Cele mai bune Căști – Sfaturi, Top, Recomandări și Păreri!

0
31

Dacă vrei să îți cumperi cele mai bune căști audio, dar nu știi ce model să alegi, te înțelegem perfect! Tocmai din acest motiv, ne-am hotărât să scriem un articol în care să-ți prezentăm care sunt principalele caracteristici care definesc un astfel de produs. În plus, vei găsi în rândurile de mai jos mai multe recomandări, dar și un top al celor mai apreciate căști.

Cum alegi cele mai bune căști

Există pe piață mii de modele de căști audio, deci cu siguranță îți va fi dificil să alegi un model pe placul tău. Tocmai de aceea, te sfătuim să faci încă de la început o listă cu caracteristicile pe care ai vrea ca produsul să le dețină, dar să ții cont și de bugetul de care dispui. Iată mai jos criteriile cele mai importante pe care noi considerăm că ar trebui să le ai în vedere.

Tipul căștilor

După cum probabil știi deja, căștile audio pot fi de mai multe tipuri. Rămâne ca tu să alegi modelul dorit, în funcție de următoarele categorii:

  • Căști In ear – modelele clasice, precum cele disponibile la telefoanele mobile;
  • Căști On the ear – aceste modele se poziționează perfect pe urechi;
  • Căști Over the ear – acoperă în totalitate circumferința urechii și o depășesc:
  • Căști sport – ideale pentru activități fizice, deoarece vin dotate cu sisteme speciale de prindere.

Recomandări căști audio on the ear

Sony MDRZX110B A+ SBG1 Skullcandy Hesh3
Sony MDRZX110B A+ SBG1 Skullcandy Hesh3
Vezi oferta! Vezi oferta! Vezi oferta!

Tehnologia folosită

Aici vorbim despre două mari categorii: căști cu fir și căști wireless.

Căștile cu fir sunt cele mai comune dintre modele, existând peste 1000 de produse pe piața de la noi. Avantajul lor este dat de faptul că tu nu va trebui să le încarci, însă ești limitat de lungimea cablului.

Căștile wireless (fără fir) au avantajul că au o rază de acțiune mai generoasă și este eliminat disconfortul oferit de cablu. Totuși, va trebui să le încarci regulat, iar acest aspect poate deveni destul de enervant cu timpul.

Lungimea cablului și raza de acțiune

Dacă ai decis să cumperi o pereche de căști cu fir, atunci te sfătuim să te asiguri că acestea vin dotate cu un cablu suficient de lung în funcție de nevoile tale. Așadar, ia în calcul spațiul tău de desfășurare și poziția PC-ului, laptopului și nu numai.

În situația căștilor fără fir este importantă raza de acțiune. Cele mai comune dispozitive pot funcționa la o distanță de până la 10 metri față de sursa la care vor fi conectate, aceasta fiind în general suficientă. Totuși, găsești modele ce oferă o rază chiar și de 30 metri!

Timpul de operare

Evident, acest criteriu se referă tot la căștile audio wireless. Dacă nu vrei să încarci foarte des produsul, atunci citește atent specificațiile și alege unul care are o autonomie generoasă, cum ar fi de: 9, 8, 10 sau chiar 20 de ore. Bineînțeles, cu cât timpul este mai mare, cu atât mai bine!

Conectorii căștilor audio

Cel mai comun conector regăsit în dotarea unor căști este jack-ul de 3.5 mm. Totuși, aceste electronice pot veni și cu următorii conetori: Bluetooth, card reader, micro USB, USB, mini USB, NFC, USB type C și lista poate continua.

Funcțiile

Există o mulțime de funcții interesante pe care o pereche de căști le poate deține. În opinia noastră, cele mai utile sunt: rezistența la apă, transpirație și praf, funcția hands-free, microfon, pliabilitate, funcția de izolare a zgomotului, încărcare rapidă, activare vocală.

Greutatea căștilor

Nu în ultimul rând, te sfătuim să iei în calcul și greutatea căștilor pe care le vei cumpăra. De ce? Deoarece un produs greu va crea disconfort utilizatorilor, în special mușchilor de la gât. Astfel, ar fi ideal să alegi un produs cât mai ușor.

Top cele mai bune căști audio

Te invit acum să descoperi un top al unora dintre cele mai apreciate căști audio. Am făcut selecția ținând cont de toate aspectele menționate mai sus, dar și de prețul pe care aceste produse îl au, astfel ca tu să găsești cât mai rapid un model pe placul tău.

Căști over the ear Sony WH-CH500B

Căști over the ear Sony WH-CH500B

BRAND: Sony

MODEL: WH-CH500B

TIP căști: Over the ear

Sony WH-CH500B sunt o pereche de căști fără fir, care se vor conecta la sursă cu ajutorul Bluetooth. În lista conectorilor deținuți mai găsim și USB sau NFC.

Modelul este unul pliabil și are în dotare atât microfon, cât și funcția hands-free. Acesta poate funcționa timp de 20 ore continuu și vine dotat cu două difuzoare ce au un diametru de 30 mm.

Aceste căști audio Sony sunt de o calitate foarte bună, iar cu toate astea pot fi cumpărate la un preț excelent de sub 300 lei, fiind extrem de apreciate!

Căști audio on ear Skullcandy Hesh3

Căști audio on ear Skullcandy Hesh3

BRAND: Skullcandy

MODEL: Hesh3

TIP căști: On the ear

Următorul model este unul on ear. Skullcandy Hesh 3 a primit zeci de recenzii pozitive, ceea ce denotă o bună calitate a lor.

Vorbim despre un model care poate funcționa atât wireless, cât și cu fir. El vine cu un jack de 3.5 mm și cu Bluetooth. Printre principalele funcții deținute notăm: pliabilitate, microfon, cablu detașabil și difuzoare de 40 mm în diametru.

Căști in-ear Sony MDR-XB50APB

Căști in-ear Sony MDR-XB50APB

BRAND: Sony

MODEL: MDR-XB50APB

TIP căști: In-ear

Am decis ca în top să includem și niște căști in-ear, pe numele lor Sony MDR-XB50APB. Acestea au primit sute de note pozitive de la cumpărători, iar asta datorită raportului calitate/preț excelent pe care îl au.

Căștile sunt cu fir, deci se vor conecta cu ajutorul jack-ului de 3.5 mm. Ele sunt ideale pentru telefon, mai ales că vin cu funcția de control al acestia, dar și cu un microfon incorporat. În plus, modelul deține tehnologia extra bass.

Căștile cântăresc doar 8 grame, au difuzoare de 12 mm și un cablu suficient de lung, mai precis de 120 cm.

Cele mai comune întrebări

Î: Cum conectez căștile la PC/telefon?

R: Nimic mai simplu! Trebuie doar să introduci jack-ul în slotul special. Dacă căștile sunt fără fir, atunci conexiunea se va face cel mai probabil cu ajutorul tehnologiei Bluetooh, iar ea va fi aproape automată!

Î: Cum aleg mărimea căștilor?

R: Căștile sunt în general stas, deci nu vin pe mărimi. Totuși, cele mai multe dintre ele au în dotare funcția de reglare, astfel ca fiecare utilizator să le poată folosi într-un mod cât mai eficient și confortabil.

Cele mai bune Căști – Sfaturi, Top, Recomandări și Păreri!
5 (100%) 2 votes

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here