Vezi cuprinsul articolului:
Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să ții cont în vederea achiziționării unui astfel de produs. Află care sunt caracteristicile principale și descoperă topul pentru cel mai bun pavilion de grădină!
Pavilioanele de grădină reprezintă o alternativă ceva mai ieftină în comparație cu construcția unui foișor din lemn. Desigur, există și modele fabricate din materiale de acest gen, însă cele mai multe dintre ele nu fac parte din această categorie.
Top pavilioane de grădină recomandate
Înainte de a-ți prezenta sfaturile pentru cumpărături, ne-am gândit să-ți oferim un top al unora dintre cele mai bune pavilioane pentru grădină.
Pavilion de grădină Kring 290×290
Acest pavilion marca Kring are o înălțime de 245 cm și lateralele a câte 290 cm. Vorbim despre un model destul de simplu, perfect pentru grădinile de mici dimensiuni. El este foarte ușor de montat și este confecționat dintr-un schelet de oțel + material impermeabil din poliester.
Pavilion gradina HD 3x3m
Următorul model este unul mai scump, însă de o calitate superioară. El are o formă pătrată, iar laturile sale măsoară 3 metri fiecare. Este fabricat dintr-un poliester de calitate și din oțel. În plus, acest pavilion este prevăzut cu pereți laterali ce pot fi închiși cu ajutorul unor fermoare.
Cort pavilion pliabil CULINARO
Atunci când nu vrei să ții pavilionul montat non-stop în grădina ta, poți opta pentru unul ce se strânge ușor. Modelul de la Culinaro face parte din această categorie și are o dimensiuni de 3×3 metri.
Pavilion Tarrington House
Dacă vrei un pavilion pentru curtea ta ceva mai solid, atunci îți recomandăm modelul de mai sus! Structura sa este fabricată din oțel și aluminiu, iar pereții și acoperișul dintr-un poliester de calitate. În plus, modelul este prevăzut cu plasă pentru țânțari, dar și cu ventilație.
Pavilion pentru curte Egreta
Pentru că și designul unui produs este un aspect important, pavilionul Egreta cu siguranță stă bine la acest capitol. Cadrul său, care este fabricat din oțel, este unul decorativ și este vopsit electrostatic. Produsul măsoară 295x295x270 cm și a primit doar recenzii pozitive din partea celor care deja l-au cumpărat!
De ce să ții cont
Atunci când vrei să cumperi cel mai bun pavilion de grădina va trebui să ai în vedere o serie de caracteristici și sfaturi. Spre exemplu, vom vorbi mai jos despre materiale, structură, tipul pavilionului și nu numai!
Tipul pavilionului
Trebuie menționat că nu există practic o clasificare după tip, însă noi vom încerca să formăm două categorii: durabil și de ocazie.
Pavilion durabil
Atunci când ne referim la un pavilion de grădină durabil ne gândim la acele modele de dimensiuni mari, fabricate din materiale robuste, precum lemnul sau metalul gros. Ele sunt ideale pentru a fi amplasate permanent în grădină și pentru a face față fără probleme condițiilor meteo.
Pavilion de ocazie
Mai exact, sunt acele modele care se montează/demontează/transportă/depozitează foarte ușor! Le recomandăm celor care au nevoie să amenajeze un spațiu pentru luat masa, în timpul unui grătar de exemplu. Acestea sunt mai ieftine, însă structura lor nu face față de obicei în cazul unui vânt puternic.
Materialele
Când te vei informa în legătură cu materialele unui pavilion de grădină, va trebui să ai în vedere atât structura cât și copertina/pereții.
Structura
Structura unui pavilion pentru grădină poate fi fabricată din diferite metale sau din lemn.
- Oțel
Un material ieftin și rezistent care în general nu ruginește! Majoritatea pavilioanelor vin cu o structură fabricată din acest material, iar prețul lor de achiziție este unul foarte bun.
- Lemn
Pavilioanele fabricate din lemn au un preț ceva mai ridicat, însă sunt mult mai rezistente și mai durabile. Ține cont însă că va trebui să tratezi regulat lemnul împotriva condițiilor meteo, dar și a dăunătorilor!
- Fier
Pavilioanele cu o structură din fier sunt de asemenea rezistente în timp. Vorbim despre un material greu, ce poate fi chiar incorporat într-o structură din beton.
Copertina
Cele mai multe pavilioane vin cu o copertină fabricată din poliester, asta pentru că vorbim despre un material ieftin, durabil și ușor de întreținut. Ai grijă însă ca densitatea acesteia să fie una ridicată!
Un alt material des întâlnit este vinilul. Ce-i drept, este unul mai durabil și mai rezistent, așadar potrivit pavilioanelor permanente. Ține cont însă de faptul că prețul unui pavilion cu o copertină din vinil este unul mai ridicat.
Dimensiunea
Când îți cumperi un pavilion, gândește-te bine dacă acesta va fi unul permanent sau dacă îl vei folosi ocazional. Apoi, măsoară bine spațiul în care îl vei amplasa, deoarece vrei ca noul tău pavilion de grădină să nu încurce locul din curte și să stea pe un teren plat și eventual amenajat special în acest sens.
Nu uita că și mai importantă este dimensiunea din interiorul său! Cu cât mai mare, cu atât vei putea să îl folosești împreună cu mai multe persoane.
Designul
Pentru un grătar ocazional poți opta fără probleme pentru un pavilion de grădină uzual. Dacă vrei însă unul permanent, atunci ar fi bine să ții cont și de designul său.
Un pavilion poate veni cu o structură decorativă, dar și cu o copertină pe măsură. Poți opta de altfel pentru o copertină dotată cu aerisire în zona tavanului sau cu una ai cărei pereți se pot închide cu ajutorul fermoarelor.
În plus, ai posibilitatea să alegi pavilioane de grădină ce vin din fabrică cu plase pentru țânțari.
Întrebări frecvente
În primul rând, respectă indicațiile producătorului. Dacă ai de-a face cu un pavilion voluminos, ar trebui să apelezi la încă o persoană pentru montarea lui. Cel mai important aspect este dat de suprafața pe care îl vei monta. Așadar, aceasta trebuie să fie una dreaptă!
Dacă ți-ai cumpărat un pavilion ce se poate demonta ușor și vrei să-l depozitezi, alege întotdeauna locurile uscate și care au o temperatură constantă pentru a nu se degrada în timp, cum ar fi: beci sau garaj.
Trebuie încă de la început să iei în calcul acest aspect! Pavilionul de grădină trebuie foarte bine ancorat în pământ pentru a nu fi deteriorat de eventuale furtuni. În plus, și materialul din care este fabricat trebuie să fie unul cât mai rezistent.
Pavilionul este o alegere mult mai ieftină. Un model de o calitate superioară poate costa undeva în jurul a 2000 lei, iar montajul său este unul facil. Un foișor de grădină este mult mai scump și ai nevoie de experți pentru a-l monta. ✅ Cum montezi pavilionul de grădină?
✅ Unde depozitezi pavilionul?
✅ Ce fac cu pavilionul dacă bate vântul puternic?
✅ Pavilion de grădină sau foișor?