BRAND: Arctic

MODEL: AGM5500F

NUMĂR ARZĂTOARE: 4

ALIMENTARE: Gaz

Cum folosești corect aragazul?

 • Respectă întotdeauna indicațiile producătorului;
 • Ai grijă ca flacăra să nu fie prea tare, există riscul să arzi mâncarea, recipientul de gătit și, mai ales, există riscul unui incendiu;
 • Dacă aragazul nu deține funcția de oprire automată a gazelor, asigură-te întotdeauna că flacăra nu s-a stins accidental sau că ai oprit toate ochiurile;
 • Aprinderea cu chibritul: apropie-te cu bățul de arzător, apoi dă drumul ușor gazelor;
 • Aprinderea electrică: ține apăsat butonul ce produce scânteia, apoi dă drumul ușor gazelor.

Cum ai grijă de aragazul tău?

 • Curăță aragazul periodic! Ai grijă să folosești doar substanțe speciale, în funcție de material;
 • Nu folosi bureți de sârmă pentru curățarea aragazului și alte materiale abrazive, deoarece există riscul să îl zgârii;
 • Nu neglija curățarea interiorului cuptorului. Acolo, depunerile sunt cele mai multe datorită spațiului închis;
 • Nu monta aragazul lângă o sursă de apă. Dacă spațiul nu permite altfel, atunci asigură-te că acesta nu va fi udat constant;
 • Asigură-te întotdeauna că duzele de gaz nu vor fi blocate de murdărie!

Întrebări frecvente

Î: Aragaz mixt sau clasic?

R: Rămâne la alegerea ta! Aragazele pe gaz, cele clasice adică, sunt cele mai comune. Ele au avantajul că sunt ușor de folosit și, în plus, sunt foarte economice, putând fi utilizate fie conectate la rețeaua de gaze, fie la o butelie. Aragazele electrice sau mixte necesită în permanență conexiune la curent și, evident, costurile lunare pot fi ceva mai ridicate.

Î: Cum montezi aragazul?

R: Cel mai bine ar fi să apelezi la un expert! Totuși, dacă vrei să faci singur montajul, respectă acești pași:

 1. Oprește alimentarea generală a gazelor;
 2. Montează furtul special pentru alimentare la țeavă;
 3. Montează celălalt capăt la aragaz, pe partea dorită;
 4. Asigură-te că vei acoperi cealaltă parte de acces a gazelor la aragaz;
 5. Dă drumul gazelor;
 6. Verifică dacă există scurgeri cu soluții speciale sau cu un detector de gaze;
 7. Alimentează-l la curent.
 8. Nu uita să plasezi hota la distanța recomandată față de arzătoare!

*Dacă aragazul este electric, atunci efectuează cablajul utilizând schema indicată de producător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here