Cel mai bun aparat de aer condiționat – Păreri, Sfaturi, Top și Recenzii

Îți recomand:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă....

A venit căldura și cauți cel mai bun aparat de aer condiționat? Perfect, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă un articol informativ care să te ajute în selectarea celui mai bun model pentru nevoile tale. În plus, în rândurile de mai jos, vei găsi și top aere condiționate!

Top aere condiționate recomandate

Am selectat pentru tine trei dintre cele mai bune aparate de aer condiționat, ținând cont de mai mulți factori, dar mai ales de opinia celor care le-au cumpărat și de prețul lor.

Cum alegi cel mai bun aparat de aer condiționat

Aparatele de aer condiționat sunt de mai multe feluri, iar selecția celui mai bun ține de fapt de nevoile fiecărui cumpărători. Mai jos poți descoperi principalele criterii de achiziție, de care îți recomandăm călduros să ții cont.

Suprafața acoperită

În funcție de puterea sa, un aparat de aer condiționat poate face față în încăperi de diferite dimensiuni. Spre exemplu, pentru un dormitor, va fi în general suficient un model care poate acoperi sub 15 metri pătrați. Totuși, vei găsi pe piață aparate de răcire care pot răci și până la 80 m2, fiind vorba despre dispozitive care, dacă vor fi corect plasate, pot face față unui întreg apartament.

Tipul aparatului

Un aparat de aer conditiționat poate fi portabil sau standard. Cele mai comune dintre ele fac parte din ce-a dea doua categorie. Totuși, aparatele de aer condiționat portabile au avantajul de a putea fi mutate în locul în care vrei să le utilizezi. Ține cont de faptul că și aparatele de AC portabile au nevoie de evacuare, iar asta te va obliga să ții geamul deschis, pe care îl vei sigila cu o plasă specială.

Capacitatea generală

Cel mai bun aparat de aer condiționat trebuie să ofere o capacitate generală suficientă nevoilor tale. Modelele pornesc de la 7000 BTU și pot ajunge chiar și capacitatea de 24000 BTU. Cele mai multe dintre aparate oferă o capacitate de 12000 BTU, fiind de altfel și cele mai căutate de către clienți, dar și cele pe care noi ți le recomandăm, dacă camera în care le amplasa nu va fi prea mare.

Funcțiile aparatului

Când vine vorba despre un AC de calitate, poți să te orientezi și în funcție de opțiunile speciale cu care acesta a fost dotat. Funcțiile sunt din ce în ce mai multe în zilele noastre, dar trebuie să recunoaștem faptul că ele sunt și foarte utile. Iată o listă cu unele dintre cele mai cunoscute dintre ele: funcție încălzire, tehnologie Wi-Fi, funcția de autocurățare, afișaj LED, funcția Follow Me, funcția Turbo sau Funcția Eco, modul sleep, funcția de autodiagnosticare, modul silențios.

Funcții de climatizare

Dacă noul tău AC va fi unul performant, atunci el ar trebui să îți ofere nu mai puțin de patru funcții diferite de climatizare, după cum urmează:

  • Răcire – funcția clasică, care are rolul de a răci aerul din interior;
  • Încălzire – aparatele cu motor Inverter au capacitatea de a încălzi aerul, fiind așadar utile pe toată perioada anului;
  • Ventilație – precum un ventilator, un aparat de aer condiționat poate ventila aerul, fără a-l răci;
  • Dezumidificare – funcția de dezumidificare este ideală pentru a oferi un aer curat și uscat în interior, fiind perfectă și pentru persoanele care au probleme de sănătate.

Filtrele aparatului

Pe piață găsim aparate de aer condiționat dotate cu tot felul de filtre: din carbon, anti-alergice, lavabile, anti-bacterian și nu numai. Noi recomandăm ca filtrele aparatului tău să poată fi ușor de curățat și să aibă capacitatea de a opri eficient microbii, particulele de praf și polenul.

Eficiența energetică

Asigură-te că noul tău aparat de aer condiționat are o eficiență energetică de cel puțin A+, atât în ceea ce privește răcirea, cât și în ceea ce privește încălzirea. Nu ai vrea ca factura de curent electric să fie una prea mare lună de lună.

Nivelul de zgomot

Dacă unitatea externă nu deranjează în general, unitatea internă poate deveni problematică dacă emite un zgomot prea puternic în timpul funcționării. Așadar, noi te sfătuim ca aparatul pe care îl vei cumpăra să aibă un nivel al zgomotului de sub 50 dB.

Kit-ul de instalare

Pentru ca tu să nu fii nevoit să dai bani în plus, caută aparate de aer condiționat care vin cu un kit de instalare inclus. De altfel, apelează întotdeauna la un profesionist pentru montarea acestuia.

Garanția

Nu în ultimul rând, citește cu atenție termenii de garanție al dispozitivului. În general aceste produse vin cu o garanție de doi ani, dar pentru ca tu să fii liniștit, poți opta pentru o garanție extinsă, deoarece prețul acesteia nu este unul ridicat.

Întrebări frecvente

✅ Cat de bun este aerul conditionat portabil?

Un aparat de aer condiționat portabil poate fi la fel de eficient precum unul obișnuit. Totuși, chiar dacă poate fi transportat dintr-o încăpere în alta, acesta nu este neapărat practic, deoarece tot necesită amplasarea lângă fereastră pentru evacuare.

✅ Cum instalez un aparat de aer condiționat?

Majoritatea magazinelor online de unde poți cumpăra un aer condiționat oferă, de multe ori contracost, și servicii de montaj. Îți recomandăm să apelezi la profesioniști atunci când vine vorba de această procedură.

✅ Pot încălzi casa cu un AC?

În teorie da. Aparatele de aer condiționat ce dețin funcția de încălzire sunt utile pentru a crește temperatura din casă. Asigură-te însă că modelul deținut face față suprafeței pe care dorești să o încălzești.

- Advertisement -

Lasă un răspuns

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă. Ei bine, te invităm să...

Apple MacBook Air 13 – Recenzii, Preț, Specificații

Laptopul MacBook Air 13 este un produs de la Apple foarte apreciat în rândul utilizatorilor. În rândurile de mai jos veți putea sa descoperiți...

Cel mai bun purificator de aer – Top, Recomandări și Sfaturi!

Probabil îți dorești pentru locuința ta cel mai bun purificator de aer, însă nu știi exact ce model să alegi. În acest articol te...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -