Cea mai bună Combină Frigorifică – Sfaturi de achiziție și TOP modele!

Îți recomand:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă....

Cauți cea mai bună combină frigorifică? Modelele sunt variate și o decizie corectă nu este ușor de luat. Din acest motiv, echipa GhidulCumpărăturilor.ro ți-a pregătit un material în care îți prezintă un top al celor mai populare combine frigorifice, dar și sfaturi despre cum o poți achiziționa pe cea mai bună pentru nevoile tale!

Top combine frigorifice recomandate

Îți recomandăm călduros să te informezi cât mai bine înainte de a achiziționa o combină frigorifică. Ține cont de sfaturile noastre, alege modelul ideal pentru nevoile tale, asigură-te că designul se va potrivi în ambientul casei!

Cum alegi combina frigorifică

Sunt o mulțime de criterii de care trebuie să ții cont atunci când îți dorești un astfel de electrocasnic. Combinele frigorifice sunt aparate de răcire de dimensiuni ceva mai mari, așadar ideale pentru spațiile generoase.

Tipul Combinei

Am încercat să împărțim tipul de combine frigorifice în câteva categorii importante, asta pentru ca voi să puteți descoperi gama de produse care vă interesează!

Cu No Frost

Sistemul de răcire No Frost este unul dintre cele mai apreciate de pe piață. Așa cum numele o spune, el nu permite practic formarea de gheață în compartimentele unei combine frigorifice. În special, aici ne referim la compartimentul de răcire, iar tehnologia va face ca dezghețarea să fie de asemenea una automată!

Cu Full No Frost

Full No Frost este o tehnologie superioară celei No Frost, deoarece ea nu permite formarea de gheață excesivă în ambele compartimente, adică implicit în congelator. Practic, întreg procesul de dezghețare va fi unul automat în majoritatea cazurilor!

Cu Dozator de Apă

Cea mai bună combină frigorifică va fi în general dotată și cu un dozator de apă. Acest dispozitiv, pe cât este de simplu, pe atât este de util pentru utilizatori.

Un dispenser de apă este perfect pentru momentele în care vreți să vă bucurați de o băutură răcoritoare, mai ales în zilele de vară. Avantajele sunt date de faptul că apa din recipient va avea temperatura setată în combina frigorifică!

Incorporabilă

Combinele frigorifice incorporabile sunt perfecte pentru acele bucătării moderne, în care majoritatea electrocasnicelor vor fi integrate în ansamblul de mobilier.

Trebuie să știi faptul că pe piață nu există multe modele. Cu toate astea, noi am selectat pentru tine câteva dintre cele mai bune!

Volumul

Odată ce te-ai hotărât să îți cumperi o combină frigorifică, unul dintre cele mai importante criterii este dat de volumul ei. Încearcă să te orientezi în funcție de nevoile tale, numărul de membri ai familiei și nu numai.

Combinele frigorifice cele mai comune au un volum situat între 301 și 350 litri, însă vei găsi modele și mai puțin spațioase, dar și cu mult mai generoase. În orice caz, dacă ai nevoie de un aparat frigorific mai spațios, îți recomandăm un side by side de o bună calitate!

Tot la capitolul volum, putem vorbi și despre fiecare compartiment în parte. AI posibilitatea de a alege modele cu un frigider ce oferă un volum între 100 și peste 300 litri, dar și cu un congelator de la 10 la 300 litri.

Eficiență energetică

Din fericire, în ziua de azi majoritatea combinelor frigorifice au o eficiență energetică superioară, de cel puțin A+. Noi te sfătuim să cauți și să alegi modele care vin cu o Clasă A++ sau chiar A+++, asta pentru ca consumul de energie să fie unul cât mai mic, iar factura de curent cât mai scăzută lună de lună.

Sistemul de Răcire

Cele mai cunoscute sisteme de răcire pe care combinele frigorifice le utilizează sunt: No Frost, Static, Full No Frost. Tehnologia No Frost are rolul de a împiedica formarea de gheață excesivă în cele două compartimente. Astfel, alimentele vor fi congelate în cele mai bune condiții.

Sistemul de Dezghețare

În zilele noastre majoritatea aparatelor frigorifice vin cu un sistem de dezghețare automat, ceea ce înseamnă că vei săpa de această grijă. Totuși, produsele mai ieftine pot avea un sistem manual sau semi-automat.

Congelatorul

În general, congelatorul unei combine frigorifice poate avea de la 1 la 5 compartimente pentru stocarea alimentelor. Cele mai comune modele au 3, acestea fiind suficiente în cele mai multe dintre cazuri.

Nivelul de zgomot

Chiar dacă pare bizar, însă o altă caracteristică de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o combină frigorifică este dată de nivelul zgomotului produs de motorul acesteia. Majoritatea modelelor produc un zgomot de 35-50 dB, care nu va fi așadar unul deranjant. Ba mai mult, există produse pe piață ce oferă un nivel al zgomotului de sub 35 decibeli, acestea fiind foarte silențioase.

Funcțiile

Aici lista poate fi extrem de lungă, deoarece producătorii se întrec în tehnologii sau opțiunile speciale cu care își dotează produsele.

Iată cele mai comune funcții și opțiuni speciale pe care o combină frigorifică le poate deține: Dozator de apă, funcție Holiday, sistem antibacterian, dozator de gheață, semnal audio, siguranță pentru copii, iluminare LED, uși reversibile ș.a.

Rămâne la alegerea ta să îți achiziționezi o combină în funcție de aceste criterii, deoarece preferințele cumpărătorului nu se discută!

Cum o folosești corect?

 • Respectă întotdeauna indicațiile producătorului;
 • NU depozita alimente fierbinți în combina frigorifică;
 • Odată băgată în priză, folosește termostatul pentru a alege temperatura dorită;
 • Pe timp de vară, ar trebui să setezi o temperatură mai scăzută în cele două compartimente, iar iarna una mai ridicată;
 • NU lăsa ușa deschisă pentru un timp îndelungat;
 • NU forța rafturile și suporții combinei frigorifice.

Cum ai grijă de combina frigorifică!

 • Curăță interiorul combine frigorifice regulat;
 • Chiar dacă dezghețarea este automată, efecutează măcar de două ori pe an una manuală, pentru a îndepărta gheața formată în timp;
 • Ai grijă să dezinfectezi regulat garniturile din jurul ușilor;
 • NU șterge combina frigorifică cu materiale abrazive, deoarece o vei zgâria;
 • Plasează combina frigorifică pe o suprafață perfect plată. Dacă aceasta nu este așa, folosește picioarele combinei pentru a-i regla stabilitatea, folosind în același timp un boloboc pentru precizie.

Întrebări frecvente

Ar fi bine să ții cont de următoarele caracteristici: volum, zgomot, eficiență energetică, sistemul de răcire, sistemul de dezghețare, funcții, preț.

O combină frigorifică de calitate va fi dotată cu un sistem de dezghețare al congelatorului automat. Recomandăm să alegi un astfel de model, pentru a scăpa de o grijă suplimentară.

Există frigidere ce pot avea o capacitate de stocare a alimentelor la fel de mare precum cea a unei combini frigorifice. Totuși, dacă spațiul din bucătăria ta o permite, sfatul nostru este să alegi o combină. În general, ele sunt mai încăpătoare, fiind de regulă mai înalte și mai late.

- Advertisement -

5 COMENTARII

 1. Foarte util articolul. Am ținut cont de sfaturile prezentate și am achiziționat un model de combina frigorifica Bosch si sunt foarte bucuroasa de alegerea facuta. Mulțumesc.

  • Ne bucurăm că ți-am fost de folos! Nu uita să revii pe GhidulCumpărăturilor.ro și pentru alte sfaturi despre achiziționarea celor mai bune produse!

 2. Ne bucurăm că ți-am fost de folos! Nu uita să revii pe GhidulCumpărăturilor.ro și pentru alte sfaturi despre achiziționarea celor mai bune produse!

 3. Buna ziua! Caut o combina frigorifica pana in 1500 lei.. Mi-as dori un model spatios si cu functii cat mai bune in banii acestia. Ma puteti ajuta cu un model?

  • Bună, Ioana! Ținând cont de cerințele tale, credem că Arctic AK60320+ este o combină frigorifică foarte bună pentru tine! Are un volum de aproape 300 litri, funcție de congelare rapidă și un sistem de dezghețare automat. Zi bună îți dorim!

Lasă un răspuns

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă. Ei bine, te invităm să...

Apple MacBook Air 13 – Recenzii, Preț, Specificații

Laptopul MacBook Air 13 este un produs de la Apple foarte apreciat în rândul utilizatorilor. În rândurile de mai jos veți putea sa descoperiți...

Cel mai bun purificator de aer – Top, Recomandări și Sfaturi!

Probabil îți dorești pentru locuința ta cel mai bun purificator de aer, însă nu știi exact ce model să alegi. În acest articol te...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -