Cel mai bun GPS auto – Recomandări, Păreri, Informații

Îți recomand:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă....

În acest nou articol marca GhidulCumpărăturilor.ro vei găsi informații despre cum poți să cumperi cel mai bun GPS auto. Te invităm să parcurgi integral rândurile ce urmează, deoarece vei descoperi care sunt cele mai importante caracteristici ale unui astfel de dispozitiv iar la final vei vedea și un top al navigațiilor și recenziile acestora.

Cum alegi cel mai bun GPS auto?

GPS este prescurtarea pentru Global Positioning System. Aceste dispozitive sunt extrem de utile, ele înlocuind practic în zilele noastre clasicele hărți. Sistemele GPS sunt deja integrate și în toate dispozitivele mobile Smart, însă de multe ori utilizatorii preferă un dispozitiv de sine stătător. Pentru a cumpăra un astfel de produs la o calitate bună, te sfătuim să ții cont de următoarele aspecte.

Tipul de montare al GPS-ului

Un GPS poate fi de două feluri, iar tu trebuie să știi de la bun început ce tip vrei să achiziționezi. Acest lucru îl decizi în funcție de nevoile pe care le ai.

  • GPS în bord – aceste sisteme GPS sunt special fabricate pentru a fi integrate în bordul autoturismului. Trebuie doar să cauți modelul aferent mărcii și modelului de mașină pe care tu o deții. El se va monta practic în locul radioului;
  • GPS de sine stătător – așa cum numele o spune, aceste navigații GPS sunt cele care au forma unei tablete. Vorbim despre dispozitive care nu sunt fixe și ce pot fi plasate în orice autoturism și mijloc de transport, de cele mai multe ori cu ajutorul unei ventuze.

Recomandări GPS cu montare în bord

Navigatie Android VW Navigatie Universala Harta Europa
Navigatie Android VW Navigatie Universala Harta Europa Navigatie Android 8.1
Vezi oferta! Vezi oferta! Vezi oferta!

Destinația navigatorului GPS

Deși titlul articolului se referă la GPS-uri auto, trebuie să știi că există dispozitive diverse, ce pot fi folosite pentru mai multe mijloace de transport. Concret, iată care sunt acestea: autoturism, autoutilitară, barcă, bicicletă, camion, motocicletă, utilaj agricol.

Harta navigației auto

Există pe piață navigații auto ce nu vin cu hărți instalate, iar noi nu recomandăm aceste modele. Evident, de preferat este să cumperi GPS-uri care au în dotare hărți pentru Europa sau chiar pentru toate continentele. Dacă știi că nu vei călători cu mașina în afara granițelor, atunci poți opta pentru un aparat ce are instalată harta României.

În plus, asigură-te că atunci când cumperi GPS-ul hărțile sunt actualizate. Pe lângă asta, informează-te și ia în calcul să cumperi un dispozitiv ce permite updatarea hărților.

Display-ul

Cele mai multe aparate GPS vin dotate cu un display ce măsoară sub 8 inch. Dacă dorești însă un model de dimensiuni mai generoase, atunci vei putea opta între 8.1-10 inch sau 10.1-12 inch.

În plus, un alt aspect important dat de ecran este și rezoluția acestuia. Majoritatea produselor vin cu o rezoluție destul de bună, mai precis 1024 x 600 pixeli, însă pe piață sunt disponibile GPS-uri cu rezoluții de toate tipurile.

GPS cu TMC

TMC înseamnă Traffic Message Channel, adică o tehnologie specială ce permite trimiterea de mesaje relevante din trafic. Dacă vei găsi un GPS dotat cu aceasta, îți recomandăm călduros să îl achiziționezi.

GPS cu Android

Există foarte multe modele de GPS-uri auto care folosesc sistemul de operare Android. De regulă acestea sunt cele care se montează în bord. Așadar, dacă cumperi un astfel de model, vei avea parte de toate facilitățile pe care le întâlnești la un Smartphone ce folosește un astfel de sistem (aplicații, internet, browser web ș.a.).

Conectivitatea

Ultimul criteriu de care va trebui să ții cont atunci când dorești să cumperi o navigație GPS bună este cel al conectivității. Așadar, te invităm să vezi care sunt cei mai cunoscuți conectori care pot fi găsiți în dotarea unui astfel de dispozitiv: ANT+, AUX, Bluetooth, Cititor de carduri, USB, RCA, Subwoofer, Wi-Fi.

După cum ți-ai dat seama, un GPS poate fi conectat la diverse surse externe, cum ar fi chiar și la niște căști wireless sau la sistemul audio al mașinii. Totul ține de nevoile fiecărui cumpărător în parte.

Top navigații GPS auto bune

Ca de fiecare dată, pentru a-ți veni în ajutor, am decis să realizăm un top pentru cel mai bun GPS auto, ținând cont de aspectele de mai sus, de raportul preț/calitate, dar și de opinia celor care deja le-au cumparat și utilizat.

GPS auto fără hartă Serioux Urban Pilot UPQ700

GPS auto fără hartă Serioux Urban Pilot UPQ700

BRAND: Serioux

MODEL: Urban Pilot UPQ700

Hartă: NU

Serioux Urban Pilot UPQ700 este un sistem de navigație fără hartă, însă care a primit o mulțime de recenzii pozitive din partea cumpărătorilor.

Modelul are în dotarea lui un display TFT de 7 inch, ce suportă rezoluția de 800 x 480 pixeli, memorie RAM de 256 MB, o capacitate de stocare de 8 GB și un slot pentru Micro SD de până la 21 GB.

Dispozitivul vine cu cititori de carduri, Bluetooth, dar și cu USB și poate suporta formate media MP3 sau WMA. Acesta folosește sistemul de operare Microsoft Windows CE.

GPS auto cu hartă Smailo HD 5.0

GPS auto cu hartă Smailo HD 5.0

BRAND: Smailo

MODEL: HD 5.0

Hartă: Full Europe

Smailo HD 5.0 este un GPS auto care vine dotat cu hartă Full Europe. În plus, dacă îl vei cumpăra, vei beneficia de update gratuit pe viață al hărților.

Sistemul este unul calitativ, el având un ecran TFT de 5 inch. Acesta vine cu USB, Bluetooth și cititor de carduri SD și suportă fișiere precum: MP3, WMA, JPEG, BMP, MP4 sau AVI.

Precum modelul de mai sus și cel de față folosește sistemul de operare Windows CE. Îl recomandăm datorită raportului bun calitate/preț.

Sistem navigație hartă Europa Mio MiVue Drive 50 FEU

Sistem navigație hartă Europa Mio MiVue Drive 50 FEU

BRAND: Mio

MODEL: MiVue Drive 50 FEU

Hartă: Full Europe

Ultimul sistem de navigație din top este Mio MiVue Drive 50 FEU, un dispozitiv ceva mai performant, dotat cu harta Europei Full ce poate fi updatată gratuit pe viață.

Display-ul are o diagonală de 5 inch, iar în pachet veți primi un card de 16 GB și o cameră video integrată. Dispozitivul vine cu funcții de: cameră video, GPS, asistență pe bandă, alertă radar, tehnologie WDR sau alegerea rutelor.

Cele mai comune întrebări

Î: Cum folosec GPS-ul auto?

R: Dacă GPS-ul are harta instalată, tot ce trebuie să faci este să pornești aparatul și să selectezi ruta dorită. Odată ce acesta va capta semnalul de la satelit, te va îndruma în timp real către destinația finală.

Î: Cum instalez/updatez o hartă pe sistemul GPS?

R: Pentru a instala harta dorită pe sistemul de navigare auto, trebuie doar să introduci în slotul special SD-ul pe care aceasta se află. Pentru a o updata, va trebui să utilizezi porturile USB și să conectezi GPS-ul la PC. Te sfătuim să citești atent indicațiile producătorilor.

- Advertisement -

Lasă un răspuns

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă. Ei bine, te invităm să...

Apple MacBook Air 13 – Recenzii, Preț, Specificații

Laptopul MacBook Air 13 este un produs de la Apple foarte apreciat în rândul utilizatorilor. În rândurile de mai jos veți putea sa descoperiți...

Cel mai bun purificator de aer – Top, Recomandări și Sfaturi!

Probabil îți dorești pentru locuința ta cel mai bun purificator de aer, însă nu știi exact ce model să alegi. În acest articol te...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -