Vezi cuprinsul articolului:
Pentru a putea cumpăra cea mai bună trotinetă electrică, trebuie să afli mai întâi care sunt caracteristicile importante ce definesc acest mijloc de transport. Noi te vom ajuta cu un ghid de cumpărături și îți vom recomanda cele mai bune trotinete, în baza unui top obiectiv, pe care îl vei găsi în cadrul acestui articol.
Cum alegi o trotinetă electrică bună?
Înainte de toate, trebuie să știi faptul că trotinetele electrice sunt din ce în ce mai căutate în rândul cumpărătorilor români, motivele fiind destul de simple! Vorbim despre un mijloc de transport alternativ, care nu necesită costuri mari de achiziție și întreținere, care nu poluează și care nu ocupă mult spațiu.
Pentru a achiziționa cea mai bună trotinetă electrică, sfatul nostru este să ții cont de caracteristicile pe care ți le vom prezenta în rândurile care urmează.
Greutatea utilizatorului
Începem cu masa maximă admisă de trotineta pe care vrei să o achiziționezi. Mai precis, este vorba despre greutatea utilizatorului pe care dispozitivul o va putea suporta.
În piață există trotinete electrice ce pot fi folosite de utilizatori ce au sub 110 kg, 110 – 130 kg și peste 130 kg. Cele mai multe dintre modele fac parte din a doua categorie menționată, fiind, în opinia noastră, o masă suficientă pentru majoritatea persoanelor.
Recomandări Trotinete Electrice pentru 110 – 130 KG
![]() |
![]() |
![]() |
Trotineta Electrica DC-Kugoo | Trotineta electrica 2Drive | Trotineta electrica Freewheel Rider Fun |
Vezi oferta! | Vezi oferta! | Vezi oferta! |
Roțile Trotinetei Electrice
În primul rând, roțile unei trotinete electrice pot fi alese în funcție de dimensiunea lor, mai precis de diagonală. În acest caz, există modele ce vin cu roți de 6.5 inch, de 8 inch și de 10 inch, acestea fiind cele mai comune dintre categorii.
În al doilea rând, putem vorbi despre tipul roților. Ele pot fi roți clasice, care se vor umfla precum roțile unei biciclete, sau roți pline. Cele din urmă par a fi ceva mai eficiente, deoarece ele sunt mult mai rezistente în cazul denivelărilor. În același timp, te atenționăm că acestea sunt în același timp și ceva mai incomode în timpul mersului.
Pe lângă aceste două aspecte principale, la capitolul roți putem să luăm în considerare și faptul dacă acestea sunt dotate cu suspensie sau să ne legăm și de duritatea acestora. Nu vrem însă să te încărcăm cu detalii tehnice, dar te sfătuim să citești atent fiecare aspect oferit de producător.
Sistemul de Pornire al Trotinetei
O trotinetă electrică poate utiliza două sisteme de pornire: prin cheie sau automat. Primul este cel mai des întâlnit, fiind de altfel și unul preferat de utilizatori, asta și datorită siguranței pe care o vei avea atunci când o vei lăsa parcată.
Sistemul de pornire automat este unul sofisticat, ce face ca prețul unei astfel de trotinete electrice să crească. El va porni automat vehiculul în momentul în care tu îl vei pune în mișcare, cu ajutorul unei tehnologii speciale.
Sistemul de Frânare al Trotinetei
Dacă ai folosit în trecut o bicicletă, atunci ești deja obișnuit cu sistemul de frânare clasic, care se va regăsi la capetele ghidonului. Însă, o trotinetă electrică poate fi dotată și cu un sistem de frânare pe bază de buton. Noi recomandăm întotdeauna prima variantă, deoarece este mai ușor de întreținut!
Viteza Trotinetei Electrice
Ei bine, viteza trotinetei este un aspect destul de delicat, asta pentru că un model ce poate atinge o viteză de peste 25 km/h, va trebui înmatriculat și vei avea nevoie de permis de conducere!
Așadar, noi recomandăm trotinete ce pot atinge o viteză de aproximativ 20 km/h, fiind de altfel și cele mai comune dintre ele.
Dacă îți dorești o trotinetă electrică mai ieftină, poți opta pentru una ce oferă o viteză maximă de 10/15 sau 16/20 km/h. Chiar și așa, considerăm că această viteză este suficientă pentru a te deplasa zi de zi acolo unde ai nevoie.
Autonomia Bateriei
Poate unul dintre cele mai importante aspecte pe care o trotinetă electrică de calitate le poate avea. Un acumulator performant va face ca aceasta să se încarce complet în 2/3 ore, însă mai importantă este durata de funcționare.
Trebuie să știi că autonomia este dată și de greutatea utilizatorului, de trafic, de drum și nu numai. Însă, majoritatea trotinetelor electrice au o autonomie de 30/50 km, ceea ce se traduce în aproximativ 1.5/2.5 ore de mers.
Dacă vei folosi trotineta pentru drumul către serviciu, atunci cu siguranță autonomia nu va fi o problemă. Ba mai mult, o vei putea încărca cât timp vei sta acolo.
Un alt aspect este dat de o tehnologie specială, regăsită pe cea mai bună trotinetă electrică. Mai precis, unele modele încarcă automat acumulatorul în momentul în care utilizatorul folosește frâna. Totuși, aceste produse au un cost de achiziție ceva mai ridicat.
Cadrul și Pliabilitatea
Cele mai multe trotinete electrice vin dotate cu un cadru fabricat din oțel sau aluminiu. Ambele sunt bune, cu mențiunea că cele din oțel sunt mai rezistente și mai bune pentru condiții de drum mai dificil, precum cel din orașele aglomerate și acolo unde există multe denivelări.
Noi îți recomandăm să alegi o trotinetă electrică dotată atât cu un cadru rezistent, dar și ușor în același timp. În plus, ar fi bine să cumperi un model pliabil. Astfel, îți va fi ușor să transporți trotineta ori de câte ori ai nevoie de ea, dar o și vei putea depozita fără probleme în orice tip de locuință.
Top cea mai bună Trotinetă Electrică
Acum, după ce am parcurs împreună caracteristicile care definesc cea mai bună trotinetă electrică, a venit momentul să îți prezentăm un top al unora dintre cele mai apreciate modele. Te sfătuim de altfel să dai click pe butoane, pentru a găsi produsele la prețuri sub media pieței!
Trotineta electrica Xiaomi Mijia M365
BRAND: Xiaomi
MODEL: Mijia M365
Xiaomi Mijia M365 este una dintre cele mai apreciate trotinete electrice, ea primind efectiv sute de note dintre cele mai bune de la cumpărătorii săi.
Modelul poate prinde o viteză maximă de 25 km/h și rezistă la un unghi de urcare de 14 grade. Aceasta cântărește 12.5 kg și poate suporta un utilizator de până la 100 kilograme.
Roțile sunt cauciucate și au un diametru de 8.5 inch. Printre alte specificații importante, notăm: motor de 250 W, clasa de protecție IP54, frâne pe disc, LED și funcția Bluetooth.
Nu în ultimul rând, trebuie să știi că această tortinetă electrică Xiaomi vine cu un acumulator ce se încarcă în 5 ore și care oferă o autonomie generoasă de 30 km.
Trotinetă Electrică 2Drive E20
BRAND: 2Drive
MODEL: E20
Următorul model este unul marca 2Drive, un producător cunsocut din acest segment. El vine cu roți de 10 inch și cu o șa detașabilă.
Această trotinetă poate fi folosită de persoane ce cântăresc până la 120 kg, în timp ce greutatea ei este de 18 kg.
În dotările vehiculului găsim: afișaj încărcare baterie, accelerație, frână, LED față, Stop Spate, motor de 350 W.
Viteza maximă pe care o atinge este de 25 km/h, în timp ce autonomia bateriei este de 20 km. Recomandăm această trotinetă datorită raportului calitate/preț pe care îl are!
Trotineta electrica ieftină Freewheel Rider Fun
BRAND: FreeWheel
MODEL: Rider Fun
Nu în ultimul rând, am inclus în topul nostru și o trotinetă electrică ieftină, pe numele ei Freewheel Rider Fun. Aceasta vine dotată cu roți de 6.5 inch și suportă persoane de până la 120 kg, în timp ce ea cântărește doar 10.9 kg.
Modelul poate urca la un unghi de 10 grade, iar motorul de 350 W face ca viteza maximă pe care o poate prinde să fie de 22 km/h. Bateria se va încărca în 3/5 ore, iar asta îți va oferi o autonomie totală de până la 12 km.
Trotineta vine și cu un mic display, pe care vei putea urmări informații în legătură cu viteza, distanța parcursă sau nivelul bateriei.
Întrebări
Î: De ce să cumperi o trotinetă electrică?
R: Dacă te-ai săturat de trafic sau dacă pur și simplu îți dorești un mijloc de transport comod, care nu necesită efort din partea ta, trotinetele electrice par a fi o soluție ideală. Ele sunt ușor de întreținut, de depozitat și sunt foarte practice!
Î: Unde încarc trotineta electrică?
R: Oriunde vei găsi o sursă de curent! O poți încărca la birou, acasă sau oriunde altundeva. Ai grijă însă să încarci trotineta la tensiunea recomandată de producător!
Cum și Unde folosești o trotinetă electrică?
O trotinetă electrică o poți folosi oriunde! Evident, acest vehicul nu a fost conceput pentru a fi utilizat pe un teren accidentat, de exemplu.
Trotineta este ideală pentru drumul spre birou, deoarece te scapă de stresul traficului și, mai important, nu poluează! În plus, vei scuti timp important atunci când te vei strecura printre mașini! 🙂
Cum întreții trotineta electrică?
Iată câteva sfaturi pentru a avea grijă corect de noua ta trotinetă electrică:
- Respectă indicațiile producătorului!
- Nu o folosi dacă depășești greutatea sugerată în specificații;
- Nu încerca să schimbi acumulatorul fără să te informezi la producător;
- Folosește doar piese originale, special concepute pentru modelul tău de trotinetă;
- Nu ține trotineta electrică mult timp în mediul exterior (cum ar fi pe timp de ploaie/iarnă);
- Depozitează trotineta în locuri special amenajate, pentru a nu exista riscul accidentării;
- Încearcă pe cât posibil să eviți gropile și denivelările mari, deoarece există riscul să strici atât roțile, cât și suspensiile sau să îndoi cadrul;
- NU forța trotineta, respectă unghiul maxim admis! Vorbim despre un motor electric, care se poate arde.