Cea mai bună Găzduire Web pentru Blog sau Site – Cum o alegi?

Îți recomand:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă....

Dacă a venit momentul să deschizi un site pentru afacerea ta sau pur și simplu dorești să îți creezi un blog personal sau, de ce nu, un magazin online, atunci cu siguranță te întrebi care este cea mai bună găzduire web. Echipa GhidulCumpărăturilor.ro și-a propus să-ți prezinte un articol informativ în care să îți prezinte criteriile de care trebuie să ții cont!

Cea mai bună găzduire Web pentru Bloguri

Dacă îți dorești un hosting web pentru un blog personal, atunci nu ai nevoie de resurse foarte mari. Evident, aici ține și de specificul blogului. Spre exemplu, dacă vorbim despre unul dedicat călătoriilor, ce implică un număr ridicat de fotografii, atunci poți opta pentru un pachet ceva mai spațios.

Spre exemplu, un cunoscut operator din domeniu oferă pachetul de găzduire Personal, care este împărțit în trei categorii diferite: Mini, Midi și Maxi.

Spațiul alocat este de la 2.5 GB SSD și până la 10 GB SSD, iar prețurile lunare sunt foarte accesibile, ideale pentru cei la început de drum. Ba mai mult, la achiziționarea unui pachet anual, veți primi domeniul gratuit, dar și certificat SSL.

Cea mai bună găzduire Web pentru Site-uri / Magazine Online

În momentul în care dorești să creezi un site cu un conținut stufos sau un magazin online, atunci ar fi bine să optezi pentru o găzduire web ceva mai avansată.

Aici ne referim la un hosting ce îți oferă un spațiu de stocare de minimum 25 GB SSD. În plus, te sfătuim ca domeniile găzduite să fie nelimitate, dar și să beneficiezi de IP dedicat (IPV4 și IPV6), Backup, domeniu sau certificat SSL.

Cea mai bună găzduire Web Reseller

În situația în care vinzi servicii de hosting sau ai nevoie de cât mai multe conturi, asta la o viteză bună, atunci ai nevoie de un abonament de tipul Reseller. Acest tip de web hosting este unul ce se bazează în general pe servere mai performante și pe spații de stocare de dimensiuni mari, rapide.

Cea mai bună găzduire Web SEO

Pe piață există servicii de găzduire web de tipul SEO. Acestea oferă multiple beneficii care sunt pe placul motorului de căutare Google. Printre ele se numără ip-uri dedicate multiple, Google PageSpeed și nu numai.

Recomandăm acest tip de hosting web pentru orice tip de site, inclusiv pentru bloguri. Este important de menționat faptul că prețul acestui tip de servicii este unul ceva mai ridicat.

Cea mai bună găzduire web pe Server VPS

Serverele VPS sunt dedicate pentru aplicații web cu un număr ridicat de accesări în general. Acest tip de hosting oferă în general beneficii precum: spațiu ridicat de stocare, procesor performant, memorie RAM ridicată, memorie vSWAP ridicată, IP-uri dedicate, trafic necontorizat, backup automat, panou de administrare și nu numai.

Cum înregistrezi un domeniu web?

În momentul în care îți vei alege o găzduire web pentru instalarea site-ului tău, vei avea nevoie bineînțeles și de un domeniu web, adică de adresa acestuia.

După cum îți spuneam mai sus, noi recomandăm să cauți servcii de hosting web care să ofere domeniu gratuit în pachet, însă poți de asemenea și să achiziționezi separat un astfel de serviciu, prețul fiind unul mic în general pe an.

 • Verifică dacă numele ales este disponibil!
 • Chiar dacă numele domeniului ales nu este disponibil în modelul ro, ai posibilitatea să cauți ca terminația să fie de tipul: .com, .eu, .net, .org și nu numai;
 • Dacă domeniul nu este disponibil, încearcă să găsești variante ale numelui folosind cratime sau sinonime;
 • Dacă domeniul dorit este disponil nu-ți rămâne decât să-l achiziționezi!

Cum alegi un pachet de Găzduire Web?

Te invităm să descoperi care sunt caracteristicile cele mai importante de care trebuie să ții cont atunci când dorești să achiziționezi cea mai bună găzduire web pentru site-ul sau blogul tău.

Traficul

Din ce în ce mai multe servicii de web hosting oferă clienților, indiferent de serviciul achiziționat, un trafic nelimitat/necontorizat. Citește atent descrierile fiecărui serviciu înainte de achiziție.

Chiar dacă la început site-ul tău nu va avea multe accesări, în mod normal numărul acestora va crește cu timpul și nu ai vrea să ai surprize neplăcute.

Uptime și Downtime

După cum numele acestor termeni o spune, Uptime înseamnă timpul în care site-ul tău este accesibil utilizatorilor, iar Downtime cel în care el nu va fi putea fi accesat datorită unor probleme tehnice ale operatorului de găzduire.

Încearcă să găsești servicii de web hosting care să îți ofere un uptime ridicat. Veștile sunt bune aici, deoarece majoritatea oferă peste 99%!

Serviciile oferite

Un serviciu de hosting web de calitate îți va oferi, în prețul pachetului, și servicii suplimentare care au rolul de a te ajuta cu privire la construcția site-ului, dar și pentru gestionarea acestuia.

 • Back-up – asigură-te că operatorul îți va oferi un back-up de calitate pentru site-ul tău. Acesta poate fi anual, lunar și chiar zilnic. Cu cât mai des, cu atât mai bine, deoarece există riscul ca unele date de pe site-ul tău să se piardă, iar un back-up va fi salvarea ta!
 • SSL – certificatul SSL este obligatoriu în cazul magazinelor online, acolo unde ai de-a face cu tranzacții bancare. El este ideal și pentru bloguri sau site-uri de toate tipurile, așa că îți recomandăm să te asiguri ca certificatul SSL să nu lipsească din lista de servicii oferite;
 • cPanel – probabil că toate serviciile de web hosting oferă aplicații cPanel. Acestea te ajută să manageriezi contul tău, dar și site-ul;
 • SEO Tools – dacă vei găsi un serviciu de găzduire web ce îți oferă și tool-uri pentru SEO, atunci cu siguranță trebuie să optezi pentru acesta! Cu ajutorul lor îți poți duce site-ul în primele locuri din Google;
 • Softaculos – este vorba despre un auto-installer ce permite instalarea de platforme precum WordPress, Magento, Presta Shop și nu numai. Ar fi bine ca acest serviciu să fie gratuit, pentru ca tu să poți instala platforma dorită fără costuri suplimentare;

Suportul

Este foarte important ca firma ce îți oferă servicii de găzduire web să aibă un suport-clienți foarte bine pus la punct. Recomandarea este ca suportul să fie 24/7, astfel ca tu să poți apela la specialiști la orice oră pentru rezolvarea problemelor.

Prețul

Evident, unul dintre cele mai importante aspecte! Prețul este ideal să fie unul mic, însă asigură-te ca acesta să fie raportat corect la calitatea serviciilor. Citete cât mai multe păreri despre firma de web hosting aleasă înainte de a cumpăra un serviciu.

Nevoile pe care le ai

O găzduire web de calitate se va alege în primul rând în funcție de nevoile pe care tu le ai. Așadar, iată câteva sfaturi în acest sens:

 • Stabilește de la început tipul de site pe care vrei să îl construiești;
 • Alege un pachet de web hosting care să îți asigure un spațiu de stocare în funcție de complexitatea site-ului, blogului sau magazinului online;
 • Numărul de domenii. Dacă vrei să deții mai multe domenii sau sub-domenii pe același pachet de web hosting, asigură-te că serviciul îți permite acest lucru;
 • Numărul de e-mailuri. Precum în situația de mai sus, vezi dacă operatorul îți satisface nevoile în acest sens;
 • Nu în ultimul rând, te sfătuim să ai în vedere posibilitatea de upgrade. Atunci când site-ul tău va crește, cu siguranță vei dori un pachet mai avansat, iar cel mai bine ar fi ca acest lucru să fie ușor de realizat.

Întrebări frecvente

Î: Cum transfer un domeniu?

R: Dacă deții deja un domeniu, însă dorești să îl transferi către un nou serviciu de găzduire web, ia legătura cu firma în cauză. De cele mai multe ori acest pas va fi gratuit dacă vei cumpăra un serviciu de la ea, dar poate fi realizat și contra-cost.

Î: Cum instalez WordPress?

R: După ce ai achiziționat serviciul de găzduire web dorit, intră în platforma cPanel. Acolo vei găsi, la secțiunea Softaculos, un buton aferent pentru a instala WordPress pe noul tău site, dar nu numai.

- Advertisement -

Lasă un răspuns

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...

Cea mai bună motocoasă – Top produse și cum alegi un model de calitate!

Dacă a venit momentul să tai iarba, buruienile sau să îți aranjezi efectiv grădina, probabil îți trebuie o motocoasă. Ei bine, te invităm să...

Apple MacBook Air 13 – Recenzii, Preț, Specificații

Laptopul MacBook Air 13 este un produs de la Apple foarte apreciat în rândul utilizatorilor. În rândurile de mai jos veți putea sa descoperiți...

Cel mai bun purificator de aer – Top, Recomandări și Sfaturi!

Probabil îți dorești pentru locuința ta cel mai bun purificator de aer, însă nu știi exact ce model să alegi. În acest articol te...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -