Vezi cuprinsul articolului:
Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă. Ei bine, te invităm să descoperi azi cum să cumperi cea mai bună motocoasă, ținând cont de cele mai bune recomandări, dar și de caracteristicile esențiale ale acestor scule electrice pentru grădină!
Recomandări motocoase bune
Mai jos îți propunem trei modele în funcție de preț, calitate, dar și de performanțele oferite de produse. Intră pe fiecare dintre ele și descoperă-le prețul, dar nu uita să citești și ghidul de cumpărături din rândurile de mai jos.
[table id=21 /]
Top cea mai bună motocoasă
În continuare îți prezentăm topul celor mai bune motocoase din punctul nostru de vedere. Citește recenziile produselor și alege-l la final pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale!
Motocoasa Makita EM2600U
Makita EM2600U este o motocoasă de cea mai bună calitate, fiind considerat un model premium, dedicat celor care doresc să facă o investiție pe termen lung.
Vorbim despre un model dotat cu un motor de 1.2 CP în 2 timpi. Acesta oferă o lățime de lucru de 23/43 cm. În plus, motocoasa oferă aprindere electronică, are un rezervor de 0.6 litri și se alimentează cu benzină.
Motocoasa Heinner VMC002
Motocoasa Heinner VMC002 are o putere de 1450 W și un motor de 2 CP. Aceasta se alimentează cu benzină și are un rezervor de 1.2 litri.
Produsul oferă o viteză de 5200 RPM și o lățime de lucru de 25.5 cm. În plus, trebuie să știți că acesta are un consum de 750 grame/kWh.
Coasa electrica Steinhaus PRO-TR500
Cei care își doresc o motocoasă ieftină pot opta pentru Steinhaus PRO-TR500. Vorbim despre un model alimentat la rețea, cu fir și dotat cu un mâner tip buclă.
Puterea este de 500 W, iar viteza maximă este de 9000 RPM. Aparatul oferă un diametru de tăiere de 30 cm și deține un fir cu un diametru de 1.6 mm.
Tipul
Motocoasă
Există pe piață sute de produse din categoria motocoaselor. Vei găsi produse pentru toate buzunarele, însă ai grijă să te uiți și la recenziile produselor, pentru a fi sigur că alegi unul de calitate.
Coasă Electrică
Dacă vrei să înlocuiești coasa clasică cu un model electric, îți recomandăm să te uiți în această categorie. Aceste scule electrice au un preț mai bun și sunt ideale pentru buruieni de dimensiuni mai mici.
Cum alegi o motocoasă bună
Mai jos vei vedea care sunt principalele caracteristici de care ar trebui să ții cont atunci când vei dori să-ți cumperi o motocoasă bună.
Tipul de Alimentare
Cele mai multe dintre motocoase se alimentează cu benzină. Așadar, va trebui să ai în vedere capacitatea rezervorului, dar și consumul.
Mai există motocoase electrice ce funcționează cu fir, fiind conectate la rețea, însă ele nu sunt practice, deoarece va trebui să ai mereu la îndemână o sursă de curent, un prelungitor etc.
Nu în ultimul rând, sunt pe piață și câteva modele de motocoase cu acumulatori. Dacă alegi un astfel de produs, nu uita să ții cont de autonomia oferită de către acesta!
Motorul
Vei găsi motocoase dotate cu motoare termice, electrice sau în 4 timpi. Totuși, cele mai comune dintre ele sunt motocoasele ce folosesc un motor în 2 timpi. Așadar, poți opta fără probleme pentru un astfel de model.
Puterea motorului
Motoarele din dotarea motocoaselor pot avea de la sub 1 CP și până la 9 CP. Vei afla că cele mai comune au o putere de 1 – 2.9 cai putere, fiind suficiente de puternice pentru nevoile de zi cu zi din grădina proprie.
Viteza maximă
Viteza maximă a unei motocoase poate porni de la sub 500 RPM și poate depăși chiar 20000 RPM. Pentru o utilizare clasică, credem că este mai mult decât suficient un produs ce are o viteză situată între 6000 și 10000 rotații/minut.
Mânerul
Această caracteristică este destul de importantă, deoarece ține de confortul tău. O motocoasă poate avea un mâner tip buclă, tip ghidon sau tip ghiozdan. Cele mai comode sunt cele care fac parte din cea de-a doua categorie, deoarece îți oferă un control mai bun și greutatea este distribuită ambelor mâini.
Greutatea
Cele mai multe motocoase au o greutate de peste 5 kg. Ai însă în vedere acest aspect. Dacă ai probleme de sănătate, ar fi bine să optezi pentru un model cât mai ușor. Acest lucru este valabil și pentru situația în care ești nevoit să o folosești o perioadă îndelugată de timp!
Cum folosești o motocoasă
Iată, mai jos, un filmuleț informativ care îți va arăta cum poți utiliza, porni și întreține o motocoasă.
Întrebări comune
Recomandăm să cumperi o motocoasă pe benzină. Chiar dacă trebuie să o alimentezi periodic, este mai eficientă. Motocoasele conectate la rețeaua de curent necesită în permanență un prelungitor, iar cele cu acumulator se pot descărca înainte să-ți termini treaba.
Motocoasa se foloește pentru a cosi iarba, dar și pentru a tăia buruienile. Există și modele ce pot tăia arbuști, tufișuri, gard viu și nu numai. ? Motocoasă pe benzină sau cu fir/acumulator?
? Unde pot folosi motocoasa?