Cea mai bună mașină de spălat cu uscător – Sfaturi și TOP 6 modele recomandate!

0
24

A venit timpul să îți cumperi cea mai bună mașină de spălat cu uscător? Atunci te invităm să citești acest articol informativ, care îți va prezenta cele mai importante caracteristici ale unui astfel de electrocasnic, sfaturi de achiziție, dar și un top al celor mai bune mașini de spălat dotate cu funcția de uscare a rufelor!

Cum alegi cea mai bună mașină de spălat cu uscător?

Atunci când vine vorba de achiziționarea unei mașini de spălat rufe bune, ar trebui să iei în considerare și modelele dotate cu funcția de uscător. Acestea oferă avantajul faptului că după procesul de spălare, îți vor lăsa rufele complet uscate, ele fiind gata de depozitat în șifonier sau de purtat, evident, asta după ce vor fi apretate cu ajutorul unui fier de călcat.

Tipul de încastrare

O mașină de spălat rufe cu uscător poate fi de două feluri: standard sau incorporabilă. Acest aspect este un criteriu de achiziție ce ține de mobilierul pe care tu îl ai în casă. Dacă acesta este unul modern, poți opta pentru un model incorporabil, ce va fi perfect ascuns vederii.

Tipul de încărcare

Cele mai multe mașini de spălat cu uscător oferă tipul de încărcare frontală. Pe piața din România, nu există, sau sunt extrem de rare, modelele ce au o încărcare verticală.

Recomandări mașini de spălat frontale cu uscător

Samsung WD90N740NOA/LE Whirlpool FWDG96148SBS EU Beko HTV8633XS1
Samsung WD90N740NOA/LE Whirlpool FWDG96148SBS EU Beko HTV8633XS1
Vezi oferta! Vezi oferta! Vezi oferta!

Capacitatea de spălare

Mașinile de spălat rufe cu uscător sunt în general electrocasnice generoase, ce sunt dedicate familiilor formate din mai mulți membri. Spun asta, deoarece majoritatea dintre ele oferă o capacitate de încărcare de 7-8 kilograme, modelele fiind urmate de cele care pot spăla/usca peste 8 kg.

Capacitatea de uscare

Capacitatea uscătorului de rufe va fi una diferită de obicei față de cea pentru spălare. Așadar, ia în calcul și acest aspect important. Oricum, ofertele sunt diverse și cu siguranță vei găsi una pe placul tău, acestea fiind de: 4, 4.5, 5, 6, 7 sau 8 kilograme de rufe.

Viteza de centrifugare

Atunci când vine vorba de stoarcerea hainelor, este necesar ca mașina de spălat să fie dotată cu un motor puternic, care să ofere rufe neîmbibate în apă excesiv la finalul ciclului de spălare.

Cea mai comună viteză la o astfel mașină de spălat rufe este de 1400 RPM, ea fiind urmată de modelele ce oferă viteza de 1600 RPM. Ambele variante sunt bune, deoarece puterea este una excelentă pentru stoarcerea rufelor.

Programele de spălare și uscare

Cumpără o mașină de spălat haine cu uscător ce vine dotată cu cât mai multe programe pentru spălare și uscare. Acest lucru îți va oferi posibilitatea de spăla și usca cât mai multe tipuri de articole de îmbrăcăminte, indiferent de materialul din care sunt fabricate sau gradul de murdărie pe care îl prezintă.

Eficiența energetică

Dacă vrei ca factura de curent electric să nu fie una mare lună de lună, atunci optează pentru o mașină de spălat cu uscător ce are o clasă de consum superioară, cum ar fi Clasa A, Clasa A+, Clasa A++ sau Clasa A+++.

Funcțiile

Ultimul aspect pe care credem că ar trebui să îl ai în vedere este legat de funcțiile noii tale mașini de spălat. Acestea sunt importante, deoarece îți oferă confort, dar și siguranță. Iată câteva dintre cele mai comune și folositoare: întrerupere program, autodiagnosticare, selecție centrifugare și temperatură, semnalizare final program, blocare acces interfață, sistem detectare spumă, programare întârziată și lista poate continua.

Top cele mai bune mașini de spălat cu uscător

Așa cum ți-am promis, îți oferim la final un top cea mai bună mașină de spălat cu uscător, asta pentru a te ajuta, sperăm noi, în decizia de achiziționare a modelului potrivit nevoilor tale. Am încercat să optăm pentru produse ce oferă un raport calitate/preț cât mai bun și care sunt dotate cu funcții și opțiuni de o calitate superioară!

Masina de spalat rufe cu uscator Beko HTV8733XS0

Masina de spalat rufe cu uscator Beko HTV8733XS0

BRAND: Beko

MODEL: HTV8733XS0

CAPACITATE ÎNCĂRCARE: 7 kg spălare / 5 kg uscare

VITEZĂ MAXIMĂ CENTRIFUGARE: 1400 RPM

NUMĂR PROGRAME: 16

Beko HTV8733XS0 este una dintre cele mai apreciate mașini de spălat rufe cu uscător, ea primind sute de recenzii pozitive din partea utilizatorilor. Motivul este unul simplu: produs de calitate, preț excelent!

Modelul oferă o capacitate de spălare de 8 kg, cea de uscare fiind de 5. El este dotat cu un motor ProSmart Inverter ce oferă o viteză maximă de centrifugare de 1400 RPM.

În dotarea acestei mașini de spălat găsim 16 programe, dintre care și unul rapid, de doar 14 minute. În plus, găsim tehnologii precum: Clătire suplimentară, prespălare, Child Lock, Time Delay, ecran digital, sistem automat pentru reglarea consumului de apă și multe altele!

Masina de spalat rufe cu uscator Slim LG F2J6HM0W

BRAND: LG

MODEL: F2J6HM0W

CAPACITATE ÎNCĂRCARE: 7 kg spălare / 4 kg uscare

VITEZĂ MAXIMĂ CENTRIFUGARE: 1200 RPM

NUMĂR PROGRAME: 14

LG F2J6HM0W este o mașină de spălat cu uscător slim, perfectă pentru spațiile ceva mai înguste. Ea poate fi încărcată cu 7 kg de rufe pentru spălare și cu 4 kg pentru uscare.

Viteza de stoarcere este și ea una bună, mai precis de 1200 RPM. Modelul oferă 14 programe diferite și îți permite reglarea temperaturii sau a vitezei de centrifugare.

Printre cele mai importante funcții dețiunte, amintim: timer de până la 19 ore, detectarea automată a cantității pentru reglarea consumului, motor Inverter, întrerupere program și adăugare haine, blocarea accesului la interfață.

Masina de spalat cu uscator Whirlpool FWDD1071681WSEU

BRAND: Whirlpool

MODEL: FWDD1071681WSEU

CAPACITATE ÎNCĂRCARE: 10 kg spălare / 7 kg uscare

VITEZĂ MAXIMĂ CENTRIFUGARE: 1600 RPM

NUMĂR PROGRAME: 16

Nu aveam cum să încheiem acest top fără să includem o mașină de spălat cu uscător marca Whirlpool, pe numele ei FWDD1071681WSEU.

Modelul este unul performant și foarte generos, fiind dotat cu următoarele specificații de top: capacitate de 10 kg pentru spălare și 7 pentru uscare, viteză centrifugare de 1600 RPM, Display LCD, 16 programe de spălare, blocare acces interfață, Sense Inverter Motor și multe, multe altele.

Recomandăm cu încredere Whirlpool FWDD1071681WSEU chiar și celor mai pretențioși, deoarece vorbim despre un model de top!

Cele mai comune întrebări

Î: De ce să cumperi o mașină de spălat cu uscător?

R: Avantajul acestui electrocasnic este dat de faptul că tu practic cumperi un dispozitiv 2 în 1, economisind așadar atât timp, cât și spațiu. În loc să cumperi o mașină de spălat și un uscător separat, poți opta pentru un astfel de produs!

Î: Cât de bine usucă hainele o mașină de spălat?

R: Probabil că eficiența unei mașini de spălat cu uscător nu este una la fel de mare precum a unui uscător de sine stătător, însă modelele oferă cu siguranță programe de o durată ceva mai lungă, care la finalul lor îți vor oferi haine perfect uscate!

Cea mai bună mașină de spălat cu uscător – Sfaturi și TOP 6 modele recomandate!
5 (100%) 1 vote

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here