Cea mai bună mașină de spălat cu încărcare verticală – Review, Sfaturi și TOP Modele!

0
57

Astăzi îți vom prezenta cum să cumperi cea mai bună mașină de spălat cu încărcare verticală, electrocasnice din ce în ce mai căutate de către români, datorită faptului că sunt extrem de practice. Te invităm să descoperi cele mai importante caracteristici ale acestora, dar și topul celor mai bune și populare modele.

Cum alegi cea mai bună mașină de spălat cu încărcare verticală?

Mașinile de spălat rufe cu încărcare verticală au ușa de acces către hublou în partea de sus. Avantajul este dat de faptul că deschiderea ei nu necesită spațiu necesar în camera, așa cum este cazul mașinilor de spălat cu încărcare frontală. Așadar, discutăm de electrocasnice dedicate băilor de mici dimensiuni.

Tipul mașinii de spălat verticale

Există trei categorii din care o mașină de spălat rufe cu încărcare verticală poate face parte, după cum urmează:

  • Standard – cele mai comune dintre modele;
  • Cu uscătormașinile de spălat cu uscător sunt foarte rare atunci când vine vorba de modele cu încărcare verticală:
  • Semi-automate – foarte multe modele fac parte din această categorie, fiind îndeosebi vorba despre mașini de spălat rufe portabile.

Așadar, dacă vrei o mașină de spălat haine verticale, bine ar fi să optezi pentru un model standard.

Recomandări mașini de spălat verticale standard

Whirlpool TDLR 65210 Electrolux EWT1266ELW AEG LTX7E273E
Whirlpool TDLR 65210 Electrolux EWT1266ELW AEG LTX7E273E
Vezi oferta! Vezi oferta! Vezi oferta!

Capacitatea rufelor

O mașină de spălat verticală se cumpără și în funcție de capacitatea de încărcare a rufelor, iar pentru a stabili care este cea mai potrivită pentru tine, ar trebui să ții cont de numărul membrilor din familie sau de volumul hainelor pe care îl ai de spălat în mod regulat.

Așadar, pe piață vei găsi modele ce au o capacitate de sub 5 kilograme, 5-6, 7-8, dar și de peste 8 kg. Trebuie să știi că cele mai comune fac parte din cea de-a doua categorie, fiind în general suficient de încăpătoare pentru o familie formată din 3/4 membri.

Viteza de centrifugare

Pentru o stoarcere eficientă a hainelor, este bine ca motorul mașinii de spălat să dezvolte o viteză maximă de centrifugare pe măsură. Multe dintre modele au o viteză de 1200 RPM, dar poți găsi mai puternice, sau mai slabe, cum ar fi: 1000, 1300, 1400, 1600 Rotații/minut.

Programele mașinii de spălat verticale

Dacă vrei să cumperi o mașină de spălat rufe cu încărcare verticală care să facă față oricărui tip de articol de îmbrăcăminte și oricărui grad de murdărie, sfatul nostru este să optezi pentru un model dotat cu cât mai multe programe. Iată o listă cu unele dintre cele mai comune: program rapid, clătire intensivă, bumbac, lână, sport, sintetice, rufe colorate, program mixt.

Funcțiile de siguranță

Vrei să uiți de grija mașinii de spălat? Atunci alege una care este dotată cu cât mai multe funcții de siguranță! De aici nu ar trebui să lipsească: blocarea accesului la interfață, protecție la supraîncălzire, sistem detectare spumă, întrerupere program, semnal acustic erori sau pentru finalul programului.

Consumul de curent

Deși în ziua de azi majoritatea electrocasnicelor au o clasă energetică superioară, este bine totuși să îți prezentăm și acest aspect, asta pentru ca factura de curent să fie una cât mai mică! Așadar, cumpără o mașină de spălat ce are o eficiență energetică precum Clasa A+++, Clasa A++ sau măcar Clasa A+.

Top cea mai bună mașină de spălat cu încărcare verticală

Pe final de articol a venit timpul să îți prezentăm care este cea mai bună mașină de spălat rufe ce face parte din această categorie. Am ținut cont de toate criteriile de mai sus, dar și de raportul preț/calitate și am realizat pentru tine un top al celor mai bune mașini de spălat haine cu încărcare verticală.

Masina de spalat cu incarcare verticala Whirlpool TDLR 70210

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Whirlpool TDLR 70210

BRAND: Whirlpool

MODEL: TDLR 70210

CAPACITATE ÎNCĂRCARE: 7 kg

VITEZĂ MAXIMĂ CENTRIFUGARE: 1200 RPM

NUMĂR PROGRAME: 12

Whirlpool TDLR 70210 este una dintre cele mai apreciate mașini de spălat cu încărcare verticală. Ea oferă o capacitate bună, de 7 kg, dar și o viteză de stoarcere de 1200 RPM.

În plus, modelul folosește tehnlogia 6th Sense, cea care ajustează automat procesul de spălare în funcție de greutatea hainelor și nu numai, economisind astfel atât curent, cât și apă.

Modelul deține 12 programe de spălare și a fost dotat cu funcții precum: programare întârziată, informații display, dar și funcția de blocare al accesului la panoul de comandă.

Masina de spalat cu incarcare verticala Electrolux EWT1264ILW

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Electrolux EWT1264ILW

BRAND: Electrolux

MODEL: EWT1264ILW

CAPACITATE ÎNCĂRCARE: 6 kg

VITEZĂ MAXIMĂ CENTRIFUGARE: 1200 RPM

NUMĂR PROGRAME: 14

Electrolux EWT1264ILW este un alt model foarte apreciat de cumpărători, asta datorită raportului preț/calitate foarte bun pe care îl are.

Mașina de spălat are o capacitate de încărcare de 6 kg și oferă o spălare corectă a rufelor datorită multiplelor programe. În plus, hainele vor fi perfect stoarse la final, deoarece motorul are o viteză de centrifugare de 1200 RPM.

Masina de spalat verticala Indesit BTW D61253

BRAND: Indesit

MODEL: BTW D61253

CAPACITATE ÎNCĂRCARE: 6 kg

VITEZĂ MAXIMĂ CENTRIFUGARE: 1200 RPM

NUMĂR PROGRAME: 10

O a treia opțiune de mașină de spălat rufe cu încărcare verticală poate fi Indesit BTW D61253. Aceasta este similară cu cea de mai sus, fiind perfectă pentru o familie cu 3 sau 4 membri.

Modelul oferă un panou de comandă digital, ușor de utilizat, și vine dotat cu programe comune, precum Rufe delicate, program mixt, bumbac, sintetice și nu nuai.

Cele mai comune întrebări

Î: Ce avantaje oferă o mașină de spălat cu încărcare verticală?

R: O astfel de mașină de spălat rufe este extrem de practică, deoarece ocupă puțin spațiu, iar în jurul său nu mai este nevoie de loc suplimentar pentru deschiderea ușii. Accesul la rufe și introducerea lor se va face prin partea superioară.

Cea mai bună mașină de spălat cu încărcare verticală – Review, Sfaturi și TOP Modele!
5 (100%) 1 vote

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here