Cea mai bună Mașină de Spălat Rufe – Ghid, Sfaturi și TOP modele!

Îți recomand:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă....

O mașină de spălat rufe este un electrocasnic care nu mai poate lipsi din aproape orice locuință. Dacă ești în căutarea unui astfel de produs, atunci te invităm să citești articolul integral. Vei afla cum poți cumpăra cea mai bună mașină de spălat rufe pentru tine, ținând cont de câteva criterii esențiale. În plus, îți vom oferi și o listă cu cele mai bune modele de pe piață.

Top mașini de spălat rufe și reduceri

Dă click pe pozele de mai jos pentru a vedea reducerile oferite de magazinele online la mașinile de spălat rufe! În plus, descoperă topul în funcție de categorii sau de brand!

Cum alegi o mașină de spălat haine?

Înainte de a alege un model de mașină de spălat, îți recomandăm călduros să te informezi înainte. Mai jos, vei putea vedea mai multe criterii de care să ții cont. Odată ce ți-ai ales caracteristicile preferate, ești gata să achiziționezi modelul care corespunde.

Tipul de Încărcare

Vei avea de ales dintre două tipuri de mașini de spălat rufe în ceea ce privește modul de încărcare al rufelor: frontală sau verticală. Modelele cu încărcare verticală sunt ideale pentru spațiile înguste, deoarece ușa se va deschide în sus. Dacă nu beneficiezi de o cameră largă, dar vrei totuși o mașină de spălat cu încărcare frontală, atunci te sfătuim să alegi un model slim.

Capacitatea

Poate unul dintre cele mai importante criterii este legat de capacitatea mașinii de spălat. Electrocasnicele de acest gen oferă o capacitate de la sub 6 kg și până la peste 8 kg. Cele mai multe modele îți vor oferi o capacitate situată între 7 și 8 kg.

Viteza maximă de centrifugare

În zilele noastre, puține mașini de spălat rufe folosesc o viteză de centrifugare de sub 1000 RPM. Cele mai multe dintre produse oferă o viteză de 1400 rotații/minut, aceastea fiind suficiente în opinia noastră.

Funcțiile mașinii de spălat rufe

Dacă pui preț pe funcții speciale, vei avea de unde alege. Producătorii se întrec în acest sens, dotând mașinile de spălat cu o mulțime de funcții extrem de utile. Iată o listă cu cele mai interesante: blocarea accesului la interfață, sistem detectare spumă, semnalizare la finalul programului, protecție supraîncălzire, funcția de autodiagnosticare și lista poate continua.

Programele de spălare

Cea mai bună mașină de spălat rufe ar trebui să îți ofere cel puțin 13-16 programe de spălare. Noi recomandăm ca dintre acestea să nu lipsească programele: spălare manuală, clătire intensivă, prespălare, rapid, rufe delicate, mixt, rufe albe, bumbac, lână, mătase, fibre sintetice sau sport.

Tipul mașinilor de spălat

Pentru a-ți veni în ajutor, mai jos găsești informații despre fiecare tip de mașină de spălat rufe în parte. Te invităm să accesezi butoanele aferente și să descoperi prețurile pentru întreaga gamă de produse!

Cu încărcare Frontală

Mașinile de spălat rufe cu încărcare frontală sunt cele clasice, pe care le știm cu toții, adică cele care au ușa în față. Datorită obișnuinței și multitudinii de modele, mulți consideră că aceste mașini de spălat rufe sunt ceva mai bune decât cele cu încărcare verticală.

Cu încărcare Verticală

Mașinile de spălat rufe cu încărcare verticală au ușa de acces către hublou în partea de sus. Avantajul este dat de faptul că deschiderea ei nu necesită spațiu necesar în camera, așa cum este cazul mașinilor de spălat cu încărcare frontală. Așadar, discutăm de electrocasnice dedicate băilor de mici dimensiuni.

Incorporabilă

Spre deosebire de mașinile de spălat rufe obișnuită, cele incorporabile au avantajul că pot fi practic “ascunse” în mobilier. Totuși, trebuie să știi că nu sunt multe astfel de electrocasnice pe piață. Pentru a alege cea mai bună mașină de spălat rufe incorporabilă, trebuie să ții cont de câteva criterii, pe care ți le prezentăm în rândurile de mai sus.

Cu Uscător

Atunci când vine vorba de achiziționarea unei mașini de spălat rufe bune, ar trebui să iei în considerare și modelele dotate cu funcția de uscător. Acestea oferă avantajul faptului că după procesul de spălare, îți vor lăsa rufele complet uscate, ele fiind gata de depozitat în șifonier sau de purtat, evident, asta după ce vor fi apretate cu ajutorul unui fier de călcat.

Semiautomate (portabile)

Pentru a alege un astfel de electrocasnic, este bine să ții cont de mai multe criterii de selecție. Spre deosebire de mașinile de spălat clasice, aceste produse necesită mai multă intervenție din partea utilizatorului în procesul de spălare, acesta fiind nevoit să comute manual în funcția de stoarcere și chiar să introducă apa în cuvă.

Totuși, avantajul acestora este dat de prețul redus pe care îl au, fiind de altfel în special potrivite pentru zonele în care nu există acces la apă curent, cum ar fi casele de vacanță, din zona rurală etc.

Întrebări frecvente

Mașinile de spălat rufe cu încărcare verticală sunt ideale, așa cum mai sus am menționat, pentru spațiile înguste. Ambele modele oferă aceleași caracteristici, deci criteriul ține doar de gusturile și nevoile fiecărui cumpărător în parte.

În opinia noastră, cel mai bine ar fi să cumperi mașini de spălat în mediul online! Desigur, dacă vrei să le vezi fizic, atunci te sfătuim să o faci într-un magazin specializat, dar mai apoi să le cumperi tot prin intermediul internetului. În online ai posibilitatea să găsești mașini de spălat rufe la reducere, iar transportul va fi aproape mereu gratuit și tu nu va mai trebui să depui efort pentru manevrarea ei!

Avantajele unei astfel mașini de spălat haine este dat de faptul că accesul la rufe este unul mai facil. Totuși, așa cum am menționat, datorită deschiderii ușii, ai nevoie de un spațiu suficient de larg în fața electrocasnicului, iar dacă camera nu permite, ar fi bine să optezi pentru un model cu încărcare verticală.

O astfel de mașină de spălat rufe este extrem de practică, deoarece ocupă puțin spațiu, iar în jurul său nu mai este nevoie de loc suplimentar pentru deschiderea ușii. Accesul la rufe și introducerea lor se va face prin partea superioară.

Principalul avantaj al unei mașini de spălat incorporabile este dat de faptul că ea nu va ocupa spațiu suplimentar în locuință. O puteți ascunde complet în cadrul mobilierului, oferind astfel casei dumneavoastră un plus în ceea ce privește designul.

Recomandarea noastră este să alegeți o mașină de spălat rufe în funcție de volumul de rufe pe care îl aveți de curățat zilnic/săptămânal, dar și în funcție de numărul membrilor familiei. De exemplu, dacă sunteți doar 2 persoane, o capacitate de 5 kg va fi suficientă. Pentru 3 sau 4 persoane, recomandăm o mașină de spălat care poate fi încărcată cu minimum 6/7 kilograme de haine.

Avantajul acestui electrocasnic este dat de faptul că tu practic cumperi un dispozitiv 2 în 1, economisind așadar atât timp, cât și spațiu. În loc să cumperi o mașină de spălat și un uscător separat, poți opta pentru un astfel de produs!

Probabil că eficiența unei mașini de spălat cu uscător nu este una la fel de mare precum a unui uscător de sine stătător, însă modelele oferă cu siguranță programe de o durată ceva mai lungă, care la finalul lor îți vor oferi haine perfect uscate!

O mașină de spălat semiautomată implică mai multă acțiune din partea utilizatorilor, cum ar fi: Adăugarea de apă; Încălzirea apei (dacă mașina nu deține funcția); Selecție timp de spălare; Selecție timp stoarcere; Mutare rufe în compartimentul de stoarcere; Selecție evacuarea apei. Totuși, acest electrocasnice sunt încă la mare căutare, deoarece nu în toate zonele accesul la apă curentă există. În plus, mulți aleg aceste mașini de spălat datorită prețului, dar și pentru că unele dintre modele sunt portabile!

- Advertisement -

Lasă un răspuns

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă. Ei bine, te invităm să...

Apple MacBook Air 13 – Recenzii, Preț, Specificații

Laptopul MacBook Air 13 este un produs de la Apple foarte apreciat în rândul utilizatorilor. În rândurile de mai jos veți putea sa descoperiți...

Cel mai bun purificator de aer – Top, Recomandări și Sfaturi!

Probabil îți dorești pentru locuința ta cel mai bun purificator de aer, însă nu știi exact ce model să alegi. În acest articol te...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -