Cea mai bună bicicletă fitness – 7 Criterii pe care NU le știai și TOP 6 modele!

Îți recomand:

Motive pentru care să cumperi un tablou pentru bebeluși!

Tablourile personalizate pentru bebeluși și nou-născuți sunt cadouri adorabile și cu adevărat speciale, care pot avea un impact deosebit...

De ce să cumperi un tablou personalizat pentru cupluri?

Cumpărarea unui tablou personalizat pentru un cuplu poate fi o alegere minunată și memorabilă din mai multe motive. Iată...

Cum alegi un tablou personalizat?

Află din acest articol cum să alegi un tablou personalizat care să reflecte cu adevărat personalitatea și gusturile tale! Tablourile...

Vrei cea mai bună bicicletă fitness? Citește ghidul pe care echipa noastră ți l-a pregătit! Vei afla cum să alegi un produs de acest gen ținând cont de caracteristicile principale de selecție. În plus, îți oferim și un top al celor mai bune modele de pe piață.

Recomandări biciclete fitness bune

În tabelul de mai jos poți găsi trei recomandări de biciclete fitness. Am ales modelele în funcție de preț, performanțe, dar și pe baza raportului dintre aceste caracteristici importante.

[table id=9 /]

Top cea mai bună bicicletă fitness

Acum, pentru a te ajuta, te invităm să vezi unele dintre cele mai apreciate modele de pe piața din România.

Bicicleta fitness eliptica Kondition BEL-7800

Bicicleta fitness eliptica Kondition BEL-7800

Kondition BEL-7800 este o bicicletă fitness eliptică, ideală pentru acasă, ce poate fi folosită atât de utilizatorii începători, cât și de cei avansați.

Modelul redă pe ecranul său detalii legate de timp, viteză, distanță, calorii. În plus ea este reglabilă și oferă 8 trepte de dificultate.

Această bicicletă eliptică are 32 de kg și ocupă destul de puțin spațiu, având o lungime de 132 cm și o lățime de doar 66 cm.

Bicicleta fitness Kondition BMG-5200

Bicicleta fitness Kondition BMG-5200

Kondition BMG-5200 este o bicicletă fitness standard, adică dotată cu șa. Ea te va ajuta să-ți faci antrenamentele de cardio fără probleme chiar la tine acasă, fiind dotată cu o volantă de 5 kg.

Modelul suportă utilizatori de maximum 110 kg și propune 8 trepte de dificultate. În dotarea sa găsim un display pe care vom putea afla oricând detalii legate de timp, viteză, distanța parcursă, puls, dar și despre caloriile arse.

Bicicleta fitness eliptica REEBOK GX40s

Bicicleta fitness eliptica REEBOK GX40s

REEBOK GX40s este o bicicletă eliptică pentru fitness ce își are cu siguranță locul în topul nostru. Vorbim despre un model performant, dotat cu o volanta de 9 kg și care poate fi setat cu ajutorul celor 32 de grade de dificultate.

Acest aparat suportă utilizatori de până la 120 kg, iar aceștia pot fi de la începători și până la experți.

Bicicleta vine dotată cu un suport de apă, dar și cu un ecran ce măsoară timpul, caloriile, pulsul, distanța și viteza.

Tipul bicicletei

O bicicletă fitness poate fi de două feluri: Eliptică sau Standard. Există de asemenea și modele care combină aceste categorii.

Bicicleta standard imită practic pedalatul obișnuit, fiind dotată cu o șa. La cele eliptice, pedalatul se va face din picioare, dar și cu mișcări ale mâinilor, ele fiind mai recomandate din punct de vedere medical. Cele mai comune dintre bicicletele fitness sunt cele standard, fiind disponibile sute de modele! Dacă medicul ți-a recomandat în schimb antrenamente de tip alergare, atunci ar trebui să alegi o bandă de alergat pentru acasă.

Cum alegi o bicicletă fitness de calitate

Bicicletele fitness sunt ideale pentru antrenamentele acasă. Dacă nu ai timp să te duci la sală, un astfel de aparat te va ajuta în exercițiile de cardio. Poți să slăbești cu ajutorul ei, poți să te menții în formă și vei putea chiar să îndeplinești anumite indicații date de medicul tău. Nu uita! Pentru a putea monitoriza cât mai bine activitatea ta fizică, îți recomandăm și achiziția unei bune brățări fitness.

Sistemul de frânare

O bicicletă de acest gen poate fi dotată cu mai multe sisteme de frânare: cu voalantă, mecanică, magnetică, cu fluid sau cu aer. Noi te sfătuim să alegi o bicicletă fitness magnetică, pentru că acest sistem de frânare este unul comod și nu vei risca să te rănești. Totul se va produce prin apăsarea unor butoane, spre deosebire de sistemul mecanic, a cărui volantă este greu de oprit dacă viteza va fi una ridicată.

Sportul

O biciceltă fitness poate fi cumpărată și în funcție de sportul pentru care te pregătești sau pe care vrei să îl practici. Aici vorbim despre Fitness, Spinning și Ciclism.

Nivelul de pregătire

Ei bine, în funcție de condiția ta fizică va trebui să îți alegi o bicicletă fitness specială. Mai concret, pe piață există modele pentru începători, intermediari, experți și avansați. Sfatul nostru este să alegi una cu o treaptă mai sus față de nivelul la care te afli, pentru a nu fi nevoit să o schimbi la o durată scurtă de timp.

Treptele de dificultate

Cea mai bună bicicletă fitness va fi mereu dotată cu un număr generos al treptelor pentru dificultatea antrenamentului. Cele mai comune au între 4 și 9, dar pe piață există produse ce au sub 3, 10 – 19, 20 – 39 și chiar peste 40 de trepte.

Greutatea suportată

Asigură-te că noua ta bicicletă de apartament îți va susține greutatea corporală. Sunt câteva modele care rezistă la maximum 100 Kg, dar din fericire majoritatea produselor de pe piață pot funcționa la o greutate situată între 100 și 200 Kg.

Funcțiile bicicletei

Nu în ultimul rând, trebuie să știi că o bicicletă fitness poate veni dotată cu o serie de funcții. Cele mai comune dintre ele sunt: ecran pentru măsurarea distanței și a caloriilor, diverse moduri de pedalare, suport pentru telefon și nu numai.

Avantajele bicicletelor fitness

Bicicletele fitness oferă o serie de avantaje tuturor utilizatorilor, indiferent de nivelul de pregătire sau vârstă. Iată-le pe cele mai importante:

  • Poți face exerciții de cardio la tine acasă, fără să fii nevoit să ieși afară;
  • Îți îmbunătățesc performanțele atletice și rezistența;
  • Bicicletele eliptice lucrează o gamă foarte largă de mușchi;
  • Te ajută să slăbești;
  • Îmbunătățesc performanțele circulației sângelui, implicit ale inimii.

Întrebări Frecvente

✅ Bicicletă standard sau eliptică?

Ambele tipuri de biciclete fitness sunt bune pentru a arde calorii. Totuși, bicicletele eliptice lucrează mai multe grupe de mușchi si sunt în același timp mai recomandate persoanelor care au probleme cu coloana. Așadar, dacă ai probleme de sănătate, întreabă medicul înainte de a cumpăra o bicicletă fitness.

✅Ce greutate trebuie să aibă volanta?

Noi recomandăm să cumperi o bicicletă fitness cu o volantă cât mai grea, cu condiția ca aceasta să ofere mai multe trepte de dificultate. Cu timpul vei avansa și vei dori o dificultate mai mare. O volantă mai grea nu te va obliga să cumperi o bicicletă mai performantă!

- Advertisement -

Lasă un răspuns

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Motive pentru care să cumperi un tablou pentru bebeluși!

Tablourile personalizate pentru bebeluși și nou-născuți sunt cadouri adorabile și cu adevărat speciale, care pot avea un impact deosebit...

De ce să cumperi un tablou personalizat pentru cupluri?

Cumpărarea unui tablou personalizat pentru un cuplu poate fi o alegere minunată și memorabilă din mai multe motive. Iată câteva motive pentru care ar...

Cum alegi un tablou personalizat?

Află din acest articol cum să alegi un tablou personalizat care să reflecte cu adevărat personalitatea și gusturile tale! Tablourile personalizate au devenit din ce...

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală pentru orice casă, deoarece niciodată...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -