Cel mai bun aspirator – Cum îl alegi și Topul Modelelor!

Îți recomand:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă....

Cauți cel mai bun aspirator? Ei bine, procesul de selecție poate fi unul complicat, deoarece pe piață există o mulțime de modele! Noi am îți prezentăm un articol generalist, în care îți vom prezenta principalele criterii de achiziție, dar și câteva dintre cele mai bune modele de pe piață.

Top Aspiratoare Recomandate

Ai aflat așadar care sunt cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont atunci când vrei să cumperi cel mai bun aspirator. Noi am încercat să selectăm trei dintre cele mai populare și bune modele de pe piață, ținând cont de raportul preț/calitate, recenziile clienților, funcțiile lor, dar și performanțelor oferite. Vezi mai jos topul aspiratoarelor:

Rowenta Compact Power 3A RO3786EA

Aspirator fara sac Rowenta Compact Power 3A RO3786EABRAND: Rowenta

MODEL: Compact Power 3A RO3786EA

TIP ASPIRATOR: Fără sac

PUTERE: 750 W

CAPACITATE: 1.5 litri

Rowenta Compact Power 3A RO3786EA este un aspirator extrem de apreciat în rândul celor care l-au cumpărat, el primind sute de recenzii dintre cele mai pozitive.

Modelul vine cu multiple accesorii incluse în preț, printre care: Perie standard, perie mică, accesoriu pentru blană animale, duză pentru tapițerie și accesoriu pentru spații în guste.

De asemenea, trebuie să știi faptul că aspiratorul a fost dotat și cu câteva funcții, printre care: derulator cablu automat și indicator pentru recipientul de colectare, atunci când este plin. Acest aspirator Rowenta poate fi folosit pe arpaope orice suprafață și își va face treaba de fiecare dată bine. Datorită prețului bun pe care îl are, dar și pentru că este un model apreciat, modelul nu avea cum să lipsească din topul nostru!

PRO:

 • Multiple funcții;
 • Aspirare eficientă;
 • Multe accesorii.

CONTRA:

 • Nimic raportat la preț.

Karcher NT 65/1 Ap

Aspirator Profesional Karcher NT 65/1 Ap

BRAND: Karcher

MODEL: NT 65/1 Ap

TIP ASPIRATOR: Profesional

PUTERE: 2760 W

CAPACITATE: 65 litri

Karcher NT 65/1 Ap este un aspirator profesional, așadar util chiar și pentru mediul comercial, cum ar fi unitățile de cazare, dar nu numai.

Acesta are o super putere de 2760 W și vine dotat cu un recipient de colectare de 65 litri, așadar stă foarte bine la ambele capitole.

Modelul poate aspira atât pe suprafețe uscate, cât și pe cele umede. El vine cu perie standard, accesorii pentru spații înguste, dar și cu tehnologia ApClean. Recomandăm acest aspirator profesional chiar și celor mai pretențioși dintre cumpărători!

PRO:

 • Performanțe excelente;
 • Capacitate foarte mare;
 • Tehnologii speciale.

CONTRA:

 • Prețul.

Philips PowerPro Ultimate FC9921/09

BRAND: Philips

MODEL: PowerPro Ultimate FC9921/09

PUTERE: 650 W

CAPACITATE: 2.2 litri

Philips PowerPro Ultimate FC9921/09 este un aspirator fără sac ce face parte din categoria celor premium. Modelul are un preț destul de mare, însă calitatea sa este una excelentă!

Dispozitivul oferă o putere de 650 W și folosește un filtru HEP 13. Acesta are o capacitate generoasă pentru depozitarea prafului, de 2.2 litri. Împreună cu el veți primi mai multe accesorii și perii speciale. Aspiratorul vine cu funcția de derulare automată pentru cablu, dar și cu variator de putere.

PRO:

 • Performanțe bune;
 • Multiple accesorii;
 • Silențios.

CONTRA:

 • Preț ridicat, dar corect.

Zelmer Aquawelt Plus 7920.0ST

Aspirator cu spalare Zelmer Aquawelt Plus 7920.0STBRAND: Zelmer

MODEL: Aquawelt Plus 7920.0ST

PUTERE: 1700 W

CAPACITATE: 2.5 litri

Zelmer Aquawelt Plus 7920.0ST este unul dintre cele mai apreciate aspiratoare cu spălare de pe piața din România. Modelul este unul foarte puternic, de 1700 W, și oferă o capacitate de colectare de 2.5 litri.

În dotarea sa veți găsi funcția de derulare automată a cablului, variator de putere, funcția de aspirare uscată, dar și de aspirare cu spălare.

Împreună cu aspiratorul veți primi și o perie mică, perie specială, accesoriu pentru blană animale, dar și un accesoriu special conceput pentru spațiile înguste.

Recomandăm Zelmer Aquawelt Plus 7920.0ST cu multă încredere și datorită raportului calitate/preț excelent pe care îl oferă.

PRO:

 • Preț corect raporat la performanțe;
 • Capacitate de colectare generoasă;
 • Multe accesorii.

CONTRA:

 • Nimic.

PHILIPS FC6408/01

Aspirator vertical PHILIPS FC6408/01BRAND: Philips

MODEL: FC6408/01

ALIMENTARE: Acumulator

CAPACITATE: 0.6 litri

PHILIPS FC6408/01 este un alt aspirator vertical extrem de popular datorită performanțelor sale excelente.

Modelul este chiar unul mai performant, ce a fost dotat cu o baterie care oferă o autonomie de 60 minute. Acesta poate aspira pe aproape orice tip de suprafață și oferă chiar și tipul de aspirare umedă, precum un mop.

Împreună cu aspiratorul veți primi mai multe accesorii extrem de utile. În plus, dispozitivul deține practic și un aspirator de mână, ce poate fi detașat și utilizat pentru nevoi diverse.

PRO:

 • Acumulator performant;
 • Aspirator 3 în 1;
 • Posibilitatea de a aspira spații înguste.

CONTRA:

 • Nimic.

Tipul

Mai jos puteți vedea care sunt cele mai populare tipuri de aspiratoare. Te invităm să te informezi despre fiecare în parte și să descoperi prețurile acestora!

Aspirator cu sac

Aspiratoarele cu sac sunt cele mai comune produse de aspirare a prafului. Spre deosebire de modelele fără sac, acestea necesită înlocuirea periodică a recipientului în care murdăria se adună.

Sunt ușor de întreținut și utilizat. Au dezavantajul faptului că va trebui periodic să înlocuiești sacul de colectare, lucru ce duce la un cost suplimentar;

Aspirator fără sac

Așa cum probabil știi, aspiratoarele fără sac oferă un anumit confort în ceea ce privește golirea recipientului în care murdăria se strânge. Spre deosebire de modelele cu sac, la acestea nu vei fi nevoit să investești periodic într-un astfel de accesoriu. Trebuie să știi însă că și la aspiratoarele fără sac va trebui să schimbi la un moment dat filtrele.

Aspirator cu Spălare

Aspiratoarele cu spălare au ajuns să fie din ce în ce mai căutate în rândul consumatorilor, deoarece ele permit o mai bună curățare a suprafeței, folosind apă sau aburi.

Aspirator vertical

Aspiratoarele verticale au o serie de avantaje și sunt destul de căutate. Spre exemplu, ele permit o mai ușoară manevrare și, bineînțeles, pot fi depozitate mult mai eficient față de aspiratoarele clasice, cum ar fi modelele cu sac.

Aspirator cu filtrare prin apă

Precum aspiratoarele cu spălare, cele care folosesc sistemul de filtrare prin apă sunt din ce în ce mai căutate de către cumpărători. Motivele sunt destul de simple. Acest gen de aspiratoare filtrează practicul aerul pe care îl absorb și îl purifică. Particulele de praf și alergenii vor rămâne în recipientul cu apă, astfel ca aerul emis de aspirator va fi mai curat!

Aspirator Robot

Roboții de aspirare au ajuns să fie la mare căutare în zilele noastre. Vorbim despre aspiratoare inteligente, ce fac pentru noi o muncă periodică, de multe ori obositoare.

Aspirator de mână

Aspiratoarele de mână sunt utile pentru zone înguste, sau pentru a curăța canapele, mese, scaunele mașinii și nu numai.

Cum alegi un aspirator

În rândurile de mai jos vei găsi principalele caracteristici de care trebuie să ții cont atunci când vrei să achiziționezi un aspirator de o calitate bună. Ține cont de acestea, pentru ca la final să poți alege un model bun, ieftin și în special potrivit nevoilor tale.

Capacitatea

Aspiratoarele, fie ele cu sac sau fără, au în componență un recipient în care se va aduna praful și murdăria. Cele mai comode pentru tine sunt cele care oferă o capacitate mai generoasă, deoarece le vei goli mai rar. Modelele de pe piață oferă capacitate de sub 1 litru, 1 – 2.9 litri, 3 – 6 litri sau chiar și de peste 6 litri!

Tipul de aspirare

Așa cum era de așteptat și probabil deja ți-ai dat seama, cele mai comune dintre modele oferă un tip de aspirare uscată. Însă, unele dintre modele oferă și posibilitatea de aspirare umedă sau cu spălare.

Puterea

Un criteriu foarte important, deoarece de acesta depinde “forța” acestuia de a trage murdăria! Aspiratoarele cele mai comune vin cu o putere de sub 800 W, însă găsim și produse ce oferă peste 1800 W. Recomandarea noastră este să îți cumperi un model ce are o putere de minim 1000 – 1500 W.

Tipul de suprafață

Aici majoritatea aspiratoarelor stau destul de bine, deoarece ele pot aspira covoare, podele, podele dure, saltele sau tapițăria. Însă, așa cum mai sus ți-am spus, poți achiziționa un aspirator dedicat curățării geamurilor, dar și unul ce poate funcționa în mediul exterior!

Modele ieftine

Pentru a te ajuta și mai mult, îți vom oferi trei recomandări de aspiratoare ieftine și bune. Am selectat produsele ținând cont în special de raportul calitate/preț pe care le oferă cumpărătorilor.

Star-Light ACVS-720G

BRAND: Star-Light

MODEL: ACVS-720G

TIP ASPIRATOR: Fără sac

PUTERE: 700 W

CAPACITATE: 2 litri

Daewoo RC-224L/2A

BRAND: Daewoo

MODEL: RC-224L/2A

TIP ASPIRATOR: Cu sac

PUTERE: 700 W

CAPACITATE: 3 litri

Heinner HVC-MC700RD

Aspirator fara sac Heinner HVC-MC700RD

BRAND: Heinner

MODEL: HVC-MC700RD

TIP ASPIRATOR: Fără sac

PUTERE: 700 W

CAPACITATE: 2 litri

Cum să aspiri corect

Chiar dacă ți-ai cumpărat un aspirator bun, asta nu înseamnă că el va face treaba pentru tine (asta dacă nu cumva ai optat pentru un robot de aspirare). Așadar, iată câteva sfaturi utile pentru ca tu să te bucuri de o aspirare corectă a casei tale:

 1. Alege aspiratorul în funcție de suprafața predominantă din casă. Dacă în locuința ta există multă gresie și parchet, atunci aspiratoarele obișnuite își vor face bine treaba. Totuși, dacă vrei să scapi de datul cu mopul, atunci ai putea să alegi chiar și un aspirator cu spălare, care se pretează de minune pe aceste suprafețe.
 2. Atunci când vei dori să aspiri covoare sau suprafețe textile, asigură-te că vei folosi capetele speciale pentru această operațiune.
 3. Colțurile aspiră-le cu ajutorul accesoriilor pentru spații înguste.
 4. Când aspiri mobila, folosește doar capetele special destinate! În caz contrar, există riscul să zgârii surpafețele din lemn.

Cum întreții un aspirator?

 1. Depozitează aspiratorul în spații uscate, cum ar fi camerele de lucru sau o debara.
 2. Șterge-l periodic de praf.
 3. Elimină părul care se acumulează în zona roților și pe periile de aspirare.
 4. Spală filtrul HEPA (dacă acesta este lavabil) periodic. Dacă filtrele se îmbâcsesc prea tare, puterea de aspirare va fi una mai scăzută, iar aerul expirat nu va fi unul curat.
 5. NU folosi aspiratorul pe suprafețe umede dacă acesta nu este unul special conceput în acest sens.
 6. Schimbă sacul atunci când el se umple. Dacă vrei să scapi de grijă, alege un aspirator fără sac.

Întrebări frecvente

👉Ce este un filtru HEPA?

După cum numele o spune, filtrele HEPA au rolul de a păstra particulele de praf în timpul aspirării, aerul din cameră fiind astfel unul curat. Acestea ajută practic pentru sănătatea utilizatorilor, în special celor care suferă de alergii.

👉Care sunt mai bune? Aspiratoarele cu sac sau fără?

Performanțele unui aspirator nu sunt date de această caracteristică. Un aspirator cu sac necesită schimbarea acestuia periodic, în timp ce cel fără sac poate fi mai practic din acest punct de vedere. Dacă nu te deranjează acest aspect, poți opta pentru un model cu sac. Totuși, dacă vrei să scapi de această grijă, îți recomandăm un aspirator fără sac!

👉Cum alegi sacul pentru aspirator?

Dacă te afli în situația în care trebuie să schimbi sacul aspiratorului, va trebui să cauți pe piață modele universale. Pe spatele acestora vei găsi numele aspiratoarelor cu care ele sunt compatibile. Apoi, nu-ți rămâne decât să arunci vechiul sac și să-l introduci, conform instrucțiunilor, pe cel nou. Dacă nu se potrivește prea bine, vei putea decupa cu o foarfecă cartonul din jurul sacului.

👉Sac textil sau din hârtie?

Recomandarea noastră este să cumperi un aspirator cu sac textil. Acesta poate fi reutilizat, fiind ușor de golit în general. Sacii de hârtie trebuiesc schimbați periodic, ceea ce înseamnă o cheltuială suplimentară.

👉Cum golești recipientul de praf?

Aspiratoarele fără sac au avantajul că recipientul de colectare a murdăriei nu trebuie înlocuit. Acesta trebuie doar demontat și golit. El va putea de altfel și să fie spălat periodic, însă vă recomand să citiți indicațiile producătorului.

👉La ce ajută funcția de spălare?

Funcția de spălare este foarte utilă nu doar pentru suprafețe lucioase precum parchetul sau gresia. Cu ajutorul ei veți putea spăla covoare, tapiserii, canapele și nu numai. Veți scăpa așadar de murdărie, dar și de bacteriile din casă.

👉Ce avantaje oferă un aspirator vertical?

Un aspirator vertical oferă multiple avantaje, iar unul dintre ele este dat de faptul că el poate fi depozitat foarte eficient. În plus, aceste tipuri de aspiratoare sunt ușor de manevrat și pot curăța zone destul de greu accesibile pentru un aspirator obișnuit.

👉Cum funcționează un aspirator robot?

Aspiratoarele robot (sau roboții de aspirare) sunt dotați cu senzori speciali care au rolul de a detecta obstacolele și de a măsura încăperea. Practic, un astfel de aspirator va face treaba singur, fără să fie necesară intervenția utilizatorului.

- Advertisement -

4 COMENTARII

 1. Salut! Bun acest articol. Eu am cumparat PHILIPS FC6404/01 si pot spune ca sunt mai mult decat multumit de el. Este un aspirator excelent si foarte modern.
  Un mare plus este faptul ca este usor de depozitat si manevrat. Multumesc pentru sfaturi!

  • Salut, Ion!

   Mulțumim pentru aprecieri și ne bucurăm că am reușit să te ajutăm! Nu uita să citești și celelalte ghiduri de pe site-ul nostru!

 2. Buna ziua!

  Vreau sa-mi cumpar un aspirator fara sac, dar chiar nu stiu ce sa aleg. Am vazut cateva modele pe site-ul Dvs. si mi-a atras atentia cel de la Rowenta, credeti ca este o alegere buna?

  Multumesc

  • Bună ziua, Raluca!

   Da! Dacă te referi la Rowenta Compact Power 3A RO3786EA cu siguranță este o alegere foarte bună. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre el, te invităm să apeși AICI.

   O zi frumoasă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă. Ei bine, te invităm să...

Apple MacBook Air 13 – Recenzii, Preț, Specificații

Laptopul MacBook Air 13 este un produs de la Apple foarte apreciat în rândul utilizatorilor. În rândurile de mai jos veți putea sa descoperiți...

Cel mai bun purificator de aer – Top, Recomandări și Sfaturi!

Probabil îți dorești pentru locuința ta cel mai bun purificator de aer, însă nu știi exact ce model să alegi. În acest articol te...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -