Cea mai bună Plită pentru Bucătărie – Top Modele Recomandate și Ghid!

Îți recomand:

Motive pentru care să cumperi un tablou pentru bebeluși!

Tablourile personalizate pentru bebeluși și nou-născuți sunt cadouri adorabile și cu adevărat speciale, care pot avea un impact deosebit...

De ce să cumperi un tablou personalizat pentru cupluri?

Cumpărarea unui tablou personalizat pentru un cuplu poate fi o alegere minunată și memorabilă din mai multe motive. Iată...

Cum alegi un tablou personalizat?

Află din acest articol cum să alegi un tablou personalizat care să reflecte cu adevărat personalitatea și gusturile tale! Tablourile...

În acest nou articol îți vom arăta cum să cumperi cea mai bună plită, ținând cont de principalele criterii de selecție ale unui astfel de electrocasnic. Te sfătuim să citești cu atenți ghidul, deoarece în el vei găsi și câteva dintre cele mai bune modele, asta pentru ca efortul căutărilor să fie unul cât mai mic pentru tine!

Top plite pentru bucătărie

Pe finalul articolului, așa cum ți-am promis, îți vom prezenta trei produse care pot face parte, fără probleme, din categoria celei mai bune plite! Când am realizat acest top, am ținut cont de toate criteriile notate mai sus, dar și de opinia cumpărătorilor.

Cum alegi o plită de calitate?

Plitele sunt electrocasnice dedicate persoanelor care nu au nevoie de un cuptor sau de un aragaz. Acestea pot fi plasate cu ușurință pe mobilierul din bucătărie, nefiind nevoie de prea multe modificări.

În general, plitele se folosesc acolo unde spațiul este unul restrâns, cum ar fi garsonierele, casele de vacanță și nu numai. Totuși, trebuie să știi că există și plite incorporabile, cele care vor arăta minunat într-o bucătărie modernă. Mai jos, vei găsi cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont pentru a cumpăra cea mai bună plită.

Tipul plitei

Un aspect foarte important atunci când cauți cea mai bună plită este legat de tipul acesteia. Pentru a te ajuta, îți vom vorbi despre fiecare în parte în câteva rânduri și îți oferim posibilitatea să vezi cele mai avantajoase prețuri!

Incorporabilă

Dacă bucătăria ta este una modernă, atunci cu siguranță ai optat pentru un mobilier ce permite integrarea de electrocasnice incorporabile. Totuși, cum beneficiezi de un aragaz complet în aceste condiții?

În primul rând, îți trebuie un cuptor incoporabil. Mai apoi, va trebui să achiziționezi și o plită incorporabilă, iar aici te sfătuim să ții cont de sfaturile de mai jos.

Pe gaz

Plitele pe gaz sunt ideale pentru cei care au acces la această facilitate. Spre deosebire de plitele electrice, ele au avantajul unui cost lunar mai mic în ceea ce privește metoda de alimentare. În plus, cele mai multe dintre plite fac parte din această categorie!

Electrică

Plitele electrice, precum cele pe gaz, sunt de mai multe feluri. Ele sunt ideale pentru zonele în care nu există acces la gaze naturale, dar și pentru bucătăriile moderne. Acestea încântă în general cu un design mai elegant, însă au dezavantajul costului facturii de energie electrică, care este ceva mai ridicat.

Mixtă

O plită de bucătărie mixtă va fi dotată atât cu arzătoare pe gaz, cât și cu zone de gătit (electrice). De ce sunt aceste plite foarte utile? Pentru că ele vor putea fi folosite în orice situație.

Spre exemplu, atunci când există o pană de curent vei putea folosi arzătoarele pe gaz, iar când accesul la gaze nu va fi posibil, poți oricând să utilizezi zonele de gătit cu inducție!

Numărul de arzătoare

O plită poate veni cu până la 5 arzătoare, însă multe dintre modele dețin doar două sau unul. Modelul ideal pentru tine ți-l alegi în funcție de nevoi, spațiu, membrii familiei sau de volumul de gătit.

Tipul de alimentare

Cei care se bucură de racordare la sistemul de gaze, pot alege fără probleme o plită pe gaz. Însă, dacă nu dispui de acest serviciu, va trebui să te orientezi către o plită alimentată electric. Oricum, cele mai multe dintre modele fac parte din această categorie!

Funcțiile

Plitele sunt produse destul de simple, deci nu trebuie să te aștepți la un număr mare de funcții. Totuși, dacă ești un pasionat al tehnologiei și îți dorești o plită electrică, vei putea găsi funcții speciale precum: touch control, timer, display.

Materialul grătarului

Plitele incorporabile pot deține grătare fabricate dintr-o gamă largă de materiale, printre care notăm: metalic, oțel, emailat, fontă, inox ș.a.

Poziționarea butoanelor

Deși la prima vedere acest criteriu pare să țină de gustul fiecărui cumpărător, el este mai important de atât. În funcție de designul mobilierului sau modul de amenajare a bucătăriei, este bine să îți cumperi o plită ce are butoanele poziționate în cea mai comodă și eficientă poziție.

Lățimea plitei

Când cumperi o plită, nu uita să măsori corect spațiul în care o vei monta. Ai de ales dintre plite care au o lățime de sub 30 cm, dar care pot ajunge chiar și la 150 cm. Dacă consideri că ai nevoie de o plită mai modernă, poți opta pentru un model incorporabil.

Materialul

Cele mai multe plite electrice sunt confecționate din ceramică sau sticlă. Pe piață există însă mult mai multe materiale din care aceste electrocasnice sunt confecționate, iar printre cele mai cunoscute amintim: fonta, inoxului, metalul, oțelul și chiar sticla de tip cristal.

Cum folosești corect o plită?

  • Plitele pe gaz trebuiesc în primul rând alimentate la sursă, fie că dispun de aprindere electrică, fie că nu. Noi îți recomandăm să apelezi la un profesionist, deoarece este periculos să montezi de unul singur racordul pentru gaz;
  • În cazul plitelor electrice, situația este mai simplă: trebuie doar să le bagi în priză;
  • Îți recomandăm să nu folosești o flacără mai mare decât este necesar și nici o temperatură prea ridicată, asta pentru a nu deteriora vasul de gătit, dar și mâncarea din acesta;
  • Dacă flacăra s-a stins accidental, oprește de îndată alimentarea la gaze. Din fericire, majoritatea plitelor vin cu un sistem de siguranță în acest sens;
  • Asigură-te că grătarul și discurile arzătoarelor sunt corect poziționate, altfel s-ar putea ca flacăra să nu fie uniformă.

Cum să îngrijești plita:

  • Indiferent de materialul din care este fabricată plita, folosește doar substanțe speciale pentru curățarea ei: pentru sticlă, inox, ceramică ș.a.;
  • NU șterge plita cu materiale abrazive, deoarece există riscul să zgârii suprafața ei;
  • Curăță plita cât de des poți, asta pentru ca grăsimea să nu se depună în straturi groase;
  • Nu neglija nici curățarea grătarelor plitei, deoarece ele se murdăresc foarte ușor și repede.

Întrebări frecvente

✅ Plită electrică sau pe gaz?

O plită se achiziționează întotdeauna în funcție de nevoi. Există utilizatori care nu au acces la gaze sau la curent. Așadar, noi îți recomandăm să alegi o plită ținând cont de aceste aspecte. Totuși, dacă vrei un model mai economic, atunci ai putea opta pentru un model pe gaz.

✅ Câte arzătoare ar trebui să aibă plita?

Numărul de arzătoare ale unei plite ar trebui să fie proporționat cu nevoia utilizatorilor. Dacă gătiți mai mult sau dacă aveți un număr ridicat de membri în familie, atunci bine ar fi să vă orientați către o plită care vine cu cel puțin 3 arzătoare. În caz contrar, vă veți descurca și cu plite ce au unul sau 2 arzătoare.

✅ Cum cureți o plită incorporabilă?

În primul rând, îți recomandăm să cumperi o soluție specială de curățat, în funcție de materialul din care noua ta plită este confecționată. Ai grijă apoi să utilizezi doar lavete/bureți de calitate, care să nu zgârie suprafața plitei!

✅ Plitele pe gaz merg și pe butelie?

Desigur! Majoritatea plitelor pe gaz sunt dotate și cu duze speciale pentru gazul din butelie. Trebuie doar să conectați plita la butelie cu ajutorul furtunului special și asta este tot! Recomandăm totuși montajul să fie efectuat de către un specialist.

✅ Cât de eficientă este o plită electrică?

Plitele electrice sunt aparate de gătit la fel de eficiente precum cele pe gaz. Acestea sunt ideale pentru bucătăriile moderne, dar și pentru zonele în care accesul la gaze nu este posibil. Dezavantajul acestor plite este dat bineînțeles de consumul de curent electric, care nu va fi unul foarte mic.

✅ Cum cureți o plită electrică?

Pentru că majoritatea plitelor electrice sunt fabricate din sticlă, ceramică sau alte materiale lucioase, recomandăm curățarea lor cu ajutorul unei lavete fine, care nu zgârie. În plus, va trebui să folosiți doar produse de curățat special concepute pentru această activitate!

- Advertisement -

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Motive pentru care să cumperi un tablou pentru bebeluși!

Tablourile personalizate pentru bebeluși și nou-născuți sunt cadouri adorabile și cu adevărat speciale, care pot avea un impact deosebit...

De ce să cumperi un tablou personalizat pentru cupluri?

Cumpărarea unui tablou personalizat pentru un cuplu poate fi o alegere minunată și memorabilă din mai multe motive. Iată câteva motive pentru care ar...

Cum alegi un tablou personalizat?

Află din acest articol cum să alegi un tablou personalizat care să reflecte cu adevărat personalitatea și gusturile tale! Tablourile personalizate au devenit din ce...

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală pentru orice casă, deoarece niciodată...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -