Vrei să cumperi cea mai bună bandă de alergat pentru acasă sau pentru la sală? Citește acest articol și vezi care sunt top modele, dar și principalele criterii de care trebuie să ții cont înainte de a alege modelul dorit!

Cum alegi cea mai bună bandă de alergat

O bandă de alergat este un dispozitiv pentru fitness foarte util nu doar pentru sălile de sport, cât și pentru acasă! Aparatul te va ajuta să dai jos kilogramele suplimentare, să te menții în formă și este excelent pentru exercițiile de tip cardio, așa cum și bicicletele fitness sunt.

Tipul benzii de alergat

Când vei dori să achiziționezi o bandă de alergat, vei avea de ales dintre trei tipuri: Electrică, Magnetică sau Mecanică. Sfatul nostru este să alegi o bandă pentru alergat electrică, deoarece confortul va fi unul sporit și întreg procesul automatizat.

Benzile de alergat magnetice și mecanice sunt și ele dispozitive eficiente, însă vei fi nevoit să depui un efort suplimentar în ceea ce privește exercițiile pe care dorești să le faci, iar oprirea din alergare va fi una mai dificilă, existând astfel riscul de accidente.

Recomandări bicicletă fitness standard

Body Sculpture BT-3143 Energy Fit MT10A Kondition HM-4200
Body Sculpture BT-3143 Energy Fit MT10A Kondition HM-4200
Vezi oferta! Vezi oferta! Vezi oferta!

Nivelul de pregătire

Ai grijă ca atunci când achiziționezi o nouă bandă de alergat să te interesezi cu privire la nivelul de pregătire al utilizatorului. Aceste aparate fitness sunt dedicate clienților: intermediari, începători, experți sau avansați. Sfatul nostru este să alegi un model dintr-o categorie superioară față de cea în care tu te afli, pentru a nu fi nevoit să o schimbi după o perioadă de timp relativ scurtă.

Numărul de programe

Numărul de programe poate fi de la sub 10 și până la 30! Informează-te despre acest aspect atunci când vei cumpăra produsul și alege-l pe acela care îndeplinește nevoile tale în ceea ce privește programele de antrenament.

Tipul de înclinație

Pentru a crește/scădea dificultatea și pentru a imita diferite forme de teren, benzile de alergat se pot înclina la diverse unghiuri. Există și modele care nu beneficiază de această funcție, dar noi recomandăm să alegi o bandă cu înclinație electrică, sau măcar cu una manuală.

Puterea motorului

Dacă banda de alergat pe care o vei cumpăra va fi electrică, atunci ea vine dotată cu un motor. Cele mai multe dintre ele au un motor de 2.1-3 cai putere, dar găsești pe piață dispozitive care depășesc 6 Cp. În funcție de puterea sa, cu atât mai performantă va fi banda și va face mai bine față exercițiilor.

Greutatea maximă suportată

Când vrei să cumperi cea mai bună bandă de alergat pentru tine, asigură-te că aceasta suportă greutatea pe care o ai. Benzile de alergat pot suporta o greutate de până la 100 kg sau chiar până la 200 kg. Evident, noi recomandăm să cumperi un model din cea de-a doua categorie, pentru că acestea sunt în general mult mai rezistente.

Funcțiile benzii de alergat

Precum la orice alt aparat fitness și benzile de alergat pot fi dotate cu diferite funcții. Cele mai comune sunt: suport telefon, suport băutură, ecran LCD/LED, monitorizarea activității (calorii, distanță, viteză, RPM ș.a.). Totuși, chiar dacă banda pe care o cumperi nu vine cu funcții de monitorizare, poți oricând să achiziționezi la un preț bun o brățară fitness.

Top cele mai bune benzi de alergat pentru acasă

Acum că ți-am prezentat principalele opțiuni pentru selecția unei benzi de alergat bune, este timpul să îți arătăm și câteva dintre cele mai apreciate modele de pe piața noastră.

Banda de alergat Actuell 2000

Banda de alergat Actuell 2000BRAND: Actuell

MODEL:  2000

TIP BANDĂ: Electrică

NUMĂR PROGRAME: 12

NIVEL PREGĂTIRE: Începători

TIP ÎNCLINAȚIE: Manuală

Actuell 2000 este o bandă electrică de alergat, perfectă pentru acasă. Aceasta este de fapt una dintre cele mai apreciate în rândul cumpărătorilor.

Modelul oferă 12 programe și este dedicată începătorilor și intermediarilor. Cu ajutorul ei veți putea alerga cu o viteză de până la 12 km/h, motorul având o putere de 1.5 CP.

Principalele opțiuni care definesc banda de alergat Actuell 2000 sunt: trei trepte de înclinație, Măsurare distanță, timp, calorii, viteză, puls, greutate maximă suportată de 110 kg.

Banda alergare Kondition HM-3800

Banda alergare Kondition HM-3800BRAND: Kondition

MODEL:  HM-3800

TIP BANDĂ: Electrică

NUMĂR PROGRAME: 12

NIVEL PREGĂTIRE: Începători și Intermediari

TIP ÎNCLINAȚIE: Electrică

Kondition HM-3800 este o altă bandă de alergat care a primit zeci de recenzii pozitive. Aceasta este de asemenea ideală pentru începători și intermediari, fiind dotată cu un motor de 1.25 CP și care prinde o viteză de 12 KM/H.

Un aspect interesant al dispozitivului este dat de faptul că el este pliabil, fiind așadar ușor de depozitat chiar și în apartament.

Banda măsoară distanța, timpul, pulsul, caloriile și viteza și este dotată cu 12 programe diferite.

Banda alergare magnetica Kondition HMG-1800

Banda alergare magnetica Kondition HMG-1800

BRAND: Kondition

MODEL: HMG-1800

TIP BANDĂ: Magnetică

NIVEL PREGĂTIRE: Începători – Intermediari

TIP ÎNCLINAȚIE: Manuală

Ultima bandă de alergat propusă în topul nostru se numește Kondition HMG-1800, fiind vorba despre un model ceva mai ieftin, de sub 800 RON, dar care este la fel de apreciat ca cele de mai sus.

Banda este una magnetică, ce oferă 3 trepte de înclinație. Modelul vine dotat cu un computer de antrenament, ce vă va oferi informații referitoare la: timp, viteză, distanță, puls, calorii.

Cele mai comune întrebări

Î: Bandă de alergat magnetică sau electrică?

R: Dacă bugetul îți permite, noi recomandăm cu tărie achiziția unei benzi de alergat electrice. Ele sunt mai eficiente, deoarece mișcarea lor se va face cu ajutorul unui motor, ci nu prin efortul utilizatorului.

Î: Benzile de alergat ajută la slăbit?

R: Da! Benzile de alergat sunt dispozitive fitness ideale pentru exerciții de tip cardio. Fie că alegi să mergi, fie că vei alerga, cu ajutorul unui astfel de aparat vei arde calorii rapid. În plus, ele te ajută să-ți îmbunătățești rezistența la efort, dar și calitățile fizice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here