Cea mai bună stație de călcat – Top și Sfaturi de Cumpărături!

Îți recomand:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă....

În acest articol îți vom prezenta toate aspectele pe care trebuie să le ai în considerare atunci când îți dorești să cumperi cea mai bună stație de călcat în funcție de nevoile tale.

În primul rand, trebuie să știi faptul că o stație de călcat este ceva mai scumpă în comparație cu un fier de călcat obișnuit, însă, în același timp, ea poate fi o alegere mai bună, deoarece eficiența sa este una crescută.

Top stații de călcat recomandate

Cea mai bună stație de călcat este cea care se potrivește nevoilor tale! Dacă volumul de rufe ce trebuiesc călcate este unul ridicat, recomandăm o stație mai puternică. Dacă consideri că un astfel de dispozitiv nu ți se potrivește, atunci ar fi bine să te îndrepți către un fier de călcat sau un aparat de călcat cu abur.

Topul de mai jos a fost realizat ținând cont de raportul preț/calitate, dotările deținute, dar și de opiniile celor care în trecut le-au achiziționat!

Philips PerfectCare Elite Plus GC9682/80

Philips PerfectCare Elite Plus GC9682/80

PerfectCare Elite Plus GC9682/80 este o stație de călcat de la Philips care cu siguranță vă va impresiona într-un mod plăcut. Vorbim despre un model premium, ce are un cost de achiziție conform performanțelor, dar care merită cu siguranță.

Produsul utilizează multiple tehnologii, dar vine și cu funcții precum Oprirea automată, sistem de blocare și anti-calcar. De asemenea, acesta suportă o presiune maximă de 8 bari și are o capacitate a recipientului de apă de 1.8 litri.

Stație de călcat profesională Miele B 3847 Fashion Master

Miele B 3847 Fashion Master

Miele B 3847 Fashion Master este o stație de călcat profesională, ce poate fi folosită fără probleme și acasă.

Modelul este unul super performant, având o putere de 2200 W și oferind o presine de până la 4 bari. Recipientul de apă are o capacitate de 1.25 l, iar în dotarea produsului mai găsim: sistem anti-picurare, auto-curățare, anti-calcar, oprire automată.

Bosch TDS8060

Statie de calcat Bosch TDS8060

În topul nostru intră și stația de călcat Bosch TDS8060, una de calitate, care deși are o putere de 2400 W, boilerul ei produce o presiune excelentă de 7.2 bari.

Rezervorul de apă are 1.8 litri volum, iar stația poate scoate 3 jeturi de abur ce au un debit de până la 520 g/min. Modelul vine de altfel și cu următoarele funcții: sistem anti-picurare, auto-curățare, anti-calcar, indicator luminos sau mod Eco.

Daewoo DSS250

Statie de calcat verticala Daewoo DSS250

Deși Daewoo DSS250 este o stație de călcat verticală destul de ieftină, aceasta a intrat în topul nostru pentru că oferă specificații foarte interesante.

Modelul propune o putere de 2400 W și o presiune de până la 4 bar. Aburul, după cum deja știți, poate fi distributi și vertical! În plus, această stație de călcat are un rezervor de apă de 1.5 litri, dar și funcții precum: auto-curățare, mod Eco, oprire automată.

Tefal Pro Express Ultimate Care GV9581E0

Tefal Pro Express Ultimate Care GV9581E0

Tefal GV9581E0 este următoarea recomandare, fiind vorba despre o stație de călcat premium. Aceasta are o putere de 2600 W, însă stă foarte bine la capitoul presiune, care poate fi de până la 8 bari, jetul de abur fiind de 600g/minut.

Stația se va încălzi în doar două minute, iar rezervorul de apă are o capacitate de 1.9 litri. Printre altele, acest produs a fost dotat cu funcții precum: sistem anti-picurare, auto-curățare, anti-calcar, oprire automată, sistem de blocare, mod Eco, rezervor detașabil.

Philips GC7808/40

Philips PerfectCare Compact GC7808/40

Philips PerfectCare Compact GC7808/40 este o stație de călcat care a primit zeci de recenzii pozitive, fapt ce denotă o foarte bună calitate a sa.

Vorbim despre un produs ce are o putere de 2400 W și un rezervor de apă de 1.5 litri. Stația folosește multiple tehnologii ce permit o călcare eficientă a hainelor.

De altfel, aceasta a fost dotată cu funcții precum: sistem anti-picurare și anti-calcar, oprire automată, indicator luminos, avertizare sonoră, mod Eco.

Philips GC6730/30

Philips FastCare Compact GC6730/30

Următorul model este Philips FastCare Compact GC6730/30, unul ceva mai ieftin, dar la fel de interesant.

Acesta are o putere de 2400 W și oferă o presiune de 5.2 bari. În dotarea sa găsim un rezervor de apă de 1.3 litri și o talpă ceramică.

În plus, nici acest produs nu duce lipsă de funcții, asta pentru că a fost dotat cu: sistem anti-calcar, oprire automată, sistem de blocare, indicator luminos și rezervor detașabil.

Cum alegi stația de călcat!

Precum la fiarele de călcat, și stațiile sunt împărțite în mai multe categorii. Ele diferă în funcție de talpă, putere, opțiuni sau calitate. Un astfel de dispozitiv este compus din unitatea centrală, cea în care vom avea și rezervorul de apă, plus aparatul cu ajutorul căruia vom călca hainele. Dacă vrei să beneficiezi de un proces de călcare mai bun, atunci te invităm să descoperi și care sunt cele mai bune mese de călcat, produse de un real folos în orice gospodărie!

Ține cont de putere!

Așa cum în acest articol v-am oferit câteva recomandări  pentru fiare de călcat ce au o putere situată între 2001 și 3000 W, așa vom proceda și în cazul stațiilor de călcat, deoarece cele mai multe modele se încadrează în această categorie!

Nu uita de talpă

Atunci când vei decide să achiziționezi un astfel de electrocasnic, ține în minte câteva aspecte esențiale. O stație de călcat de o bună calitate vine cu o talpă fabricată dintr-un material durabil, cum ar fi ceramica.

Funcțiile sunt importante

Nu în ultimul rand, asigură-te ca noua ta stație de călcat va deține și funcții de siguranță, precum oprirea automată, aspect extrem de important pentru situația în care ai copii, dar nu numai!

Tipul stației de călcat

O stație de călcat poate face parte din două categorii. Mai precis, este vorba despre stațiile de călcat orizontale sau cele verticale. Nu este vorba despre construcția lor însă, ci de modul în care pot emite aburul fierbinte.

Modele ieftine

Dacă nu dispui de un buget prea mare pentru o stație de călcat, te invităm să descoperi trei recomandări. Am selectat produse ce pot fi cumpărate la un preț sub media pieței, dar care au totuși o calitate bună.

Heinner HIS-D2400WB

Heinner HIS-D2400WB

Star-Light Pro SSK-2451WP

Star-Light Pro SSK-2451WP

Avantajele unei stații de călcat

 • Chiar dacă sunt mai scumpe, așa cum aminteam mai sus, stațiile de călcat au totuși câteva atuuri de luat în seamă. Iată o listă a celor mai importante:

  • Eficiență în călcare crescută datorită aburilor puternici;
  • Stațiile de călcat îți permit călcarea verticală;
  • Fierul de călcat este mai ușor de manevrat, având o greutate redusă;
  • Unele modele permit ca temperatura aburului să fie diferită față de cea a fierului, protejând astfel hainele.

Cum se folosește?

 • Asigură-te că rezervorul de apă este plin;
 • Pornește stația de călcat și setează programul/temperatura dorită;
 • Asta este tot! Vei călca hainele precum cu un fier de călcat obișnuit. Diferența este dată de boilerul stației de călcat, care oferă un jet de abur mult mai puternic;
 • Dacă stația de călcat permite distribuirea de abur vertical, poți îndrepta chiar și perdele sau draperii;
 • Asigură-te că nu se depune calcar excesiv, deci folosește doar substanțe recomandate pentru curățare/călcare.

Întrebări frecvente

✅ Care este cea mai bună stați de călcat?

Cea mai bună stație de călcat este aceea care îndeplinește cerințele pe care tu le ai! Așadar, ține cont de aspecte precum: preț, putere, capacitatea rezervorului de apă și funcții.

✅ Ce haine pot călca cu stațiile de călcat?

Cu o stație de călcat de calitate vei putea să apretezi și dezinfectezi absolut orice tip de material. Avantajul acestora este că oferă și posibilitatea de a călca rufele într-un mod orizontal, dar și vertical.

✅ Stație de călcat sau fier de călcat?

Chiar dacă cele mai comune dispozitive folosite sunt fiarele de călcat, o stație de călcat este ceva mai eficientă. Aceasta este formată dintr-un fier, dar și dintr-o stație propriu-zisă, care oferă practic o putere mai mare, dar și performanțe crescute.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă. Ei bine, te invităm să...

Apple MacBook Air 13 – Recenzii, Preț, Specificații

Laptopul MacBook Air 13 este un produs de la Apple foarte apreciat în rândul utilizatorilor. În rândurile de mai jos veți putea sa descoperiți...

Cel mai bun purificator de aer – Top, Recomandări și Sfaturi!

Probabil îți dorești pentru locuința ta cel mai bun purificator de aer, însă nu știi exact ce model să alegi. În acest articol te...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -