Cele mai bune boxe audio – Caracteristici, Top, Recomandări

Îți recomand:

Motive pentru care să cumperi un tablou pentru bebeluși!

Tablourile personalizate pentru bebeluși și nou-născuți sunt cadouri adorabile și cu adevărat speciale, care pot avea un impact deosebit...

De ce să cumperi un tablou personalizat pentru cupluri?

Cumpărarea unui tablou personalizat pentru un cuplu poate fi o alegere minunată și memorabilă din mai multe motive. Iată...

Cum alegi un tablou personalizat?

Află din acest articol cum să alegi un tablou personalizat care să reflecte cu adevărat personalitatea și gusturile tale! Tablourile...

Salutări, prieteni! În articolul de azi m-am gândit să vă ofer câteva caracteristici generaliste despre cum puteți achiziționa cele mai bune boxe audio. Fie că este vorba despre boxe pentru PC, pentru televizor și nu numai,  este important ca voi să țineți cont de câteva informații esențiale.

Cum alegi cele mai bune boxe audio

Înainte de a cumpăra un set de boxe pentru casa ta, trebuie de la început să faci o listă clară cu caracteristicile pe care vrei ca acestea să le dețină. De altfel, asigură-te că modelul pe care îl alegi îți satisface nevoile, pretențiile, dar și că se va încadra în bugetul alocat. Mai jos, poți descoperi principalele criterii de care noi te sfătuim să ții cont!

Tipul boxelor

Ei bine, boxele audio pot fi de foarte multe tipuri. Totul ține, așa cum am precizat și mai sus, de nevoile pe care tu le ai. Mai jos poți vedea lista opțiunilor pe care le ai, însă îți spunem de pe acum că cele mai comune modele sunt boxele de podea, boxele de raft, dar și boxele de perete sau de centru:

Recomandări boxe de podea

Akai SS026A-KASTOR MAGNAT Monitor Supreme 2002 Akai FS001A-260
Akai SS026A-KASTOR MAGNAT Monitor Supreme 2002 Akai FS001A-260
Vezi oferta! Vezi oferta! Vezi oferta!

Puterea difuzoarelor

Puterea pe care difuzoarele unor boxe audio se calculează în RMS (W). Aici, găsim trei mari categorii: 50 – 150 W, Peste 150 W sau sub 50 W. Cele mai comune dispozitive fac parte din prima dintre ele. În opinia noastră, un set de boxe ce oferă o putere situată între 50 și 150 W va fi suficient pentru nevoile de zi cu zi.

Impendanta boxelor

În primul rând, trebuie să știi faptul că boxele au o impendanta de intrare. Aceasta determină practic alegerea amplificatorului potrivit. Cu alte cuvinte, dacă amplificatorul pe care îl deții are o impendanta minimă de 4 ohmi, el va putea fi folosit fără probleme cu boxe de minim 4 ohmi.

Majoritatea boxelor pentru acasă vor veni dotate cu una din următoarele impendanta: 4 ohmi, 6 ohmi sau 8 ohmi. Rămâne doar ca tu să fii atent în momentul achiziției și să ții cont de acest aspect dacă dorești conectarea boxelor la un amplificator.

Amplificarea

Boxele pasive – sunt modelele de boxe audio care nu au în dotarea lor o stație și care nu beneficiază de funcțiile pe care le întâlnim în cadrul unui amplificator.

Boxele active – așa cum probabil ți-ai dat seama, boxele active sunt cele care sunt formate din una sau mai multe incinte, ce are în dotare o stație pentru amplificare.

Top cele mai bune boxe audio

Este greu de realizat un top generalist pentru a stabili care sunt cele mai bune boxe audio, deoarece ele fac parte, după cum ai văzut, din foarte multe categorii diferite. Așadar, te invităm să citești articolele dedicate pentru fiecare tip de boxă în parte.

Totuși, pentru a-ți veni în ajutor, am decis să selectăm trei dintre cele mai apreciate boxe audio, ținând cont bineînțeles și de raportul calitate/preț pe care acestea îl au.

Boxe active Akai SS027A-KING

Boxe active Akai SS027A-KING

BRAND: Akai

MODEL: SS027A-KING

TIP boxă: de podea

Akai SS027A-KING este un o pereche de boxe active foarte apreciate de către cei care deja le-au cumpărat.

Vorbim despre un model de podea, ce oferă o putere excelentă de 2 x 50 W. Dispozitivul propune o impedanta de 8 ohmi și un răspuns în frecvență de 40 Hz-20kHz.

Mai mult, trebuie să știi faptul că aceste boxe vin dotate cu: Bluetooth, USB, Slot card SD, intrare audio Analog, dar și cu telecomandă.

Boxe de raft MAGNAT Monitor Supreme 202

Boxe de raft MAGNAT Monitor Supreme 202

BRAND: Magnat

MODEL: Monitor Supreme 202

TIP boxă: de raft

Dacă ești în căutarea unor boxe de raft de o calitate superioară, atunci poți opta pentru modelul MAGNAT Monitor Supreme 202. Acesta oferă o putere excelentă de 200 W, deci sunetul va avea cu siguranță o calitate satisfăcătoare pentru orice cumpărător.

Modelul este unul pasiv, deci ține cont și de impedanta sa, care este de 4-8 ohmi. Îl recomandăm cu încredere și datorită prețului bun la care poate fi cumpărat.

Boxe active Horizon Acustico HAV-M1100W

Boxe active Horizon Acustico HAV-M1100W

BRAND: Horizon

MODEL: Acustico HAV-M1100W

TIP boxă: de raft/podea

Horizon Acustico HAV-M1100W este ultimul set de boxe pe care îl recomandăm în acest scurt top. Vorbim despre unul 2.0, cu o putere bună, de 60 W.

Boxele dețin o impedanta de 8 ohmi și vin cu funcția Bass reflex. În plus, în dotarea lor găsim următoarele specificații extrem de interesante: bluetooth, NFC, audio coaxial, optical, Aux input, USB, dar și egalizator de sunet.

Cele mai comune întrebări

Î: Cum conectez boxele la un amplificator?

R: Conexiuna boxelor audio la un amplificator nu este un proces complicat, totul ține de o simplă mufă! Totuși, ai grijă să ții cont de informațiile pe care le-am specificat în acest articol.

Î: Boxe sau sistem audio?

R: Dacă nu vrei să te complici prin cumpărarea boxelor, amplificatorului sau subwooferului separat, atunci cu siguranță ar trebui să optezi pentru un sistem audio gata configurat.

- Advertisement -

Lasă un răspuns

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Motive pentru care să cumperi un tablou pentru bebeluși!

Tablourile personalizate pentru bebeluși și nou-născuți sunt cadouri adorabile și cu adevărat speciale, care pot avea un impact deosebit...

De ce să cumperi un tablou personalizat pentru cupluri?

Cumpărarea unui tablou personalizat pentru un cuplu poate fi o alegere minunată și memorabilă din mai multe motive. Iată câteva motive pentru care ar...

Cum alegi un tablou personalizat?

Află din acest articol cum să alegi un tablou personalizat care să reflecte cu adevărat personalitatea și gusturile tale! Tablourile personalizate au devenit din ce...

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală pentru orice casă, deoarece niciodată...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -