Cel mai bun purificator de aer – Top, Recomandări și Sfaturi!

Îți recomand:

Motive pentru care să cumperi un tablou pentru bebeluși!

Tablourile personalizate pentru bebeluși și nou-născuți sunt cadouri adorabile și cu adevărat speciale, care pot avea un impact deosebit...

De ce să cumperi un tablou personalizat pentru cupluri?

Cumpărarea unui tablou personalizat pentru un cuplu poate fi o alegere minunată și memorabilă din mai multe motive. Iată...

Cum alegi un tablou personalizat?

Află din acest articol cum să alegi un tablou personalizat care să reflecte cu adevărat personalitatea și gusturile tale! Tablourile...

Probabil îți dorești pentru locuința ta cel mai bun purificator de aer, însă nu știi exact ce model să alegi. În acest articol te vom ajuta, oferindu-ți informații esențiale despre criteriile de care trebuie să ții cont, dar îți propunem și un top al celor mai căutate modele, plus alte recomandări.

Recomandări purificatoare de aer bune

Iată, mai jos, trei modele de purificatoare de aer pe care noi le considerăm a fi bune. Le-am împărțit în trei categorii, astfel ca tu să poți alege un produs în funcție de nevoi/preferințe/buget.

[table id=8 /]

Top cel mai bun purificator de aer

Îți prezentăm așa cum ți-am promis și un top al unora dintre cele mai apreciate purificatoare de aer. Am ținut cont de toate caracteristicile esențiale, pe care le găsiți mai jos, dar și de opinia celor care deja au achiziționat aceste produse.

Purificator de aer Concept CA1000

Purificator de aer Concept CA1000

Concept CA1000 este un purificator ce are un preț de achiziție bun, sub 1000 lei și care vine dotat cu un filtru HEPA13, dar și cu o Lampă UV + funcția de ionizare a aerului.

Acesta suportă fun flux al aerului de 238 m3/h și oferă o putere maximă de 30 W, fiind perfect pentru spațiile de până la 35 m2.

Purificator de aer Xiaomi Mi Air Pro

Purificator de aer Xiaomi Mi Air Pro

Unul dintre cele mai apreciate purificatoare de aer este Xiaomi Mi Air Pro. Modelul este foarte bine dotat și oferă: mod automat, senzor pentru umiditate, senzor de temperatură, senzor blocare pentru copii, reglare viteză de ventilație.

Cu o putere de 66 W, acest purificator suportă un flux de aer superior, mai precis de până la 500 m3 pe oră.

Purificator Rowenta PU3040F0 PURE AIR

Purificator Rowenta PU3040F0 PURE AIR

Rowenta PU3040F0 PURE AIR este de asemenea un purificator de o calitate bună. El oferă o filtrare de până la 99% a aerului, folosind filtru Activ Carbon, filtru Alergi și filtru Nanocaptur.

Capacitatea de filtrare este de 300 metri cubi pe oră și oferă 4 viteze diferite. Acesta mai deține și cronometru, funcția de blocare pentru copii și indicator schimbare pentru filtru.

Purificator de aer cu umidificator Sharp UA-HD50E-L

Purificator de aer cu umidificator Sharp UA-HD50E-L

Sharp UA-HD50E-L este un produs 2 în 1, deoarece vine atât cu funcția de purificare, cât și cu cea de umidificator.

Aparatul deține 4 modele de filtrare și 4 senzori de praf. Este perfect pentru spațiile de până la 38 m2 și vine cu alte multe funcții: timer, child lock, purificare în 3 nivele.

Ce este un purificator de aer?

Un purificator este un aparat special conceput care are rolul de a îmbunătăți calitatea aerului din locuința voastră. Practic, el poate filtra aerul eliminând: germeni, microbi, părul de animale, polenul, praful și alți alergeni.

Așadar, aceste dispozitive sunt ideale în orice casă, dar mai ales pentru cele în care există copii sau persoane alergice.

Cum alegi un purificator de aer?

Pentru a fi sigur că vei cumpăra cel mai bun purificator de aer, te invităm să ții cont de fiecare dintre criteriile notate mai jos.

Utilizarea

Există două tipuri de purificatoare în ceea ce privește utilizarea acestora. Mai precis, vorbim despre purificatoare de aer rezidențiale și de modele portabile, perfecte pentru călătorii sau pentru a fi folosite în interiorul autoturismelor.

Panoul de comandă

Acest criteriu ține mai degrabă de preferințele fiecărui utilizator. Un purificator poate fi dotat cu un panou de comandă digital (adică clasic, cu butoane) sau unul touch screen. Cele din a doua categorie sunt într-adevăr mai moderne, însă au și prețul ușor mai crescut.

Tipul de filtrare

Vorbim în continuare despre un aspect extrem de important! Purificatoarele folosesc diferite filtre, precum aspiratoarele sau aparatele de aer condiționat. Fiecare dintre acestea este important în felul său, însă este de menționat faptul că majoritatea aparatelor dețin mai multe.

Tipurile de filtre:

 • HEPA;
 • Carbon;
 • DEO;
 • Lumină ultravioletă – aceasta ajută la distrugerea diverșilor microbi;
 • Foto-catalitic;
 • Catalizator;
 • Epa.

Fluxul de aer

Fluxul de aer pe care un purificator îl poate filtra este de asemenea o caracteristică importantă. Cu cât mai puternic, cu atât mai rapid practic.

Cele mai comune modele au un flux situat între 201 – 300 metri cubi/oră, însă găsești modele de la sub 100 m3/h și până la peste 500 m3/h.

Suprafața încăperii

Ei bine, un purificator va face față într-o anumită suprafață a spațiului în care va fi folosit, deci trebuie să calculezi bine înainte de a cumpăra unul.

Găsești fără probleme aparate ce pot funcționa în camere de 15-20 m2, dar acestea pot ajunge chiar și la modele care pot face față în încăperi de până la 100 m2.

Funcțiile

Nu în ultimul rând, ar fi bine să ai în vedere și funcțiile pe care purificatorul cumpărat le deține. Cele mai comune dintre ele sunt: ionizare, night mode, silențios, timer, blocarea accesului pentru copii, umidificator și nu numai.

Avantajele unui purificator de aer

 • Elimină praful din încăpere;
 • Elimină de altfel și părul de animale, microbii sau alte particule ce pot fi dăunătoare sănătății;
 • Este foarte ușor de folosit;
 • Perfect pentru persoanele alergice;
 • Perfect pentru camerele copiilor;
 • Ideal pentru a elimina virușii.

Întrebări frecvente

? Purificatoarele de aer elimină microbii?

Da. Multe dintre modele folosesc diferite filtre, dar și raze UV, eliminând astfel microbii, anumiți viruși și nu numai.

? Purificatorul de aer este recomandat pentru alergici?

Desigur! Pentru că aceste aparate elimină praful și alți factori alergenici, ele sunt perfecte pentru persoanele care suferă de alergii.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Motive pentru care să cumperi un tablou pentru bebeluși!

Tablourile personalizate pentru bebeluși și nou-născuți sunt cadouri adorabile și cu adevărat speciale, care pot avea un impact deosebit...

De ce să cumperi un tablou personalizat pentru cupluri?

Cumpărarea unui tablou personalizat pentru un cuplu poate fi o alegere minunată și memorabilă din mai multe motive. Iată câteva motive pentru care ar...

Cum alegi un tablou personalizat?

Află din acest articol cum să alegi un tablou personalizat care să reflecte cu adevărat personalitatea și gusturile tale! Tablourile personalizate au devenit din ce...

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală pentru orice casă, deoarece niciodată...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -