Vezi cuprinsul articolului:
În articolul de astăzi echipa noastră și-a propus să-ți ofere informații despre cum să cumperi cea mai bună vitrină frigorifică. Sunt câteva criterii de care trebuie să ții cont, iar în rândurile de mai jos le vei descoperi pe toate!
Top vitrine frigorifice
Iată, mai jos, lista magazinelor care oferă vitrine frigorifice la reducere, dar și topul categoriilor sau al brandurilor!
Cum alegi cea mai bună vitrină frigorifică
În primul rând, trebuie să alegi o vitrină frigorifică în funcție de nevoile tale. Un astfel de aparat frigorific poate fi folosit într-o locuință, dar și în restaurante, magazine, cafenele, baruri și în oricare alt mediu unde nevoia o cere.
Tipul
Vitrinele frigorifice pot fi utilizate pentru răcirea și prezentarea băuturilor, prăjiturilor, alimentelor sau pot fi universale. Totuși, cele mai multe dintre modele sunt special concepute pentru a depozita vinuri.
Vitrine de vinuri
Vitrinele frigorifice de vinuri sunt produse ce au un preț destul de ridicat. Ele sunt aparate frigorifice premium, ce pot fi folosite atât acasă, cât și în spațiile comerciale.
Răcitoarele de vinuri sunt special concepute pentru a depozita băuturile la temperaturi optime, dar și pentru a le expune într-un mod cât mai elegant și ordonat.
Vitrine de vinuri incorporabile
Vitrinele frigorifice de vinuri incorporabile sunt electrocasnice ce au un preț chiar mai ridicat decât modelel standard. Este și normal acest lucru, mai ales dacă ținem cont de faptul că avem de-a face cu produse premium, dedicate celor mai luxoase și moderne locuințe.
Vitrine Comerciale
Vitrinele comerciale, după cum spuneam, sunt destinate expunerii produselor pentru vânzare.
Volumul
Deși există modele care au un volum net total de peste 500 sau 600 litri, cele mai comune vitrine au un volum de sub 250 litri. Capacitatea produsului este unul dintre cele mai importante criterii de selecție, așa că îți recomandăm să fii extrem de atent la acest aspect.
Designul
Cele mai multe dintre vitrinile frigorifice au un design modern. Ușile sunt transparente, pentru a prezenta cât mai bine produsele depozitate. Totuși, veți găsi și vitrine care vin cu uși mate.
Modelele sunt de găsit în diverse culori, astfel ca ele să se potrivească atât în mediul comercial, cât și în cel rezidențial.
Pentru o vitrină frigorifică care să se integreze perfect într-o locuință, noi recomandăm modelele incorporabile.
Funcții speciale
Mai multe tipuri de funcții speciale pot fi găsite în dotările vitrinelor frigorifice. Iată lista celor mai comune și interesante: Child Lock, iluminare LED, funcție Eco, sistem antivibrare, semnalizare audio sau controlul umidității.
În funcție de buget și preferințe, poți alege un electrocasnic de acest gen, care să dețină funțiile amintite, acestea fiind extrem de utile în general.
Numărul de rafturi
O vitrină frigorifică, în special cea de vinuri, are în general un număr generos de rafturi. Cele mai multe dintre modele au peste 4. Este și normal, dat fiind faptul că aceste electrocasnice au ca rol, pe lângă păstrarea la temperatura optimă a băuturilor, prezentarea produselor într-un mod cât mai eficient și ordonat.
Numărul de sticle ce pot fi depozitate
Ultimul dintre aspectele de care trebuie să ții cont în opinia noastră atunci când dorești achiziționarea unei vitrine, este legat de numărul de sticle ce pot fi depozitate. Evident, dacă vrei să expui produse, atunci ai nevoie de o vitrină cât mai încăpătoare. Dacă vitrina va fi achiziționată pentru locuință, atunci te vei putea baza fără probleme și pe un electrocasnic ceva mai mic.
Beneficiile unei vitrine frigorifice
- Te ajută să îți expui marfa într-un mod ordonat și profesionist;
- Păstrează băuturile/alimentele la o temperatură optimă;
- Ferește produsele de razele solare;
- Îți permit un acces ușor la produsele depozitate.
Cum se folosește corect?
- În primul rând, citește atent specificațiile date de producătorii produselor pe care vrei să le răcești, apoi setează temperatura din interiorul vitrinei friogorifice în consecință;
- NU introduce produse calde în interior;
- Ai grijă să nu uiți ușa deschisă;
- Pentru a economisi curent, reglează temperatura vitrinei și în funcție de temperatura ambientală;
- Curăță regulat interiorul vitrinei doar cu substanțe special concepute.