Cea mai bună plită incorporabilă – Ghid de achiziție – Top modele!

0
114

Pentru a cumpăra cea mai bună plită incorporabilă, este necesar să te informezi cât mai serios în prealabil despre acest tip de electrocasnic. Noi îți vom descrie în rândurile ce urmează toate caracteristicile pe care trebuie să le iei în considerare. Ba mai mult, cele mai populare modele sunt disponibile în acest articol!

Cum să cumperi cea mai bună plită incorporabilă

Dacă bucătăria ta este una modernă, atunci cu siguranță ai optat pentru un mobilier ce permite integrarea de electrocasnice incorporabile. Totuși, cum beneficiezi de un aragaz complet în aceste condiții?

În primul rând, îți trebuie un cuptor incoporabil. Mai apoi, va trebui să achiziționezi și o plită incorporabilă, iar aici te sfătuim să ții cont de sfaturile de mai jos!

Tipul de alimentare al plitei incorporabile

Cele mai multe modele de plite incorporabile vor veni cu tipul de alimentare pe curent. Dacă nu îți dorești acest lucru, ai posibilitatea să achiziționezi o plită pe gaz. De altfel, pe piață găsești și dispozitive ce folosesc o alimentare mixtă.

Numărul de arzătoare

Precum la plitele clasice, cele incorporabile au în general un număr de 4 arzătoare. Însă, vei găsi modele ce dispun de 1 arzător sau chiar de 10! Acest gen de plite pot fi dotate de altfel cu arzătoare vitroceramice, pe inducție, sau chiar cu ambele!

Recomandări plite incorporabile cu 4 arzătoare

Arctic ARSGN64121SL HANSA BHGI63112035 Zanussi ZGH62414XA
Arctic ARSGN64121SL HANSA BHGI63112035 Zanussi ZGH62414XA
Vezi oferta! Vezi oferta! Vezi oferta!

Materialul grătarului

Plitele incorporabile pot deține grătare fabricate dintr-o gamă largă de materiale, printre care notăm: metalic, oțel, emailat, fontă, inox ș.a.

Poziționarea butoanelor

Deși la prima vedere acest criteriu pare să țină de gustul fiecărui cumpărător, el este mai important de atât. În funcție de designul mobilierului sau modul de amenajare a bucătăriei, este bine să îți cumperi o plită ce are butoanele poziționate în cea mai comodă și eficientă poziție.

Funcțiile plitelor incorporabile

Probabil că cea mai bună plită incorporabilă va deține și un număr mare de funcții. Cele mai comune dintre ele sunt: arzător WoK, afișaj electronic, taste touch sau zonă extinsă pentru gătire. Totuși, aceste aspecte țin de fiecare dintre noi. Îți recomandăm să alegi o plită incorporabilă care să îți respecte dorințele, chiar dacă vorbim despre funcții.

Top cea mai bună plită incorporabilă

Dacă ai ținut cont de toate caracteristicile de mai sus, cu siguranță ai în minte plita incorporabilă perfectă pentru tine.

Noi încercăm să-ți venim în ajutor și îți oferim mai jos o listă a unora dintre cele mai bune modele de pe piață. Am ținut cont de funcții, dar și de raportul preț/calitate pe care îl oferă.

Plita incorporabila Electrolux EHH6240ISK

Plita incorporabila Electrolux EHH6240ISKBRAND: Electrolux

MODEL: EHH6240ISK

NUMĂR ARZĂTOARE: 4

ALIMENTARE: Electrică

Prima plită incorporabilă recomandată de noi este un model Electrolux, mai exact EHH6240ISK. Aceasta vine dotată cu 4 arzătoare, ce au o putere situată între 1.2 kW și 2.8 kW.

Modelul oferă posibilitatea de a alege din 10 trepte de putere, dar a fost dotat și cu mai multe funcții: oprire automată, protecție pentru copii, senzor prezență tigaie, semnal sonor la finalul programului, indicator de căldură reziduală și nu numai.

Electrolux EHH6240ISK este fabricată din sticlă și vine cu un panou de comandă extrem de modern, de tipul touch screen. Practic, cu o simplă atingere vei putea controla temperatura și toate funcțiile plitei.

Plita incorporabila Whirlpool AKM 226 IX

Plita incorporabila Whirlpool AKM 226 IXBRAND: Whirlpool

MODEL: AKM 226 IX

NUMĂR ARZĂTOARE: 4

ALIMENTARE: Gaz

Whirlpool AKM 226 IX este o plită incorporabilă ceva mai simplă, care oferă alimentarea pe gaz, fie la rețea, fie la butelie. În dotarea sa găsim 4 arzătoare ce au o putere de la 1 kW și până la 3 kW.

Modelul vine cu un grătar pentru recipientele de gătit și are culoarea inoxului. De altfel, trebuie să știți faptul că dispozitivul a fost dotat cu butoane de control laterale, funcția de aprindere electrică, dar și cu sistem de siguranță.

Plita incorporabila Electrolux EHH4654HFK

Plita incorporabila Electrolux EHH4654HFKBRAND: Electrolux

MODEL: EHH4654HFK

NUMĂR ARZĂTOARE: 4

ALIMENTARE: Electrică

Electrolux EHH4654HFK este cel mai performant model de plită electrică incorporabilă pe care vi-l recomandăm în acest articol. El vine cu 4 zone de gătit, foarte puternice, ce pot ajunge chiar și la 3.7 kW.

Setarea plitei se face prin control touch, iar printre opțiunile cele mai interesante ale ei se numără: cronometru, detectare vase, inducție pe toată suprafața și posibilitatea de control a treptelor de putere.

Prețul dispozitivului este poate ușor ridicat, însă foarte corect raportat la toate performanețele oferite. Recomandăm cu multă încredere plita de față pentru cei mai pretențioși dintre utilizator!

Întrebări frecvente

Î: Cum cureți o plită incorporabilăî?

R: În primul rând, îți recomandăm să cumperi o soluție specială de curățat, în funcție de materialul din care noua ta plită este confecționată. Ai grijă apoi să utilizezi doar lavete/bureți de calitate, care să nu zgârie suprafața plitei!

Î: Plită incorporabilă pe gaz sau pe curent?

R: Totul depinde de posibilitățile cumpărătorilor. Dacă îți dorești o bucătărie modernă, atunci poți alege fără probleme o plită incorporabilă electrică. Acest lucru este valabil și pentru cei care nu au acces la rețeaua de gaze.

Totuși, dacă îți dorești să ai parte de un consum ceva mai scăzut, atunci alege o plită incorporabilă pe gaz. Ține cont că modelele din prima categorie sunt de asemenea ceva mai sofisticate în majoritatea cazurilor și impresionează la capitolul design!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here