Cea mai bună bormașină

Îți recomand:

Motive pentru care să cumperi un tablou pentru bebeluși!

Tablourile personalizate pentru bebeluși și nou-născuți sunt cadouri adorabile și cu adevărat speciale, care pot avea un impact deosebit...

De ce să cumperi un tablou personalizat pentru cupluri?

Cumpărarea unui tablou personalizat pentru un cuplu poate fi o alegere minunată și memorabilă din mai multe motive. Iată...

Cum alegi un tablou personalizat?

Află din acest articol cum să alegi un tablou personalizat care să reflecte cu adevărat personalitatea și gusturile tale! Tablourile...

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală pentru orice casă, deoarece niciodată nu știi când ai nevoie să găurești ceva, să montezi un tablou, un suport de televizor și nu numai! Așadar, te invităm să descoperi cum alegi cea mai bună bormașină ținând cont de criteriile importante care definesc dispozitivul, dar și să vezi topul pe care ți-l recomandăm!

Top mașini de găurit recomandate

Iată, mai jos, un top al unora dintre cele mai bune bormașini. Am ținut cont de raportul calitate/preț, opinia celor care le-au cumpărat, dar și de performanța fiecărui model în parte.

Bosch Professional GSB 13 RE

Bosch Professional GSB 13 RE

Bosch Professional GSB 13 RE este o bormașină profesională ce poate lucra cu suprafețe din lemn, metal, beton sau din zidărie. Vorbim despre o mașină de găurit cu percuție ce are o mandrină de 13 mm.

Modelul oferă o putere de 600 W și vine cu următoarele funcții: soft grip, turație variabilă, funcționare dreapta/stânga. Acesta vine împreună cu un set de 4 burghie, dar și cu o valiză pentru tranpsort.

Mașină de găurit Makita 450 W

Mașină de găurit Makita 450 W

Acest model de bormașină de la Makita are o putere de 450 W și o mandrină de 10 mm. Modelul este recomandat lucrărilor semiprofesionale și este ideal pentru lemn, metal sau zidărie. Vorbim despre o mașină de găurit cu fir, cel ce are o lungime de 2.5 metri.

Bormașină Heinner UMGP011

Bormașină Heinner UMGP011

Dacă vrei o bormașină ieftină, dedicată proiectelor de tip hobby, atunci poți opta pentru acest model marca Heinner.

Modelul deține o mandrină de 13 mm și are o putere de 650 W. Mașina de găurit prezentă este una cu percuție. Recomandăm acest produs doar pentru operațiunile ușoare din casă.

Makita HP347DWE

Makita HP347DWE

HP347DWE este un model de mașină de găurit și înșurubat de la Makita profesional, ce funcționează pe acumulator. Veți primi 2 acumulatori, iar durata lor de încărcare este de o oră.

Viteza maximă a motorului este de 1400 rpm. Mandrina are o dimensiune de 10 mm, iar produsul poate fi folosit fără probleme pe lemn, metal sau zidărie.

Bosch Professional GSR 18V-50

Bosch Professional GSR 18V-50

O altă mașină de găurit și înșurubat de la Bosch Professional de o foarte bună calitate. Vorbim despre un model pe acumulator, ce oferă o viteză maximă de 1800 RPM.

Modelul deține motor fără perii și 20+1 capete de torsiune. În dotarea bormașinii găsim funcții precum: turație variabilă, soft grip sau funcția pentru deșurubare.

Cum alegi o bormașină de calitate?

Pentru a cumpăra o bormașină bună trebuie să ții cont de principalele specificații ale acestui produs, cum ar fi: alimentarea, puterea, tipul și multe altele! Te invităm să descoperi fiecare dintre aceste aspecte în rândurile ce urmează.

Tipul

Există mai multe tipuri de bormașină din care vei putea alege. În continuare, îți vom arăta care sunt fiecare dintre acestea.

Mașină de găurit

Aici vorbim despre bormașinile clasice, cele care au fost construite să găurească practic suprafețe diverse, nefiind dotate cu multe funcții.

Mașină de găurit cu percuție

Când te confrunți cu un material mai solid, cum ar fi betonul, atunci ar trebui să optezi pentru o bormașină care vine dotată și cu funcția de percuție.

Stație de găurit

Stația de găurit verticală este practic o freză. Vorbim practic despre o barmașină montată pe un banc de lucru fix. Aceste aparate sunt ideale pentru confecționarea/prelucrarea diferitelor piese, dar nu numai.

Puterea

Bormașinile de pe piață vin cu un motor ce au o putere de sub 300 W și până la chiar peste 2000 W. În funcție de nevoile tale poți ține cont de acest aspect. Credem însă că orice mașină de găurit de calitate își va face treaba și cu o putere de maximum 1000 W.

Tipul de alimentare

Bormașina poate fi alimentată cu ajutorul unui acumulator sau la rețea, adică cu fir. Dezavantajul aparatelor fără fir este că acumulatorul trebuie încărcat constant. În plus, va trebui să ai la tine minim 2 tot timpul. Totuși, aceste modele pot fi tranportate în orice loc, fără să ai nevoie de acces la priză și fără să fii limitat de lungimea cablului.

Capacitatea acumulatorului

Dacă ai optat pentru o bormașină fără fir, atunci ai grijă ca acumulatorul să fie unul de calitate, cu o capacitate cât mai bună, asta pentru ca durata de funcționare a aparatului să fie una îndelungată.

Viteza maximă

Există zeci de categorii în ceea ce privește viteza maximă pe care o bormașină o poate atinge. Așadar, noi te sfătuim să cumperi un model care are o viteză maximă de 1000-3000 RPM.

Suprafața de lucru

Aici va trebui să stabilești încă de la bun început în ce condiții vei folosi noua bormașină. Dacă știi că o vei utiliza pe multe suprafețe, atunci asigură-te că dispozitivul este conceput în acest sens.

Majoritatea bormașinilor vor găuri fără probleme suprafețe din lemn, plastic, zidărie, rigips, beton.

Tipul de lucrare sau experiența utilizatorului!

Un aspect extrem de important! Bormașinile sunt încadrate în 3 mari categorii.

Hobby

Aici sunt incluse mașinile de găurit perfecte pentru activitățile de zi cu zi dintr-o casă. Spre exemplu, dacă vrei să montezi un tablou, un suport de perete sau o lustră.

Semiprofesional

Bormașini care sunt concepute pentru a face față unui volum de lucru mai ridicat, însă nu unul intens. Ideale pentru persoanele care stau la curte.

Profesional

Așa cum numele o spune, vorbim despre bormașini profesionale, dedicate zugravilor, muncitorilor în construcții și din orice alt domeniu unde nevoia unui astfel de aparat o cere. Pot fi cumpărate și de persoanele obișnuite care își doresc o mașină de găurit de o calitate superioară.

Întrebări frecvente

? Contează greutatea bormașinii?

În principiu da. O bormașină prea grea va face ca utilizatorul să obosească. Totuși, multe dintre modelele profesionale au de obicei un design mai robust și sunt implicit mai grele.

? Pot cumpăra o bormașină online?

Desigur! După ce ții cont de caracteristicile produsului, poți face o listă cu cele pe care le dorești, apoi să cauți modelul dorit în magazinele online de specialitate.

? Ce funcții poate deține o bormașină?

Bormașina nu este un dispozitiv cu foarte multe funcții, însă acestea pot fi de tipul: protecție utilizator, protecție supraîncălzire, lumină LED, rotație stânga/drepta, putere variabilă ș.a.

? Bormașinile ieftine sunt de proastă calitate?

O bormașină ieftină nu este neapărat de o calitate proastă. În general, aceste modele fac parte din categoria Hobby, așadar destinate doar uzului ocazional.

- Advertisement -

Lasă un răspuns

- Advertisement -

Ultimele Articole:

Motive pentru care să cumperi un tablou pentru bebeluși!

Tablourile personalizate pentru bebeluși și nou-născuți sunt cadouri adorabile și cu adevărat speciale, care pot avea un impact deosebit...

De ce să cumperi un tablou personalizat pentru cupluri?

Cumpărarea unui tablou personalizat pentru un cuplu poate fi o alegere minunată și memorabilă din mai multe motive. Iată câteva motive pentru care ar...

Cum alegi un tablou personalizat?

Află din acest articol cum să alegi un tablou personalizat care să reflecte cu adevărat personalitatea și gusturile tale! Tablourile personalizate au devenit din ce...

Cea mai bună bormașină

Nu trebuie să fii un meșter profesionist pentru a cumpăra o bormașină de calitate. Această unealtă electrică este ideală pentru orice casă, deoarece niciodată...

Cel mai bun pavilion de grădină

Dacă ești în căutarea unui pavilion de grădină, ai ajuns unde trebuie! Echipa GhidulCumpărăturilor.ro îți prezintă mai jos toate detaliile de care trebuie să...
- Advertisement -

Mai Multe Articole:

- Advertisement -