Cea mai bună mașină de spălat cu încărcare frontală – Top modele și Sfaturi de achiziție!

0
31

Îți dorești cea mai bună mașină de spălat vase cu încărcare frontală? Perfect, ai ajuns unde trebuie! GhidulCumpărăturilor.ro te invită să citești un articol informativ care îți va prezenta principalele criterii de selecție ale unui astfel de electrocasnic, recenzii de produse, dar și un top al celor mai bune mașini de spălat ce fac parte din categoria amintită.

Cum alegi cea mai bună mașină de spălat cu încărcare frontală?

Mașinile de spălat rufe cu încărcare frontală sunt cele clasice, pe care le știm cu toții, adică cele care au ușa în față. Datorită obișnuinței și multitudinii de modele, mulți consideră că aceste mașini de spălat rufe sunt ceva mai bune decât cele cu încărcare verticală. Totuși, acest lucru nu este adevărat, deoarece și acele modele sunt la fel de eficiente. Pentru a alege cel mai bun produs conform nevoilor tale, ar fi bine să ții cont de aspectele de mai jos.

Tipul mașinii de spălat

Mașinile de spălat rufe cu încărcare frontală pot fi de mai multe tipuri. Aici intervine nevoia fiecăruia, de aceea îți recomandăm să te informezi corect înainte de a achiziționa un produs.

  • Standard – mașini de spălat clasice, fără funcții de uscare;
  • Cu uscător – mașini de spălat ce au în dotare și funcția de uscător de rufe;
  • Semi-automată – modele ce sunt ideale pentru persoanele cu un buget redus;
  • Centrifugă covoare – mașină de spălat de mari dimensiuni, profesională, special concepută pentru curățarea covoarelor.

Deși cele mai multe modele fac parte din categoria standard, noi îți recomandăm, dacă bugetul îți permite, să cumperi unul dotat cu uscător, asta pentru ca tu să te bucuri de haine gata de purtat la finalul întregului program și pentru a economisi spațiu și bani, nefiind nevoit să mai achiziționezi un uscător separat.

Recomandări mașini de spălat cu uscător

Beko HTV8733XS0 LG F2J6HM0W Indesit Innex XWDA 751480X
Beko HTV8733XS0 LG F2J6HM0W Indesit Innex XWDA 751480X
Vezi oferta! Vezi oferta! Vezi oferta!

Tipul de încastrare

O mașină de spălat rufe cu încărcare frontală poate fi atât standard, cât și incorporabilă. Dacă mobilierul tău este unul modern, atunci poți opta pentru un produs ce face parte din cea de-a doua categorie menționată.

În plus, trebuie să știi că producătorii oferă spre vânzare și mașini de spălat slim, care sunt ideale pentru spațiile înguste, oferind aceeași capacitate de spălare.

Capacitate de încărcare

Cele mai multe dintre mașinile de spălat cu încărcare frontală oferă o capacitate de 7-8 kilograme, ce este în principiu suficient de generoasă pentru o familie formată din 3/4 membri.

Trebuie să știi că pe piață mai există produse ce oferă o capacitate de sub 5 kg de rufe, de 5-6, dar și de peste 8 kg.

Rămâne ca tu să ții cont de acest aspect important raportându-te la numărul membrilor familiei, dar și la volumul de haine pe care îl ai zi de zi.

Viteza de centrifugare

Dacă vrei ca noua ta mașină de spălat haine să îți ofere haine bine stoarse la finalul programului, atunci trebuie să iei în considerare achiziționarea unui model ce oferă o viteză de centrifugare pe măsură.

Cele mai multe dintre modele oferă o viteză de 1400 RPM, fiind urmate de cele cu 1200, 1000 și 1600 RPM. Noi considerăm că o mașină de spălat ce dezvoltă o viteză de 1400 rotații/minut este suficientă pentru nevoile de zi cu zi.

Programele de spălare

Pentru ca tu să poți spăla cât mai multe tipuri de haine, într-un mod cât mai corect, ar fi bine să cumperi o mașină care vine dotată cu minim 15 programe, iar acestea să fie cât mai diverse. Printre cele mai comune dintre ele enumerăm: programul rapid, program spălare manuală, clătire intensivă, rufe delicate, rufe albe, bumbac, lenjerii, sintetice,  lână, mătase, programul mixt.

Funcțiile mașinii de spălat rufe

Marii producători se întrec în ceea ce privește varietatea funcțiilor pe care o mașină de spălat rufe de calitate le deține. Noi recomandăm însă să te axezi în special pe cele de siguranță, care pot fi: blocarea accesului la interfață, sistem detectare spumă, semnalizare acustică la finalul programului, blocare de siguranță, autodiagnosticare, întrerupere program și nu numai.

Eficiența energetică

Pentru ca factura de curent electric să fie una cât mai mică lună de lună, ar fi bine să optezi pentru o mașină de spălat cu o clasă superioară de consum, cum ar fi: Clasa A+++, Clasa A++ sau Clasa A+.

Top cele mai bune mașini de spălat cu încărcare verticală

Pentru a-ți veni în ajutor, ne-am decis să îți oferim un top 3 cea mai bună mașină de spălat rufe cu încărcare verticală. Am ales produsele atent, ținând cont de raportul preț/calitate, opinia cumpărătorilor, dar și opțiunile cu care ele sunt dotate. Așadar, dacă vrei să-ți cumperi cea mai bună mașină de spălat rufe, ține cont de sfaturile noastre și alege un model conform nevoilor tale. Spor la cumpărături!

Masina de spalat rufe Samsung WW70J5246FX/LE

Masina de spalat rufe Samsung WW70J5246FX/LE

BRAND: Samsung

MODEL: WW70J5246FX/LE

CAPACITATE ÎNCĂRCARE: 7 kg

VITEZĂ MAXIMĂ CENTRIFUGARE: 1200 RPM

NUMĂR PROGRAME: 10

Samsung WW70J5246FX/LE este o super mașină de spălat rufe cu încărcare frontală, care încântă cu un design modern, dat de culoarea inoxului, dar și de panoul de comandă însoțit de un ecran LED.

Aceasta oferă o capacitate de 7 KG de încărcare și o viteză de centrifugare de 1200 RPM. Modelul vine cu 10 programe de spălare, printre care și unul rapid, ce durează doar 15 minute.

În plus, mașina a fost dotată cu funcții precum: programare întârziată, informații display, selector centrifugare, blocarea accesului la interfață, Diamond Drum sau tehnologia Eco Bubble.

Masina de spalat rufe Slim Whirlpool FreshCare+ FWSD81283WS EU

Whirlpool FreshCare+ FWSD81283WS EU

BRAND: Whirlpool

MODEL: FWSD81283WS EU

CAPACITATE ÎNCĂRCARE: 8 kg

VITEZĂ MAXIMĂ CENTRIFUGARE: 1200 RPM

NUMĂR PROGRAME: 14

Următoarea mașină de spălat din topul nostru este Whirlpool FreshCare+ FWSD81283WS EU. Avem de-a face cu un model slim, dotat cu faimoasa tehnologie al 6-lea Simț.

Modelul oferă 8 kg capacitate de încărcare, 1200 RPM, clasa A+++, 14 programe de spălare, blocare acces interfață, întrerupere program, reducere zgomot și vibrații și multe alte opțiuni.

Recomandăm cu încredere acest model Whirlpool, deoarece este unul de o calitate superioară, extrem de apreciat de către cumpărători!

Masina de spalat rufe Slim Beko WRE7512XWW

Masina de spalat rufe Slim Beko WRE7512XWW

BRAND: Beko

MODEL: WRE7512XWW

CAPACITATE ÎNCĂRCARE: 7 kg

VITEZĂ MAXIMĂ CENTRIFUGARE: 1000 RPM

NUMĂR PROGRAME: 15

Beko WRE7512XWW a primit o mulțime de recenzii pozitive și nici nu este de mirare, deoarece vorbim despre un model ce oferă un raport preț/calitate excelent.

Această mașină de spălat poate fi utilizată de 3/4 persoane fără probleme, deoarece are o capacitate de 7 kg. În plus, pe lângă rufe bine spălate, ea oferă și o stoarcere eficientă, datorită motorului ce dezvoltă o putere de 1000 RPM.

Printre alte opțiuni pe care le deține, amintim: 15 programe de spălare, clătire suplimentare, dislpay digital, blocare acces la interfață, clasă energetică A+++ și nu numai.

Cele mai comune întrebări

Î: Avantajele unei mașini de spălat cu încărcare frontală?

R: Avantajele unei astfel mașini de spălat haine este dat de faptul că accesul la rufe este unul mai facil. Totuși, așa cum am menționat, datorită deschiderii ușii, ai nevoie de un spațiu suficient de larg în fața electrocasnicului, iar dacă camera nu permite, ar fi bine să optezi pentru un model cu încărcare verticală.

Cea mai bună mașină de spălat cu încărcare frontală – Top modele și Sfaturi de achiziție!
5 (100%) 2 votes

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here