Cea mai bună friteuză – Cum o cumperi, Ghid, Top și Recenzii!

Îți recomand:

Motive pentru care să cumperi un tablou pentru bebeluși!

Tablourile personalizate pentru bebeluși și nou-născuți sunt cadouri adorabile și cu adevărat speciale, care pot avea un impact deosebit...

De ce să cumperi un tablou personalizat pentru cupluri?

Cumpărarea unui tablou personalizat pentru un cuplu poate fi o alegere minunată și memorabilă din mai multe motive. Iată...

Cum alegi un tablou personalizat?

Află din acest articol cum să alegi un tablou personalizat care să reflecte cu adevărat personalitatea și gusturile tale! Tablourile...

Îți dorești să achiziționezi cea mai bună friteuză? Atunci te invităm să citești articolul pe care GhidulCumpărătorilor.ro ți l-a pregătit! Vei afla care sunt principalele criterii de selecție a unei friteuze, dar vei descoperi și un top al celor mai bune modele de pe piața din România.

Recomandări friteuze

Mai jos poți vedea trei friteuze de calitate pe care noi le recomandăm. Ai de ales în funcție de preț, calitate, dar și de performanțele pe care le oferă.

[table id=22 /]

Top 3 friteuze

Pentru a-ți veni în ajutor, echipa noastră a selectat trei dintre cele mai bune friteuze. Te invităm să le descoperi din rândurile de mai jos. De asemenea, dacă vei da click pe butonul din dreptul fiecărui produs, îl vei găsi la un preț avantajos!

Philips Airfryer HD9621/90 – friteuză fără ulei

Philips Airfryer HD9621/90 - friteuză fără ulei

Philips Airfryer HD9621/90 este o friteuză care gătește fără ulei, folosind tehnologia aerului cald, ce poate ajunge la 200 grade.

Modelul are o putere de 1425 W și oferă o capacitate de 800 grame. În plus, acesta este dotat cu cronometru, încălzire instantanee, dar și funcția de curățare rapidă.

Star-Light Airfryer AFB-2613WH

Star-Light Airfryer AFB-2613WH are o putere de 1300 W și este una dintre cele mai apreciate friteuze, datorită prețului excelent la care poate fi cumpărată.

Aceasta are o capacitate de ulei de 2.6 litri și vine dotată cu control temperatură, dar și cu timer. În plus, ea deține: protecție supraîncălzire, indicator luminos și bază anti-alunecare.

MediaShop Power AirFryer XL DELUXE 2927

Dacă îți dorești o friteuză modernă la un preț bun, poți opta pentru modelul de la MediaShop. Vorbim despre un produs cu o capacitate de 3.2 kg de mâncare și care deține 7 programe presetate.

Aceasta are și un afișaj cu touch control și vine cu o tavă specială pentru pizza. În plus, vorbim despre o friteuză pe aer cald!

Tipul

Există două tipuri de friteuze din care vei putea să alegi. Îți recomandăm să te interesezi încă de la bun început despre fiecare în parte, pentru a cumpăra exact modelul pe care tu ți-l dorești și care ți se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Friteuze standard

Aceste dispozitive sunt cele mai comune. Ele utilizează ulei pentru a găti alimentele, fiind în același timp cele mai căutate și mai ieftine;

Friteuze cu aer cald

Friteuzele cu aer cald sunt aparate de gătit care folosesc mai puțin ulei pentru prăjirea alimentelor. Sunt recomandate datorita faptului că preparatele vor fi ceva mai sănătoase.

Cum alegi cea mai bună friteuză

O friteuză este un electrocasnic de bucătărie destul de practic, deoarece îți permite să prăjești alimentele prefarte, într-un timp relativ scurt. Practic, cu ajutorul ei vei putea să te bucuri de cartofi prăjiți, aripioare de pui, dar și orice alt tip de aliment care necesită prăjire. Totuși, spre deosebire de un aparat de gătit cu aburi, o friteuză utilizează mult ulei, fiind mai puțin sănătoasă.

În plus, aceste electrocasnice de bucătărie sunt ideale pentru locurile în care nu ai acces la gaze, deci în care nu vei putea utiliza un aragaz. Ca variante, poți opta pentru un cuptor cu microunde sau o plită electrică, însă funcționalitate lor nu va fi tocmai aceeași.

Putere

În funcție de puterea pe care noua ta friteuză o va avea, cu atât aceasta va fi mai puternică sau nu. Ei bine, pe piață găsim modele care au de la 300 W și până la peste 1500 W. Sfatul nostru este să alegi totuși un model care oferă o putere de cel puțin 1200 W, asta pentru a te bucura de performanțe mai bune în timpul gătirii.

Capacitatea

Cea mai bună friteuză trebuie să îți asigure o capacitate de gătit suficient de mare în funcție de nevoile tale. Aici rămâne ca tu să calculezi exact volumul alimentelor de gătit, în funcție de nevoi și de numărul membrilor familiei. Cele mai multe friteuze au o capacitate de aproximativ 2 kg de mâncare gătită, fiind în general una suficientă pentru nevoi uzuale.

Funcțiile

Recomandarea noastră este să alegi un aparat de gătit de acest gen care vine dotat cu mai multe funcții, pentru că majoritatea dintre ele sunt foarte utile. Iată-le pe cele mai comune: mânere reci, timer, termostat, funcție de oprire automată, indicator pentru funcționare.

Utilizarea

Pentru acasă, ai nevoie de o friteuză rezidențială, cele mai comune modele adică. Totuși, dacă ai nevoie de un astfel de aparat pentru un restaurant sau un fast food, spre exemplu, va trebui să achiziționezi o friteuză comercială sau industrială, deoarece aceste tipuri vin cu o capacitate mai mare petru gătit, dar sunt concepute și pentru a face față unui volum cu mult mai ridicat.

Întrebări comune

✅ Friteuză cu ulei sau fără?

Dacă bugetul îți permite, sfatul nostru este să cumperi o friteuză fără ulei. Aceasta folosește o cantitate foarte mică și prepară alimentele într-un mod mult mai sănătos!

✅ Cât de des trebuie schimbat uleiul?

Ei bine, recomandarea specialiștilor este ca uleiul din friteuză să fie utilizat o singură dată. Chiar și așa, dacă procesul anterior de prăjire nu a fost unul lung sau dacă alimentele gătite nu au lăsat multe resturi, considerăm că îl mai poți folosi o dată. Ai grijă ca friteuza să fie închisă, astfel ca în ulei să nu ajungă praf!

- Advertisement -

Lasă un răspuns

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Motive pentru care să cumperi un tablou pentru bebeluși!

Tablourile personalizate pentru bebeluși și nou-născuți sunt cadouri adorabile și cu adevărat speciale, care pot avea un impact deosebit...

De ce să cumperi un tablou personalizat pentru cupluri?

Cumpărarea unui tablou personalizat pentru un cuplu poate fi o alegere minunată și memorabilă din mai multe motive. Iată câteva motive pentru care ar...

Cum alegi un tablou personalizat?

Află din acest articol cum să alegi un tablou personalizat care să reflecte cu adevărat personalitatea și gusturile tale! Tablourile personalizate au devenit din ce...

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală pentru orice casă, deoarece niciodată...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -