Cea mai bună Mașină de Spălat Rufe – Ghid, Sfaturi și TOP modele!

Îți recomand:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă....

O mașină de spălat rufe este un electrocasnic care nu mai poate lipsi din aproape orice locuință. Dacă ești în căutarea unui astfel de produs, atunci te invităm să citești articolul integral. Vei afla cum poți cumpăra cea mai bună mașină de spălat rufe pentru tine, ținând cont de câteva criterii esențiale. În plus, îți vom oferi și o listă cu cele mai bune modele de pe piață.

Top mașini de spălat rufe recomandate

Ajunși la finalul articolului, vrem să-ți oferim atenției câteva dintre cele mai bune mașini de spălat rufe de pe piață. Am încercat să ținem cont de funțiile deținute, raportul preț/calitate, opiniile celor care le-au cumpărat, dar și de celelalte criterii notate în articol.

Indesit IWSNE 61253 C

Masina de spalat rufe SLIM Indesit IWSNE 61253 CBRAND: Indesit

MODEL: IWSNE 61253 C

CAPACITATE ÎNCĂRCARE: 6 kg

VITEZĂ MAXIMĂ CENTRIFUGARE: 1200 RPM

NUMĂR PROGRAME: 16

Prima mașină de spălat rufe din topul nostru este Indesit IWSNE 61253 C, un model foarte apreciat de către cumpărători, el primind literalmente sute de recenzii dintre cele mai pozitive. Cu ajutorul ei veți putea spăla absolut orice tip de articol de îmbrăcăminte, deoarece vine dotată cu programe dedicate pentru acestea.

Modelul oferă mai multe funcții, printre care: afișare timp rămas, setarea temperaturii, selector pentru centrifugare, mod Eco, funcția de programare întârziată și nu numai. Găsim în dotarea sa și un program rapid de doar 20 minute, perfect pentru articolele de îmbrăcăminte ce nu necesită o spălare intensivă.

Indesit IWSNE 61253 C încântă de asemenea cu un consum redus de energie electrică, ea folosind clasa energetică superioară A+++. O recomandăm cu multă încredere, deoarece vorbim despre o mașină de spălat rufe foarte bine dotată, ce poate fi achiziționată la un preț excelent!

Beko HTV8733XS0

Masina de spalat rufe cu uscator Beko HTV8733XS0BRAND: Beko

MODEL: HTV8733XS0

CAPACITATE ÎNCĂRCARE: 8 kg spălare / 5 kg uscare

VITEZĂ MAXIMĂ CENTRIFUGARE: 1400 RPM

NUMĂR PROGRAME: 16

Dacă veți alege să cumpărați modelul Beko HTV8733XS0, practic vă alegeți cu un dispozitiv 2 în 1! Spun asta, deoarece această mașină de spălat rufe vine și cu funcția de uscare a hainelor, una ideală, care va lăsa articolele de îmbrăcăminte complet uscate, fără să le șifoneze.

În dotarea sa găsim funcțiile: Programare întârziată, Blocare acces interfață, Motor ProSmart Inverter, Sistem automat consum apă, Spălare rapidă, Uscare, Time Delay și multe, multe altele.

Vorbim despre o mașină de spălat foarte generoasă în ceea ce privește spațiul, ideală pentru o familie formată din 3/4 membri. Prețul ei este unul corect, iar calitatea nu lasă de dorit.

Whirlpool TDLR 65210

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Whirlpool TDLR 65210BRAND: Whirlpool

MODEL: TDLR 65210

CAPACITATE ÎNCĂRCARE: 6.5 kg

VITEZĂ MAXIMĂ CENTRIFUGARE: 1200 RPM

NUMĂR PROGRAME: 8

Practic nu aveam voie să închidem topul fără să recomandăm o mașină de spălat Whirlpool, cunoscutul producător fiind lider în acest segment. Mai exact, este vorba despre modelul TDLR 65210, unul ce permite încărcarea rufelor vertical.

Acesta este util pentru spațiile ceva mai înguste, el oferind totuși o capacitate de spălare generoasă, de nu mai puțin de 6.5 kilograme. Funcțiile cele mai interesante pe care le oferă sunt: Al 6-lea Simț, Clasa A+++, Programare întârziată, Informații Display, Blocare acces interfață.

Recomandăm Whirlpool TDLR 65210 fără rețineri, deoarece își va face treaba perfect, indiferent de materialul rufelor sau de gradul de murdărie al acestora!

Samsung WW70J5246FX/LE

Masina de spalat rufe Samsung WW70J5246FX/LE

BRAND: Samsung

MODEL: WW70J5246FX/LE

CAPACITATE ÎNCĂRCARE: 7 kg

VITEZĂ MAXIMĂ CENTRIFUGARE: 1200 RPM

NUMĂR PROGRAME: 10

Samsung WW70J5246FX/LE este o super mașină de spălat rufe cu încărcare frontală, care încântă cu un design modern, dat de culoarea inoxului, dar și de panoul de comandă însoțit de un ecran LED.

Aceasta oferă o capacitate de 7 KG de încărcare și o viteză de centrifugare de 1200 RPM. Modelul vine cu 10 programe de spălare, printre care și unul rapid, ce durează doar 15 minute.

În plus, mașina a fost dotată cu funcții precum: programare întârziată, informații display, selector centrifugare, blocarea accesului la interfață, Diamond Drum sau tehnologia Eco Bubble.

Whirlpool FreshCare+ FWSD81283WS EU

Whirlpool FreshCare+ FWSD81283WS EU

BRAND: Whirlpool

MODEL: FWSD81283WS EU

CAPACITATE ÎNCĂRCARE: 8 kg

VITEZĂ MAXIMĂ CENTRIFUGARE: 1200 RPM

NUMĂR PROGRAME: 14

Următoarea mașină de spălat din topul nostru este Whirlpool FreshCare+ FWSD81283WS EU. Avem de-a face cu un model slim, dotat cu faimoasa tehnologie al 6-lea Simț.

Modelul oferă 8 kg capacitate de încărcare, 1200 RPM, clasa A+++, 14 programe de spălare, blocare acces interfață, întrerupere program, reducere zgomot și vibrații și multe alte opțiuni.

Recomandăm cu încredere acest model Whirlpool, deoarece este unul de o calitate superioară, extrem de apreciat de către cumpărători!

Whirlpool TDLR 70210

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Whirlpool TDLR 70210

BRAND: Whirlpool

MODEL: TDLR 70210

CAPACITATE ÎNCĂRCARE: 7 kg

VITEZĂ MAXIMĂ CENTRIFUGARE: 1200 RPM

NUMĂR PROGRAME: 12

Whirlpool TDLR 70210 este una dintre cele mai apreciate mașini de spălat cu încărcare verticală. Ea oferă o capacitate bună, de 7 kg, dar și o viteză de stoarcere de 1200 RPM.

În plus, modelul folosește tehnlogia 6th Sense, cea care ajustează automat procesul de spălare în funcție de greutatea hainelor și nu numai, economisind astfel atât curent, cât și apă.

Modelul deține 12 programe de spălare și a fost dotat cu funcții precum: programare întârziată, informații display, dar și funcția de blocare al accesului la panoul de comandă.

Bosch WIW24340EU

Masina de spalat rufe incorporabila Bosch WIW24340EUBRAND: Bosch

MODEL: WIW24340EU

CAPACITATE ÎNCĂRCARE: 7 kg

VITEZĂ MAXIMĂ CENTRIFUGARE: 1200 RPM

NUMĂR PROGRAME: 16

Bosch WIW24340EU este o mașină de spălat rufe incorporabilă premium, ce are un preț pe măsura dotărilor sale. Ea încântă cu o capacitate de încărcare generoasă, mai precis de 7 kilograme și a fost dotată cu 16 programe diferite.

Printre cele mai importante opțiuni pe care le deține, ținem să amintim: Display LED, timer de 24 ore, programare întârziată, semnalizare sonoră terminare program, program rapid de 15 minute, Clasa energetică A+++.

Trebuie să știți și faptul că viteza de centrigugare maximă a acestei mașini de spălat ajunge la 1200 RPM, suficientă așadar pentru a vă oferi la finalul ciclului de spălat rufe complet stoarse!

Beko HTV8733XS0

Masina de spalat rufe cu uscator Beko HTV8733XS0

BRAND: Beko

MODEL: HTV8733XS0

CAPACITATE ÎNCĂRCARE: 7 kg spălare / 5 kg uscare

VITEZĂ MAXIMĂ CENTRIFUGARE: 1400 RPM

NUMĂR PROGRAME: 16

Beko HTV8733XS0 este una dintre cele mai apreciate mașini de spălat rufe cu uscător, ea primind sute de recenzii pozitive din partea utilizatorilor. Motivul este unul simplu: produs de calitate, preț excelent!

Modelul oferă o capacitate de spălare de 8 kg, cea de uscare fiind de 5. El este dotat cu un motor ProSmart Inverter ce oferă o viteză maximă de centrifugare de 1400 RPM.

În dotarea acestei mașini de spălat găsim 16 programe, dintre care și unul rapid, de doar 14 minute. În plus, găsim tehnologii precum: Clătire suplimentară, prespălare, Child Lock, Time Delay, ecran digital, sistem automat pentru reglarea consumului de apă și multe altele!

Cum alegi o mașină de spălat haine?

Înainte de a alege un model de mașină de spălat, îți recomandăm călduros să te informezi înainte. Mai jos, vei putea vedea mai multe criterii de care să ții cont. Odată ce ți-ai ales caracteristicile preferate, ești gata să achiziționezi modelul care corespunde.

Tipul de Încărcare

Vei avea de ales dintre două tipuri de mașini de spălat rufe în ceea ce privește modul de încărcare al rufelor: frontală sau verticală. Modelele cu încărcare verticală sunt ideale pentru spațiile înguste, deoarece ușa se va deschide în sus. Dacă nu beneficiezi de o cameră largă, dar vrei totuși o mașină de spălat cu încărcare frontală, atunci te sfătuim să alegi un model slim.

Capacitatea

Poate unul dintre cele mai importante criterii este legat de capacitatea mașinii de spălat. Electrocasnicele de acest gen oferă o capacitate de la sub 6 kg și până la peste 8 kg. Cele mai multe modele îți vor oferi o capacitate situată între 7 și 8 kg.

Viteza maximă de centrifugare

În zilele noastre, puține mașini de spălat rufe folosesc o viteză de centrifugare de sub 1000 RPM. Cele mai multe dintre produse oferă o viteză de 1400 rotații/minut, aceastea fiind suficiente în opinia noastră.

Funcțiile mașinii de spălat rufe

Dacă pui preț pe funcții speciale, vei avea de unde alege. Producătorii se întrec în acest sens, dotând mașinile de spălat cu o mulțime de funcții extrem de utile. Iată o listă cu cele mai interesante: blocarea accesului la interfață, sistem detectare spumă, semnalizare la finalul programului, protecție supraîncălzire, funcția de autodiagnosticare și lista poate continua.

Programele de spălare

Cea mai bună mașină de spălat rufe ar trebui să îți ofere cel puțin 13-16 programe de spălare. Noi recomandăm ca dintre acestea să nu lipsească programele: spălare manuală, clătire intensivă, prespălare, rapid, rufe delicate, mixt, rufe albe, bumbac, lână, mătase, fibre sintetice sau sport.

Tipul mașinilor de spălat

Pentru a-ți veni în ajutor, mai jos găsești informații despre fiecare tip de mașină de spălat rufe în parte. Te invităm să accesezi butoanele aferente și să descoperi prețurile pentru întreaga gamă de produse!

Cu încărcare Frontală

Mașinile de spălat rufe cu încărcare frontală sunt cele clasice, pe care le știm cu toții, adică cele care au ușa în față. Datorită obișnuinței și multitudinii de modele, mulți consideră că aceste mașini de spălat rufe sunt ceva mai bune decât cele cu încărcare verticală.

Cu încărcare Verticală

Mașinile de spălat rufe cu încărcare verticală au ușa de acces către hublou în partea de sus. Avantajul este dat de faptul că deschiderea ei nu necesită spațiu necesar în camera, așa cum este cazul mașinilor de spălat cu încărcare frontală. Așadar, discutăm de electrocasnice dedicate băilor de mici dimensiuni.

Incorporabilă

Spre deosebire de mașinile de spălat rufe obișnuită, cele incorporabile au avantajul că pot fi practic “ascunse” în mobilier. Totuși, trebuie să știi că nu sunt multe astfel de electrocasnice pe piață. Pentru a alege cea mai bună mașină de spălat rufe incorporabilă, trebuie să ții cont de câteva criterii, pe care ți le prezentăm în rândurile de mai sus.

Cu Uscător

Atunci când vine vorba de achiziționarea unei mașini de spălat rufe bune, ar trebui să iei în considerare și modelele dotate cu funcția de uscător. Acestea oferă avantajul faptului că după procesul de spălare, îți vor lăsa rufele complet uscate, ele fiind gata de depozitat în șifonier sau de purtat, evident, asta după ce vor fi apretate cu ajutorul unui fier de călcat.

Semiautomate (portabile)

Pentru a alege un astfel de electrocasnic, este bine să ții cont de mai multe criterii de selecție. Spre deosebire de mașinile de spălat clasice, aceste produse necesită mai multă intervenție din partea utilizatorului în procesul de spălare, acesta fiind nevoit să comute manual în funcția de stoarcere și chiar să introducă apa în cuvă.

Totuși, avantajul acestora este dat de prețul redus pe care îl au, fiind de altfel în special potrivite pentru zonele în care nu există acces la apă curent, cum ar fi casele de vacanță, din zona rurală etc.

Întrebări frecvente

✅ Top brand mașini de spălat?

Toate brandurile oferă mașini de spălat rufe de calitate în principiu. Totul diferă în funcție de caracteristicile lor, care dau la final și prețul. Totuși, cele mai bune branduri care produc mașini de spălat par a fi: Whirlpool, Beko, LG, Indesit, Hotpoint.

✅ Mașină de spălat verticală sau clasică?

Mașinile de spălat rufe cu încărcare verticală sunt ideale, așa cum mai sus am menționat, pentru spațiile înguste. Ambele modele oferă aceleași caracteristici, deci criteriul ține doar de gusturile și nevoile fiecărui cumpărător în parte.

✅ Unde găsești cele mai bune mașini de spălat rufe?

În opinia noastră, cel mai bine ar fi să cumperi mașini de spălat în mediul online! Desigur, dacă vrei să le vezi fizic, atunci te sfătuim să o faci într-un magazin specializat, dar mai apoi să le cumperi tot prin intermediul internetului. În online ai posibilitatea să găsești mașini de spălat rufe la reducere, iar transportul va fi aproape mereu gratuit și tu nu va mai trebui să depui efort pentru manevrarea ei!

✅ Avantajele unei mașini de spălat cu încărcare frontală?

Avantajele unei astfel mașini de spălat haine este dat de faptul că accesul la rufe este unul mai facil. Totuși, așa cum am menționat, datorită deschiderii ușii, ai nevoie de un spațiu suficient de larg în fața electrocasnicului, iar dacă camera nu permite, ar fi bine să optezi pentru un model cu încărcare verticală.

✅ Ce avantaje oferă o mașină de spălat cu încărcare verticală?

O astfel de mașină de spălat rufe este extrem de practică, deoarece ocupă puțin spațiu, iar în jurul său nu mai este nevoie de loc suplimentar pentru deschiderea ușii. Accesul la rufe și introducerea lor se va face prin partea superioară.

✅ Care sunt avantajele unei mașini de spălat rufe incorporabile?

Principalul avantaj al unei mașini de spălat incorporabile este dat de faptul că ea nu va ocupa spațiu suplimentar în locuință. O puteți ascunde complet în cadrul mobilierului, oferind astfel casei dumneavoastră un plus în ceea ce privește designul.

✅ Ce capacitate trebuie să aibă mașina de spălat?

Recomandarea noastră este să alegeți o mașină de spălat rufe în funcție de volumul de rufe pe care îl aveți de curățat zilnic/săptămânal, dar și în funcție de numărul membrilor familiei. De exemplu, dacă sunteți doar 2 persoane, o capacitate de 5 kg va fi suficientă. Pentru 3 sau 4 persoane, recomandăm o mașină de spălat care poate fi încărcată cu minimum 6/7 kilograme de haine.

✅ De ce să cumperi o mașină de spălat cu uscător?

Avantajul acestui electrocasnic este dat de faptul că tu practic cumperi un dispozitiv 2 în 1, economisind așadar atât timp, cât și spațiu. În loc să cumperi o mașină de spălat și un uscător separat, poți opta pentru un astfel de produs!

✅ Cât de bine usucă hainele o mașină de spălat?

Probabil că eficiența unei mașini de spălat cu uscător nu este una la fel de mare precum a unui uscător de sine stătător, însă modelele oferă cu siguranță programe de o durată ceva mai lungă, care la finalul lor îți vor oferi haine perfect uscate!

✅ Ce înseamnă și cum se folosește o mașină de spălat semiautomată?

O mașină de spălat semiautomată implică mai multă acțiune din partea utilizatorilor, cum ar fi: Adăugarea de apă; Încălzirea apei (dacă mașina nu deține funcția); Selecție timp de spălare; Selecție timp stoarcere; Mutare rufe în compartimentul de stoarcere; Selecție evacuarea apei. Totuși, acest electrocasnice sunt încă la mare căutare, deoarece nu în toate zonele accesul la apă curentă există. În plus, mulți aleg aceste mașini de spălat datorită prețului, dar și pentru că unele dintre modele sunt portabile!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă. Ei bine, te invităm să...

Apple MacBook Air 13 – Recenzii, Preț, Specificații

Laptopul MacBook Air 13 este un produs de la Apple foarte apreciat în rândul utilizatorilor. În rândurile de mai jos veți putea sa descoperiți...

Cel mai bun purificator de aer – Top, Recomandări și Sfaturi!

Probabil îți dorești pentru locuința ta cel mai bun purificator de aer, însă nu știi exact ce model să alegi. În acest articol te...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -