Cea mai bună Hotă pentru bucătărie – Top Recomandări, Ghid și Păreri!

Îți recomand:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă....

Vrei să cumperi cea mai bună hotă pentru bucătăria ta, însă nu știi ce model să alegi? Atunci ține cont de sfaturile noastre din acest articol, deoarece îți vor fi extrem de utile. Pentru a-ți ușura și mai mult munca, ți-am pregătit și o serie dintre cele mai bune și apreciate modele de pe piață!

Top hote de bucătărie recomandate

Acum că am dezbătut pe scurt cele mai importante detalii de care trebuie să ții cont atunci când îți dorești să cumperi cea mai bună hotă, te invităm să descoperi modelele pe care noi ți le propunem, deoarece sunt unele dintre cele mai apreciate de pe piață! Și, apropo, o hotă de calitate trebuie folosită împreună cu un aragaz bun! 🙂

Cum alegi o hotă de calitate?

Mai jos puteți găsi cele mai importante caracteristici pe care cea mai bună hotă ar trebui să le dețină. Un astfel de electrocasnic este util, deoarece elimină mirosurile neplăcute și nu permite aburului să degradeze pereții.

Pentru a alege un produs pe măsura pretențiilor tale, trebuie să iei în calcul câteva criterii extrem de importante, pe care le vom dezbate pe scurt mai jos.

Tipul

Atunci când vă veți decide să cumpărați o nou hotă, veți descoperi faptul că ele se împart pe mai multe categorii! Iată mai jos câteva informații despre fiecare în parte și gama de prețuri complete ale acestora.

Tradițională

Hotele tradiționale sunt acele modele standard, anume electrocasnicele ce se vor fixa în perete deasupra aragazului, dar care nu vor fi integrate în mobilier. Avantajul acestor produse este dat în primul rând de prețul accesibil pe care îl au.

Incorporabilă

Spre deosebire de hotele de bucătărie obișnuite, un model incorporabil oferă cu siguranță un plus de design bucătăriei tale. Ea se va integra perfect în mobilier, dacă acesta o permite, și va face ca aerul din încăpere să fie unul curat și fără fum.

Telescopică

Hotele telescopice sunt la mare căutare în zilele noastre, iar motivele sunt ușor de înțeles. Aceste modele, așa cum numele lor o spune, sunt practic retractabile!

Designul lor interesant le permite să ocupe cât mai puțin spațiu atunci când sunt oprite, utilizatorii putând să le extindă mai mult sau mai puțin, după nevoie!

Decorativă

În ceea ce privește hotele decorative, trebuie precizat de la bun început faptul că ele au un preț de achiziție destul de ridicat.

Aceste modele stau bine la capitolul design, după cum numele lor o spune. De multe ori ele nici nu arată precum hotele standard, iar burlanul de evacuare este perfect ascuns.

Tip Insulă

Hotele de tip insulă sunt printre cele mai scumpe dintre modele. Ele oferă multiple variante de design, deoarece pot fi încastrate chiar și în tavan.

În general, hota de tip insulă este plasată în centrul bucătăriei, de cele mai multe ori în tavan, și poate fi atât incorporată, cât și agățată cu ajutorul unor suporți speciali.

Recomandăm hotele de tip insulă persoanelor pretențioase, ce dispun de un buget ridicat și care dețin bucătării de foarte mari dimensiuni.

Numărul de motoare

Deși cele mai multe dintre hote vin dotate cu un singur motor, noi îți recomandăm modelele ce dispun de două, deoarece acestea sunt mai performante. Asta nu înseamnă că hotele cu un motor nu își vor face treaba, deci rămâne la alegerea ta!

Puterea

Hotele pot avea o putere de 50-100 W, 100-200 W, 200-300 W sau chiar peste 300. Cele mai comune modele se situează în cea dea doua categorie menționată, fiind în general suficient de eficiente pentru bucătăriile de dimensiuni obișnuite.

Filtrul

Hotele de bucătărie standard pot deține trei tipuri de filtre: carbon, metalic sau sintetic. Filtrele metalice sunt cel mai des folosite de către producători, fiind în general ușor de curățat sau înlocuit la nevoie.

Capacitatea de absorție

Ultimele două caracteristici de care trebuie să ții cont. Capacitatea de absorție maximă a aerului este importantă, deoarece cu ajutorul ei poți cumpăra o hotă pe măsura dimensiunii bucătăriei tale. Cele mai multe modele au o capacitate de peste 400 mc/oră.

Nivelul de zgomot

Zgomotul poate fi și el un criteriu de luat în seamă, deoarece poate fi deranjant în multe situații. Din fericire, majoritatea hotelor au un nivel al zgomotului de sub 60 dB.

Hotă cu Evacuare sau Recirculare?

Cele mai multe dintre hotele de bucătărie permit atât conectarea unui burlan pentru evacuarea aerului, cât și recircularea și filtrarea acestuia.

Așadar, vă recomandăm să alegeți o hotă dotată cu filtre cât mai calitative, dar și lavabile, asta pentru a putea folosi hota fără probleme în orice condiții. În plus, asigurați-vă ca aceasta să vină dotată cu o clapetă anti-vânt!

Cum folosești o hotă?

  • În primul rând, trebuie să montezi hota conform indicațiilor producătorului. Ai grija ca aceasta să respecte distanța recomandată față de flacăra plitei de bucătărie sau a aragazului;
  • Dacă alegi să montezi hota cu burlan, pentru evacuarea aerului în exterior, ar trebui să apelezi la un specialist, deoarece procesul este unul destul de complicat ce necesită unelte speciale;
  • Odată montată hota, îți mai rămâne doar să o bagi în priză și să o pornești;
  • Îți recomandăm să nu folosești puterea maximă a hotei, pentru a economis curent. Puterea maximă este benefică doar când vei avea un volum ridicat de gătit;
  • Când vrei să schimbi modul de evacuare sau reciclare, trebuie doar să tragi de clapeta care de cele mai multe ori este de găsit în zona filtrelor.

Cum ai grijă de ea:

  • Asigură-te că vei curăța exteriorul hotei doar cu soluții speciale aferente materialului din care este fabricată și NU folosi materiale ce pot zgâria suprafața acesteia;
  • Schimbă filtrele atunci când este nevoie, deoarece ele se îmbâcsesc cu grăsime și scad eficiența de absorbție;
  • Dacă filtrele sunt lavabile, trebuie doar să le demontezi (conform instrucțiunilor de la producător) și să le speli cu soluții speciale;
  • Dacă becul hotei se arde, procesul de înlocuire va fi unul ușor, precum în cazul oricărui alt tip de bec.

Întrebări frecvente

✅ Câte motoare trebuie să aibă hota?

Este mai puțin important numărul de motoare din dotarea unei hote. Din punctul nostru de vedere, chiar și un motor poate face față cu brio unei bucătării de dimensiuni mari sau medii. Totul ține până la urmă de puterea sa, dar și de capacitatea de absorbție a aerului.

✅ Care este cel mai bun filtru pentru hotă?

Întotdeauna recomandăm să cumperi o hotă ce vine dotată cu un filtru lavabil. Acesta este în general ușor de demontat, iar în momentele în care se va umple de murdărie din cauza grăsimii, îl vei putea spăla.

✅ De ce să cumperi o hotă incorporabilă?

Hotele incoporabile dau un plus designului oricărei bucătării. Este de la sine înțeles că ele vor trebui montate în mobilier, deci vă sfătuim să aveți grijă ca dimensiunile să fie cele corecte înainte de achiziție.

✅ Cum se curăță filtrul unei hote?

Dacă hota pe care ați achiziționat-o este dotată cu un filtru lavabil, acesta se va demonta cu ușurință. De cele mai multe ori, suportul filtrelor se desface cu ajutorul unor cleme. Apoi, filtrele pot fi demontate și curățate cu ajutorul unui degresant. Recomandăm uscarea lor înainte de a le monta la loc!

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. De fiecare data cand gateam vecinii erau cat pe ce sa cheme pompierii. Asadar, m-am decis sa achizitionez o hota. Am gasit acest articol bine structurat, care imi spune rapid care sunt cele mai bune hote de pe piata. Am ales una din cele prezentate mai sus si mi-a ajuns in timp record. Acum vecinii mei rasufla usurati atunci cand fac de mancare.

Lasă un răspuns

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă. Ei bine, te invităm să...

Apple MacBook Air 13 – Recenzii, Preț, Specificații

Laptopul MacBook Air 13 este un produs de la Apple foarte apreciat în rândul utilizatorilor. În rândurile de mai jos veți putea sa descoperiți...

Cel mai bun purificator de aer – Top, Recomandări și Sfaturi!

Probabil îți dorești pentru locuința ta cel mai bun purificator de aer, însă nu știi exact ce model să alegi. În acest articol te...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -